Southwest Coast Path

Groot-Brittannië - South West Coast Path, Etappe 2, 10 dagen Wandelroute door Hartland & North-Cornwall

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels en B&B’s

Als het lezen van het beroemde boek ‘Het Zoutpad’ van Raynor Winn je ook de wandelkriebels heeft gegeven, dan is dit je kans om de uitdaging aan te gaan en ook hét ultieme kustpad van Groot-Brittannië en misschien wel van heel Europa te lopen; of tenminste een stuk ervan.   Acht etappes scheiden Minehead in Somerset van Poole Harbour in Dorset. Ruim 1000 kilometer aan afwisselende kustlandschappen wachten je in het zuidwesten van Engeland. Ruige, dreigende door de wind geteisterde kliffen worden afgewisseld door prachtige stranden, baaitjes en duinen en diepe, beboste inhammen. Het langste gemarkeerde wandelpad van Engeland gaat steeds op en af en is steeds anders en afwisselend. Verblijf in sfeervolle hotels en B&B’s en je bagage wordt vervoerd. Op en top Engels en de hele dag uitwaaien! App only, want de route is prima gemarkeerd. 

In deze tweede etappe van het South West Coast Path wandel je van Westward Ho! in Devon via het fotogenieke Clovelly en Hartland Point langs een van de ruigste stukken van de Engelse zuidwestkust naar Bude. Via de beschutte baai van Crackington Haven, de kleine natuurlijke haven van Boscastle en het historische Tintagel wandel je verder langs de kust van Noord-Cornwall die naarmate de week vordert wat vriendelijker wordt. Via het mooie Port Isaac bereik je het havenplaatsje Padstow aan de monding van de River Camel. 

Uniek aan deze reis

 • De fotogenieke kustplaatsjes Clovelly en Boscastle
 • De ruigste kliffen van het hele South West Coastpath: Hartland
 • Het strand van Bude en de riviermonding van de River Camel
 • Hét ultime kustpad!
 • In 8 etappes de zuidwestpunt van Engeland rond
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Groot-Brittannië - South West Coastpath - etappe 2

In het kort ziet je programma voor de acht dagen van deze reis er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst Westward Ho!
 • Dag 2: wandeling naar Clovelly. Overnachting Clovelly
 • Dag 3: wandeling naar Hartland Quay, overnachting Hartland Quay
 • Dag 4 wandeling naar Morwenstow, overnachting Morwenstow
 • Dag 5: wandeling naar Bude,  overnachting Bude
 • Dag 6: wandeling naar Crackington Haven, overnachting Crackington Haven,
 • Dag 7: wandeling naar Tintagel, overnachting Tintagel
 • Dag 8: wandeling naar Port Isac,  overnachting Port Isac
 • Dag 9: wandeling naar Padstow, overnachting Padstow
 • Dag 10: einde arrangement 

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst in de kleine badplaats Westward Ho! met een mooi (kiezel)strand. Westward Ho! is een kleine badplaats, en waarschijnlijk de enige plaats in Engeland met een uitroepteken in de naam! Het is waarschijnlijk ook de enige plaats die genoemd is naar de titel van een boek, van de 19e -eeuwse schrijver Charles Kingsley.

Overnachting in

Westward Ho!

Dag 2

De eerste wandeling van deze tweede etappe van het South West Coastpath is meteen een pittige, met flink wat klimmen en dalen. Het pad loopt dicht langs de kust en gaat meteen al op en af. In het begin zijn de kliffen nog laag en de hoogteverschillen nog gering, maar naarmate de dag vordert verandert dat. Na Peppercombe, een prachtige beschutte vallei en ideale pauzeplek,  worden de kliffen steil en zijn ze bedekt met weelderige eikenbossen, waar meer dan 200 verschillende soorten mossen en korstmossen voorkomen. Bucksmill Cove is een mooie pauzeplek. Daarna klimt het pad weer flink en loopt hoog over de beboste kliffen tot je uiteindelijk het bovenste deel van het witte dorpje Clovelly bereikt, dat steil tegen de klif is gebouwd. Ooit was dit een dorpje van smokkelaars en jutters, nu is het een toeristische dorpje dat heeft gefigureerd in tal van films en tv-programma’s . ’s Avonds als de dagjesmensen vertrokken zijn en de rust weerkeert krijgt het prachtige dorpje weer veel van haar charme terug. Lengte 18,5 km, 700m stijgen en 600m dalen. Duur 7,5 uur. 

