Wat is de beste reistijd voor Ierland?

Wat is de beste reistijd voor Ierland?

Lees snel welke reisperiode het beste is voor een vakantie in het land van schapen, groene heuvels en regen. De beste reistijd verschilt per gebied. De zomer geeft de meeste kans op warm en droog weer.

Beste reistijd Ierland
De beste reistijd voor Ierland? Onze reisspecialisten zijn er wel over uit: dat is de zomerperiode! Met name in juli en augustus heb je dagen waarin je het beste van Ierland te zien en te ervaren krijgt. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 16°C en 20°C en de zomerperiode is veruit het droogste seizoen. Meer details over de beste reisperiode voor Ierland? Hieronder lees je er meer over.

Zomer in Ierland: beste reistijd
Het zomermaanden zijn de beste periode om naar Ierland af te reizen: de kans op goed weer is dan het grootst. Als je het land dan bezoekt, heb je de meeste kans op zonnig en droog weer. Regent het toch? Dan is dat vaak ’s morgens. Na een prachtige natuurwandeling of mooie fietstocht opwarmen op een terrasje in de zon is dan in veel gevallen in de middag nog steeds een optie. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om Ierland met de auto te verkennen.

Herfst in Ierland
Ierland is prachtig in de herfst. Het groene landschap verandert in een divers kleurenpalet. Het weer in september is relatief goed en je hebt nog veel kans op droge (mid)dagen, waarin je een van de vele activiteiten in de prachtige Ierse natuur kunt ondernemen. In oktober heb je meer kans op een regenbui en zal het gemiddeld iets koeler zijn.

Het weer in Ierland: per regio verschillend
Per gebied kunnen de verschillen in het weer groot zijn. Aan de westkust is het koeler door de (bijna) altijd aanwezige westenwind en de kans op neerslag is er groter. Aan de oostkust is het in vergelijking met het binnenland zeker in de zomer warm. Verder zijn er grote verschillen tussen het noorden en zuidwesten. In het zuidwesten is het klimaat zo mild dat er mediterrane planten groeien. In het noorden is het zeker in de zomer en het voor- en najaar beduidend koeler, bijna Scandinavisch te noemen.

Regen in Ierland
Misschien is Ierland stiekem pas in volle glorie als het er regent. Een glooiend landschap, diepgroene kleuren en veel schapen. Maar Ierland is niet voor niets zo groen: het regent er regelmatig. De altijd aanwezige wind zorgt er echter voor dat het weerbeeld snel verandert en dus ook natte periodes meestal van korte duur zijn.

Vuistregels voor het weer in Ierland
In Ierland zijn veel gezegdes die te maken hebben met het weer. De meeste van deze uitspraken hebben een kern van waarheid. Lees snel hoe de Ieren zelf tegen het weer aankijken. Met een knipoog, uiteraard…

  • Plan je activiteiten niet op basis van het weer. Voor de zonnige periodes ben je meestal toch te vroeg of te laat.
  • Op mooie dagen geniet je van een adembenemend zicht op de Atlantische Oceaan.
  • Als je de bergen kunt zien, gaat het regen. Zie je ze niet? Dan regent het al.

Meer weten over de beste reistijd voor Ierland?
Heb je hulp nodig bij het plannen van je vakantie naar Ierland? We kijken graag met je mee! Onze reisspecialisten weten veel over het weer, het klimaat en de beste reisperiode van en voor Ierland. Met hun hulp boek je gegarandeerd je droomtrip naar het land met de enorme diversiteit aan groen, beste whisky’s van de wereld en gezellige culturele evenementen.

Bekijk alle reizen naar Ierland