Portugal - Azoren * Faial, São Jorge en Pico (lang), 15 dagen Genieten van groene vulkaaneilanden

« Terug naar overzicht
Gegarandeerd vertrek
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit hotel, quinta en guesthouse

In twee weken reizen we langs de 'Triangle' van centrale eilanden in de sub-tropische Azoren-archipel. Ontdek een natuurreis-paradijs in de eindeloze blauwe oceaan, rijk aan vissen, dolfijnen en walvissen met de mooiste wandelingen van de Azoren. We nemen de tijd om de eilanden en hun bewoners tot in hun wezen te ervaren. Van reusachtige caldeiras, met diepe meren en gestolde lavavelden tot een koffieplantage en wijngaarden. Eindeloze rijen hortensia’s omzomen paden en diepgroene velden. We verbazen ons op zeezeilers-eiland Faial over het jonge vulkanische land van Capelinho. Op São Jorge is het ene uitzicht nog mooier dan het andere, over steile kliffen en ‘faias’. De indrukwekkende vulkaan van Pico begeleidt onze laatste tochten en een walvissafari en we zwemmen in natuurlijke rotspoelen.

Uniek aan deze reis

 • Afsluitend verblijf op Pico in bijzondere accommodatie
 • Dring echt door tot de 3 mooiste Azoren-eilanden
 • Eigen Nederlandse reisbegeleider
 • In slaap vallen bij uniek geluid van Kuls Pijlstormvogel
 • Walvisexcursie inclusief
 • Wandelparadijs met uitbundige flora en vulkanisme
Zwaarte
Comfort

Vlog - Naar de Azoren met SNP Natuurreizen

Ben je benieuwd naar een impressie van de Azoren? Wandel mee langs kratermeren en stroombronnetjes en door wijngaarden op de flanken van de vulkaan Pico. Kijk snel op YouTube.

Blog - De Azoren, een schatkamer midden op zee

Het is dé verrassing tijdens de walvisexcursie: een klein, doorzichtig ballonnetje dat drijft op de golven. Het lijkt op een kwal, maar het is net wat anders. Hoe dan ook, de meterslange tentakels zijn giftig. Lees verder...

Dag tot dag

Portugal - Azoren * Faial, São Jorge en Pico (lang)

Midden in de Atlantische Oceaan ligt de Azoren-archipel, 1500 kilometer van het moederland Portugal verwijderd. Dankzij de geïsoleerde ligging en het sub-tropische klimaat tref je op de Azoren een heel eigen, vriendelijke sfeer. De mensen zijn er gastvrij, het weer is aangenaam en de plantengroei uitbundig. De lucht ruikt naar de zilte zee en de zoete geur van bloemen. Op deze 15-daagse reis heb je uitgebreid de tijd om het mooiste van elk eiland te ontdekken en is er ook genoeg tijd voor "gewoon genieten" van de prachtige en bijzondere omgeving, te zwemmen, op een terrasje te zitten....

De afgelegen ligging zorgt voor een uitbundige flora met verscheidene endemische soorten, metershoge boomheide en eeuwenoude jeneverbessen. Enkele miljoenen jaren geleden rezen deze vulkanische eilanden, die een onderdeel van de Mid-Atlantische Rug vormen,  boven de zeespiegel uit. Veel herinnert nog aan het natuurgeweld van weleer: heetwaterbronnen, zwavelbronnen en reusachtige caldeiras, grote vulkaankraters gevuld met diepe meren. Op deze korte eilandhopreis maak je te voet kennis met de prachtige paden van de centraal in de archipel gelegen eilanden: Faial, São Jorge en Pico. Dicht bij elkaar, maar alle drie totaal verschillend van karakter.

Op Faial bezoeken we de Capelhinos, een vulkanische landtong die pas in 1958 tijdens een eruptie uit zee verrees. ’s Avonds kunnen we aanschuiven bij de zeezeilers en de lokale vissers die in het beroemde Peter’s café in het hoofdstadje Horta bijeenkomen om hun sterke verhalen te vertellen.

