Wandelen Saronische Golf

Rondreis Griekse eilanden

Een rondreis over de Griekse eilanden met SNP Natuurreizen is meer dan alleen genieten van zon, zee en strand. Je ontdekt er verborgen natuurgebieden en maakt kennis met de Griekse historie en mythologie. Zo zie je de andere kant van Kreta of trek je de langs minder toeristische eilanden in de Saronische golf en de Cycladen. Deze individuele rondreizen zijn veelal 'kidsproof' en laten veel ruimte voor eigen invulling.

Rondreizen door het ruige binnenland van Kreta

Kreta, het grootste van de Griekse eilanden, kennen veel mensen als een populair vakantie-eiland. Toch zijn er ook hier nog onontdekte parels te bezoeken, weg van de massa. Tijdens een autorondreis met SNP combineer je het ruige natuurlijke binnenland met de culturele kant van het eiland. Ontdek de indrukwekkende Rouvaskloof of reis per boot naar het autovrije Loutro. Kreta heeft ook fraaie natuurgebieden waar je kunt wandelen, zoals de indrukwekkende Samariakloof en de schilderachtige Lassithihoogvlakte met zijn historische windmolens.

Ook zijn er op Kreta diverse archeologische vindplaatsen. De belangrijkste is Knossos, ten zuiden van Heraklion. Andere hoogtepunten zijn het Minoïsche paleis van Phaestos, de villa van Agia Triada en het Romeinse Gortys op de Messara-vlakte. Kortom: tijdens een rondreis op het Griekse eiland Kreta beleef je een unieke combinatie van spectaculaire natuur met een rijke culturele erfenis op een veelzijdig eiland. 

Bekijk deze reis

Eilandhoppen in de Saronische Golf

Vlakbij Athene maak je een rondreis langs de Griekse eilanden in de Saronische golf. Tijdens deze eilandhoprondreis ontdek je drie totaal verschillende eilanden. Zowel qua natuur als qua sfeer. Het schiereiland Methana is een onontdekte parel. Een bijzondere plek om te wandelen door een groen en ruig vulkanisch landschap. Poros is een klein eiland vol met bossen. Hier bezoek je onder meer de ruïnes van de oude tempel van Poseidon. Het autovrije Hydra, ooit de woonplaats van singer- songwriter Leonard Cohen, heeft nog veel oude en goed bewandelbare paden en een fraai stadje met statige huizen die tegen de heuvel zijn aangebouwd. 

Bekijk deze reis

Eilandrondreis met het gezin

Een rondreis langs de Griekse eilanden de Cycladen in de Egeïsche Zee staat garant voor veel actie. Je gaat eilandhoppen langs drie van de Cycladen. Zo is het groene Andros nog vrij onontdekt. Hier wandel je samen over oude muilezelpaden en neem je een kijkje in schilderachtige dorpjes. Er zijn tal van baaien met idyllische stranden om lekker te zwemmen. Het mooie en gezellige eilandhoofdstadje is zelfs in het hoogseizoen nog echt ‘Grieks', met nauwelijks toeristen. Naxos is het grootste Cycladeneiland, met een gezellige hoofdplaats, Chora. De fraaie wandelpaden in het binnenland liggen te midden van enorm uitgestrekte olijfboomgaarden. Watersporters kunnen er zeilen en surfen. Voor een authentiek eilandgevoel bezoek je Amorgos. Dit is een paradijs voor avontuurlijke gezinnen, die hier stevig kunnen wandelen langs duizelingwekkende kliffen met uitzicht over de blauwe zee. 

Foto: Dorinda Maas

Bekijk deze reis

Rondreizen met SNP

Een rondreis door Griekenland van SNP is dé manier om de eilanden te leren kennen. Bekijk al onze rondreizen naar de Griekse eilanden.

Bekijk alle rondreizen naar Griekenland