Sri Lanka - met de kids, 17 dagen Luilekkerland in de tropen

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Gezinsvakantie per auto met chauffeur vanuit luxe hotels

Het prachtige eiland Sri Lanka biedt het beste van Azië, maar dan zonder lange reisdagen en met een heerlijk klimaat. Tijdens deze vakantie ontdek je duizenden jaren oude koningssteden met stoepa's, hemelburchten en paleisruïnes. Pelgrims en monniken brengen fruit en bloemen als offerandes in boeddhistische tempels. Maar ook geniet je van het gevarieerde landschap, de natuur en de wilde dieren van dit tropische paradijs.

Tijdens jeepsafari's ga je op zoek naar wilde olifanten, luipaarden, krokodillen, apen en andere dieren die in de nationale parken van Sri Lanka leven. En natuurlijk ga je lekker luieren, snorkelen en zwemmen op het exotische strand van je dromen.

Je reist met eigen auto en gids/chauffeur, maar legt ook een traject door de bergen af met de lokale trein. Een unieke belevenis! Verblijf is in uitstekende 3*-hotels met zwembad en airconditioning.

Uniek aan deze reis

 • Dé safaribestemming van Azië, met luipaarden en olifanten
 • Luxe hotels met zwembad
 • Reizen per privé-auto met chauffeur
 • Wandelingen in koele berglanden
Zwaarte
Comfort

Interview | familie Wolters

Een heel gedoe, met de kinderen op reis naar de andere kant van de wereld? Onzin, weet de familie Wolters. Niet met de verre gezinsreizen van SNP. Lees verder...

Dag tot dag

Sri Lanka - met de kids

Deze bijzondere rondreis laat je kennismaken met alle aspecten van het wonderschone Sri Lanka. Na aankomst op de luchthaven van Colombo word je opgehaald door je gids/chauffeur, die de hele reis bij je zal blijven. Na een nachtje relaxen aan het strand van Negombo om bij te komen van de vlucht, reis je naar de Culturele Driehoek van Sri Lanka: Anuradhapura, Polunnaruwa en Sigiriya. Spannende verhalen over oude ruïnes van paleizen, kloosters en stoepa's nemen je meer dan tweeduizend jaar terug in de rijke geschiedenis van het land. Ook maak je hier kennis met het boeddhisme, de religie die de meerderheid van de Sri Lankanen aanhangt. Een hoogtepunt tijdens deze vakantie in Sri Lanka is de beklimming van de Leeuwenrots in Sigiriya, waar je over de prachtige beboste vlakte kijkt. Ook kun je in dit gebied een optionele safari maken in Minneriya NP, met de grootste dichtheid aan olifanten van het eiland.

Je vervolgt je reis naar Trincomalee, aan de oostkust van het eiland, de beste plek in de zomermaanden om van het exotische strand en het azuurblauwe water te genieten. Het voelt als vakantie in een vakantie!

Via de grottempels van Dambulla reis je naar het centrale heuvelland. In Kandy bezoek je de 'Temple of the Sacred Tooth Relic' en kun je een rustig wandelingetje maken langs het meer midden in de stad. Via een spectaculaire treinreis reis je naar het theegebied van Sri Lanka: Nuwara Eliya. Dit oude Britse hillstation op ruim 1800 meter hoogte is de bakermat van de Ceylonthee. Een bezoek aan een theeplantage mag je hier dan ook niet missen. Lekker koel is het hier! Na een wandelingetje in Horton Plains National Park op tweeduizend meter hoogte en bij het bergdorp Ella, reis je naar het zuidelijke laagland, dat bezaaid is met wildparken en natuur.

Via Udawalawe National Park, hèt olifantenpark van Sri Lanka, reis je naar Yala National Park. Vanwege de grote luipaardenpopulatie in dit park is Yala wereldberoemd. Een reis naar Sri Lanka is dan ook niet compleet zonder op zoek te zijn gegaan naar deze geheimzinnige beesten tijdens een spannende jeepsafari.

Vanaf Yala is het niet ver meer naar de zuidkust. Een laatste nacht aan het strand van Unawatuna nabij Galle, waar je de overblijfselen van de VOC in Sri Lanka nog kunt zien, maakt deze reis compleet.

Je reist rond met je eigen auto en chauffeur. Alle accommodaties zijn met zorg uitgezocht op kindvriendelijkheid en beschikken meestal over een zwembad.

Dag 1

Na aankomst op Bandaranaike International Airport word je verwelkomd door een contactpersoon van onze lokale agent. Hij brengt je naar je hotel in Negombo, een kustplaats met mooie stranden gelegen op 7 kilometer van de luchthaven. Hier kun je rustig bijkomen van de vliegreis. Het hotel heeft een zwembad en ligt op steenworp afstand van de prachtige oceaan.