Het weinig bezochte São Jorge is het mooiste wandeleiland van de drie. Karakteristiek zijn de fajas, de kleine kustvlakten die door steile kliffen van elkaar gescheiden zijn. We maken er afwisselende wandelingen over de centrale rug van kleine vulkaankegels, met uitzicht naar weerszijden van het smalle eiland, en door de laatste resten van het ongerepte nevelwoud die de steile noordkust bedekken.

Pico, genoemd naar de 2351 meter hoge, perfect gevormde vulkaan hoog boven de oceaan oprijst, is het eiland van zwarte lavavelden, ommuurde akkertjes met kleine wijngaarden en van walvisvaarders.

Dag 1

Heenvlucht naar het eiland Faial. Geniet vanaf je balkon van het uizicht over Horta, de oceaan en de vulkaan van Pico. 's Avonds dineren we in het levendige havenstadje, dat een mooie jachthaven, sfeervolle straten en pleinen en diverse mooie kerken heeft. In het oude visserskwartier Porto Pim, zijn nog kleine steegjes te vinden waar de sfeer van honderd jaar geleden nog te proeven is.

Overnachting in

Faial, Horta

Dag 2

Na het ontbijt rijden we naar de westpunt van Faial: het vulkanische gebied van Capelinhos dat pas in 1957 door een vulkaanuitbarsting is gevormd. De prachtig gekleurde vulkanische as is hier nog onbegroeid. Het dorre, jonge landschap is diep in zee geschoven. De vuurtoren op de grillige kust werkt al jaren niet meer. In het achterland zijn enkele inmiddels begroeide vulkaantjes uit historische tijden. In deze omgeving maken we een rondwandeling.

We wandelen deels door land dat nog zo jong is dat er nog nauwelijks vegetatie groeit. We bezoeken het bezienswaardige museum en de deels door as bedolven vuurtoren.
Lengte van de wandeling 6 km, 250 m stijgen, 450 m dalen en totaal ca. 2,5 uur lopen.

Overnachting in

Faial, Horta

Dag 3

We rijden hoog tegen flanken van de centrale vulkaan van het eiland tot we de rand van de vulkaan bereiken. Een klein klimmetje brengt ons op rand. Hier kijken we plotseling in de 400 meter diepe krater, met een diameter van 1450 meter en op zijn hoogste punt 1043 meter. De "Caldeira".  Deze vulkaan is de naamgever van alle caldera’s ter wereld. Achter ons ligt Horta in de diepte en rijst de kegelvormige stratovulkaan van Pico meer dan 2 kilometer uit zee op. De wandeling voert ons over de kraterrand met, als het niet mist, voortdurend een schitterend uitzicht in de diepte van de krater,  tot we het punt bereiken waar we aan de afdaling richting Capelo beginnen.
Na een laatste blik in de Caldeira begint over een gravelweg de eenvoudige afdaling over de flank van de vulkaan. Eerst door een dicht en geurig Japans cederbos, om vervolgens  over een verrassend mooie levada en een rustig weggetje te eindigen nabij Cabeço dos Trinta, nabij Capelo, alwaar onze bus ons opwacht om ons terug naar Horta te brengen. We kunnen onderweg uitgebreid de tijd nemen om kennis te maken met de vele bijzondere struiken en planten die hier voorkomen.
Lengte 11 km, 250 m stijgen en 600m dalen, duur 3,5 uur lopen.

Overnachting in

Horta, Faial

Dag 4

In de ochtend is er een korte transfer naar de haven van Horta. Daar stappen we op de ferry voor de oversteek naar São Jorge. Onderweg maak je kans om vanaf het dek van de veerboot dolfijnen te zien. Na aankomst in Velas op São Jorge, kunnen we onze wandelkleren aantrekken en kopen we een picknick in, in het gezellige kleine centrum.

