Southwest Coast Path

Groot-Brittannië - South West Coast Path, Etappe 1, 9 dagen Wandelroute door Exmoor & North-Devon

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels en B&B’s

Als het lezen van het beroemde boek ‘Het Zoutpad’ van Raynor Winn je ook de wandelkriebels heeft gegeven, dan is dit je kans om de uitdaging aan te gaan en ook hét ultieme kustpad van Groot-Brittannië en misschien wel van heel Europa te lopen; of tenminste een stuk ervan. Acht etappes scheiden Minehead in Somerset van Poole Harbour in Dorset. Ruim 1000 kilometer aan afwisselende kustlandschappen wachten je in het zuidwesten van Engeland. Ruige, dreigende door de wind geteisterde kliffen worden afgewisseld door prachtige stranden, baaitjes en duinen en diepe, beboste inhammen. Het langste gemarkeerde wandelpad van Engeland gaat steeds op en af en is steeds anders en afwisselend. Verblijf in sfeervolle hotels en B&B’s en je bagage wordt vervoerd. Op en top Engels en de hele dag uitwaaien! App only, want de route is prima gemarkeerd. 

In deze eerste etappe van het South West Coast Path wandel je van Minehead in Somerset langs de hoogste kliffen van Exmoor National Park, de beschutte havens van Lynmouth, Combe Martin en Woolacombe tot de duinen en eindeloze stranden aan de monding van de River Taw en de River Torridge in North-Devon.

Uniek aan deze reis

 • Beschutte baaitjes van Combe Martin
 • De hoogste kliffen van het South West Coast Path in Exmoor
 • Duinen en stranden van North-Devon
 • Hét ultime kustpad!
 • In 8 etappes de zuidwestpunt van Engeland rond
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Groot-Brittannië - South West Coastpath - etappe 1

In het kort ziet je programma voor de acht dagen van deze reis er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst Minehead. Overnachting Minehead
 • Dag 2: wandeling naar Porlock Weir. Overnachting Porlock Weir
 • Dag 3: wandeling naar Lynmouth, overnachting Lynmouth (of Lynton)
 • Dag 4: wandeling naar Combe Martin,  overnachting Combe Martin
 • Dag 5: wandeling naar Woolacombe, overnachting Woolacombe
 • Dag 6: wandeling naar Braunton, overnachting Braunton
 • Dag 7: wandeling naar Instow, overnachting Instow
 • Dag 8: wandeling naar Westward Ho!, overnachting Westward Ho!
 • Dag 9: einde arrangement 

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst in Minehead, gelegen aan het Bristol Channel en startpunt van de South West Coast Path. Op de boulevard staat een beeld van twee handen met een wandelkaart, dat het startpunt van de langste wandelroute van Engeland markeert. 

Overnachting in

Minehead

Dag 2

Als je de boulevard van Minehead en het monument van het South West Coastpath achter je hebt gelaten, begint het avontuur op het Zoutpad. De kliffen van Exmoor behoren tot de hoogste van de gehele 1000 km lange route, dus er wacht je meteen een relatief stevige klim. Eerst over de beboste helling, daarna over open heidevelden waar de beroemde half wilde Exmoor Pony’s grazen. Vanaf de met heide begroeide Selworthy Beacon (308 m) heb je een prachtig weids panorama. Na een steile afdaling bereik je het dorpje Bossington. Het laatste stuk van de wandeling is vlak als je langs de kwelders van Porlock Bay wandelt,  een gebied dat in 1996 overstroomde toen een 6000 jaar oude grindwal tijdens een storm door brak. Nu is dit een vogelreservaat.  Eindpunt is het charmante haventje van Porlock Weir. Bij laagwater steken de stompen van een overspoeld bos boven het strand uit. Lengte 16,5 km, 350m stijgen en dalen, duur 5,5 uur.

