Classic Walking met HF Holidays internationale wandelreizen in wales, schotland en engeland

Characters die zo uit een detective-serie zouden kunnen zijn gestapt, ben ik tegen het lijf gelopen.

Britse detectives

Ik heb met HF Holidays gewandeld in Engeland, Schotland en Wales en afhankelijk van het gebied kwam ik op de ruigste bergtoppen, klauterde ik berghellingen op waarvan ik nooit had gedacht dat me dat zou lukken, wandelde ik over smalle bergkammen en door brede valleien, over glooiende heuvels, langs en over kolkende rivieren, door bos en deed ik de kneuterigste dorpjes aan, die ik hier zo vaak op tv zie in Britse detectives. Ook characters die zo uit een detective-serie zouden kunnen zijn gestapt, ben ik tegen het lijf gelopen. Zoals de groep jagers die in rode jasjes op hun paard gezeten al trompetterend op nepvossen jaagden. En dan die boeren, die op landbouwshows trots hun koe, schaap of baal hooi toonden en meedongen naar een prijs van slechts een paar pond. Ze bestaan echt!

Een soort James Herriot
De HF-vakantie in Schotland staat me nog helder voor de geest, ook doordat ik toen de hoogste bergen heb beklommen. Dat was eveneens de plek waar ik zo schrok van het avondprogramma, want vorige keren was me dat oubollige niet zo opgevallen. De quiz liet ik aan me voorbijgaan, maar naar de avondlezing met dia’s van de lokale natuurbeschermer ging ik wel. En dan die laatste avond. Toen zat ik toevallig aan de dinertafel naast een leuke dierenarts uit Yorkshire. Een soort James Herriot, ware het niet dat hij alleen maar huisdieren in zijn praktijk zag en geen boerderijdieren. Terwijl de haggis op tafel geserveerd werd, verscheen een doedelzakspeler in kilt in de eetzaal, want we zaten per slot van rekening in Schotland. Aan tafel hadden we met z’n achten een geanimeerd gesprek, en dit keer niet over al die Europese regels, een geliefd en vaak terugkerend onderwerp onder Britten, maar we spraken over de heerlijke week die nu helaas bijna voorbij was, het Schotse klimaat waarop je op één dag alle seizoenen kunt meemaken, de energie die het geeft als je elke dag wandelt en de schoonheid van de Schotse Highlands. 

Midsomer Murders
Na het eten bleef ik nog wat lezen in de lounge. Geen haar op m’n hoofd die er aan dacht om ook maar één pas te gaan volksdansen. Maar toen de opzwepende Schotse muziek vanuit de activiteitenzaal in de lounge klonk, stond ik nieuwsgierig op en keek ik door de kier van de deur naar binnen. De dierenarts betrapte me, pakte zachthandig m’n arm en voerde me mee de dansvloer op. Voor ik het wist was ik aan het volksdansen, want ik durfde de leuke dierenarts niet te weigeren. De muziek was vrolijk, de danspassen niet te moeilijk – en wat maakte het ook uit – en de sfeer gezellig. Ik waande me in een aflevering van Midsomer Murders, ook al was er geen lijk te bekennen. Na een uurtje zweten en lachen, kon ik niet anders dan toegeven dat volksdansen dan wel superoubollig is, maar ook onverwacht grappig en leuk. Die dierenarts trouwens, die zie ik nog steeds. Een echte holiday friend dus.

Ook een internationale wandelreis maken?

Via SNP kun je kiezen uit twee soorten groepsreizen. Je reist samen met een Nederlandse SNP-groep of 'alleen' binnen een internationale groep. 

Bekijk alle reizen met HF Holidays
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.2 beoordeeld door 308 klanten

Bijzondere natuurreizen Unieke belevingen Ervaren reisexperts Persoonlijk contact
alt Sgr Calamiteitenfonds Sustainable Travel Award 2019 Travelife certified