In de middag maken we een korte wandeling we naar de imposante rotsklomp boven Velas: de Morro Grande. Dit is het restant van een vulkanische krater. Op de top zijn de overblijfselen te zien van een voormalige uitkijktoren die werd gebruikt voor de jacht op walvissen. Je hebt daarvandaan prachtig uitzicht op Velas, de oceaan en het eiland Pico. In de namiddag is er tijd om het stadje verder te verkennen of te genieten van de heerlijke tuin met zwembad bij de Quinta.
Wandeling: ca. 4 km, 1,5-2 uur, 150 m stijgen en dalen.

Overnachting in

São Jorge, Velas - Quinta do Canavial

Dag 5

Vandaag maken we, na een korte transfer, een wandeling naar de westpunt van het smalle, langgerekte eiland São Jorge. Vanaf de picknickplaats Sete Fontes wandelen we door een eenzaam landschap, hoog boven zee naar de vuurtoren Farol de Rosais. Geniet van prachtig uitzicht op de zee en de eilanden Pico, Graciosa en Faial. De kustlijn zelf, diep onder ons, komt pas op het laatste moment in beeld. Op de geïsoleerde kliffen broeden zeevogels als de Kuhls pijlstormvogel en de kleine pijlstormvogel. Vanaf de door een aardbeving beschadigde en verlaten vuurtoren keren we vervolgens via het gehuchtje Ponta de Rosais terug naar de picknickplaats van de Zeven Bronnen.
Wandelduur 4 uur, 12 km, 350m stijgen en dalen.

Overnachting in

Velas, São Jorge - Quinta do Canavial

Dag 6

We maken, na een rit van ca 20 minuten, een wandeling langs de eindeloze rij kleine vulkaantoppen, die het hoogste deel van het langgerekte eiland São Jorge vormt. We lopen langs met gras bedekte toppen en kleine kraters, sommige gevuld met water. Bij helder weer is het uitzicht over de oceaan en de andere eilanden van de Centrale Groep van de Azorenarchipel overweldigend. We beklimmen de hoogste top van São Jorge: de 1053m hoge krater Pico da Esperança. In de krater ligt een klein meertje. Dan wacht ons een lange afdaling naar het dorp Norte Grande, dat 300m hoog boven de noordkust ligt. Het laatste stukje rijden we steil omlaag naar Faja do Ouvidor, die in tegenstelling tot de andere ‘faja’s’ van São Jorge geen puinwaaier is, maar gevormd is door een lavastroom. Hier kunnen we zwemmen. In ca 20 minuten rijden we vervolgens naar Velas terug.
Wandelduur 5,5 uur. Lengte 17 km, 335 m stijgen (met Pico Esperança 395 m) en 700 m dalen.

Overnachting in

São Jorge, Velas - Quinta do Canavial

Dag 7

Vandaag is een dag om te genieten van onze fijne accommodatie. Je kunt heerlijk in de tuin bij het zwembad een boek lezen. Als je actiever wilt zijn, kun je vanuit de Quinta wandelen naar een fraaie 'Piscina Natural' aan de Rua do Mar. Verder is het de moeite waard om het oude centrum van Velas te verkennen met o.a. 16e eeuwse kerk Igreja Matriz de São Jorge.

Dag 8

Vandaag lopen we (een gedeelte van) het kustpad tussen de twee mooiste fajãs van de zuidkust: de Fajã de São João en de Fajã dos Vimes. Als we de hele route lopen is dit door de hoogteverschillen een pittige wandeltocht. Door de ligging op het zuiden en de steile hellingen is hier een bijzonder mild klimaat, dat zelfs de teelt van koffie mogelijk maakt. Die koffie kunnen we meteen drinken bij het kleine Café Nunes.
Er zijn onderweg prachtige uitzichten op de steile zuidkust en enkele, kleine vruchtbare kustvlaktes, en de eilanden Pico en Faial. Langs de steile hellingen met weelderige diepgroene vegetatie, passeer je aantal waterlopen.