Overnachting in

Porlock Weir

Dag 3

De kliffen van Exmoor nationaal park zijn uniek omdat ze dicht bebost zijn met prachtige bossen met o.m. eiken, lindes en de bijzondere meelbes (familie van de lijsterbes). Vandaag wandel je grotendeels over de steile en beboste hellingen tussen Porlock Weir en de kaap Foreland Point. Verscholen in de bossen van Culbone ligt het 12e eeuwse kerkje van St. Beuno, naar men zegt de kleinste parochiekerk van Engeland. In de vochtige bossen vind je overal water, beekjes en bronnen die al in de middeleeuwen gebruikt werden door reizigers en pelgrims.   De kaap van Foreland is plek waar de elementen vrij spel hebben. Bij slecht weer dreigend, maar bij mooi weer heb je er prachtig zicht tot de kustlijn van Wales aan de overkant van het Bristol Channel. Na het kerkje en de inn van Countisbury volg je het geleidelijk dalende pad boven de kust naar de monding van de River Lynn en komt het tweelingdorp Lymouth / Lynton in zicht.  In augustus 1952 werd Lynmouth getroffen door een overstroming toen de River Lynn na hevige regenval een deel van het dorp wegspoelde. Lengte 19 km, 500m stijgen en dalen, duur 6,5 uur. 

Overnachting in

Lynmouth / Lynton

Dag 4

De start van vandaag is eenvoudig, zeker als je de Cliff railway naar het hooggelegen deel van het dorp Lynton neemt. Dan wandel je over goed onderhouden asfaltpaadjes bovenlangs de steile kliffen van de Valley of Rocks, een van de meest fotogenieke plekken van dit deel van het kustpad. De bizarre rotsformaties zouden het werk van de duivel zijn, die dansende druïden in steen veranderde. Het pad gaat vandaag flink op en af en dit is dan ook een van de pittigste wandelingen van deze etappe, maar misschien ook wel de mooiste.  Via Woody Bay, met haar beboste hellingen en bijzondere flora, de waterval van Hollow Brook en de diepe vallei van de River Heddon volg je het pad bovenlangs de steile kliffenkust. Voor je ligt het hoge plateau van de Great Hangman, met 308m het hoogste punt van het South West Coastpath. Maar vlak voordat je daar bent blijkt er toch nog een diepe vallei tussen jou en dit markante punt te liggen. De afdaling naar het beschutte Combe Martin is prachtig, de beloning voor een lange en afwisselende dag op het Zoutpad. Lengte 22,5 km, 700m stijgen en dalen, duur 7,5 uur. 

Overnachting in

Combe Martin

Dag 5

De wandeling van vandaag is opnieuw een pittige, maar bovenal ook een bijzonder afwisselende. Het pad is niet al te moeilijk, maar er wachten ook wat lastige beklimmingen en afdalingen. De dag begint rustig als je de bijzonder fotogenieke baai van Water Mouth passeert. Na Ilfracombe, de eerste wat grotere plaats langs het pad, wordt de kust ruiger en het terrein lastiger.  Namen als Breakneck Point, Damage Cliffs en Brandy Cove verraden al dat dit een kust is die door zeevaarders gevreesd werd. Smokkelaars beproefden hier eeuwen lang hun geluk.  Na Lee Bay wandel je naar de geëxponeerde kaap van Morte Point waar de wind ongenadig kan zijn.  Bij goed weer maak je hier kans grijze zeehonden te zien, en met wat geluk maak je in de zomermaanden zelfs kans op dolfijnen of misschien wel een reuzenhaai. De spierwitte vogels met zwarte vleugelpunten, die als pijlen in zee duiken, zijn Jan-van-Genten die op de kliffen van Lundy Island broeden, dat je in zee ziet liggen. Morte Point beschermt Woolacombe en het lange strand van Morte Bay voor de noorden wind, die hier soms flink huishoudt. Lengte 22 km, 600m stijgen en dalen, duur 7 uur. 

Overnachting in

Woolacombe

Dag 6

Het kustlandschap van North-Devon ziet er vanaf vandaag behoorlijk anders uit: de kliffen maken langzamerhand plaats voor stranden en duinen.  In de duinen achter het lange strand van Woolacombe is in het voorjaar de bloemenrijkdom bijzonder. Er bloeien diverse soorten orchideeën, bremraap, ogentroost en wilde tijm langs het pad. Daarna wandel je nog één keer hoog boven de zee, bovenlangs de kliffen van Baggy Point, waar kuifaalscholvers nestelen. Op zee ligt het eiland Lundy. De Noormannen gaven dit eiland haar naam vanwege de grote aantallen papegaaiduikers die er (nog steeds) broeden. Het laatste deel van de wandeling, na de beschutte Croyd Bay, is volledig vlak en voert door de duinen en het kwelderland van Braunton Burrows National Nature Reserve, een van de grootste zandduinsystemen in Groot-Brittannië , waar vele bloeiende planten, vogels en vlinders te vinden zijn. Via Velator Quay, ooit het levendige havenkwartier van Braunton, bereik je dit vriendelijke stadje.  Lengte 25 km, 150m stijgen en dalen, duur 7 uur. 