Negombo was in de zeventiende eeuw een van de handelsposten in Sri Lanka voor de VOC en speelde een belangrijke rol in de kaneelhandel. Het oude Dutch Fort en het 120 kilometer lange kanaal tussen Colombo en Puttalam dat langs Negombo loopt, herinneren aan koloniale tijden.

Overnachting in

Negombo - Morning Star Hotel

Dag 2

In de ochtend bezoek je de vismarkt en heb je de gelegenheid de befaamde vissers aan het werk te zien, die als circusartiesten op hun stok in zee staan.

Daarna rijd je met je gids/chauffeur in ongeveer vier uur naar Anuradhapura. Onderweg kom je langs het Wilpattu National Park. In dit park, dat bestaat uit bos, open savanne en wetlands, kun je optioneel een jeepsafari maken. Voor details zie hieronder. Indien je geen safari maakt heb je een vrije middag in Anuradhapura.

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Overnachting in

Anuradhapura - Hotel Alakamanda

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Wilpattu5.jpg

Sri Lanka * Jeepsafari Wilpattu National Park

Wilpattu is het grootste Nationale Park van Sri Lanka. Decennia lang was dit park in het noordwesten van het eiland gesloten voor bezoekers vanwege de burgeroorlog. Maar sinds enkele jaren is Wilpattu weer veilig en mooier dan ooit: een natuurlijke oase aan rust waar nog maar weinig toeristen komen. In de bossen, savanne en wetlands zie je mogelijk luipaarden, olifanten en lippenberen. Maar ook de jakhals en talrijke vogelsoorten. Een 'must see'. Je maakt een safari van ongeveer 3-3,5 uur per jeep. Hierbij zijn de stoelen in de laadbak van een pickuptruck gemonteerd en meestal ook een cover zodat je in de schaduw zit.Vertrek is in de namiddag rond 14.30 of in de ochtend rond 5.30.

Dag 3

Gedurende de duizend jaar dat Sri Lanka werd bestuurd vanuit Anuradhapura, werden hier door de koningen vele tempels, kloosters, paleizen en stoepa's gebouwd. Deze ochtend ga je de vele ruïnes van deze oude hoofdstad ontdekken. Het bijzondere van deze plek is echter dat sommige tempels ook vandaag de dag nog een religieuze functie hebben. Vooral bij de grote witte stoepa van Ruvanvelisaya en bij de Sri Maha Bodhi Tree is het een komen en gaan van lokale pelgrims. Deze Bodhi Tree is een zaailing van de boom in Noord-India waaronder de historische boeddha 2500 jaar geleden de verlichting bereikte. Zonder meer is dit samen met de Temple of the Tooth Relic in Kandy, de heiligste plek van het land.

In de middag kun je lekker relaxen aan het zwembad in je hotel, of het stadje Anuradhapura verkennen.

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Overnachting in

Anuradhapura - Hotel Alakamanda

Dag 4-5

Je rijdt in ongeveer twee uur naar de badplaats Trincomalee aan de oostkust van Sri Lanka. In de zomermaanden juli en augustus is het hier droog en rustig weer, dus ideaal voor een strandverblijf. Daarentegen worden de stranden aan de zuid- en zuidwestkust van Sri Lanka dan geteisterd door sterke wind en regenval en is die kust minder geschikt voor een strandverblijf. Geniet van de witte stranden met palmbomen omzoomd, ga lekker zwemmen in het warme azuurblauwe water, maak een snorkeltrip naar het pal voor de kust gelegen Pigeon Island of bezoek het oude fort van Trincomalee, waar je nog een stukje Hollandse geschiedenis vindt.

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Overnachting in

Trincomalee - Ananthamaa Hotel

Dag 6

Je verlaat de zonovergoten kust voor een rit van ongeveer twee uur naar Sigirya in het binnenland.

Onderweg kom je langs Minneriya National Park en Kaudulla NP, een prachtig nationaal park waar in juli en augustus een wereldberoemd natuurfenomeen plaatsvindt: de Elephant Gathering. Langs de oevers van de Minneriya Tank of Kaudulla Tank verzamelen zich in de zomer kuddes olifanten op zoek naar water en voedsel. Ook hier kun je weer een optionele safari maken (niet inclusief). Zie onderaan deze beschrijving.

De rest van de middag kun je relaxen aan het zwembad van je accommodatie. In de avond bezoek je een tempel in het dorp, waar je een boeddhistische ceremonie van dichtbij kunt meemaken. Dat het er heel anders aan toe gaat dan thuis is wel duidelijk!

