Buzet in Istrie, Kroatie

Kroatië - Istrië & Kvarner, 9 dagen Smeltkroes van Europese culturen

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve rondreis per auto langs hotels

Groen mediterraan hart van de Adria, omspoeld door een azuurblauwe zee. Schitterende kuststeden als Opatija en Porec en pastoraal, heuvelachtig binnenland. Middeleeuwse stadjes: adelaarsnest Motovun, ommuurd Oprtalj, artistiek Groznjan en Glagolytisch Hum. Vaar via het mooie eiland Krk naar Cres en Losinj om te snorkelen, te wandelen of vale gieren te kijken. Gegarandeerd prima hotels en lekker eten.

Uniek aan deze reis

 • Groene eilanden
 • Italiaanse gastronomie
 • Wandelen door Uckamassief
 • GPS-tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

De grandeur van Opatija

De sfeer van de negentiende eeuw is in Opatija nog sterk aanwezig. Anne Wesseling vertelt meer over de sfeer in deze badplaats en vijf dingen die je hier zeker wilt doen. Lees verder...

Dag tot dag

Kroatië - Istrië & Kvarner

Istrië is het grote, groene, mediterrane hart in de azuurblauwe Adriatische zee. Het schiereiland vormde de plek, waar - niet altijd even zachtaardig - de Slavische, Romaanse en Germaanse culturen elkaar raakten. Na de Illyriërs, Romeinen en Venezianen viel het in handen van de Slovenen en Kroaten. De roerige geschiedenis zul je tijdens deze reis terugvinden in de grote verscheidenheid aan monumenten, bouwstijlen, gastronomie en zelfs taal. Het hartvormige schiereiland – met een kustlijn van meer dan 700 km - herbergt naast mooie zand- en kiezelstranden om te luieren, ook prachtige steden.

Zo begint je je reis in het kuuroord Opatija, de parel van de ‘Kvarner Riviera’ met haar imposante, pastelkleurige villa's en oude hotels van rond 1900. Ze werden gebouwd voor rijke Oostenrijkers en Hongaren die hier de winter kwamen doorbrengen. Je kunt ook struinen door het ‘Romeinse’ Porec op zoek naar de indrukwekkende Euphrasius-basiliek, niet voor niets bijgeschreven op de UNESCO werelderfgoedlijst. Je vaart naar het diepe Limfjord of de prachtig groene eilanden voor de Istrische kust: de Brijuni’s (Nationaal Park) en het bosrijke Cres en Losinj, waar je tuimelaars en vale gieren kunt waarnemen. In het groene, heuvelachtige binnenland trek je misschien de wandelschoenen aan voor een stevige tocht door het ruige Ucka massief (tot 1400 m) of een eenvoudige wandeling tussen de wijn- en olijfgaarden rond de bijzonder fraaie, historische vestingstadjes. Hier tref je de sfeer van Italiaans platteland: onbedorven en niet plat gelopen. Je verblijft in het hooggelegen Motovun, prachtig uitkijkend over de Myrna rivier en bezoekt Hum ‘het kleinste stadje van de wereld’, het volledig ommuurde Roc of het kunstenaarsdorp Groznjan. Stop in het magnifiek gelegen Draguc – regelmatig het decor voor Hollywoodfilms - met maar liefst vijf oude kerkjes met fresco’s uit de 12e eeuw en prachtige loggia’s. Verdiep je in het Glagolytische schrift, rijd de olijven- of ‘wijnroute’ en bezoek kleine, enthousiaste wijnboeren die je graag laten proeven van hun Malvazija of Teran.

En geniet tenslotte van de Istrische keuken, vanuit haar geschiedenis duidelijk verbonden met die van Italië: verse pasta, zwarte risotto’s, heerlijke hammen, truffels, fijne kazen, heerlijke visschotels en schaaldieren. Overnachten doe je in zorgvuldig door ons geselecteerde, prima accommodaties.

Dag 1

Aankomst in statig Opatija. Opatija kan met recht de parel van de Kvarner-riviera genoemd worden. Het is een prachtige stad, gekenmerkt door tal van imposante, pastelkleurige villa's en oude hotels die nog een Habsburgse grandeur uitstralen.