Overnachting in

Braunton

Dag 7

De wandeling van vandaag leidt je, grotendeels over het goed onderhouden pad dat op het talud van een oude spoorlijn is aangelegd. Je wandelt zo om  de ver het land ingesneden riviermonding van de River Taw heen. Halverwege de wandeling bereik je het marktstadje Barnstaple met haar historische brug en interessante marktgebouwen. De weilanden, en kwelders die de oever van de rivier vormen zijn rijk aan weidevogels, zoals de wulp, tureluur  en de scholekster en in de winter is het een belangrijk foerageergebied voor eenden en ganzen. Bij Fermington Quay kan je het natuurreservaat vanaf een uitkijktoren bewonderen. En iets verderop liggen de wetlands van Isley Marsh. Het dorpje Instow, waar de wandeling vandaag eindigt, ligt aan de River Torridge en is vooral voor liefhebbers van historische treinen interessant. Lengte 20,5 km, geen hoogteverschil, wandelduur 5 uur. 

Overnachting in

Instow

Dag 8

Ook de laatste wandeling van deze eerste etappe is een gemakkelijke en vrijwel vlakke tocht. Eerst vervolg je het oude spoorwegtracé langs de River Torridge, tot je in Bideford de rivier via de historische Longbridge over kunt steken (in de zomermaanden vaart er een pontje tussen Instow en Appledore waardoor je de wandeling met 10 kilometer kunt inkorten). In East-the-Water kun je voordat je de rivier oversteekt nog een kijkje nemen bij het oude treinstation.  Bideford is een vriendelijk stadje met tal van restaurants en cafés. Na de scheepswerf van Appledore is er alleen nog stilte en weidsheid. De Northam Burrows is een uitgestrekt gebied van kwelders, graslanden en duinen Bij mooi weer kun je heerlijk zwemmen . Het brede strand wordt aan de landzijde afgesloten door een kiezelrug die je helemaal volgt tot je Westward Ho! bereikt, het eindpunt van de eerste etappe van de South West Coastpath. Westward Ho! is een kleine badplaats en waarschijnlijk de enige plaats in Engeland met een uitroepteken in de naam! Het is waarschijnlijk ook de enige plaats die genoemd is naar de titel van een boek, van de 19e -eeuwse schrijver Charles Kingsley. Lengte 18 km, 50m stijgen en dalen, duur 4,5 uur. 

Overnachting in

Westward Ho!

Dag 9

Na het ontbijt eindigt dit arrangement. 

Als je ook de tweede etappe hebt geboekt, dan heb je vandaag een rustdag in Westward Ho!

NB Programma

Let op: Het kan voorkomen dat we de reis alleen kunnen bevestigen als we voor een of meerdere nachten gebruik moeten maken van een accommodatie op een andere locatie dan op de website is vermeld. Als dat effect heeft op de lengte van de wandelingen, dan worden er transfers tussen de afwijkende accommodatie(s) en de wandeling(en) voor je geregeld.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in kwalitatief prima, gastvrije  en sfeervolle guesthouses hotels en B&B's  op kamers voorzien van douche en toilet. B&B's zijn over het algemeen grotere woonhuizen, met enkele gastenkamers. Deze kamers zijn vaak allemaal verschillend (bv. in grootte en uitzicht). We proberen uiteraard de beste kamers voor je te reserveren, maar in het hoogseizoen worden de mooiste kamers gegeven aan mensen die langer blijven dan 1 of 2 nachten. Guesthouses zijn meestal wat groter met meer kamers. 

Let op: Het kan voorkomen dat we de reis alleen kunnen bevestigen als we voor een of meerdere nachten gebruik moeten maken van een accommodatie op een andere locatie dan op de website is vermeld. Als dat effect heeft op de lengte van de wandelingen, dan worden er transfers tussen de afwijkende accommodatie(s) en de wandeling(en) voor je geregeld. 

Over de maaltijden

Het ontbijt is inbegrepen en bestaat uit een cooked breakfast met toast en jam en een buffet met fruit, zuivelproducten en cereals. Voor het avondeten is er steeds een pub of restaurant in de buurt of kun je dineren in de accommodatie waar je verblijft. De lunch kun je dagelijks zelf inkopen in de plaatsen waar je verblijft (alleen in Porlock Weir zijn geen winkels). In veel accommodaties kun je ook een lunchpakket bestellen. 