Overnachting in

Clovelly

Dag 3

De inspannende wandeling van vandaag kent meerdere gezichten. Na het ontbijt verlaat je het plaatjesboek dat Clovelly heet en ben je weer in de stille bossen die de kliffen ten westen van Clovelly bedekken. Na Windbury Head, een 150m hoge klif waarop een prehistorisch fort ligt dat grotendeels door erosie  in zee is verdwenen, verandert het landschap opnieuw dramatisch en worden de kliffen ruig en dreigend. Dit is Hartland Point. Deze rotspunt die voor geologen zeer interessant is, bestaat voornamelijk uit rode zandsteen. Op deze vooruitstekende rotspunt is in 1874 op een haast onmogelijke plek een vuurtoren gebouwd. In de beschutte baaitjes onderaan de kliffen zoeken grijze zeehonden beschutting tegen de ruige zee. Bij slecht weer is dit een onherbergzame plek, maar bij helder weer zijn de uitzichten fantastisch. Tussen Hartland Point en Hartland Quay steken de gelaagde rotsen als messen uit de zee omhoog. Verscholen tussen deze messcherpe rotsen ligt de kleine kade van Hartland Quay, waar een hotel is en een klein museum bezocht kan worden. Dit is een van de ruigste en meest ongenaakbare plekken van het hele kustpad! Lengte 16,5 km, 400m stijgen en 500m dalen, duur 6 uur.

Overnachting in

Hartland Quay

Dag 4

Omdat de afstand van Hartland Qua naar Bude, de eerstvolgende plaats aan de kust, groot is en het terrein voortdurend steil op en af gaat, hebben we deze lange etappe in tweeën gesplitst. Zo kun je in alle rust genieten van de werkelijk spectaculaire kust van Hartland! Dit is ongetwijfeld een van de meest verlaten stukken van het hele South West Coastpath…  Er is veel te zien en het landschap is onder alle weersomstandigheden indrukwekkend. Al snel passeer je de merkwaardige klif van St.Catherines Tor, waar mogelijk een Romeinse villa heeft gestaan. Dan passeer je de watervallen van Spekes Mill Mouth, die vooral na regenval indrukwekkend zijn. Verderop passeer je de overblijfselen van wallen bij het fort uit de ijzertijd op Embury Beacon. En constant beukt de zee vlak onder je op de scherpe rotsen.  Voordeel is wel dat je bijna altijd ver genoeg van de afgrond vandaan kunt blijven, zodat het pad nooit echt gevaarlijk is. Bij de kleine baaitjes van Welcombe Mouth en Marsland Mouth vind je beschutte pauzeplekjes. Dan gaat het opnieuw omhoog en wacht de hoge klif en het prachtige panorama van Yeolmouth Cliff voordat de route je landinwaarts leidt, naar het kleine dorpje Morwenstow met zijn Normandische kerkje, waar de excentrieke dichter en dominee Robert Stephen Hawker zijn parochie had. Lengte 14 km, 450m stijgen en 350m dalen, duur 5,5 uur.

Overnachting in

Morwenstow

Dag 5

Na het ontbijt wandel je weer terug naar de kliffen en passeer je het hutje dat dominee Hawker hoog in de kliffen bouwde om van het natuurgeweld te genieten en inspiratie voor zijn gedichten op te doen.  De blik richt zich weer zuidwaarts en in de voor je zie je de markante witte bollen van het radarstation van Coombe. Vanaf de kliffen van Steeple Point kijk je kilometers ver langs de kapen en kliffen van de kust van noordelijk Cornwall. Duckpool is een beschut baaitje waar je heerlijk kunt picknicken en de poeltjes kunt verkennen die na hoogwater tussen de rotsen achterblijven.  Het pad gaat verder op en af over de kliffen en door beekdalen. Na Sandymouth, waar je iets kunt drinken, worden de kliffen geleidelijk aan lager.  Bij laag water steken de gekantelde en sterk gelaagde rotsformaties als getande richels boven het strand uit.  De wandeling eindigt in de levendige badplaats Bude, geliefd bij surfers. Bude heeft een mooi natuurlijk zwembad en is de plek waar het Bude Canal begint, dat ooit 50 km lang was en via 130 hoogtemeters overbrugde door gebruik te maken van hellende vlakken waarlangs enorme watercompartimenten omhoog werden getrokken. Lengte 13 km, 250m stijgen en 350m dalen, duur 4 uur. 

