fietsen Ostseeradweg

De Ostseeradweg fietsen? Langs de Oostzeekust Duitsland

Ontdekkingstocht langs de Duitse kust over de Ostseeradweg

Grillige krijtrotsen, witte stranden, charmante kuuroorden en prachtige Hanzesteden; ontdek de Duitse Oostzeekust tijdens een comfortabele fietsvakantie over de Ostseeradweg. SNP biedt een individuele fietsreis over de eilanden Rügen en Usedom en fietsreis speciaal voor gezinnen. Lees snel verder.

Over de Ostseeradweg

De Ostseeradweg, ook wel bekend als de Ostseeküstenradweg, is 1.100 kilometer lang en loopt door de Noord-Duitse deelstaten Sleeswijk-Holstein en Mecklenburg-Voor-Pommeren. Onderweg passeer je diverse andere Hanzesteden, waaronder Stralsund. Verder word je getrakteerd op schitterende kustlijnen en een bijzonder natuurfenomeen, de zogeheten Bodden, of lagunes, langs de zuidwestelijke oevers van de Oostzee. Vogelaars kijken hier zeker hun ogen uit. Het landschap is voornamelijk vlak en kent soms enkele hellingen. Als je de route van west naar oost fietst heb je de wind mee.

Fietsreis over de eilanden Rügen en Usedom

Natuur en cultuur komen samen tijdens een fietsvakantie in Duitsland over de Ostseeküstenradweg. Tijdens deze individuele fietsreis kennis met twee mooie eilanden in de Oostzee: Rügen en Usedom en hun befaamde keizerlijke badplaatsen. Het landschap is afwisselend met loofbossen, grote landerijen en kalkrotsen die niet onder doen voor die in het Engelse Dover. Uniek zijn de brakke wateren van de Bodden. Af en toe zet je de benen even aan het werk met een korte klim. In Hanzesteden Stralsund en Greifswald geniet je van de opvallende rode baksteengotiek. Deze fietsreis is comfortabel en kun je upgraden naar sfeervolle en rustig gelegen 'SNP selectie'-accommodaties.

Bekijk deze individuele fietsreis

Ostseeradweg voor gezinnen

Omdat de Ostseeradweg vrij vlak is en autoluw, is deze 'gemütliche' fietsroute zeker een aanrader met de kinderen. Je fietst afwisselend langs uitgestrekte duinen, ruige kliffen en pittoreske baaitjes over kronkelende fietspaden, oude karrensporen en achterafweggetjes. Onderweg passeer je lieflijke kustdorpjes; de ideale plek voor een pauze en een bakje verse kibbeling bij een van de drijvende snackbars. Al fietsend tussen de Oostzee en de Boddensee zijn er volop mogelijkheden voor een verkoelende duik. Je logeert tijdens deze licht actieve gezinsfietsvakantie in kindvriendelijke accommodaties.

Bekijk deze fietsreis voor gezinnen

Fietsen in Duitsland met SNP Natuurreizen

 • Uniek en gevarieerd aanbod van natuurreizen
 • Fietsen langs mooiste routes in Duitsland: Elberadweg, Vennbahnweg en Ostseeradweg
 • Uitdagende mountainbiketochten door het Sauerland
 • Ook fietsvakanties voor gezinnen
 • Individuele reizen met ruimte voor eigen invulling
 • Duurzaam reizen
 • Verblijven in sfeervolle accommodaties
 

Wist je dat...

 • Duitsland heeft de meeste inwoners van Europa; ongeveer 83 miljoen
 • Duitsland telt ruim 20.000 kastelen
 • Duitsland heeft circa 1.250 bierbrouwerijen; de helft ervan ligt in Beieren
 • De Zoologischer Garten in Berlijn is één van de oudste dierentuinen ter wereld en met circa 1.300 verschillende dierensoorten ook een van de meest soortenrijke
 • De hoogste kerktoren ter wereld behoort tot het Munster van Ulm
 • Bierbrouwen, boekdrukkunst, aspirine, contactlenzen, auto's en fietsen zijn allemaal Duitse uitvindingen
 
Bekijk alle fietsvakanties in Duitsland