Griekenland - Cycladen, 11 dagen Eilandhoppen met het gezin op Andros, Naxos en Santorini

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Family specials

Gezinsvakantie langs appartementen en hotel

Avontuurlijk eilandhoppen met je gezin langs drie bijzondere eilanden. Wellicht is 'watereiland' Andros voor jou meteen het perfecte eiland? Groene valleien en ruige hellingen met een enorm dicht netwerk van oude historische wandelpaden, verscholen zandstrandjes en bijzonder fraaie dorpen en een eilandhoofdstadje als een plaatje.... Maar verder gevaren naar Naxos, zie je vooral langgerekte zandstranden, de godenberg Zas en een zee van olijfbomen. Vervolgens vaar je verder over de blauwe zee, langs kleine eilandjes naar Santorini, het meest fotogenieke eiland van Griekenland.

Uniek aan deze reis

 • 3 totaal verschillende eilanden
 • Altijd verblijf nabij strand
 • Compleet geregelde eilandhopreis
 • Kindvriendelijke verblijven
 • Op elk eiland een actief programma
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Family special 6 jaar en ouder

Dag tot dag

Griekenland - Cycladen * Eilandhoppen voor families

Van eiland naar eiland op de Cycladen: een Griekse archipel in de Egeïsche Zee. Meer dan vijftig kleine en grote eilanden, die een cirkel vormen rond het onbewoonde, heilige Delos. Voor deze ’island hopping’ reis voor gezinnen kozen we drie van de mooiste, afwisselendste en spectaculairste eilanden waar we een breed scala aan activiteiten voor het hele gezin bieden. Avontuurlijk rondreizen per boot over een blauwe zee naar elke keer weer een nieuwe verrassing.

Andros is niet toeristisch en relatief onbekend, gelukkig maar. Bij SNP delen we het "geheim" van dit groene en waterrijke eiland graag, want het is in onze ogen één van de meest boeiende eilanden van de Cycladen. Ideaal als wandel-eiland door een dicht net van oude muilezelpaden, prachtige terrashellingen en mooie dorpjes, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Het eilandhoofdstadje is zeker een van de fraaiste in deze eilandengroep. Fijn is ook dat er prachtige en rustige baaitjes zijn met heerlijke zandstrandjes, met in het hoogseizoen op een aantal plekken ook genoeg vertier voor wie dat wil, want de Grieken zelf weten dit eiland al lang op waarde te schatten!

Naxos is het grootste Cycladeneiland, en heeft een bijzonder gezellig hoofdstadje (Chora). In het binnenland verken je oude paden, kalderimia, en kleine dorpjes, of je beklimt de godenberg Zas. Je kunt surfen of catamaranzeilen, mountainbiken of gewoon heerlijk chillen op talloze mooie plekjes. Jullie verblijfplaats ligt uiteraard vlakbij de lange zandstranden ten zuiden van Chora.

Santorini mag eigenlijk niet in een Cycladenreis ontbreken; je moet het gezien hebben! Dit is een spectaculair vulkanisch eiland met gekleurde stranden, een wereldberoemde opgraving bij Akrotiri (Grieks 'Pompeï), enkele verrassende wandelroutes en een bijzondere architectuur. Voor de ouders: ze hebben er ook heerlijke wijn. Het is er in het hoogseizoen druk, maar met ons verblijf afzijdig van de massa heb je daar niet zoveel last van.

Dag 1

Aankomst op het vliegveld van Athene. Wij zorgen voor een transfer naar de haven van Rafina en de ferry-tickets naar Andros (namiddagboot). In de havenplaats Gavrio kom je aan op Andros. Per bus reis je vervolgens naar je verblijfplaats, het aan de oostkust gelegen eilandhoofdstadje 'Chora'. Het ligt prachtig op een langgerekt schiereiland, dat aan beide kanten geflankeerd is door zandstranden. Het centrale pleintje is een gezellige plek voor de avonduren. De bussen sluiten altijd aan op de aankomst (en vertrek) van de veerboten.

Nota bene: mocht je een vlucht hebben waardoor aansluiting op de boot naar Andros niet meer mogelijk is, dan boeken we autormatisch voor jullie een hotel in de haven van Rafina of het ca. 5 km verderop gelegen kustplaatsje Nea Makri. In dat geval boeken we een ochtendboot op dag 2 naar Andros.

Overnachting in

Andros Chora (Rafina of Mati)

Dag 2-4a

Vandaag is het leuk om tijd in te ruimen om de omgeving van Chora te verkennen. Er zijn diverse wandelingen mogelijk, van licht tot zwaar en de mogelijkheden met gebruik van de plaatselijke busdienst zijn ruim. Ga op zoek naar de prachtige watervallen bij Apikia, of ga op bezoek bij de weinige monniken die er nog zijn in het als een adelaarsnest gelegen klooster Panachrantou. Of voel je meer voor een spannende grotexcursie, inclusief helm en zaklamp (dus nog echt avontuurlijk)?