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • bagagevervoer
 • SNP reis-app (geen routebeschrijvingen)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • eventuele entrees
 • diners
 • lunches
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Je maakt tijdens deze reis afwisselende kustwandelingen over grotendeels goede paden, soms ook over het strand, maar meestal ver boven de branding bovenlangs de kliffen. Kleine delen van de route zijn rotsachtig en steil. De meeste wandelingen kennen meerdere korte, steile stijgingen en dalingen. De grootste uitdaging op het South West Coastpath is dat de route meestal voortdurend op en af gaat. Een paar wandelstokken kunnen dan van pas komen. Een verzwarende factor kan het weer zijn: omdat je tijdens de eerste etappes wandel je grotendeels in westelijke richting, wat meestal tegen de wind in betekent. Bij slecht weer maakt dat de wandelingen zwaarder. De route volgt grotendeels het goed aangegeven Coastal Path en is makkelijk te volgen. Daarom is dit een ‘app-only’ reis en zijn er geen routebeschrijvingen beschikbaar, alleen een GPS track.
Bij deze etappe lopen de afstanden uiteen van 16 tot 26 km. De hoogteverschillen zijn tijdens de eerste 4 wandelingen het grootst (op dag 4 totaal 700m stijgen en dalen per dag).  Tijdens de laatste 3 wandelingen zijn er nauwelijks hoogteverschillen. 

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement alleen in Minehead en Westward ho! (aan het begin en einde van het arrangement) een rustdag bijboeken.

Extra's

Verlengingshotels

Rodney Hotel (Bristol)

Dit hotel in Bristol brengt u terug naar de vervlogen tijd van Koning George en laat deze herleven. Het Rodney Hotel beschikt over 31 kamers die allen de naam dragen van één van de schepen die samen de vloot vormden onder de vlag van Admiraal Rodney. Deze admiraal was een grote held in Bristol ten tijde dat het pand gebouwd werd. Bij het hotel hoort een ommuurde tuin waar u rustig kan zitten met een drankje of kan genieten van uw maaltijd.

Transfers

Transfer van treinstation Taunton naar Minehead (vanaf € 92,- per boeking)

Taxirit van het treinstation van Taunton naar de eerste accommodatie in Minehead

Voorwaarden: De transferkosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 4 personen.

Transfer van Westward Ho! naar treinstation Okehampton (vanaf € 101,- per boeking)

Taxirit van de laatste accommodatie in Westward Ho! naar het treinstation in Okehampton.

Voorwaarden: De transferkosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 4 personen.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht – Minehead, door de Kanaaltunnel, is ca. 780 km. In Minehead zijn diverse grotere parkings met betaald parkeren. Op de laatste dag neem je vanuit Westward Ho! de bus via Barnstaple naar Exeter-St.Davids (duur ca. 2,5 uur) , waar je de trein naar Taunton neemt (30 minuten). Van daar reis je per bus naar Minehead (1,15 uur).

Je kunt ook de transfers van Westward Ho! naar Okehampton en van Taunton naar Minehead bijboeken. Vanaf Okehampton reis je per trein je in 1,5 uur naar Taunton. Zie onder ‘Extra’s’. 

Voor informatie over openbaar vervoer in Zuidwest Engeland: klik hier
Voor informatie over treinreizen in Engeland: klik hier

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen reis je in ca. 7,5 uur naar Taunton (2x overstappen incl. overstap in Brussel en Londen) . Terug reis je vanaf Exeter-St.Davids in ca 9,5 uur (2 of 3x overstappen) of vanaf Okehampton in 10 tot 11,5 uur (3x overstappen) terug naar Amsterdam. Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Vanaf Taunton reis je in ruim 1 uur per bus naar Minehead. Vanaf Westward Ho! reis je in 2,5 uur naar Exeter-St.Davids.
Je kunt ook de transfers van Taunton naar Minehead en van Westward Ho! naar Okehampton bijboeken. Zie onder ‘Extra’s’.

Voor informatie over openbaar vervoer in zuidwest Engeland: klik hier.
Voor informatie over treinreizen in Engeland: klik hier. 


LET OP
Neem voldoende overstaptijd in London (minimaal 1 uur). Je reist hier (bijna) altijd per metro van het ene naar het andere station. Het is ook mogelijk om op de heen- of terugreis in London te overnachten en een stadsbezoek aan de wandelreis te koppelen.