Wandeling maximaal 10 km, 4-5 uur, 500m stijgen en dalen.

Dag 9

Een rit van ca 45 minuten brengt ons weer bovenop de centrale kam van het eiland. Er wacht ons een lange, fikse afdaling over een met hortensia’s omzoomd paadje naar de noordkust van São Jorge, door een overweldigend groen landschap. De meer dan 800 meter diepe hoge en zeer steile noordkust heeft veel van haar uitbundige vegetatie behouden. De afdaling voert naar drie ’fajas’, kleine vlaktes die nietig onderaan de imposante bergflank liggen. Hier verbouwen de zeer geïsoleerd levende boeren o.a. banaan, maïs, aardappels en bonen. U wandelt onder meer door de Faja do Caldeira, een faja met een eeuwenoud dorpje en een prachtig binnenmeer. Tenslotte komen we aan bij de Faja dos Cubres, waar we bij een klein cafeetje eindigen. Na de wandeling rijden we in ca 45 minuten terug naar de quinta. Wandelduur: ca. 4,5 uur, 12 km, 220m stijgen en 900 m dalen.

Overnachting in

São Jorge, Velas - Quinta do Canavial

Dag 10

Na het ontbijt nemen we afscheid van Sao Jorge en varen naar het eiland Pico, het Azoreneiland waarvan de hoogste vulkaantop, de 2351m hoge perfect gevormde Pico, naar de hemel reikt. We overnachten hier in een bijzonder natuurresort nabij Lajes do Pico.

In de middag maken we een rustige wandeling over een kustpad van Sao João naar onze accommodatie. Regelmatig is er zicht op de oceaan en als we geluk hebben kunnen we misschien vanaf de kust walvissen spotten. Onderweg is er zwemgelegenheid, maar het zwemmen kun je ook uitstellen tot we bij onze accommodatie aangekomen zijn. Wandelduur ca. 2,5 uur, 8 km, 100m stijgen en dalen.

Overnachting in

Pico, Lajes do Pico - Aldeia da Fonte

Dag 11

Een korte verplaatsing brengt ons bij de 'Furna de Frei Matias', een lavagrot op de flanken van de Pico-vulkaan, die genoemd is naar een monnik die op deze plek een lichtgevende verschijning zou hebben gezien. Gewapend met zaklampen kunnen we een klein stuk deze indrukwekkende lavatunnel in lopen, waar we o.a. bijzondere 'touwlava' kunnen zien.
Via een geleidelijk afdalend wandelpad lopen we tussen muurtjes over een veldweg naar de 'Quinta das Rosas', een paradijselijke picknickplek. Vanaf het eindpunt van de wandeling worden we teruggebracht naar onze accommodatie.

Wandeling ca. 4 uur, 10 km, vrijwel uitsluitend dalen: 600 m.

Overnachting in

Pico, Lajes do Pico - Aldeia da Fonte

Dag 12

In de ochtend is er tijd voor een bezoek aan het boeiende walvismuseum van Lajes, en kunnen we ook de walvis-uitzichtstoren bekijken. In de middag maken we een boottocht op zoek naar zeezoogdieren. De excursies vinden plaats met een eigen boot en schippers. De zeer stevige en comfortabele rubberboot brengt ons snel naar plaatsen waar walvissen of dolfijnen gespot zijn. De bemanning van de boot staat in contact met waarnemingstorens op de kust, deze geven informatie door over waar de zeezoogdieren zich bevinden. Op deze manier zijn waarnemingen vrijwel zeker.