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Overnachting in

Sigiriya - Elephas Resort

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

087_Kaudulla_NP.jpg

Sri Lanka * Jeepsafari Minneriya National Park

Vanuit Habarana (nabij Giritale) worden jeepexcursies georganiseerd naar het Minneriya National Park en Kaudulla National Park. Prachtige nationale parken waar in augustus en september een wereldbekend natuurfenomeen plaatsvindt: de Elephant Gathering. Omdat het beschikbare oppervlaktewater in de droge zomermaanden steeds verder terugloopt, verzamelen grote kuddes olifanten zich op de oevers van de Minneriya en Kaudulla Tank, op zoek naar water, voedsel en verkoeling. Maar ook buiten deze zomermaanden zijn er altijd vele olifanten te zien op de excursie. Je maakt de 3-3,5 uur durende excursie achterop een jeep. Hier zijn banken op gemonteerd ( hard en dus oncomfortabel) en een cover tegen de zon.Vertrek is in de namiddag rond 14.30 of in de ochtend rond 5.30.

Dag 7

Sigiriya ligt in het hart van een gebied dat de 'Culturele Driehoek' wordt genoemd. Hier liggen de oude koningssteden Anuradhapura, Polonnaruwa en Sigiriya met al hun tempels, hemelburchten, stoepa's en ruïnes van paleizen.

In de koelte van de ochtend ga je met de gids naar de Leeuwenrots, een spectaculaire tweehonderd meter hoge rots met daar bovenop de befaamde hemelburcht. Bij de ingang vind je een onlangs geopend museum in een zeer bijzonder gebouw, dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. De wandeling vanaf de ingang naar de Leeuwenrots is indrukwekkend, omdat de rots steeds groter en imposanter wordt. Deze wandeling doe je zonder je gids/chauffeur (geen probleem). Via steile metalen trappen klim je naar de beroemde wandschilderingen die zich halverwege de rots bevinden. De klim naar de top start vanaf de zijkant van de rots, ook via een steile metalen trap. Niet voor mensen met hoogtevrees! Het totale hoogteverschil is ongeveer tweehonderd meter klimmen en dalen. Vanwege de drukte op de trappen doe je er in totaal wel drie uur over. Het uitzicht vanaf de top is geweldig. Neem dan ook de tijd om hier rustig te genieten van het uitzicht.

Op de terugweg doe je een werkplaats aan waar houtsnijwerk wordt gemaakt. Hier ga je zelf aan de slag om een klein houten olifantje te creëren.

's Middags terug bij je hotel kun je wederom relaxen aan het zwembad.

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Overnachting in

Sigiriya - Elephas Resort

Dag 8

Je verlaat de 'Cultural Triangle' en rijdt naar de centrale hooglanden, met als eindbestemming Kandy. De rit van ongeveer drie uur brengt je langs enkele interessante sights.

De eerste stop maak je bij de Dambulla Cave Temple. Archeologen denken dat deze grotten al in de eerste eeuw voor onze jaartelling werden gebruikt door monniken. Later werden prachtige fresco's geschilderd op de wanden van de vijf grotten. Hoewel het een druk bezochte plek is door zowel toeristen als lokale pelgrims, mag je de 160 meter hoge klim naar de grotten niet overslaan, al is het maar voor het uitzicht. Vanaf de grotten kijk je uit over het weidse landschap en 20 kilometer verder kun je de Leeuwenrots van Sigiriya zien liggen.

Niet ver voor Kandy kom je langs de Matale Spice Garden, een oude specerijenplantage, waar je een rondleiding krijgt en lekker kunt lunchen (niet inbegrepen).

In Kandy verblijf je in een net hotel en is de rest van de middag ter vrije besteding.

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Overnachting in

Kandy - Thilanka Hotel

Dag 9

Kandy is na Colombo de grootste stad van het land. Het is echter geen onprettige stad om rond te kijken: er heerst een gemoedelijke sfeer. De bekendste toeristische site van Kandy is natuurlijk de Temple of the Sacred Tooth Relic (Sri Dalada Maligawa). Hier wordt een tand van de historische boeddha bewaard, die via veel omzwervingen in Sri Lanka belandde. Bespreek samen met je gids welke plekken in de stad je wilt bezoeken. In ieder geval bezoek je ook een werkplaats waar je leert hoe batikdoeken worden gemaakt.

's Avonds is er de mogelijkheid om een voorstelling van de beroemde Kandy Cultural Dance bij te wonen (optioneel, $ 10,- p.p.).

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Overnachting in

Kandy - Thilanka Hotel

Dag 10

Met de trein reis je verder door het centrale heuvelland naar het oude Britse hillstation Nuwera Eliya, ook wel 'Little England' genoemd. De bagage blijft in de auto met de chauffeur. Tijdens de vier uur durende reis kom je langs watervallen, rotspartijen en heel veel theeplantages. Uiteindelijk bereik je een hoogte van 1880 meter en is het beduidend koeler (overdag 15-20 graden, en meestal ook natter). Een sprookjesachtig landschap. Helaas zijn er geen zitplaatsen te garanderen en is de kans groot dat het druk is in de trein. Echter, een onvergetelijke ervaring!