Aan het eind van de dag kun je lekker bijkomen aan een van de stranden. Voor cultuurliefhebbers zijn er twee interessante musea in het stadje en door het mooie historische centrum zwerven door kleine straatjes hoort er ook bij. Je komt dan ongetwijfeld uit bij het pleintje met daar tegenover het oude vervallen fort, waar een immense 'zeeman' iedereen uitzwaait. 

Overnachting in

Andros Chora

Dag 2-4b

De dag kun je benutten om de verdere omgeving te verkennen. Je kunt een bootexcursie maken (informatie over vaarschema ter plekke) naar het mooiste strand van Andros: de verscholen baai van Achlas beach. Maar ook een wandeltocht bij Korthi naar het oude Venetiaanse fort boven die baai is zeker de moeite waard. En dan kun je ook naar het fraaie kleine strand "van de oude grijze dame", met een opvallende rotspilaar. Of maak een van de vele wandelingen die mogelijk zijn nabij Chora, waarbij je op een strandje kunt eindigen, of in het stadje zelf. Leuke winkeltjes en terrasjes vind je in de hoofdstraat. 

Overnachting in

Andros Chora

Dag 5

Je vaart langs het bedevaartseiland Tinos en het bekende Mykonos naar Naxos. Hierbij kan het zijn dat je onderweg moet overstappen, meestal op Mykonos. Zowel een 'gewone' ferry als een catamaran kan daarbij mogelijk zijn. Na aankomst op Naxos is er een transfer naar je verblijf inbegrepen. Je appartement ligt buiten het drukke stadje Naxos Chora zelf, in het badplaatsje Agios Prokopios, niet ver van heerlijke stranden.

Overnachting in

Naxos - Agios Prokopios

Dag 6-7a

Wandelen
In het Family Specials reispakket vind je diverse wandelsuggesties. Door gebruik te maken van bus en/ of taxi (of eigen huurauto) kunnen de verschillende wandelingen ingekort worden. Enkele suggesties die zeer de moeite waard zijn:

 • Per bus of taxi naar Chalki. Volg de oude route langs het dorpje Moni. Avontuurlijke paadjes en soms even klauteren over een muurtje. Je komt langs het oudste kerkje van Naxos, waar je de bel kunt luiden als je de pope (priester) wilt roepen met de sleutel (misbruik niet toegestaan.......). Wandeling: 7 km, 200 m stijgen en dalen, 2 uur.
 • Eveneens vanaf Chalki kun je fraai wandelen over oude geplaveide paden. Je loopt via het Venetiaanse fort Ano Kastro naar een antieke marmergroeve met daarin nog een half afgemaakt beeld (Kouros). Je kunt nog iets verder naar Melanes. Per taxi of bus terug naar Naxos-stad. Wandeling: 10 km, 150 m stijgen en dalen, 3,5 uur.
 • Per bus of taxi naar Filoti, streekcentrum. Meerdere opties: beklimming van de Zas, de hoogste top van de Cycladen (1004 m), gewijd aan Zeus. Of over oude paden door een afwisselend landschap naar het mooie dorpje Apiranthos, evt. verder afdalen naar Moni. Vandaag prachtige uitzichten. Wandeling: 13 - 19 km, 500- 900 m stijgen en dalen, 4,5 - 7 uur.

Overnachting in

Naxos stad

Dag 6-7b

Naast wandelen kun je op Naxos natuurlijk nog veel meer doen! 

Bij het strand bij Agios Prokopios (leuker, kleinschaliger!) zelf of bij het Flisvos watersportcentrum bij Agios Georgios Beach bij Chora zijn diverse activiteiten te doen (ter plaatse te regelen):

 • Proeflessen zeilen of surfen (voor complete cursussen moet je een week blijven). Je kunt ook ter plekke surfplanken huren en zelf je gang gaan als je al geoefend bent.
 • Een hele dag met een grote zeilboot de zee op, naar Paros. Onderweg mogelijk om te zwemmen en te snorkelen.

Op diverse plaatsen, of via het hotel kun je ook mountainbikes huren. In het achterland kun je leuke tochten maken en ook wat meer afgelegen strandjes worden bereikbaar.

 • Huur een of twee dagen een auto om het eiland te verkennen. Ideaal om naar afgelegen stranden te gaan.
 • Maar rijd zeker ook het binnenland in: Naxos is bekend om uitgestrekte olijfgaarden in het binnenland. Je kunt een heel leuke excursie boeken in een olijfoliemuseum in Engares waar je een privé rondleiding en activiteit krijgt. Deze excursie kun je alleen bij boeking reserveren.
 • De liefhebbers kunnen op Naxos ook paardrijden! Dit kun je vooraf of ter plekke reserveren (informatie in je reispakket).
 • Boek een excursie per boot naar Delos, het heilige onbewoonde middelpunt van de Cycladen. Dit is één grote opgraving met fraaie ruïnes en andere bezienswaardigheden, waaronder de beroemde ‘leeuwengalerij’. In het voorjaar is dit bovendien één grote bloemenzee.
 • Zwerf door de kleine straatjes van Naxos Stad, geniet van de winkeltjes en terrasjes.
 • Vergeet niet lekker te luieren aan het strand en speel daar een spelletje Tavli.