Overnachting in

Bude

Dag 6

Via het sluisje in het Bude Canal en de achthoekige toren op Compass point verlaat je Bude en wandel je over de lage kliffen van Efford Beacon, waar je de surfers kunt bewonderen naar de baai van Widemouth Bay. Het graspad over de kliffen is hier gemakkelijk. Bij Millook worden de kliffen hoger en loont het de moeite om even het strand op te gaan (bij laagwater) zodat je de bizar geplooide rotsen kunt bewonderen. De beboste vallei landinwaarts is bij de lokale bevolking geliefd vanwege de grote aantallen vlinders die je hier ziet. Op de hoge kliffen van Dizzard groeien kleine eikjes die door de zoute zeewind niet tot volledige groei kunnen komen. Vlak voor Crackington Haven gaat het pad nog een paar keer flink op en neer en passeer je een mooie waterval en twee bijzonder mooie uitzichtpunten.  Vanaf Pencannow Point kijk je van Hartland Point en Lundy Island in het noorden helemaal tot aan Tintagel in het zuiden. Lengte 16,5 km, 450m stijgen en dalen, duur 5,5 uur. 

Overnachting in

Crackington Haven

Dag 7

De wandeling van vandaag is opnieuw een inspannende en bovendien is er onderweg veel te zien!  De kleine paadjes gaan de hele dag flink op en af en de dag begint meteen al met een pittige klim naar de Cambeak Cliff. Verderop wandel je over de hoogste klif van Cornwall, de High Cliff (225 m hoog). De meeste kliffen zijn hier verzakt en op de schuine maar onbegaanbare hellingen die naar zee aflopen groeit een rijke vegetatie. Kuddes Soay-schapen zorgen er voor dat het gras weg blijft en zeldzame bloemen en planten een kans krijgen. Onder aan de Beeny cliff maak je goede kans zeehonden te zien. Slechtvalken broeden in de kliffen. Na de Pentargon waterval bereik je het windbaken van Penally Point, boven de natuurlijke haven van Boscastle. Het haventje van Boscastle is een heerlijke pauze plek. In de zomer van 2004 vond hier een ernstige overstroming plaats.  Na Boscastle klim je naar de uitkijktoren op Willapark. Hier zie je ook akkertjes terug die al in de tijd van de Kelten zijn aangelegd; de zogenaamde Forraburry Stitches. De natuurlijke rotsboog Ladies Windows ligt verderop onder je en op de kleine eilandjes Short Island en Long Island broeden in de vroege zomer zeekoeten en alken. Na de diepe Rock Valley, waar je op zoek kunt naar mysterieuze spiraalvormige rotstekeningen uit de steentijd,  komt de kaap van Tintagel in beeld. Hierop vind je de restanten van 13e eeuws oud kasteel.  Volgens de legende is dit de geboorteplek van Koning Arthur en deze legende is nog steeds de drijvende kracht achter het toerisme in Tintagel. Lengte 20 km, 500 m stijgen en 450m dalen. Duur 7 uur. 

Overnachting in

Tintagel

Dag 8

Na de inspannende dag van gisteren is de wandeling van vandaag weer wat korter. Toch is met name het tweede deel van de wandeling, tussen Trebarwith Strand en Port Isaac, door de steile afdalingen en stijgingen inspannend te noemen. Op de klif ten zuiden van Tintagel passeer je een mooie Normandische kerk. Na het prachtige strand van Trebarwith wordt het pad uitdagender en klim je eerst steil naar het uitzichtpunt Dennis Point. Daarna daal je even steil weer af naar de vallei van Backway's Cove waar de voormalige leisteengroeven nu rijk aan bloemen en vlinders zijn. Het pad gaat voortdurend op en af. Bounds Cliff is dé plek om vogels te spotten, zoals de slechtvalk, zeekoet, alk en drieteenmeeuw. Dan bereik je het haventje van Port Gaverne, dat ooit belangrijk was vanwege de sardienen visserij. Het is dan nog maar een stukje wandelen tot het einddoel van vandaag bereikt is: het prachtige havenplaatsje Port Isaac.  De smalle steegjes, waaronder de ‘Squeeze-ee-belly’  maken van het dorpje een geliefde filmlocatie. Lengte 15 km, 450m stijgen en dalen, duur 6 uur. 