Overnachting in

Pico, Madalena of Lajes do Pico - Aldeia da Fonte

Dag 13

Een korte transfer brengt ons in Santana, gelegen op de noordelijke flanken van de vulkaan Pico. Hier begint een prachtig kustpad over een spectaculair lavaveld met prachtige touwlava naar Cabrito en Arcos. Vervolgens maken we een lus door de bijzondere lavawijngaarden van Pico. Door dit unieke UNESCO World Heritage dalen we af naar de kust bij Lajido. Bijzonder is dat we onderweg oude sporen in de lava kunnen ontdekken, die door de ossenkarren met wijnvaten zijn uitgesleten. In Lajido is een bezoek aan het museum de moeite waard en kunnen we afsluiten met een verkoelende duik in de oceaan bij de bijzondere lavaformaties.

Wandeling ca. 4 uur, 10 km, 200m stijgen en dalen

Overnachting in

Pico, Madalena of Lajes do Pico - Aldeia da Fonte

Dag 14

Na een korte transfer van ca. 35 minuten beginnen we onze wandeling vanaf het centrale plateau van Pico, in een gebied waar in de periode 1562 tot 1654 een vulkaanuitbarsting plaatsvond. Behalve wat koeien is hier op dit hooggelegen plateau weinig activiteit. Na enige tijd begint de afdaling naar de noordkust. We passeren hierbij zones met bijzondere inheemse vegetatie, om uit te komen bij Baia das Canas. Deze kleine nederzetting ligt aan een klein, zwart strandje. Wandelduur 9 km, 20 m stijgen, 790 m dalen, 4 uur lopen.

In de namiddag rijden we terug naar ons onderkomen en genieten we van een laatste diner op Pico en de Azoren.

Overnachting in

Pico, Madalena of Lajes do Pico - Aldeia da Fonte

Dag 15

We nemen afscheid van de Azoren. Vanaf het vliegveld van Pico of Horta vliegen we met een stopover in Lissabon naar Nederland terug.

NB Programma

Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, worden deelnemers daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

We overnachten in drie bijzondere accommodaties met een uiteenlopend karakter. Op elk eiland hebben we de mooiste en fijnste accommodaties weten te selecteren, qua ligging, entourage en comfort. U verblijft steeds in tweepersoonskamers met eigen badkamer. Tegen betaling van een toeslag kunt u een éénpersoonskamer boeken.

In Horta, de hoofdplaats van Faial, verblijven we in het luxe Hotel Horta bij het centrum en de jachthaven van dit levendige plaatsje. Van de buitenzijde lijkt het hotel misschien niet echt bijzonder, maar het ligt op een qua uitzicht zeer bevoorrechte locatie. Elke kamer heeft een balkon en vrij uitzicht over het stadje en de zeestraat met de vulkaan van Pico aan de overzijde. Het hotel en de kamers zijn van alle comfort voorzien. Het hotel beschikt verder over een zwembad, een gezellig ingerichte bar, dito restaurant, lounge en lobby. Klasse ****, 3 nachten.

Op São Jorge is Quinta do Canavial onze uitvalsbasis, een rustig en fraai gelegen ‘casa rural’, net buiten het hoofdplaatsje Velas. De kamers zijn sfeervol, met traditionele meubels ingericht. Het huis is omringd door een grote, bloemenrijke tuin met een klein zwembadje. Verder is er een sfeervol ingericht restaurant en een kleine bar. Overal hangen oude ambacht- en landbouwwerktuigen. 's Avonds val je in slaap bij de vreemde geluiden van de Kuhl's pijlstormvogel die op de nabije kliffen broedt. De huiselijke sfeer, de fraaie tuin en het prachtige uitzicht op de kustlijn bij Velas maken dit verblijf bijzonder. Een echte SNP accommodatie, 6 nachten.

Op Pico zijn we te gast in een kleinschalige fraaie residentie middenin het groen, en aan zee, net buiten het walvisdorpje Lajes do Pico. Aldeia da Fonte ligt middenin de natuur boven de kust met zicht op de oceaan en bestaat uit een aantal uit lava gebouwde huizen in een parkachtige tuin. Binnen zijn er er sfeervolle en comfortabele kamers, studio's en suites. Er is een zwembad, fijne zitjes en een speciale plek met prachtig uitzicht op de oceaan. Ook is er is een prima restaurant. Wij vinden dit één van onze meest bijzondere verblijfsplaatsen (klasse ****, 5 nachten).

 

Over de maaltijden

De reis is op basis van halfpension: inclusief ontbijt en diner. Je dineert op Faial in een gezellig restaurantje in het stadje. Op São Jorge wordt soms gekookt op de quinta, maar meestal zullen we in het dorp een restaurantje opzoeken. Op Pico dineren we in gepaste stijl in het bijzondere restaurant van ons 'natuur-resort'.

De lunch is niet inbegrepen bij de prijs. Dagelijks is er gelegenheid om inkopen voor de lunch te doen.

Inbegrepen

 • alle overige transfers (taxi, minibus, 3x ferry) conform programma
 • alle overnachtingen in hotels en guesthouses op basis van tweepersoonskamers
 • verblijf op basis van halfpension (vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 15)
 • walvisexcursie
 • entrees Capelinhos interpretation centre Faial en walvismuseum Pico
 • diensten 1 SNP-reisleider

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis inclusief aansluitende transfers (optioneel, zie prijsinformatie)
 • lunches
 • verzekeringen
 • overige entrees
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • transfers naar en van de plaats van uw eventuele reisuitbreiding

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

De wandelingen zijn niet zwaar, al kennen ze wel behoorlijke hoogteverschillen. Een enkele klim is stevig te noemen, maar vaker zullen we de wandelingen dalafwaarts maken. De afdalingen zijn soms steil en wandelstokken kunnen daarbij behulpzaam zijn. De wandelingen duren  3 tot maximaal 7 uur en de hoogteverschillen die u moet overbruggen variëren van  200 tot 750 m per dag. De lengte loopt uiteen van 7 tot maximaal 19 kilometer. De reis is zodanig opgebouwd dat we beginnen met de lichtere wandelingen op Faial en de eerste dag op Sao Jorge. De paden verschillen van goed onderhouden asfaltweggetjes en landweggetjes, tot stenige paden en bospaadjes. Bij regenachtig weer kunnen de bospaadjes modderig zijn.  Ook dichte mist kan in de hogere regionen het uitzicht belemmeren, waardoor een aantal wandelingen minder aantrekkelijk worden en we een alternatieve tocht proberen te zoeken.
Natuurlijk kunt u ook in het hotel blijven en uw dag zelf invullen, bijvoorbeeld door een wandeling in de omgeving maken. Ons programma is immers vrijblijvend.

Extra's

Aanvullende opties

Maak je geen gebruik van de door SNP aangeboden vlucht? Boek deze transfer luchthaven - accommodatie v.v.

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar wil je wél gebruik maken van onze groepstransfers op de eerste en laatste dag, reserveer dan deze bij boeking (geen extra kosten). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema en je naar en van dezelfde luchthaven reist als de door SNP geboekte vlucht.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het vliegveld van Faial of in de eerste accommodatie.

De transfer van het vliegveld naar de eerste accommodatie (en van de laatste accommodatie naar het vliegveld) is dan niet voor je geregeld. Wil je hier wél gebruik van maken, dan dien je deze service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema.

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met TAP Air Portugal en SATA Azores Airlines via Lissabon naar Horta v.v.

Vluchtschema
TP 669 Amsterdam - Lissabon vertrek om 07.00 aankomst 09.00 uur
S4 153 Lissabon - Horta vertrek om 15.10 aankomst 16.55 uur
S4 140 Pico Island - Lissabon vertrek om 10.25 aankomst 13.55 uur
TP 668 Lissabon - Amsterdam vertrek om 18.20 aankomst 22.20 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

Bij onze groepsvluchten is ruimbagage inbegrepen.