Overnachting in

Naxos Stad

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Olijfoliemuseum Naxos

In het dorp Eggares worden jullie verwelkomd door Nikoletta Lianou of een vertegenwoordiger van het olijfpersmuseum voor een speciaal voor jullie georganiseerde rondleiding. Er zijn dus geen andere bezoekers bij. Het museum toont alle stadia van de olijfolieproductie en de productie wordt uitgelegd door de museumhouder. Er is ook een proeverij en er zijn olijfproducten te koop, zoals olie, olijfpasta en zeep. Na het bezoek en het proeven worden jullie naar buiten gebracht en loop je ongeveer 800 meter naar een kleine olijfgaard in de buurt. Hier worden enkele interessante weetjes over de olijfbomen uitgelegd en getoond. Jullie ontvangen ter afscheid een leuk product om mee te nemen vanuit de winkel. Als je de rondleiding niet wilt: het museum is ook gewoon te bezichtigen; dat is gratis.
- Het olijfpersmuseum is geopend van juni t/m september; je wordt er om 16.00 uur verwacht.  - De getoonde prijs is de prijs voor een volwassenen vanaf 18 jaar. Kinderen t/m 9 jaar zijn gratis, tieners van 10 t/m 17 jaar krijgen 50% korting.  - Deze excursie is privé, met een speciaal programma en inclusief een artikel uit de winkel (per persoon, ook voor de kinderen) als aandenken.  - Het olijfoliemuseum is alleen per huurauto of taxi bereikbaar. Je dient zelf voor dit vervoer te zorgen. Eggares is ca. 8 km rijden vanaf Naxos stad en ca. 13 km vanaf Agios Prokopios.

Dag 8

Vandaag verlaten jullie Naxos en gaan op weg naar Santorini. Dit eiland is eigenlijk een enorme ontplofte vulkaan, waarvan de oude krater nu een binnenzee is. Die binnenzee vaar je normaal gesproken halverwege de middag binnen met uitzicht op veelkleurige rotspartijen. Je snapt dan snel dat Santorini het meest gefotografeerde eiland van Griekenland en enorm populair is. Wij verblijven in het kleine dorp Akrotiri afzijdig van de massa. Dit dorpje heeft nog enigzins haar oude karakter met in de achterafstraatjes traditionele grotwoningen.
Je bent dicht bij de opgravingen van Akrotiri, ook wel het Griekse Pompeï genoemd, omdat ook hier een stad bedolven is onder vulkanische as: is dit wellicht het mythische Atlantis??? Daar weer vlakbij zijn als bezienswaardigheid een rood en wit strand te vinden. Maar bijkomen bij het zwembad van de hotel is ook een goede optie.

Overnachting in

Akrotiri - Lakki Village

Dag 9-10a

Je kunt kiezen uit vijf wandelingen op het eiland. Twee wandelingen die je zeker moet doen zijn:

 • Bezoek aan de spierwitte hoofdstad Fira; erg toeristisch, maar wel met een fantastisch archeologisch museum. Wandeling over de caldera-rand van Fira naar Oia (of andersom). De uitzichten op de blauwe binnenzee, de gekleurde gesteenten en de witte dorpen zijn onweerstaanbaar fotogeniek. Wandeling: 11 km, 250 m stijgen en 350 m dalen, 3 uur.
 • Een pittige maar mooie wandeling vanaf de voet van de Profitas Ilias naar Oud Thera, de hoofdstad van Santorini in de oudheid. De tocht gaat via de top van de 570 meter hoge Profitas Ilias, omlaag naar Pyrgos. Via Emporio terug naar het hotel in Akrotiri. Wandeling: 14 km, 550 m stijgen en dalen, 5,5 uur.

Bij aankomst op het eiland of aan het einde van je verblijf kun je nog twee korte wandelingen maken:

 • Vanuit Exo Gonia naar de vestingstadjes Pyrgos en Meghalochori. Onderweg kom je talloze witte kerkjes tegen met gekleurde koepels. Het einde van de tocht is langs de caldera-rand, waar een fraaie zonsondergang te zien is. Wandeling: 7 km, 200 m stijgen en 250 m dalen, 2 uur.
 • Rondwandeling vanuit Akrotiri naar het rode strand; mogelijkheid om de opgraving Akrotiri te bezichtigen: het Griekse Pompeï. Wandeling: 7,5 km, 150 m stijgen en dalen, 2,5 uur.

Voor de avonturiers, want je moet soms door de zee waden:

 • Via Emporio naar de zuidkust en over het (zwarte) strand of door de branding terug naar Akrotiri. Onderweg kom je veel bizar gevormde vulkanische gesteenten tegen en het is af en toe wat zoeken naar de juiste weg. Wandeling: 13,5 km, 250 m stijgen en 300 m dalen, 4 uur.