NB Treintickets kunnen pas één maand voor de treinreisdatum worden geboekt. We proberen wel zitplaatsen in de eerste klas te boeken, maar als het daar vol is, dan wordt het tweede of derde klas. Je hebt dan, net als bij de NS, uitsluitend een 'vervoersbewijs'. In dat laatste geval wordt mogelijk een korter traject aangeboden. Is er geen ticket voor dit traject mogelijk is, dan proberen we Nuwara Elia naar Ella te boeken.

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Overnachting in

Nuwara Eliya - Heaven Seven Hotel

Dag 11

Optioneel kun je vandaag in de vroege ochtend naar Horton Plains NP gaan. Hier maak je dan, zonder gids, een drie uur durende wandeling (met weinig hoogteverschillen) door het park. Het landschap is 'on-Sri Lankaans'. Op deze hoogvlakte staan rododendrons in plaats van palmbomen en het klimaat is net zo vaak mistig en winderig als dat het zonnig en warm is. Een uniek landschap. Halverwege de wandeling kom je langs World's End, een (vaak in mist gehuld) uitzichtpunt waar je een rotspartij van duizend meter hoog in de diepte ziet verdwijnen.

Heb je geen zin in een dergelijke vroege wandeling, dan kun je deze ochtend het stadje Nuwara Eliya bezoeken. In ieder geval bezoek je ook een theeplantage waar je leert over het hele proces van thee maken en natuurlijk een vers kopje Ceylon proeft.

Na de wandeling in Horton Plains is het nog twee uur rijden over een mooie bergweg via Ohiya en Welimada naar Bandarawela en naar het dorpje Ella. Dit afgelegen dorpje op zo'n 1050 meter hoogte heeft een prettige sfeer, vele backpackers en beduidend minder verkeer dan de meeste Sri Lankaanse dorpen.

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Overnachting in

Ella - 3 Arch Resort

Dag 12

Gebruik de koelte van de vroege ochtend weer voor een fijne wandeling. De chauffeur zet je af bij de 'trailhead', waarna je op eigen gelegenheid de Little Adams Peak beklimt. Het eenvoudige pad leidt je door de theeplantages, waar je mogelijk de Tamil-pluksters aan het werk ziet. Na een klim van ongeveer honderd meter kom je op de top voor een fraai uitzicht. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur retour.

Het is ook mogelijk een beduidend langere wandeling te maken, maar dan kun je het beste ter plaatse een gids regelen. Wandel daarna terug naar Ella, waar je lekker kunt 'chillen' of lunchen in een typisch Westerse 'hang-out'.

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Overnachting in

Ella - 3 Arch Resort

Dag 13

Je daalt af uit de bergen en bereikt na 2,5 uur rijden Udawalawe en het aangrenzende Udawalawe National Park. Ook hier is het weer mogelijk optioneel een mooie jeepsafari van 3-3,5 uur te maken in de middag (rond 14.00 uur) of de volgende ochtend (rond 5.30 uur). Het landschap in Udawalawe lijkt veel op de Afrikaanse savannes en je ziet hier vrijwel zeker de vele olifanten die hier leven.

Na het inchecken in het hotel maak je 's middags met een gids een wandeling door een dorpje en ontmoet je lokale boeren. Hoe bewerken zij het land, wat is 'slash and burn' en wat zijn hun dromen? Een mooie gelegenheid om weer iets te leren over dit indrukwekkende land.
.
Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Overnachting in

Udawalawe - Kalu's Hideaway Hotel

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

SL_olifanten_uadwalawe_3_BN_WEB.jpg

Sri Lanka * Jeepsafari Udawalawe National Park

Het Udawalawe National Park is gecreëerd rondom het Udawalawe Reservoir en de Walawe River. Voorheen werd het nog bewoond door boeren die het land middels 'shifting cultivation' bewerkten. Nu een prachtig natuurgebied op de grens van het natte noorden en droge zuiden. Dit is een van de beste parken in Sri Lanka om de wilde olifanten te zien, maar rondom het water ook veel vogelsoorten en krokodillen. Je maakt een 3-3,5 uur durende excursie achterop een jeep. Hier zijn stoelen op gemonteerd en een cover tegen de zon. Vertrek is in de namiddag rond 14.30 of in de ochtend rond 5.30.