Overnachting in

Port Isaac

Dag 9

Meteen na het verlaten van Port Isaac begint het pad weer te klimmen en vanaf Lobber Point heb je meteen een mooie terugblik op de lieflijke baai. Het pad is dit eerste deel van de wandeling nog flink op en af gaand.  Port Quin is een piepklein vissersplaatsje dat in de 19e eeuw geheel ontvolkt raakte toen de gehele mannelijke bevolking bij een scheepsramp verdronk. Doyden Castle is een op een markante plek gebouwde ‘folly’. Het pad wordt nu gemakkelijker en bij Lundy Beach vind je een heerlijke pauze plek op het strand met een natuurlijke rotsboog. Op Rumps Point liggen de restanten van een fort uit de ijzertijd. Voor de kust liggen de rotseilanden the Mouls en Sevensouls. Vanaf Pentire Point komt het einddoel van deze tweede etappe in zicht: de baai van Padstow. Na Hayle Bay, waar veel gesurft wordt, en Trebetherick wande je langs de monding van de River Camel, die berucht was vanwege de vele schipbreuken die de zandbanken hier veroorzaakten. Uiteindelijk steek je bij Rock met een veerpontje de monding van de River Camel over en bereik je het eindpunt van de tweede etappe van de South West Coastpath: Padstow. Dit dorp kent een aantal uitstekende en beroemde restaurants. Lengte 19,5 km, 300m stijgen en dalen, 6 uur. 

Overnachting in

Padstow

Dag 10

Na het ontbijt eindigt het arrangement. 

NB Programma

Let op: Het kan voorkomen dat we de reis alleen kunnen bevestigen als we voor een of meerdere nachten gebruik moeten maken van een accommodatie op een andere locatie dan op de website is vermeld. Als dat effect heeft op de lengte van de wandelingen, dan worden er transfers tussen de afwijkende accommodatie(s) en de wandeling(en) voor je geregeld.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in kwalitatief prima, gastvrije  en sfeervolle guesthouses hotels en B&B's  op kamers voorzien van douche en toilet. B&B's zijn over het algemeen grotere woonhuizen, met enkele gastenkamers. Deze kamers zijn vaak allemaal verschillend (bv. in grootte en uitzicht). We proberen uiteraard de beste kamers voor je te reserveren, maar in het hoogseizoen worden de mooiste kamers gegeven aan mensen die langer blijven dan 1 of 2 nachten. Guesthouses zijn meestal wat groter met meer kamers. 

Let op: Het kan voorkomen dat we de reis alleen kunnen bevestigen als we voor een of meerdere nachten gebruik moeten maken van een accommodatie op een andere locatie dan op de website is vermeld. Als dat effect heeft op de lengte van de wandelingen, dan worden er transfers tussen de afwijkende accommodatie(s) en de wandeling(en) voor je geregeld. 

Over de maaltijden

Het ontbijt is inbegrepen en bestaat uit een cooked breakfast met toast en jam en een buffet met fruit, zuivelproducten en cereals. Voor het avondeten is er steeds een pub of restaurant in de buurt of kun je dineren in de accommodatie waar je verblijft. De lunch kun je dagelijks zelf inkopen in de plaatsen waar je verblijft (in Hartland Quay, Morwenstow en Crackington Haven zijn geen winkels). In veel accommodaties kun je ook een lunchpakket bestellen. 

