Wijngaarden in Piemonte

Autorondreis Noord-Italië

Culinair genieten tijdens autorondreis Noord-Italië

Toeren langs imposante bergen met steile rotspieken en door lieflijke valleien, stoppen bij spiegelende meren voor een fotogeniek uitzicht: dat is een rondreis in Noord-Italië met de auto. Ook maak je kennis met steden vol cultuurschatten en gastronomie. Doe inspiratie op met onderstaande tips! 

1. Ontspannen autorondreis door achterland van Venetië

Voor de ultieme kennismaking met Noord-Italië maak je een rondreis door het achterland van Venetië. Je begint deze reis in Valpolicella, een wijngebied ten noorden van Verona, waar je onder meer het onbekende natuurreservaat Lessinia bezoekt, dat bestaat uit diepe kloven vol prehistorische restanten en geologische verschijnselen. Andere bijzondere natuurschatten in het gebied zijn de watervallen van Molina en de spectaculaire boogbrug van rots, de Ponte di Veja. Vanuit hier heb je alle tijd om het Gardameer te bezoeken, net als Verona met zijn indrukwekkende Romeinse amfitheater. De reis vervolgt in oostelijke richting voor een bezoek aan Venetië met zijn ontelbare historisch schatten, voordat je de rust weer opzoekt in de romantische Grappaheuvels vol pittoreske dorpjes. 

Bekijk deze reis

2. Autorondreis Piemonte: een culinair hoogtepunt

Ontspannen rondreizen met een hoge mate van comfort, dat is een autovakantie in Piemonte. Dit is wellicht de meest gastronomische regio van Noord-Italië. Het decor van glooiende heuvels met daarachter de besneeuwde Alpentoppen is prachtig. Onderweg wachten exclusieve wijnen en truffels, fijne chocolade en pittige salami's maar ook traditionele gerechten als bagna cauda. Alles waar het hart van fijnproevers sneller van gaat kloppen. In Piemonte staat uitgebreid tafelen centraal, hier neem je echt de tijd voor een maaltijd en geniet je van slow food. Je verkent minder bekende streken in Noord-Italië als Roero, Langhe en Monferrato en bezoekt middeleeuwse steden. Een daarvan is Alba, ook wel de 'stad van honderd torens' genoemd, waar je Romaanse, barokke en gotische bouwstijlen ontdekt. Kortom: een gevarieerde autorondreis met culturele en culinaire hoogtepunten! 

Bekijk deze reis

Autorondreis Italië

Italië is de perfecte bestemming voor een autorondreis! Bij SNP boek je in het land van la dolce vita verschillende actieve rondreizen met de auto.

Bekijk alle rondreizen in Italië