Veerboot informatie

Voor alle veerbootverbindingen naar Engeland kunt u uitstekend terecht bij Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden u aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Voor meer informatie over de actuele treindienstregeling: klik hier

Vluchtinformatie

Als je wil vliegen, dan kies je voor deze reis een retour vlucht op Bristol.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Houdt bij de keuze van je vlucht rekening met deze reistijd. Kies daarom voor een ochtendvlucht heen en een middagvlucht terug. NB. Op zon- en Engelse feestdagen zijn er vaak minder treinverbindingen.

Heenvlucht op Bristol (BRS):
Vanaf het vliegveld pak je de bus naar het treinstation Bristol Temple Meads. Vanaf hier reis je per trein naar Taunton (rechtstreeks, duur 30 minuten tot 1 uur). Vanaf Taunton reis je in ruim 1 uur per bus naar Minehead. Vanaf Westward Ho! reis je in 2,5 uur naar Exeter.St.Davids.

Terugreis:
Vanuit Westward Ho! reis je per bus via Barnstaple in ca. 2,5 uur naar Exeter-St. Davids. Daar neem je de rechtstreekse trein naar Bristol Temple Meads (1 uur tot 1,15 uur), en van daar per bus verder naar het betreffende vliegveld.

Je kunt ook de transfers van Westward Ho! naar Okehampton en van Taunton naar Minehead bijboeken. Vanaf Okehampton reis je in 2 uur via Exeter-St. Davids  naar Bristol-Temple Meads. Zie onder ‘Extra’s’.

Voor meer informatie over de actuele treindienstregeling: klik hier
Voor meer informatie over dienstregelingen van het openbaar vervoer in zuidwest Engeland: klik hier.

NB1. Eventueel kun je een hotelovernachting in Bristol bijboeken.

Je kunt dit arrangement starten van 1 mei t/m eind oktober. Met name mei, juli en augustus zijn drukke maanden aan de Engelse zuidkust. Omdat de meeste accommodaties klein zijn, is vroeg boeken zeer aan te raden! 
In het  voorjaar en najaar is het, vanwege de warme golfstroom, over het algemeen heerlijk wandelweer, hoewel koude of regenachtige periodes voor kunnen komen. Het kan op de kliffen het hele jaar door hard waaien, en ook (zee)mist komt het hele jaar met enige regelmaat voor, zij het met name in het voorjaar als de zee nog relatief koud is. 

De Bank Holidays zijn vrije maandagen, waardoor een lang weekend ontstaat en het overal druk wordt met bezoekers en veel gesloten is. U kunt deze weekenden beter mijden voor uw vakantie.
Klik hier voor de juiste data van Bank Holidays.
NB. Er zijn afwijkende Bank Holidays in Engeland, Schotland en Wales!

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Zuidwest Engeland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Tijdens deze reis zijn geen transfers nodig (behalve als je in een afwijkende overnachtingsplaats verblijft die niet aan de route ligt, dan regelen we de transfer voor je). De transfers van treinstation Taunton naar Minehead en van Westward Ho! naar treinstation Okehampton kun je bijboeken (zie onder 'Extra's').

Voor de wandelingen raden we je aan goed ingelopen wandelschoenen met een goed profiel mee te nemen, bij voorkeur hoogsluitend. Een dagrugzakje van 25 liter met daarin plaats voor warme kleding, regenkleding, wat te drinken en een lunchpakketje volstaat. Wandelstokken en gamaschen zijn aanbevolen. 

 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen
 • schoenvet
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regen- en winddichte kleding, bijv. gore-tex jack en fleecevest
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • dagrugzakje (25 liter)
 • drinkfles (minimaal 1à 1,5 liter) of meerdere kleine flessen
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen
 • eventueel: klein zakmes en zitmatje voor lunch in het veld 
 • verloopstekker(s) UK
 • oplader(s)
 • voorts eventueel: zwemkleding en badhanddoek
  eventueel: camera, verrekijker
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • enige EHBO-benodigdheden die je eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: pilletjes tegen zeeziekte, rekverband, sporttape of middelen voor afplakken blaren bv. "compeet")

Ga je binnenkort op reis naar Groot-Brittannië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/verenigd-koninkrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/groot-brittannie-en-noord-ierland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Southwest Coast Path

Groot-Brittannië - South West Coast Path, Etappe 1

Wandelroute door Exmoor & North-Devon

Wandelvakantie langs hotels en B&B’s

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.