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • bagagevervoer
 • SNP reis-app (geen routebeschrijvingen)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • eventuele entrees
 • diners
 • lunches
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 

Over de activiteiten

Je maakt tijdens deze reis afwisselende kustwandelingen over grotendeels goede paden, soms ook over het strand, maar meestal ver boven de branding bovenlangs de kliffen. Kleine delen van de route zijn rotsachtig en steil. De meeste wandelingen kennen meerdere korte, steile stijgingen en dalingen. De grootste uitdaging op het South West Coastpath is dat de route meestal voortdurend op en af gaat. Een paar wandelstokken kunnen dan van pas komen. Een verzwarende factor kan het weer zijn: omdat je tijdens de eerste etappes wandel je grotendeels in westelijke richting, wat meestal tegen de wind in betekent. Bij slecht weer maakt dat de wandelingen zwaarder. De route volgt grotendeels het goed aangegeven Coastal Path en is makkelijk te volgen. Daarom is dit een ‘app-only’ reis en zijn er geen routebeschrijvingen beschikbaar, alleen een GPS track.
Bij deze etappe lopen de afstanden uiteen van 12 tot 20 km. De hoogteverschillen lopen uiteen van 200 tot 700m stijgen en dalen per dag (verdeeld over meerdere klimmetjes en afdalingen.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement alleen in  Westward Ho! en Padstow (aan het begin en einde van het arrangement) een rustdag bijboeken.

Extra's

Verlengingshotels

Rodney Hotel (Bristol)

Dit hotel in Bristol brengt u terug naar de vervlogen tijd van Koning George en laat deze herleven. Het Rodney Hotel beschikt over 31 kamers die allen de naam dragen van één van de schepen die samen de vloot vormden onder de vlag van Admiraal Rodney. Deze admiraal was een grote held in Bristol ten tijde dat het pand gebouwd werd. Bij het hotel hoort een ommuurde tuin waar u rustig kan zitten met een drankje of kan genieten van uw maaltijd.

Transfers

Transfer van treinstation Okehampton naar Westward Ho! (vanaf € 101,- per boeking)

Taxirit van het treinstation van Okehampton naar de eerste accommodatie in Westward Ho!.

Voorwaarden: De transferkosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 4 personen.

Transfer van Padstow naar treinstation St.Austell (vanaf € 107,- per boeking)

Taxirit van de laatste accommodatie in Padstow naar het treinstation in St.Austell.

Voorwaarden: De transferkosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 4 personen.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht – Westward Ho!, door de Kanaaltunnel, is ca. 850 km. In Westward Ho! zijn enkele parkings met betaald parkeren en in een aantal straten kun je gratis parkeren. Op de laatste dag reis je per bus (met overstappen in Bodmin, Bude, Holsworthy en Bideford) naar Westward Ho!, een lange reis van ca. 5 uur. 

Je kunt ook de transfers van Padstow naar treinstation St.Austell en van treinstation Okehampton naar Westward Ho! bijboeken. Vanaf St.Austell reis je in 2,5 uur per trein naar station Bodmin Parkway en van daar per bus naar Okehampton; of per trein via Exeter-St.Davids naar Okehampton (3 uur). Zie onder ‘Extra’s’. 

Voor informatie over openbaar vervoer in Zuidwest Engeland: klik hier
Voor informatie over treinreizen in Engeland: klik hier

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen reis je in ca. 8 uur naar Exeter-St.Davids (2x overstappen incl. overstap in Brussel en Londen) of naar Okehampton (3x overstappen, duur 9 uur). Terug reis je vanaf St.Austell (1 of 2 x overstappen) in ca. 11 – 12 uur naar Amsterdam. Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Vanaf treinstation Exeter-St.Davids reis je per bus in ca. 2,5 uur via Barnstaple naar Westward Ho! Terug reis je per bus van Padstow in ca 1,5 uur (via Brighton Cross) naar treinstation St.Austell.
Je kunt ook de transfers van treinstation Okehampton naar Westward Ho! en van Padstow naar treinstation St,Austell bijboeken. Zie onder ‘Extra’s’.

Voor informatie over openbaar vervoer in zuidwest Engeland: klik hier.
Voor informatie over treinreizen in Engeland: klik hier. 


LET OP
Neem voldoende overstaptijd in London (minimaal 1 uur). Je reist hier (bijna) altijd per metro van het ene naar het andere station. Het is ook mogelijk om op de heen- of terugreis in London te overnachten en een stadsbezoek aan de wandelreis te koppelen.

