Een zomerse groepsreis in Dachstein

FAQ groepsreizen

1. Hoe is het om in een groep te reizen?
Op reis geniet je het meest in kleine groepjes van gelijkgestemden. Zo zien de groepen van onze groepsreizen er dus ook uit! Je reist met anderen die ook genieten van een actieve vakantie in de natuur. Natuurlijk krijg je deskundige reisbegeleiding

2. Wat voor mensen gaan er mee met SNP-reizen?
SNP reizigers zijn reizigers die graag op een actieve manier genieten van de natuur. Je gaat op stap in kleine groepen van maximaal 15 deelnemers.  Per reis kan je de samenstelling van de groep bekijken bij de specifieke reis op de website. Hier zie je ook het minimaal en maximaal aantal deelnemers. Klik op 'groepsinfo' bij de betreffende vertrekdatum. 

3. Is er nog plek op een groepsreis en gaat de reis altijd gegarandeerd door?
Op alle groepsreizen op de website is plaats, tenzij het woordje 'vol' staat vermeld bij de betreffende vertrekdatum. Bij boeking binnen 8 weken voor vertrek is de reis op aanvraag. Zodra een reis het minimum aantal deelnemers heeft gehaald krijgt de reis 'voldoende deelnemers'. Het minimum en maximum aantal deelnemers van een reis is te vinden bij 'groepsinfo' bij de betreffende vertrekdatum. Kijk hier naar een overzicht van alle groepsreizen met voldoende deelnemers waar op dit moment nog plaats is.

Is er onvoldoende belangstelling voor een reis, dan annuleert SNP de reis uiterlijk 3 weken voor vertrek.

4. Kan ik een optie nemen op een groepsreis?
Ja, dit kan tot 6 weken voor vertrek. In het online boekingsformulier kun je in de eerste boekingsstap aangeven dat het een optie betreft. De optie is 8 dagen geldig. Je dient de optie zelf binnen de termijn van 8 dagen te bevestigen of te annuleren, dit kan je persoonlijke Mijn SNP, per e-mail of telefonisch. Na 8 dagen kunnen wij de prijs voor de optie niet meer garanderen en zullen wij de prijs bij boeking opnieuw aanvragen.

5. Ik wil een eenpersoonskamer, is dat mogelijk?
Op veel groepsreizen kun je kiezen voor verblijf op een eenpersoonskamer. Deze mogelijkheid wordt in dat geval getoond bij de betreffende reis en vertrekdatum. Lees ook de informatie bij Reisdetail/Over de accommodaties of er in alle accommodaties op de reis een eenpersoonskamer geboekt kan worden.
Boek je een tweepersoonskamer op indeling, dan deel je de kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. 

6. Waarom is mijn groepsreis op aanvraag?
Indien je binnen 8 weken voor vertrek een groepsreis boekt zijn je vlucht en arrangement op aanvraag. Op onze groepsreizen zijn wij genoodzaakt 8 weken voor vertrek de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappijen. Daarna vervallen de overige reserveringen. Boek je later dan kunnen wij je heen- en terugreis niet meer garanderen en kan je met meerkosten of een afwijkende vlucht te maken krijgen.

7. Kan SNP voor mij de heen- en terugreis per trein verzorgen?
Bij een aantal groepsreizen kan SNP de treinreis voor je boeken. Je ontvangt een eigen e-ticket, reist individueel en ontmoet de groep op het station van aankomst. Kijk voor meer informatie en tijden bij 'Heen- en terugreis' bij de betreffende reis. In het boekingsformulier kun je aangeven of je de treinreis wilt bijboeken en wordt de prijs getoond. 

8. Ik wil mijn vlucht of trein zelf boeken, kan dat?
Ja, maar wij adviseren je vlucht of trein pas te boeken als de reis garant vertrek heeft. Geef bij boeking aan of je de groep wil ontmoeten op de luchthaven of het station van aankomst of in de eerste accommodatie. Indien je reisschema niet aansluit op de transfer van de groep, zijn de extra kosten voor de transfer voor eigen rekening. Let op: bij een aantal bestemmingen is de eerste accommodatie niet per openbaar vervoer bereikbaar. Het schema van de heen- en terugreis met de groep zoals vermeld in de reisbeschrijving is altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

9. Hoe is het lokaal transport geregeld?
Bij onze groepsreizen is de transfer van het vliegveld en/of station naar het beginpunt van je reis geregeld, mits je meereist met de groep of hetzelfde reisschema hebt. Het lokale transport gebeurt per taxi, trein, bus of met een SNP-busje. Informatie over de vervoerswijze vind je per reis bij Praktisch/Vervoer ter plaatse. 

Als je afwijkend van de groep heen- en/of terugreist dien je zelf het lokale transport en eventuele extra overnachtingen te regelen en te betalen. Ook als je kiest voor een afwijkende vlucht indien de groepsvlucht reeds is volgeboekt.