Overnachting in

Akrotiri - Hotel Kalimera

Dag 9-10b

Santorini is een toeristische trekpleister. De ontplofte vulkaankrater met de witte huisjes is enorm fotogeniek, er zijn gekleurde stranden (geel, wit, rood, zwart....) waar je vanaf ons hotel bij Akrotiri makkelijk te voet kunt komen.

Bij datzelfde Akrotiri zijn ook de wereldberoemde opgravingen van Akrotiri te vinden, een soort Pompeï in het klein met restanten van een door een vulkaanuitbarsting bedolven stadje. Ook de hooggelegen opgravingen van Antiek Thera zijn een bezoek waard (je komt hier langs bij een wandeling). In de hoofdstad Fira is een bezoek aan het archeologisch museum natuurlijk een must.

En dan is er nog het nieuwe vulkaantje, middenin de Caldera, waar je met een bootexcursie kunt komen, samen met een bezoek aan het eilandje Thirasia.

Overnachting in

Akrotiri - Hotel Kalimera

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Bootexcursie in de Caldera

Na het ontbijt wordt je naar de haven gebracht om in te schepen op de King Thiras. Met deze boot vaar je over de binnenzee van de Caldera naar het lava-eiland Nea Kameni. Dit is eigenlijk de top van een nieuwe vulkaan die zich hier vormt. Al wandelend zie je dan ook diverse vulkanische verschijnselen als hete damp en kleine zwavelerupties. Vervolgens vaar je naar Palea Kameni, ook een lava-eilandje. Daar zijn onder water hete bronnen, zodat je hier kunt zwemmen in het door zwavel groen kleurende warm geworden water. Het kleine eilandje Thirasia (klein Thira) is de volgende bestemming. Te voet kun je over het trappenpad omhoog naar het nog traditionele dorp Manolas, of verder lopen over oude paden (in de zomer is dat wat heet). Als je geen zin hebt in de klim, blijf je gewoon bij het strand bij het haventje of gaat lekker lunchen in de taverna. Daarna langs de gekleurde kliffen terug naar de haven.

 • Deze bootexcursie dien je bij boeking van de reis bij te boeken. De prijzen zijn per persoon.
 • De boot vaart van 1 mei t/m 15 oktober (wijzigingen voorbehouden).

Dag 11

Deze dag neem je afscheid van de Cycladeneilanden en van Santorini; tenminste: als je niet nog ergens een verlenging hebt geboekt. Je kunt direct vanaf Santorini terug naar huis vliegen.
Maar een verlengd verblijf in Athene is natuurlijk ook een mooie optie. Lees s.v.p. goed de informatie bij 'Heen- en terugreis'.

NB Programma

Het reizen per (veerboot) tussen de Griekse eilanden betekent enerzijds een beetje avontuur, maar anderzijds ook de nodige flexibiliteit. Immers, het kan altijd voorkomen dat boten op de lange trajecten vertraging oplopen en dat geldt zeker in de zomer bij drukte en een stevig waaiende Meltemi-wind. Een heel enkele keer kun je zo zelfs een boot missen of valt er een boot uit. Via onze Griekse partner kun je echter altijd rekenen op een oplossing ter plaatse!

Beperkte vaarschema's kunnen het soms nodig maken om de volgorde van eilanden om te wisselen of onderweg het aantal nachten aan te passen op een eiland. Dit geldt met name in voor- en naseizoen.Dit wordt altijd met je overlegd bij boeking.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Op Andros ligt onze accommodatie vlakbij één van de zandstranden die het mooie eilandhoofdstadje 'Chora' flankeren. Het Nimborio-strand is niet groot, maar de bijbehorende baai blijft vrij lang ondiep en is dus ideaal voor kinderen. Hier zijn ook enkele terrasjes. Meer horeca vind je uiteraard in het stadje zelf, rondom de autovrije hoofdstraat.
Onze accommodatie is een kleinschalig complexje van studio's en appartementen, in het groen met uitzicht op het stadje en de Nimboriobaai. In de tuin is een zwembad met enkele ligbedden, maar je loopt ook snel heuvelafwaarts naar het strand! Er zijn studio's (1-kamerappartementen) en appartementen met 1 aparte slaapkamer voor maximaal 4 personen. Bij meer dan 4 personen verblijf je hier dus altijd in 2 units. De appartementen hebben terras of balkon met terrasmeubilair, airco, een kitchenette en een eigen badkamer met douche/ toilet. De inrichting is ruim en fris en er is Wifi.
*Indien er geen beschikbaarheid meer is, boeken we een vriendelijk pension/ studio's direct aan het Nimboriostrand (geen zwembad) of (in overleg en tegen een toeslag) in luxere appartementen (met zwembad) nabij het centrum van Andros Chora.