Dag 14-15

Afhankelijk van of je gistermiddag of deze ochtend nog een jeepsafari in Udawalawe hebt gemaakt, vertrek je voor een rit van ongeveer twee uur naar Kataragama. Dit dorp is gelegen aan de grens van het Yala National Park, in het uiterste zuidoosten van het eiland.

Onderweg bezoek je het Elephant Transit Home. Hier worden jonge olifantjes die geen ouders meer hebben, opgevangen en verzorgd. Om 9.00 uur krijgen ze melk, maar daarna gaan ze het natuurpark in. Want uiteindelijk moeten ze wennen aan leven in het wild zodat ze compleet zelfstandig kunnen overleven.

Naar verluidt is Yala National Park de beste plek in de wereld om luipaarden te zien. Met gemiddeld één luipaard per vierkante kilometer is de kans aanzienlijk dat je er een waarneemt. Garanties zijn er bij safari's natuurlijk nooit. Naast luipaarden komen hier wederom olifanten voor, lippenberen, wilde honden, krokodillen, diverse herten- en apensoorten, en honderden vogelsoorten. Een wonderbaarlijk mooi wildpark!

In de vroege ochtend of middag van dag 15 maak je een 3-3,5 uur durende excursie achter op een jeep. Hier zijn stoelen op gemonteerd en een afdak tegen de zon. Spannend wordt het, want wie ontdekt het goed verborgen wild het eerst? Deze excursie is inbegrepen.

Verder heb je gelegenheid om het pelgrimsdorp Kataragama te verkennen en een bezoek aan de tempel en het pelgrimscentrum te brengen. Dit is een levendige en kleurrijke omgeving waar bloemen en fruitoffers worden gebracht en geldelijke donaties. Pelgrims uit het hele land komen naar deze heilige plek.

Je verblijft twee nachten in een prima hotel met lekker zwembad.

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Overnachting in

Tissamaharama - Kithala Resort

Dag 16

In ongeveer drie uur rijd je naar Galle, de oude uitvalsbasis van de Hollandse VOC. Galle is een havenstad met een rijke historie. De Hollanders bouwden hier in de zeventiende eeuw het Galle Fort. Binnen de muren van het Fort zijn nog talloze gebouwen in typisch koloniale stijl te vinden die herinneren aan het verblijf van de VOC. De Dutch Reformed Church, oftewel de Groote Kerk, en de nabijgelegen overheidsgebouwen zijn goed bewaard gebleven. Maar ook de rest van het centrum is bezaaid met goed bewaard gebleven oude gebouwen. Wat bouwstijlen betreft is het de meest bijzondere nederzetting van het land.

Je overnacht net buiten Galle in Unawatuna. Dit is een mooie baai met een fijn strand. In de zomermaanden is de zee echter vaak erg ruw (vanwege de moesson) en dus niet altijd geschikt om in te zwemmen. Dat hangt af van het weer op dat moment. Wil je hier meer tijd dan kun je altijd een nacht toevoegen.

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Overnachting in

Galle - Thaprobane Pavilion Waves

Dag 17

Afhankelijk van de vertrektijd van je internationale vlucht rijd je in drie uur tijd naar de internationale luchthaven van Colombo. Onderweg kom je door de hoofdstad. Als je die wil bezoeken, kun je hier eventueel een of meerdere hotelnachten boeken. Einde van je arrangement. Checkout-tijd van het hotel is 11.30 uur.

Heb je een ochtendvlucht voor 12.00 uur, dan kun je beter een extra nacht toevoegen in Negombo of Colombo en dus van daaruit de volgende dag vertrekken.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis slaap je in comfortabele sfeervolle hotels, veelal in de categorie 3*, die een goede uitvalsbasis vormen voor excursies. In alle hotels heb je een eigen douche/toilet en airconditioning op de kamer. Kamers hebben meestal een tweepersoonsbed en eventueel kan er een bijzetbed bij geplaatst worden tot een driepersoonskamer. Vierpersoonskamers zijn zeldzaam. Alle hotels beschikken over een restaurant waar je in ieder geval het onbijt nuttigt, en naar keuze ook lunch en of diner kunt nemen. Alle hotels, behalve in Nuwara Eliya, hebben een buitenzwembad. 

Over de maaltijden

Tijdens deze reis zijn alle ontbijten inbegrepen. Lunches en diners zijn voor eigen kosten. Meestal wijst de chauffeur je een gelegenheid onderweg voor de lunch, waar het eten goed en betrouwbaar is, Het Sri Lankes eten is echt overheerlijk. De specialiteiten zijn natuurlijk de verschillende milde tot 'spicy' curries met rijst als bijgerecht, verschillende kipgerechten zoals tandoori chicken of chicken massala en ook vegetarische maaltijden zijn in het boeddhistisch Sri Lanka geen probleem. Dineren doe je meestal in het hotel of in een nabijgelegen restaurant.