Overnachting in

Opatija - Hotel Savoy

Dag 2

Vandaag kun je lekker luieren aan zee of een bezoek brengen aan Opatija. Voor een wat actievere dag trek je de wandelschoenen aan. De bekende Frans-Josef promenade is een 12 km lang pad dat vlak tegen de branding loopt. Het is een uniek wandelpad, waar zon en schaduw afwisselen, met stukken die zeer rustig zijn en andere waar het pad door de terrasjes loopt. Het pad verbindt de plaatsten aan de Opatija Riviera: Volosko, Opatija, Icici, Ika en Lovran. Je kunt deze wandeling op diverse punten beginnen en eindigen. Er is namelijk een busdienst die frequent langskomt en op diverse plekken langs deze route stopt.
Een andere mogelijkheid is een afwisselende wandeling door het nabijgelegen Ucka gebergte, een natuurpark met schitterende uitzichten. Je komt op het hoogste punt van Istrië, de Vojak (1401m), van waar u bij goede weersomstandigheden Venetië en een aantal Sloveense regio 's kunt zien. Wandeling: 9 km, 450m stijgen en dalen, 4 uur.

Overnachting in

Opatija - Hotel Savoy

Dag 3

Van Opatija naar Nerezine (122km).
Vandaag verplaats je je van het vasteland naar een van de vele eilanden voor de Kroatische kust. Je rijdt via de mooie stad Rijeka en de eilanden Krk en Cres naar het eiland Losinj. Krk is een mooi eiland waar je heerlijk kunt wandelen. Het werd al heel vroeg het gouden eiland genoemd vanwege het milde klimaat, de dichte begroeiing en gunstige ligging in de baai van Kvarner. Krk is het grootste eiland van de Adriatische zee. Je verblijft de komende dagen in Nerezine, een klein plaatsje dat je als eerste betreedt bij aankomst op het eiland Losinj. In het plaatsje domineert de klokkentoren van de Franciscaanse kerk met het klooster uit de 15e eeuw.

Overnachting in

Nerezine - Hotel Televrin

Dag 4-5

Vanuit Nerezine kun je het eiland Losinj verder verkennen. Breng een bezoek aan Veli Lošinj, gelegen in een smalle baai aan de zuidoostelijke kant van het eiland, onder de heuvel St. Ivan. Met ongeveer 1.000 inwoners kan Veli Losinj zich eigenlijk geen stad noemen, maar door zijn uitstraling zeker wel. Hoge huizenrijen omringen de haven en talloze sierlijke villa's met mooie tuinen zijn kenmerkend voor Veli Losinj, een lust voor het oog. De rijke geschiedenis van dit stadje zie je op elke hoek. Zeker de moeite waard is de Parochiekerk van Sint Anthonius, opgericht in 1480 en in barokstijl herbouwd in 1774. Maak vanuit Nerezine een pittige wandeling die je via smalle, stenen paadjes naar de kapel Sv. Nikola vlak onder de top van de Televrina brengt. Vanaf de kapel heb je prachtig uitzicht over de eilanden Unije en Susak in het westen, het oude Osor en daarachter het eiland Cres in het noorden, Nerezine vlakbij in het oosten en aan de horizon het eiland Rab (wandeling: 8 km, 550m stijgen en dalen, 3 uur). Op het eiland Losinj kun je nog andere wandelingen maken en verder snorkelen, duiken of een boottocht maken naar een van de omringende eilanden.

Overnachting in

Nerezine - Hotel Televrin

Dag 6

Van Nerezine naar Motovun (120 km).
Je neemt de boot terug naar het vasteland en rijdt via het onontdekte binnenland naar het prachtig gelegen adelaarsnest Motovun.

Overnachting in

Motovun - Hotel Kastel

Dag 7-8

Motovun werd vooral groot onder de Venetiaanse overheersing, met tussen de 14e en 17e eeuw de bouw van twee cirkelvormige omwallingen op verschillende hoogte, met stadsmuren, -torens en -poorten. Door de spectaculaire ligging op 227 meter hoogte domineert het de vallei van de Myrna. Het stadje herbergt vele bezienswaardigheden zoals kerken, oude stadspoorten en waterbekkens. Aan de voet van de heuvel liggen vele wijnvelden, het domein van de beroemde Istrische rode Taran-druif en de witte Malvazija. Motovun wordt niet alleen geprezen om zijn wijn, maar zeker ook om de lokale gerechten met in het najaar rijkelijk voorzien van truffels. De omgeving leent zich uitstekend voor fraaie wandelingen (10 of 19km, 450 of 650m stijgen en dalen, 3 of 6,5 uur). Of maak een rondrit met de auto langs de vestingdorpen als Draguc, Hum, Grozjan, wijndorp Buje of het prachtige kuststadje Porec.