Op Naxos verblijf je vlakbij (2- 5 min. lopen) een van de fraaie zandstranden ten zuiden van het prachtige, en iets mondaine, hoofdstadje Naxos Chora. Agios Prokopios ligt op ca. 5 km van het centrum van Chora. Het is een vriendelijk badplaatsje waar gezinnen zich prima thuis zullen voelen. Elk half uur kun je per bus naar het stadje, maar dat is ook per fiets bereikbaar. We hebben gekozen voor rustige en ruim gelegen accommodaties iets van het strand en de boulevard af.
We werken hier samen met meerdere kleine accommodaties, allemaal voorzien van een heerlijk zwembad met ligstoelen. Je verblijft hier in appartementen (max. 5 personen, 1 aparte slaapkamer) of een of meer studio’s (éénkamerappartement). Bijna altijd heb je een kitchenette tot je beschikking. Er is bij elke kamer een balkon of terras met zitje. Wifi is meestal tot bij je appartement beschikbaar, maar in elk geval bij de receptie.

Op Santorini verblijf je in het rustige dorpje Akrotiri in een vriendelijk klein hotel waar we al heel lang mee samenwerken. Een tuin met zwembad en een eigen restaurant plus de ligging vlakbij de kraterrand maken dit voor Santorini een erg fijne plek om te verblijven omdat je hier de drukte van elders op het eiland kwijt bent. De bus stopt voor de deur. De eenvoudige kamers met balkon bieden al het comfort dat je nodig hebt.

Over de maaltijden

Deze reis bieden we aan met elke ochtend een heerlijk ontbijt. Dit ondanks het feit dat je in principe in appartementen met een kitchenette verblijft. Op deze manier hoef je nooit te slepen met veel boodschappen en kun je zo uit je bed aanvallen op vers brood en Griekse yoghurt; lekker makkelijk dus! Tegelijkertijd heb je zo wel de gelegenheid iets voor een lunch te maken en wat snacks en drankjes te bewaren in de koelkast. Winkeltjes zijn altijd op loopafstand te vinden.

Voor het avondeten zijn overal tavernas dichtbij; op Santorini heeft het hotel zelf een restaurant. Uit eten is in Griekenland nog altijd relatief goedkoop, zeker als je met een gezelschap of gezin gaat eten. Als je eet zoals de Grieken zelf doen, met diverse kleine gerechtjes voor de hele tafel, kun je voor rond € 15,- per persoon prima eten inclusief een drankje, waaronder ook een karafje wijn! Zonder vlees of vis kan het nog goedkoper….. Vegetarisch eten is meestal geen probleem. Alleen bij een zogenaamde ‘Psistaria’ (grillrestaurant) is de keuze aan groentegerechten beperkt. Verse vis daarentegen is niet goedkoop; informeer dus altijd naar de prijzen daarvoor!

Info kindvriendelijkheid

De gekozen accommodaties zijn allemaal geschikt voor gezinnen met kinderen. Op alle eilanden zit je vlakbij een mooi zandstrand. Op Andros heeft de voorkeursaccommodatie een zwembad, net als op Amorgos. Op Amorgos is dat wel met zout water. 

De accommodatiemogelijkheden maken de gekozen onderkomens geschikt voor gezinnen van diverse samenstelling.

De flexibiliteit in het programma maakt dat de reis goed aan (ad hoc) (kinder)wensen is aan te passen. De wandelingen die we aanbieden zijn naar onze mening aantrekkelijk voor kinderen met wat er onderweg te zien en te beleven is.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen in kamer of appartement
 • airconditioning in kamer van appartement
 • bedlinnen, handdoeken en schoonmaak
 • alle ontbijten
 • transfer vliegveld Athene naar haven Rafina
 • boottickets Rafina-Andros, Andros-Naxos en Naxos-Santorini
 • transfer busstation Andros Chora-accommodatie en vv
 • transfer haven-hotel en vv op Naxos
 • transfer haven-hotel en hotel-(lucht)haven Santorini
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heenvlucht naar Athene en terugreis vanaf Santorini
 • overige maaltijden
 • overige transfers/ boottickets
 • overige activiteiten en excursies

Ter plaatse te betalen

 • Toeristenbelasting/ klimaatadaptatietax (Climate resilience tax): afhankelijk van hotelcategorie tussen ca. € 0,75 en € 5,- pppn)

Over de activiteiten

Hoewel deze reis in principe met kinderen van alle leeftijden te doen is, zijn de wandelingen en activiteiten vooral geschikt voor kinderen vanaf een jaar of zes. De diverse verplaatsingen met veerboten zijn voor wat oudere kinderen en pubers een avontuur, voor de kleinsten zal het wellicht meer onrust zijn. Meer avontuur is te vinden in diverse vormen van een grotexcursie met helm en zaklamp op Andros, sea- & beachsporten op Naxos. Snorkelen kan op elk eiland. Voor iedereen leuk is een boottochtje, zoals optioneel op Santorini te boeken is; hoeveel activiteit je daar aan koppelt bepaal je zelf. Er is aanbod voor alle niveaus en verschillende leeftijden op de diverse eilanden.