Kindvriendelijkheid

Alle hotels zijn met zorg geselecteerd op kindvriendelijkheid en op één na alle voorzien van zwembad. De activiteiten zijn aangepast of kinderen en jongeren en onze lokale gidsen hebben ervaring met het begeleiden van familiereizen. De aanwezigheid van veel wilde dieren, met name tijdens de jeepsafari's, maakt het voor kinderen extra leuk.

Inbegrepen

 • verblijf in hotels op basis van logies en ontbijt
 • transfers volgens programma in eigen auto (met airconditioning) met eigen Engelstalige gids/chauffeur
 • treinticket Kandy - Nanu Oya
 • jeepsafari Yala
 • excursies en wandelingen volgens programma
 • workshop batik en houtsnijwerk
 • Tempel ceremonie
 • entrees voor Anuradhapura, Dambulla Cave Temple, Dalada Maligawa, Sigiriya, Horton Plains, Fort Galle
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • optionele excursies en jeepsafari's
 • uitgaven van persoonlijke aard, drankjes, overige maaltijden
 • ETA ($ 30,- pp) of andersoortige visumkosten

Ter plaatse te betalen

 • Fooien (ongeveer € 250,- per gezin)

Over de activiteiten

Tijdens deze gezinsreis maak je een aantal (stads)excursies, lichte wandelingen en safari's. De hitte en hoge luchtvochtigheid kunnen af en toe vermoeiend zijn maar samen met je gids kun je altijd je reistempo aanpassen aan je wensen. Ook ben je natuurlijk vrij om een dag af te haken en zelf uw programma in te vullen.

De lokale ondersteuning
In principe blijft de gehele reis dezelfde gids/chauffeur bij u. Sommige spreken behoorlijk goed Engels, anderen duidelijk minder. Gaat u er van uit dat ze gebrekkig, moeilijk verstaanbaar Engels spreken, dan kan het alleen maar meevallen! Uw gids/chauffeur zorgt met name dat alles logistiek gewoon goed verloopt en u veilig wordt rondgereden. Zij begeleiden u wel bij het bezoek aan de culturele bezienswaardigheden, maar hebben daar beperkte kennis over. Het is daarom goed een informatieve landengids zelf aan te schaffen om u voor te bereiden. Daarnaast wordt bij diverse optionele excursies, zoals de jeepsafari's,  gebruik gemaakt van gidsen ter plaatse. Deze spreken vrijwel altijd veel beter Engels en zijn gewend om zaken toe te lichten. 

Geschikt voor kinderen

alle leeftijden

Extra dagen

Op alle plekken in deze reis kun je extra dagen toevoegen. Extra nachten zijn altijd op aanvraag en afhankelijk van beschikbaarheid.

Extra's

Excursies

Wilpattu5.jpg

Sri Lanka * Jeepsafari Wilpattu National Park (vanaf € 64,- per persoon)

Wilpattu is het grootste Nationale Park van Sri Lanka. Decennia lang was dit park in het noordwesten van het eiland gesloten voor bezoekers vanwege de burgeroorlog. Maar sinds enkele jaren is Wilpattu weer veilig en mooier dan ooit: een natuurlijke oase aan rust waar nog maar weinig toeristen komen. In de bossen, savanne en wetlands zie je mogelijk luipaarden, olifanten en lippenberen. Maar ook de jakhals en talrijke vogelsoorten. Een 'must see'. Je maakt een safari van ongeveer 3-3,5 uur per jeep. Hierbij zijn de stoelen in de laadbak van een pickuptruck gemonteerd en meestal ook een cover zodat je in de schaduw zit.Vertrek is in de namiddag rond 14.30 of in de ochtend rond 5.30.

087_Kaudulla_NP.jpg

Sri Lanka * Jeepsafari Minneriya National Park (vanaf € 64,- per persoon)

Vanuit Habarana (nabij Giritale) worden jeepexcursies georganiseerd naar het Minneriya National Park en Kaudulla National Park. Prachtige nationale parken waar in augustus en september een wereldbekend natuurfenomeen plaatsvindt: de Elephant Gathering. Omdat het beschikbare oppervlaktewater in de droge zomermaanden steeds verder terugloopt, verzamelen grote kuddes olifanten zich op de oevers van de Minneriya en Kaudulla Tank, op zoek naar water, voedsel en verkoeling. Maar ook buiten deze zomermaanden zijn er altijd vele olifanten te zien op de excursie. Je maakt de 3-3,5 uur durende excursie achterop een jeep. Hier zijn banken op gemonteerd ( hard en dus oncomfortabel) en een cover tegen de zon.Vertrek is in de namiddag rond 14.30 of in de ochtend rond 5.30.