Op de Azoren heerst vanwege de zuidelijke ligging en vanwege de ligging midden in de Atlantische Oceaan een subtropisch klimaat. ‘s Zomers is het warm en vochtig met vrij veel zon. De temperatuur loopt dan op tot ca. 25ºC. Op de warmere dagen zorgt de altijd aanwezige zeewind voor verkoeling. In de bergen komt het kwik zelden hoger dan 20ºC. In de zomer valt er niet veel regen. De meeste kans op een bui en bewolking heeft u aan de vochtige noordkant van de eilanden. Ook tijdens de wandelingen over de hogere vulkaantoppen bestaat er kans op mist of een bui.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Azoren ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Duurzaamheid ter plaatse

Wij werken op de Azoren samen met een partner die actief is op het gebied van duurzaamheid. Ze zijn gecertificeerd met het Earthcheck Bronze Benchmark status en werken toe naar zilver en goud. Naast een bewuste bedrijfsvoering en scholing van gidsen en ander personeel participeert onze partner in enkele projecten:
Zo nemen ze deel aan het sociale project "Rabo de Peixe sabe sonhar", een zomerkamp voor de kinderen van Rabo de Peixe om waardevolle vaardigheden voor hun toekomst te ontwikkelen. Een ander belangrijk partnerschap is met het Interpretatiecentrum van Priolo, de Azoren vink. Dit is een van de meest bedreigde vogels in Europa en het centrum zet zich in voor de instandhouding van de Priolo en zijn habitat, het Laurierbos van de Azoren, en voorlichting daarover.

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen, waaronder lunches en drankjes (ook bij het avondeten). U kunt op de Azoren zonder problemen geld pinnen. Er zijn o.a. in Madalena, Velas en Horta geldautomaten. Reken in totaal op een budget vanaf ca. € 200,- tot € 250,- aan persoonlijke uitgaven.

Driemaal is er een oversteek per ferry, tussen de verschillende eilanden. Van Faial naar Pico duurt ca 30 minuten, van Pico naar São Jorge en van São Jorge naar Faial duren ca 1 uur. Op de eilanden zelf worden we per bus of taxi vervoerd tussen de wandelgebieden en de hotels.

Wij raden u aan om uitgerust en in goede conditie aan uw reis te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter. Als goede voorbereiding kunt u in de weken voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen maken in Nederland of België. Het is belangrijk dat uw schoenen goed ingelopen zijn, anders zijn blaren onvermijdelijk.

 • niet meer dan 20 kg bagage
 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoogsluitend en ingelopen (in verband met mogelijk overgewicht of verlies adviseren wij u uw wandelschoenen tijdens de vlucht aan te trekken of in uw handbagage te vervoeren)
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regen- en winddichte kleding (bijv. gore-tex jack en fleecevest), geen poncho
 • zwemkleding en handdoek voor het zwemmen
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • dagrugzakje (min. 25 liter)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 à 2 liter) of meerdere kleine flessen
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken
 • zakmes, broodtrommel en zitmatje voor lunch in het veld
 • pinpas
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden die u eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: rekverband, sporttape of middelen voor afplakken blaren bv. "second skin"

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

Ga je binnenkort op reis naar Portugal bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/portugal. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/portugal/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, moet je goed uitgerust zijn en over een goede gezondheid en conditie beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Artsen
Artsen in Portugal spreken veelal Engels. Ook is er een Brits ziekenhuis in Lissabon (49 Rua Saraiva de Carvalho, tel. 01-602020). In noodgevallen kun je telefoonnummer 112 bellen.

Gezondheidszorg
Sluit ook een goede ziekteverzekering af (door middel van een reisverzekering), want in Portugal bestaat er geen gratis medische behandeling voor niet-Portugezen.
Alle rekeningen voor medische zorg moeten meestal contant betaald worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Zorg zelf voor noodzakelijke EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.. Check verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden.
Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) moet worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). 

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Pico_mountain_Lagoa_do_Capitao_-_vincentbresmal.jpg

Portugal - Azoren * Faial, São Jorge en Pico (lang)

Genieten van groene vulkaaneilanden

Wandelvakantie vanuit hotel, quinta en guesthouse

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.