De smalle en soms stenige paden en de diverse uitstapjes naar oudheidkundige overblijfselen, dorpjes en stadjes en zwembaaitjes zijn vooral geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar, die het zelf leuk gaan vinden dingen te ontdekken. De wandelingen zijn door gebruik te maken van bus of taxi flexibel in lengte te maken. Een auto huren is vooral op het wat grotere eiland Naxos, maar ook op Andros (dan wel meteen bij aankomst in de haven van Gavrio) een goede optie; zo ben je flexibeler in je mogelijkheden. Denk in de zomermaanden wel aan de hitte, die wandelen overdag onmogelijk kan maken. In de vroege ochtend of late namiddag zijn er dan betere mogelijkheden. Je kunt natuurlijk geluk hebben als de koelte brengende zeewind flink doorwaait; dan is het zeker hogerop voor de echte wandelaars nog wel te doen!

Al met al zit er zoveel flexibiliteit in de programmamogelijkheden dat je de reis net zo zwaar of licht kunt maken als je zelf wilt.

Geschikt voor kinderen

vanaf ca. 6 jaar.

Extra dagen

Verlengen van het arrangement kan in principe met elk willekeurig aantal dagen, op elk eiland. Met name Andros biedt veel mogelijkheden voor een langer verblijf en als je enkele dagen een auto huurt, zeker ook Naxos.

Indien je terug wilt vliegen vanaf Santorini, kunnen extra overnachtingen op dit eiland aantrekkelijk zijn, vóórdat je weer naar huis vliegt. Datzelfde geldt voor Athene.

Extra's

Verlengingshotels

interieur_kamer.jpg

Hotel Jason Inn

Modern hotel, prima kwaliteit. Ruime, comfortabele kamers met eigen badkamer, airco, telefoon, tv, minibar. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant en tijdesn de zomermaanden worden de maaltijden (naar wens) op het dakterras geserveerd waar u kunt genieten van een magnifiek uitzicht.

Coco-Mat hotel Athens

Middenin de elegante wijk Kolonaki, net buiten de National Gardens, vind je het kleinschalige designhotel 'Coco-Mat Athens'. Het heeft een bijzondere architectuur en is modern ingericht met oog op comfort, service en design alsmede duurzaamheid. Daar past ook het verkooppunt van de duurzaam ontwikkelde Coco-Mat slaapproducten bij. Dit 4* hotel heeft uiteraard alle moderne faciliteiten die je van een dergelijk hotel kunt verwachten, maar bijzonder is dat je slaapt op de superieure bedden van 'Coco-Mat'. In het souterrain is de ontbijtruimte en de cafetaria, met een klein binnenplaatsje. Koffie drankjes en eenvoudige maaltijden worden hier geserveerd, maar eten op het dakterras kan ook. Op het dak vind je een fraai dakterras met schitterend uitzicht op Lycabbettus en de rest van de stad. De muren zijn hier opgefleurd met fantasievolle muurschilderingen.

De verschillende kamertypes zijn ruim en de luxere versies hebben een klein balkon. De exacte inrichting varieert per kamer. De standaardkamers gaan vanaf 20 m2 en de suites gaan tot 30 m2. De luxe metropolitan loft is 40 m2. Er is een moderne badkamer met inloopdouche. De kamertypes:

 • Sleep tight room: de basic slaapkamer, zonder balkon, met zicht op de binnenplaats.
 • Boulevard room: vergelijkbaar met sleep tight, alleen met uitzicht over het Kolonaki district.
 • Urban room: kamer vergelijkbaar met sleep tight, maar met balkon.
 • Boulevard suite: ruime 30 m grote kamer inclusief zithoek, met balkon en uitzicht over Kolonaki
 • Urban Suite en Metropolitan suite: de grootste (40 m2) suites met de meest riante inrichting en balkon met city-view.

Coco-Mat Athens Jumelle

Cocomat Athene Jumelle is gevestigd in Kolonaki, een wijk op stand net buiten het centrum en hier vind je ook veel ambassades. Hotel Jumelle bestaat uit een neoklassiek gebouw met een stijlvolle moderne uitbreiding. De kamers zijn volledig ingericht met hoogwaardige COCO-MAT meubels en beddengoed voor een unieke slaapervaring.

Het neoklassieke gebouw bestaat uit zes kamers en een suite. De overige kamers zijn in de moderne vleugel. De stijl van de inrichting is trendy en eenvoudig. Alle kamers zijn uitgerust met een koffiezetapparaat, waterkoker, koffiecapsules en theesoorten, die gratis zijn. Het gebruik van de minibar is ook gratis voor de gasten in de suites.

In het restaurant geniet je van traditionele Griekse gerechten in zoete en hartige smaken, terwijl je je kunt verfrissen in het binnenzwembad of de hamam in de spa van het hotel.

 

De kamers:

‘Proxy’-kamers bevinden zich op de begane grond (raam geen uitzicht).