Overnachting in

Motovun - Hotel Kastel

Dag 9

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Voor deze reis hebben we drie fraaie hotels geselecteerd. Klik voor meer informatie over deze accommodaties door onder het 'dag-tot-dag programma'.

Over de maaltijden

Tijdens dit arrangement is het ontbijt op alle dagen inbegrepen. Op de dag van aankomst in Nerezine en in Motovun hebben een prima diner voor je geregeld. Indien de aankomstdag in Motovun op dinsdag valt, is het diner op woensdag gereserveerd, aangezien het restaurant op dinsdag gesloten is. Voor de rest laten we in dit land met zoveel eetgelegenheden de keuze graag aan jou over.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 2 diners
 • toeristenbelasting
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • (eventuele) autohuur
 • overige maaltijden
 • eventuele entrees
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • bootovertochten dag 3 en 6 (totaal ca. EUR 50 voor 2 pers + 1 auto)

Over de activiteiten

We hebben voor jou een aantal fraaie toertochten uitgezet. Ons reispakket biedt je diverse mogelijkheden om naast bezoeken en excursies ook een korte of langere wandeling te maken. Vanzelfsprekend kun je met behulp van het kaartmateriaal en de SNP reisinformatie je reisprogramma volledig aan je eigen wensen aanpassen.

Extra dagen

Je kunt in iedere accommodatie extra nachten boeken.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand van Utrecht naar Opatija is ca. 1300 km. De meeste hotels hebben geen eigen parkeerterrein of voldoende parkeercapaciteit. Je parkeert dus meestal op een openbare parkeerplaats. De kosten hiervoor bedragen over het algemeen enkele euro's per dag.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Trieste, Pula of Zagreb.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Je reist vanaf de luchthaven per huurauto verder. Vanuit Trieste is het ca. 75 km naar de eerste accommodatie in Opatija. Vanuit Pula bedraagt de afstand ca. 90 km, vanuit Rijeka ca. 15 km en vanuit Zagreb ca. 180 km. Vanuit de laatste accommodatie in Motovun is het ca. 115 km rijden naar Trieste, ca. 70 km naar Pula, ca. 90m naar Rijeka en ca. 240 km naar Zagreb.

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met je vlucht. Wij bieden je via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Je kunt deze reis dagelijks starten van begin april tot eind oktober m.u.v. de periode eind juli - eind augustus. In de zomer kan het warm worden en is het drukker in de dorpjes aan de kust. Dit kan met name in de weekenden wat rumoer opleveren nabij je hotel.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Istrië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Ga je binnenkort op reis naar Kroatië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/kroatie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/kroatie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Er zijn ziekenhuizen en klinieken in alle grotere steden. Centra voor eerste hulp en ambulante gezondheidszorg zijn er in alle lokale centra. Buitenlandse toeristen betalen geen medische behandeling als tussen Kroatië en het land van herkomst een overeenkomst bestaat betreffende gezondheidszorg. Geneeskundige kosten bij personen uit landen waarmee geen overeenkomst is gesloten, moeten direct volgens de bestaande prijsopgave worden betaald.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

Apotheken
Apotheken zijn geopend van 08.00 tot 19.00 uur, op zaterdagen tot 14.00 uur. In de grotere steden is er altijd een dienstdoende apotheek die 24 uur geopend is. Voor patiënten in levensgevaar bestaat de mogelijkheid van noodtransport per helikopter en per speedboot.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed, zie verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wegen en de openbare ruimte zijn veilig en de politie is verantwoordelijk voor de bescherming en veiligheid van zowel de bewoners als de bezoekers van het land. De misdaadcijfers in Kroatie zijn vrij laag en geweldsdelicten komen niet veel voor. Ook diefstal komt weinig voor, al is het risico op drukke trein en busstations natuurlijk wel groter..

Landmijnen
Sommige afgelegen gebieden van Kroatië zijn nog niet volledig van landmijnen gevrijwaard. Deze omvatten het Donau-gebied in oostelijk Slavonië en Krajina. Het is onverstandig om in dit gebied af te dwalen en verlaten dorpen te bezoeken. Zie voor verder informatie: Reisadvies Kroatië | Ministerie van Buitenlandse Zaken (nederlandwereldwijd.nl)

Policija
De politie (policija) zal het de toeristen niet gauw lastig maken, tenzij ze natuurlijk de wet overtreden. De politie is zeer behulpzaam in Kroatië.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Valun, op het eiland Cres, Kroatie

Kroatië - Istrië & Kvarner

Smeltkroes van Europese culturen

Actieve rondreis per auto langs hotels

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.