SL_olifanten_uadwalawe_3_BN_WEB.jpg

Sri Lanka * Jeepsafari Udawalawe National Park (vanaf € 64,- per persoon)

Het Udawalawe National Park is gecreëerd rondom het Udawalawe Reservoir en de Walawe River. Voorheen werd het nog bewoond door boeren die het land middels 'shifting cultivation' bewerkten. Nu een prachtig natuurgebied op de grens van het natte noorden en droge zuiden. Dit is een van de beste parken in Sri Lanka om de wilde olifanten te zien, maar rondom het water ook veel vogelsoorten en krokodillen. Je maakt een 3-3,5 uur durende excursie achterop een jeep. Hier zijn stoelen op gemonteerd en een cover tegen de zon. Vertrek is in de namiddag rond 14.30 of in de ochtend rond 5.30.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Colombo. Houd er bij de planning van je heenreis rekening mee, dat je - door een later tijdstip van vertrek - pas een dag later aankomt op je bestemming. Voor de terugreis heb je de mogelijkheid van een nachtvlucht of een dagvlucht.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Beste reisperiode is tussen 1 mei en 31 oktober.

Sri Lanka kent een tropisch warm en behoorlijk vochtig klimaat. De gemiddelde temperatuur langs de kust ligt rond de 26 graden en in het binnenland rond de 20 graden. De luchtvochtigheid schommelt, evenals in Nederland, tussen 80 en 90%. De dagen zijn over het algemeen zonnig en/of warm, zelfs tijdens de regentijd.


Er zijn op Sri Lanka 2 regentijden oftewel moessons. De regentijd op Sri Lanka valt in zuiden en zuidwesten tussen mei en augustus en het noorden en noordoosten tussen november tot februari. Dit betekent een tropische stortbui in de namiddag, waarna de zon al snel weer doorbreekt. Hoewel regen nooit plezierig is op reis, heeft dit toch ook voordelen. Immers het landschap is gedurende de vochtige periode prachtig groen, het ruikt heerlijk fris en het is minder stoffig op de wegen. Met name de maanden mei t/m juli zijn in het noordelijk deel zeer droog.
Omdat je op een rondreis alle delen van het land bezoekt zul je dus ook deels in een natte tijd en deels in een droge tijd reizen. Omdat de meeste reizigers in de zomermaanden zullen reizen hebben we een strandverblijf in het dan droge noordoosten toegevoegd. Mocht je buiten de zomermaanden willen reizen dan is het mogelijk dit te vervangen door een ander strandverblijf.

 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Sri Lanka ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Onze lokale partner 

Onze lokale partner in Sri Lanka heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Vandaar dat ze sinds begin 2017 geregistreerd staat als Travelife Partner. Op het gebied van duurzaamheid zijn ze koploper in Sri Lanka.  Losse plastic drinkflesjes in de wagen zijn vervangen door een hervulbaar waterreservoir met filtersysteem voor gegarandeerd zuiver drinkwater. Zo help je mee de hoeveelheid plastic te reduceren. De tented camps die we gebruiken worden op een duurzame manier gerund, er zijn eigen eco-guides in dienst die de safari's in de parken begeleiden en de unieke wandelingen die speciaal zijn uitgezet door onze partner verzorgen. 

Travelife

Travelife is een toonaangevende organisatie die agenten, touroperators (als SNP) en accommodatiehouders traint, managet en certificeert op het gebied van verduurzaming. Travelife, in 2007 opgericht door de ANVR, ABTA (tegenhanger van de ANVR in Engeland) en enkele universiteiten, ondersteunt bedrijven om de negatieve impact van toerisme te verkleinen en de positieve gevolgen te bevorderen.  Denk hierbij aan verantwoord management, sociaaleconomische factoren, culturele factoren en de gevolgen voor de natuur (aanspreken van natuurlijke bronnen, verminderen vervuiling en behoud biodiversiteit en landschappen). Travelife certificeert op basis van internationaal erkende criteria opgesteld door GSTC (Global Sustainable Tourism Council) en beloont behaalde resultaten met de status Travelife Partner of, het hoogst haalbare, de status Travelife Certified. Om de twee jaar wordt een bedrijf weer getoetst voor de handhaving van de status. 

Deze partner van SNP heeft de status van Travelife Partner behaald. 

.

Meteen op het vliegveld kun je al pinnen en in de steden kun je ook overal pinnen. Gemiddeld zul je aan ca. € 400,- per gezin voor persoonlijke uitgaven, maaltijden die niet inbegrepen zijn, drankjes, etc. voldoende hebben. Voor optionele excursies zijn nog extra kosten.
Denk er ook aan dat het gebruikelijk is je chauffeur een fooi te geven voor verleende diensten. Ga uit van gemiddeld 1750-2250 roepie (10-15 USD) voor een hele dag.