‘Peer’-kamers bevinden zich op hogere verdiepingen, aan de achterkant van het hotel met een groot raam met uitzicht op de wijk Kolonaki

‘Peer’-balkonkamers bevinden zich op hogere verdiepingen, aan de achterkant van het hotel en hebben een balkon met uitzicht op de wijk Kolonaki

Familie ‘peer’ kamer bevindt zich op de eerste verdieping met raam voor 4 personen

Neoklassieke kamers hebben de oorspronkelijke vorm van het neoklassieke gebouw behouden, waarbij luxe wordt gecombineerd met de sfeer van een ander tijdperk.

De neoklassieke suite heeft een extra living-ruimte.

Athenean Suites:  suite met balkon met uitzicht op de Atheense skyline en kunstwerken, geïnspireerd op het bruisende stadsleven.

Coco-Mat Athens BC

Coco-mat Athens BC is een luxe 5* designhotell tegenover het Acropolis museum, aan de rand van Plaka. Bijzondere en moderne vormgeving met een prachtig atrium, waar rondom de kamers gegroepeerd zijn. Vanaf het dakterras met zwembad vrij uitzicht op de Acropolis. Eén van de beste hotels in Athene centrum.

Coco-mat Athens BC is slechts een korte wandeling van de Akropolis en dicht bij een aantal bezienswaardigheden van de stad. De elegant ingerichte kamers en suites bieden een ontspannen verblijf op de beste matrassen gemaakt door Coco-mat, een gerenommeerd Nederlands-Grieks bedrijf in het maken van bedden.
Het dakterras met het panoramische uitzicht over de stad Athene (helemaal tot aan de zee) met zwembad is een unieke plek met uitzicht op het Acropolis Museum en natuurlijk de Acropolis zelf.

De entree van het hotel is indrukwekkend met een groot atrium tot aan het glazen dak. Rondom dit atrium zijn de kamers gegroepeerd. Het hotel beschikt over een lounge, café en restaurant. In de wintermaanden is ook het binnenzwembad geopend.

Er zijn de volgende standaard kamertypes; City View, Museum View, Acropolis View en de riante Acropolis Suites.

 • City View (kamers aan de achterkant van het hotel met een raam of een balkon met uitzicht op de buurt van Athene)
 • Museumzicht (kamers aan de voorzijde van het hotel met een raam of een balkon met uitzicht op het Akropolismuseum)
 • Acropolis View (kamers aan de voorzijde van het hotel met een balkon met uitzicht op de Akropolis en het Akropolismuseum)
 • Acropolis Suite (ruime kamers aan de voorzijde van het hotel met een balkon met uitzicht op de Akropolis, het Akropolismuseum en de heuvel Filopappou).

Hotel Mati (Mati)

Hotel Mati is een prima 4* hotel, vlak aan zee, tegenover het kleine haventje van het badplaatsje Mati. Mati ligt enkele kilometers ten noorden van Rafina, en is daarmee een prima plek om overnachtingen vooraf of na afloop van een reis te plannen met veerbootverbinding vanaf Rafina. Bijvoorbeeld de Cyladenreizen die Andros aandoen.

Het hotel heeft een restaurant  met terras met uitzicht op zee en het zwembad. Er is tevens een prettige lounge en de kamers zijn comfortabel, maar zonder opsmuk. De meeste kamers hebben uitzicht op zee en het hotel is rustig gelegen. Er is een prima taxiservice met de haven van Rafina.

Transfers

Transfer haven Piraeus naar Airport Athene (vanaf € 80,- per boeking)

Transfer per taxi vanaf de haven van Piraeus naar het vliegveld van Athene.

U wordt bij aankomst van uw boot opgewacht en naar het vliegveld van Athene gebracht per taxi. Dit vliegveld ligt een eindje ten oosten van de stad en u bent 45-60 minuten onderweg.

Met deze transfer hoeft u niet op zoek naar een taxi in de chaos die er altijd heerst bij aankomst van een veerboot.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren.

Transfer haven Piraeus naar Centrum Athene (vanaf € 40,- per boeking)

Transfer per taxi vanaf de haven van Piraeus naar het centrum van Athene.

U wordt bij aankomst van uw boot opgewacht en naar het centrum van Athene gebracht per taxi, bijvoorbeeld naar het hotel waar u verblijft. Zo hoeft u niet op zoek naar een taxi in de chaos die er altijd heerst bij aankomst van een veerboot.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren.

Veerboot van Santorini naar Piraeus (vanaf € 84,- per persoon)

U kunt bij ons de veerboot van Santorini naar Piraeus boeken. Wij boeken voor de boot die halverwege de middag van Santorini vertrekt en na ca. 7,5 uur varen op het einde van de avond in Piraeus is.

Voorwaarden:

Prijs is per persoon. In onze totaalprijs zit een bedrag aan servicekosten, nodig voor het reserveren van tickets en de service in het geval van problemen.

