Life hacks voor actieve vakanties 222 onmisbare tips voor de outdoor vakantieganger

Hoe pak je een rugtas optimaal in? Wat zeggen de wolken over het weer? Welke natuurmiddeltjes kunnen tools uit je EHBO-kit vervangen? Het boekje ‘Life hacks voor actieve vakanties van de ANWB’ illustreert oplossingen voor herkenbare outdoorsituaties. Van handigheidjes bij de voorpret van je actieve vakantie tot simpele tips voor op pad. 

3x Life hacks

Een life hack is een handigheidje dat een alledaagse situatie gemakkelijker maakt – meestal door slim gebruik te maken van beperkte middelen. De reisgids Life hacks staat vol outdoortips. We lichten alvast een tipje van de sluier op en delen drie tips voor de actieve reiziger.

1. Muffe wandelschoenen
Wandelschoenen worden van wandelen nu eenmaal muf en geurig. Gebruikte theezakjes (tip: pepermunt) laten drogen en s ’nachts in de schoenen hangen.

2. Het noorden vinden
Zul je altijd zien, je gps doet het niet en in plaats van een kompas vind je een naaisetje in je tas. Geeft niks. Wrijf de naald over een stuk stof en leg hem op een klein blad dat in een plasje of water drijft. De punt van de naald zal naar het noorden draaien.

3. Zandbak
Zand en de fiets zijn geen vrienden. Moet je over los zand, blijf dan in het zadel en peddel rustig verder. Fiets je langs het strand, rij dan dicht langs de waterlijn waar het zand stevig is.

Ook handig!
Lees hoe je je wandelschoenen goed kunt aansnoeren in vier stappen. Maar ook aan zorg na een mooie (intensieve) dag wandelen of fietsen is gedacht. Een aantal simpele oefeningen zorgen ervoor dat je weer klaar bent om de volgende dag een nieuw avontuur aan te gaan.