Alle verplaatsingen worden gemaakt met een eigen privé-auto met gids/chauffeur, met een auto met airconditioning. De excursies in de parken en natuurgebieden worden gemaakt te voet, per jeep en per boot. Eenmaal reis je tussen de locals in een trein, een unieke ervaring!

 • EHBO eenvoudige middelen
 • dagrugzakje
 • Lichte wandelschoenen
 • sandalen of teenslippers
 • luchtige kleding
 • kleding met lange mouwen en lange broekspijpen voor in tempels
 • zwemkleding
 • regenjasje of paraplu (ook tegen zon)
 • zonnehoed of pet
 • GELDIG paspoort en ETA visum
 • kopieën van reisdocumenten
 • zonnebrandcreme
 • anti-insektenmiddel(DEET)
 • zaklamp
 • oordopjes (tegen evt rumoerige airco's)
 • evt. een paar sokken voor tempelbezoeken
 • evt. speciale sokken tegen bloedzuigers

Je hoeft tijdens deze reis niet ver met je eigen bagage te sjouwen, dus welk type tas je meeneemt is om het even. Je bagage wordt telkens vervoerd in de auto waarmee je reist. Het is voor het pakken in de auto dus wel prettig om niet allemaal grote koffers mee te nemen, maar bijvoorbeeld ook enige bagage in rugzak of weekendtas. Tijdens de treinreis reis je zonder je bagage die gewoon met de auto meegaat.

Het Sri Lankese Department of Wildlife heeft besloten dat het Yala National Park meestal in de maand september gesloten zal worden voor alle bezoekers. Deze maatregel is ingesteld om de wilde dieren in het park meer ruimte te gegeven om te overleven in de droogste maand van het jaar. Voor reizigers die in deze maand reizen zal in overleg naar een passend alternatief worden gezocht. In principe zou dan de jeepsafari in Bundala of Lunugamvehera plaats vinden.

Voor de treinreis op dag 10 geldt het volgende. Er is een enorme vraag naar de treintickets ontstaan waardoor het zeer moeilijk is geworden om voor dit traject een ticket te bemachtigen. We doen ons uiterste best een ticket in de 1e (met zitplaats), 2e (zonder zitplaats) of zelfs 3e klasse (zonder zitplaats) te krijgen, maar het kan dus voorkomen dat dit niet lukt. Ook proberen we als alternatief de treinrit tussen Nuwara en Ella te reserveren. Als dit alles niet lukt dan zal de chauffeur ook nog op de dag zelf proberen een ticket te kopen. Houd er dus rekening mee dat de treinreis gewijzigd kan worden.

Ga je binnenkort op reis naar Sri Lanka bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/sri-lanka. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!


E-visa
Voor een verblijf op Sri Lanka heeft u een visum nodig en de aanduiding hiervoor is Electronic Travel Authorization (ETA). Dit is eenvoudig vooraf te verkrijgen online via: www.eta.gov.lk. De kosten bedragen USD 35 per persoon en zijn alleen met credit card te betalen. Deze ETA is ook bij aankomst te verkrijgen, alleen te betalen in USD, maar dan zijn de kosten hoger. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een reserveringsbevestiging van uw eerste accommodatie, over vliegtickets voor uw terug- of doorreis en over voldoende financiële middelen.


N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Sri Lanka (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.


Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Sri Lanka binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. Op Sri Lanka zelf komt geen Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Sri Lanka aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Sri Lanka.

Bijzonderheden: Buiktyphusvaccinatie wordt aanbevolen bij een reis op Sri Lanka van meer dan 2 weken. Laat u informeren over de risico’s op besmetting met Mazelen en Japanse Encefalitis.

Malaria
Op Sri Lanka komt op dit moment geen malaria meer voor. Doch laat u altijd voorlichten door een GGD arts hierover.

Dengue en Rabies
Om besmetting met dengue of knokkelkoorts te voorkomen, moet u zich bescherm,en tegen muggenbeten. Rabies kan bij voorkomen bij zoogdieren. Vermijd contact hiermee.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk

Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Sri Lanka is een veilig land om te reizen voor westerlingen. Zoals overal in de wereld moet je ook in Sri Lanka rekening houden met diefstal van spullen. Let daarom extra goed op je geld en waardevolle spullen. Betracht waakzaamheid op plekken waar veel buitenlanders komen. Er zijn politieke en culturele tegenstellingen in het land waardoor er van tijd tot tijd demonstraties of zelfs rellen en conflicten zijn. Vermijd politieke demonstraties en andere samenscholingen.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Strand.jpg

Sri Lanka - met de kids

Luilekkerland in de tropen

Gezinsvakantie per auto met chauffeur vanuit luxe hotels

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.