Veerboot informatie

Voor alle veerbootverbindingen naar Engeland kunt u uitstekend terecht bij Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden u aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Voor meer informatie over de actuele treindienstregeling: klik hier

Vluchtinformatie

Als je wil vliegen, dan kies je voor deze reis een retour vlucht op Bristol.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Houdt bij de keuze van je vlucht rekening met deze reistijd. Kies daarom voor een ochtendvlucht heen en een middagvlucht terug. NB. Op zon- en Engelse feestdagen zijn er vaak minder treinverbindingen.

Heenvlucht op Bristol (BRS):
Vanaf het vliegveld pak je de bus naar het treinstation Bristol Temple Meads. Vanaf hier reis je per trein naar Exeter-St.Davids (rechtstreeks, duur 1 tot 1,5 uur) of naar Okehampton (duur 3 uur, met overstap in Exeter-St.Davids). Vanaf Exeter-St.Davids reis je in 2,5 uur naar Westward Ho!.

Terugreis:
Terug reis je per bus van Padstow in ca 1,5 uur (via Brighton Cross) naar treinstation St.Austell. Daar neem je de trein naar Bristol Temple Meads, al dan niet met overstap in Plymouth (3 tot 3,5 uur), en van daar per bus verder naar het betreffende vliegveld.

Je kunt ook de transfers van treinstation Okehampton naar Westward Ho! en van Padstow naar treinstation St,Austell bijboeken. Zie onder ‘Extra’s’.

Voor meer informatie over de actuele treindienstregeling: klik hier
Voor meer informatie over dienstregelingen van het openbaar vervoer in zuidwest Engeland: klik hier.

NB1. Eventueel kun je een hotelovernachting in Bristol bijboeken.

Je kunt dit arrangement starten van 1 mei t/m eind oktober. Met name mei, juli en augustus zijn drukke maanden aan de Engelse zuidkust. Omdat de meeste accommodaties klein zijn, is vroeg boeken zeer aan te raden! 
In het  voorjaar en najaar is het, vanwege de warme golfstroom, over het algemeen heerlijk wandelweer, hoewel koude of regenachtige periodes voor kunnen komen. Het kan op de kliffen het hele jaar door hard waaien, en ook (zee)mist komt het hele jaar met enige regelmaat voor, zij het met name in het voorjaar als de zee nog relatief koud is. 

De Bank Holidays zijn vrije maandagen, waardoor een lang weekend ontstaat en het overal druk wordt met bezoekers en veel gesloten is. U kunt deze weekenden beter mijden voor uw vakantie.
Klik hier voor de juiste data van Bank Holidays.
NB. Er zijn afwijkende Bank Holidays in Engeland, Schotland en Wales!

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Zuidwest Engeland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Tijdens deze reis zijn geen transfers nodig (behalve als je in een afwijkende overnachtingsplaats verblijft die niet aan de route ligt, dan regelen we de transfer voor je). Aan het eind van de laatste wandeling neem je een veerpontje over de River Camel.
De transfers van treinstation Okehampton naar Westward Ho! en van Padstow naar treinstation St.Austell kun je bijboeken (zie onder 'Extra's').

Voor de wandelingen raden we je aan goed ingelopen wandelschoenen met een goed profiel mee te nemen, bij voorkeur hoogsluitend. Een dagrugzakje van 25 liter met daarin plaats voor warme kleding, regenkleding, wat te drinken en een lunchpakketje volstaat. Wandelstokken en gamaschen zijn aanbevolen. 

 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen
 • schoenvet
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regen- en winddichte kleding, bijv. gore-tex jack en fleecevest
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • dagrugzakje (25 liter)
 • drinkfles (minimaal 1à 1,5 liter) of meerdere kleine flessen
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen
 • eventueel: klein zakmes en zitmatje voor lunch in het veld 
 • verloopstekker(s) UK
 • oplader(s)
 • voorts eventueel: zwemkleding en badhanddoek
  eventueel: camera, verrekijker
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • enige EHBO-benodigdheden die je eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: pilletjes tegen zeeziekte, rekverband, sporttape of middelen voor afplakken blaren bv. "compeet")

Ga je binnenkort op reis naar Groot-Brittannië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/verenigd-koninkrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/groot-brittannie-en-noord-ierland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Southwest Coast Path

Groot-Brittannië - South West Coast Path, Etappe 2

Wandelroute door Hartland & North-Cornwall

Wandelvakantie langs hotels en B&B’s

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.