Azoren - Sao Miguel

Verken de Adembenemende Natuur van Portugal

Portugal, een land vol betoverende schoonheid, verwelkomt natuurliefhebbers en avonturiers met open armen. Van majestueuze bergen tot idyllische landschappen en ongerepte kustlijnen, Portugal biedt een schat aan natuurlijke pracht die wacht om ontdekt te worden. Als je op zoek bent naar een onvergetelijke en actieve vakantie te midden van de wonderschone natuur, dan ben jij bij ons aan het goede adres. Laat je betoveren door de adembenemende natuurlijke schatten die Portugal te bieden heeft terwijl je wandelt en fietst door dit magische land.

De majestueuze bergen van Portugal

Verken het natuurpark Peneda-Gerês, de enige officiële beschermde omgeving in Portugal, waar imposante bergen, kristalheldere meren en weelderige bossen samenkomen. Hier kun je genieten van diverse wandelroutes, zoals de populaire Seven Lagoons Trail, die je langs prachtige bergmeren leidt.

Ontdek de Serra da Estrela, het hoogste gebergte van Portugal, met zijn uitdagende wandelpaden en adembenemende uitzichten. Tijdens je tocht door dit ruige landschap kun je mogelijk berggeiten, wilde paarden en verschillende vogelsoorten tegenkomen.Op reis naar de Serra da Estrela klik dan hier.

Betoverende landschappen

Dwaal door de prachtige wijngaarden van de Douro-vallei, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, en geniet van de harmonie tussen de natuur en de traditionele wijnproductie. Hier kun je kiezen uit verschillende wandel- en fietsroutes die je langs schilderachtige dorpen en adembenemende uitzichten op de rivier de Douro voeren. Ontdek hier de natuur rondreis door de Douro. 

Verken de Alentejo-regio, bekend om zijn uitgestrekte vlaktes, kurkeikenbossen en pittoreske dorpjes, en ervaar de rust en sereniteit van het platteland. Tijdens je wandelingen of fietstochten kun je een overvloed aan wilde bloemen, zoals orchideeën en wilde lavendel, en diverse vogelsoorten tegenkomen.

Ongerepte kustlijnen

Bezoek de adembenemende stranden van de Algarve, met hun gouden zand, imposante kliffen en turquoise wateren, en geniet van ontspannen wandelingen langs de kust. SNP Natuurreizen biedt verschillende kustroutes aan, waaronder de Rota Vicentina, die je meeneemt langs de ruige kliffen en afgelegen baaien van de Costa Vicentina.

Verken de kust van de Azoren, een archipel van negen vulkanische eilanden, en ontdek de diversiteit aan flora en fauna zowel boven als onder water. SNP Natuurreizen organiseert snorkel- en duikexcursies waarbij je de kans krijgt om dolfijnen, walvissen en kleurrijke vissen te spotten.

Flora en Fauna van Portugal

Portugal herbergt een rijke diversiteit aan flora en fauna. In de bossen van Peneda-Gerês kun je edelherten, wilde zwijnen en verschillende vogelsoorten tegenkomen, terwijl de zoutwaterlagunes van de Ria Formosa in de Algarve een belangrijk toevluchtsoord zijn voor trekvogels.

De Alentejo-regio staat bekend om zijn kurkeikenbossen, die een thuis bieden aan diverse vogels, zoals de zeldzame zwarte ooievaar. Daarnaast kun je hier ook orchideeën, wilde tijm en andere inheemse planten bewonderen. Bekijk hier onze reizen in de Alentejo regio.

Met SNP naar Portugal

Met een breed scala aan wandel- en fietsroutes, deskundige gidsen en aandacht voor duurzaamheid, biedt SNP Natuurreizen de perfecte manier om de natuurlijke schoonheid van Portugal te ervaren.

 

Bekijk hier alle reizen naar Portugal