Actieve vakantie Corsica

Wandelen over de G20 en actieve rondreizen op Corsica

Het Franse eiland Corsica, gelegen net ten noorden van het Italiaanse eiland Sardinië, is een vakantiebestemming bij uitstek. Of je nu een wandelvakantie over de befaamde GR20 wilt maken of een actieve rondreis, op Corsica kan het allemaal. Niet voor niets noemt men dit eiland ook wel 'Frankrijk in het klein'. Bezoek pittoreske plaatsen als Ajaccio, Sartène, Figari en Bastia. Laat je betoveren door het stijlvolle Bastia met zijn prachtige haven en het pittoreske Bonifacio, het bijzondere stadje op een rots die hoog boven de zee uittorent. Ontspan op de gouden stranden van Porto Vecchio en geniet van de indrukwekkende rode granieten rotsformaties van Bavella. Lees meer over onze reismogelijkheden.

Bekijk alle reizen op Corsica

Wandelvakantie over de mythische GR20

Voor een wandelvakantie kun je je hart ophalen op Corsica. Wandelvakanties op Corsica zijn er in meerdere varianten. Voor recreatieve wandelaars is een route van de bergen naar de zee ideaal. Je ontdekt glooiende berglandschappen en grillige kloven terwijl je richting het prachtige Golfe de Porto wandelt. Overnachten doe je in hotels, chambres d'hôtes of in berghutten en gites.

Op Corsica's beroemdste wandelroute ‘de GR20’ kun je genieten van het overweldigende natuurschoon rond de hoogste toppen van dit eiland. Een trektocht over de GR20, zal ervaren bergwandelaars bekoren! De meest beroemde wandelroute van Corsica brengt je naar de hoogste toppen met voortdurend spectaculaire vergezichten over het eiland. De zware wandelroute bestaat uit een zuidelijk en noordelijk deel en wordt door het plaatsje Vizzavona gesplitst. Bij SNP kun je de twee delen apart wandelen, maar ook combineren. De noordelijke route loopt bij SNP van Vizzavona naar Calvi en wordt gezien als het meest pittig. De zuidelijke route gaat van Bavella naar Vizzavona. Wanneer je beide trajecten achter elkaar gaat wandelen, begin dan met het zuidelijke deel over wat minder zwaar terrein, zodat je kunt wennen.

Bekijk alle wandelvakanties op Corsica

Rondreizen Corsica

Ook paardrijden, snorkelen, fietsen en zeekajakken behoort tot de mogelijkheden. Genoeg opties voor avontuur tijdens Corsica rondreizen dus! En als je wilt bijkomen van al deze inspanning zoek je een van de vele verschillende stranden op Corsica op. Lang en uitgerekt of stil verscholen in een klein baaitje; ook op dit gebied is er voor ieder wat wils. Ook is het mogelijk om het bergachtige binnenland per eigen vervoersmiddel, huurauto en zelfs per trein te ontdekken, waarbij je verblijft in een agriturismo in de bergen en in een sfeervol hotel aan de kust. Het eiland van schoonheid, zoals Corsica ook wordt genoemd, is er echt voor iedereen.

Bekijk alle rondreizen op Corsica

Corsica met SNP Natuurreizen

 • Ontdekkingstocht op Île de Beauté met SNP: combinatie van natuur en cultuur
 • Trektochten over de beroemde G20
 • Wandel het noordelijk of zuidelijk deel van de G20, of een combinatie
 • Combineer de G20 met een wandeltocht naar de kust
 • Ook actieve rondreizen inclusief huurauto mogelijk
 • Logeren in passende en kleinschalige accommodaties
 

Wist je dat

 • Met een oppervlak van 8.680 vierkante kilometer is Corsica het op drie na grootste eiland in de Middellandse Zee.
 • Hoofdstad Ajaccio is de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte.
 • Tussen de 13e en 18e eeuw was Corsica Genuaans. Vandaar dat het eiland nog veel Italiaanse invloeden heeft.
 • Op het eiland spreekt bijna twee derde van de bewoners Corsicaans, een variant op het Toscaans uit Italië. Een ruime meerderheid spreekt daarnaast Frans.
 • De beste reistijd voor Corsica is tussen mei en september.
 • Karakteristiek voor het eiland is de begroeiing met het mediterrane struikgewas maquis.
   

Aanbevolen reizen op Corsica

Actieve vakanties
Frankrijk - Corsica, 15 dagen
w 8,4
Natuur Rondreizen
Privéreis
Frankrijk - Corsica Actieve Corsica rondreis op Île de Beauté

actieve rondreis met (huur)auto langs sfeervolle hotels en landelijk gelegen agriturismo

Zwaarte
Comfort
15 dagen
vanaf € 1.694
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Frankrijk - Corsica, 8 dagen
de_golf_van_porto.jpg 8,5
Wandelen
Privéreis
Frankrijk - Corsica Wandelen vanuit de bergen naar de zee

wandelvakantie langs mooi gelegen hotels

Zwaarte
Comfort
8 dagen
vanaf € 1.134
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.