Nederland, Duitsland - Nijmegen - Xanten, 5 dagen Via Romana

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie langs hotels

Maak een fietstocht door 2000 jaar geschiedenis. Fiets over stille wegen langs de 'limes': de grens van het vroegere Romeinse Rijk. Volg de 'Via Romana' en ontdek het rijke verleden van de fraaie streek tussen Nijmegen en Xanten. Bewonder de talrijke bezienswaardigheden onderweg. Geniet van het unieke, grensoverschrijdende natuurland, gelegen tussen Nederrijn, Maas en Waal. Overnacht in fijne hotels, gelegen in het groen.

Uniek aan deze reis

 • Langs Romeinse limes
 • Rivierenland net over de grens
 • Leuke stadjes als Xanten, Kleve en Kalkar
 • Fietsen met route-app
Zwaarte
Comfort

Video - Via Romana

Volg de 'limes', de grens van het vroegere Romeinse Rijk, van Nijmegen naar het Duitse Xanten. Geniet van de natuur en bijzondere bezienswaardigheden. Bekijk het filmpje op Youtube...

Dag tot dag

Nederland, Duitsland - Nijmegen - Xanten

In het kort ziet je programma voor de komende 5 dagen er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst Groesbeek, overnachting Groesbeek
 • Dag 2: fietsen naar Ooij - Nijmegen, overnachting Ooij - Nijmegen
 • Dag 3: fietsen naar Kalkar, overnachting Kalkar
 • Dag 4: rondrit via Xanten, overnachting Kalkar
 • Dag 5: fietsen naar Groesbeek, einde arrangement
Voor meer details, zie dag-tot-dagprogramma.

Dag 1

Aankomst in Groesbeek. Als je vroeg aan komt, kun je nog even een korte wandeling door de bossen bij Groesbeek maken.

Overnachting in

Groesbeek

Dag 2

Vandaag fiets je naar het officiële startpunt van de Via Romana: Nijmegen. Eerst maak je echter een bijzonder fraaie lus ten zuiden van de stad, die je ook even in Limburg en Noord-Brabant brengt. Via de Mookerheide en de Kraaijenbergse Plassen bij Cuijk keer je terug naar Gelderland. Na het bos van Malden bereik je Nijmegen. 
Fietstocht: 70 km

Overnachting in

Ooij - Nijmegen

Dag 3

Door de waterrijke Ooijpolder fiets je naar Beek, aan de voet van de Nijmeegse stuwwal. Na de prachtige bosrijke omgeving van Berg en Dal fiets je Duitsland in. De eerste nederzetting die je tegenkomt is Kranenburg, een prima plek voor een pauze. Je verlaat Kranenburg via de Kranenburger Bruch. In dit natte, bijzondere natuurgebied grazen extensief koeien en komen bijzondere planten- en dierensoorten voor. Het gebied was al in de Romeinse tijd heel zompig en de Romeinen legden hun Limesweg dan ook hoger in de heuvels aan. Je fietst met een grote boog om de stad Kleve heen en 'kust' nog even de Rijn bij Grieth. Na wellicht een drankje op het gezellige marktplein van Kalkar is het nog slechts een handvol kilometers naar je hotel buiten dit stadje.
Fietstocht: 80 km

Overnachting in

Kalkar

Dag 4

Maak vanuit Kalkar een rondrit naar Romeins Xanten. Over bloemrijke dijken met uitzicht op de Rijn en door pittoreske dorpjes fiets je naar deze historische stad. Breng zeker een bezoek aan het Archäologischer Park in Xanten. Dit park is aangelegd op de fundamenten van de voormalig Romeinse stad. Er zijn een aantal Romeinse gebouwen gereconstrueerd, zoals de Haventempel, de herberg en het badhuis. Naast deze indrukwekkende Romeinse geschiedenis is Xanten ook gewoon een heel gezellig stadje met een fraaie historische centrum vol heerlijke terrassen. De terugweg naar Kalkar passeer je Marienbaum, het oudste bedevaartsoord aan de Neder-Rijn.
Fietstocht: 55 km

Overnachting in

Kalkar

Dag 5

Al snel bereik je Schloss Moyland, een indrukwekkende waterburcht uit de 13e eeuw. Het stadje Kleve bereik je vermoedelijk rond lunchtijd. Na Kleve verlaat je de officiële Via Romana-route. Je fietst heerlijk rustig over een voormalige spoorlijn door de bossen terug naar Groesbeek. Hier eindigt het arrangement. Het is wel zo lekker om nog een nachtje Groesbeek bij te boeken, zodat je morgen pas naar huis hoeft...
Fietstocht: 55 km

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in prima hotelletjes op comfortabele kamers met douche en toilet.

Over de maaltijden

Alle ontbijten zijn inbegrepen. Verder is het diner in Ooij inclusief. In Groesbeek en Kalkar kun je dineren in je hotel of je pakt de fiets voor een ritje naar het centrum. 

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • 1x diner
 • Bagagevervoer (1 stuk p.p.)
 • Fietsroutes in route-app
 • Digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • evt. fietshuur (niet mogelijk)

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting Groesbeek (ca. EUR 1,50 p.p.p.n.)

Over de activiteiten

In het totaal bedraagt de lengte van de ‘Via Romana’ (Nijmegen - Xanten – Nijmegen) ca. 260km. Deze hele route fiets je in vier etappes. De wegen zijn vlak, slechts af en toe licht heuvelachtig. De kwaliteit van de wegen aan de Via Romana is grotendeels uitstekend. Op de hele route zijn slechts twee korte stukken, die vooral bij regen slechter met de fiets zijn te berijden.
Voor navigatie maak je gebruik van onze handige route-app op je telefoon.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Je kunt ook aan het einde van het arrangement een overnachting in Groesbeek bij boeken, als je na de laatste fietstocht op dag 5 niet meteen terug naar huis wilt.

Extra's

Verlengingshotels

acc14111att88.jpg

Hotel de Wolfsberg

Hotel De Wolfsberg is een landhuis uit 1870 en beschikt over 17 kamers. Deze smaakvol ingerichte kamers zijn verdeeld over 2 etages en zijn voorzien van douche, toilet, televisie, klokradio, kluisje en telefoon.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Je kunt je auto voor de duur van de fietsvakantie parkeren bij het hotel in Groesbeek. 

Je kunt deze fietsvakantie starten op elke dag van de week in de periode begin april - eind oktober.

We raden je aan een fietshelm te dragen.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor voor een verblijf in Duitsland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig. Daarnaast moet u aantoonbaar over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf en over documenten voor een volgende bestemming beschikken.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Duitsland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Umweltplakkete
In een aantal Duitse binnensteden zijn alleen 'schone' auto's toegestaan. Hiervoor dient u een 'Umweltplakkete' (Milieuvignet) te hebben. Kijk bijvoorbeeld op de ANWB website (onder Vakantie / Duitsland) of dit voor uw reis van toepassing is en naar de voorwaarden - in veel Duitse steden kunt u zonder Umweltplattete het centrum niet in. Wij raden u aan het milieuvignet, indien nodig, van te voren in Nederland of België aan te schaffen. Dit kan via de website van de ANWB of VAB.

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse en Belgische rij- en kentekenbewijs wordt in Duitsland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als je op reis gaat, moet je goed uitgerust zijn en over een goede gezondheid en conditie beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen mee te nemen.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, zoals o.a. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape en rekverband. Denk eventueel ook aan een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG. Een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Nederland, Duitsland - Nijmegen - Xanten

Via Romana

Fietsvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten