Wandelen Oostenrijk zomer

Wandelen in Oostenrijk in de zomer

Machtige bergtoppen, lieflijke Alpenweides vol kleurige bloemen en fonkelende meren en schilderachtige dalen met meanderende rivieren. Tijdens een wandelvakantie in Oostenrijk in de zomer geniet je van de ongekend natuurlijke schoonheid van dit veelzijdige Alpenland. Je passeert authentieke Oostenrijkse dorpjes waar je hartelijk wordt ontvangen en geniet met volle teugen van de zomerzon en gezonde buitenlucht!

Mooie wandelgebieden in Oostenrijk in de zomer

Oostenrijk is aantrekkelijk voor de recreatieve wandelaar, actieve gezinnen en echte berggeiten die graag de hoogste toppen bedwingen. SNP heeft een keur aan wandelreizen die variëren van licht en comfortabel tot pittig. Dachstein is een indrukwekkend berggebied dat opvalt door zijn steile rotsen. Een schitterend decor voor een stevige wandeling en een uitdaging voor klimmers. Nationalpark Hohe Tauern telt honderden gletsjers en 'drieduizenders' en zal in de smaak vallen bij ervaren bergwandelaars. De Wilder Kaiser is gevarieerd; grillige pieken en rotswanden aan de zonkant en aan de andere kant de glooiende grasbergen van Kitzbühler Alpen, waar je mooie gezinswandelingen maakt.

Foto: Lex van den Bosch

Recreatief wandelen of stevige trektochten

Van het onontdekte Stodertal naar het diepe Stubaital in Tirol; sportieve wandelaars met enige basisconditie ontdekken deze prachtige berggebieden in Oostenrijk tijdens een comfortabele wandelreis over goed begaanbare wandelpaden. Mag het wat pittiger? Kies voor een trektocht rondom de Dachstein met flinke hoogteverschillen. Tijdens deze privéwandelreizen trek je je eigen plan met behulp van uitgebreide informatie van SNP. De groepswandelreizen nemen je onder meer mee naar het Großarltal met zijn talloze almen en Silvretta, waar je wandelt vanuit een luxe berghotel. Avonturiers bedwingen de bergtoppen van de Karwendel en de Zillertaler Alpen tijdens een huttentocht door de Oostenrijkse bergen.

Wandelen in Oostenrijk met de kinderen

Oostenrijk is een fijne wandelbestemming in de zomer met de kinderen. Daarom heeft SNP een veelzijdig aanbod aan actieve reizen voor gezinnen met kinderen in verschillende leeftijdscategorieën. De Embergeralm boven het zonnige Drautal in Karinthië is geschikt voor jonge bergwandelaars. Door de ligging in de buurt van de Weissensee is er ook ruimte voor waterplezier! In Tirol ligt het vrij onbekende Miemingerplateau, dat van glooiende heuvels overgaat in ruige kalkbergen. Tijdens deze duurzame outdoorvakantie in dit gebied kunnen de kinderen naar hartenlust spelen in de vrije natuur.

Oostenrijk met SNP Natuurreizen

 • Ruime keus uit wandelreizen; ontdek het beste van elke streek
 • Voor recreatieve wandelaars en ervaren klimmers
 • Groepswandelvakanties en individuele reizen
 • Ook geschikt als avontuurlijke familievakantie
 • Aandacht voor kleinschalig, natuurvriendelijk toerisme
 • Ook fietsvakanties langs bekende routes

Wist je dat...

 • Ruime keus uit wandelreizen; ontdek het beste van elke streek
 • Slechts 32 procent van het land ligt lager dan 500 meter. De hoogste berg is de 3.798 meter hoge Grossglockner
 • De grootste waterval van Europa ligt in Oostenrijk; de 380 meter hoge Krimml in Nationalpark Hohe Tauern
 • Oostenrijk heeft geen kerncentrales en tweederde van de opgewekte energie komt uit duurzame bronnen
 • Beroemde componisten als Mozart, Strauss, Mahler en Schubert komen uit Oostenrijk
 • De croissant is van oorsprong Oostenrijks en werd in de 19e eeuw door een Weense zakenman naar Parijs gebracht
Bekijk alle wandelvakanties Oostenrijk in de zomer