Wij raden u aan vanaf Piraeus ook een transfer naar uw hotel in Athene bij te boeken: gemakkelijk, niet wachten en geen stress om een taxi te vinden in de chaos bij aankomst van de boot.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Athene, terug vanaf Santorini (bij verlenging Athene; vanaf Athene).

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven van charters, Transavia en lijndienstvluchten. 
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000 

Houd er rekening mee dat met name in schoolvakantieperiodes aankomst en vertrektijden van chartervluchten zeer vroeg of laat op de dag kunnen zijn.

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heenreis
Na aankomst in Athene (ATH) is er een transfer naar Rafina geregeld (duur: ca. 30 minuten). Houd er rekening mee dat je vlucht ca. 2,5 uur voor het vertrek van de ferry landt; dan kun je de aansluiting op de boot vanuit de haven van Rafina naar Andros nog halen. 

Dagelijks gaat er een ferry van Rafina naar Gavrio om 16:30 en 17:10. Op vrijdag en zondag eveneens een latere ferry rond 19:15 uur. In het weekend zijn er soms nog andere afvaarten, wisselend per seizoen. Meer gedetailleerde tijden zijn te vinden op www.gtp.gr. Afvaarttijden kunnen regelmatig wijzigen, waardoor het goed is om de tijden vlak voor vertrek (nogmaals) na te kijken. Vanaf Rafina ga je in ruim 2 uur per veerboot naar Andros.

Kun je niet in 1 dag naar Andros, dan regelen we automatisch een overnachting nabij de haven van Rafina of het nabijgelegen badplaatsje Mati. De volgende dag wordt dan de ochtendboot naar Andros geboekt (vertrek tussen 7.30 en 8.00). Na aankomst op de luchthaven is dan je transfer naar het hotel geboekt; de volgende ochtend wordt je vanaf Mati naar de haven gebracht (ca. 10 minuten, inclusief of je loopt (vanaf Rafina)).

Op Andros reis je met het openbaar vervoer in 1 uur naar Chora. Vanaf het busstation word je opgehaald en naar je accommodatie gebracht.

Gedurende de reis maak je af en toe gebruik van de lokale bus en soms kun je een taxi benutten (kosten niet inclusief).

Terugreis
Voor de terugreis zijn er meerdere mogelijkheden, maar de meest voor de hand liggende is om terug te vliegen vanaf Santorini.

1. terugvlucht vanaf Santorini. Vanaf je hotel is een transfer naar het vliegveld inbegrepen.

2. terugvlucht vanaf Athene. Dan reis je vanaf Santorini naar Piraeus (per ferry, highspeed of met een binnenlandse vlucht). Je kunt een transfer vanaf Piraeus naar een hotel in het centrum van Athene boeken; zo vermijd je de chaos rondom de aankomst van de veerboten. Vanaf Athene reis je per trein, bus of taxi (of een transfer) naar het vliegveld.

Voor meer informatie over vervoer van en naar het vliegveld van Athene kun je kijken op: www.athensinfoguide.com/nl.

Voor meer informatie over de ferrydienstregeling kun je kijken op: http://www.gtp.gr.

De beschikbare boten wisselen per seizoen, met uiteraard meer mogelijkheden in het hoogseizoen (dan zijn er echter ook vaker vertragingen).

Deze reis is te boeken van eind april t/m begin november. We raden aan om je reis naar Griekenland zo vroeg mogelijk te reserveren i.v.m. de heen- en terug reis, de vliegtuigen zitten vaak al snel vol. Vooral voor de meivakantie zitten vluchten vaak al in februari vol!

In het voorjaar zijn de eilanden gehuld in een uitbundige bloemenpracht. De beste reisperiode voor natuurliefhebbers is daarom april-begin mei. In het najaar zijn de verschillende tinten geel, rood en bruin, in combinatie met de blauwe zee en het fraaie strijklicht de aandachttrekkers; en natuurlijk het dan nog heerlijk warme zeewater. In de zomer blijft de warmte door de bijna altijd waaiende zeewind (de Meltemi) meestal goed draaglijk, maar mocht die wegvallen dan kan het flink heet worden en is wandelen onmogelijk. De zon schijnt bij temperaturen tussen 25 en 30 graden bijna voortdurend en het blauw van zee en lucht is de overheersende kleur. Heerlijk weer om van alles te ondernemen, te zwemmen of te surfen, maar ook lekker te zitten op een terrasje.

Op zon- en feestdagen hebben veel opgravingen en musea aangepaste openingstijden, terwijl met name de kleinere meestal op maandag gesloten zijn. Er is op zon- en feestdagen minder openbaar vervoer, inclusief veerboten, op enkele feestdagen ligt alles zelfs nagenoeg stil.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Cycladen ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. We hebben drie vluchtopties uitgerekend: Athene, Naxos en Santorini.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Op  alle eilanden kun je prima gebruik maken van de locale eilandbussen die regelmatig rijden naar alle uithoeken. We raden ook aan om eens een dagje een auto te huren om het eiland rond te rijden (op Naxos heb je daar eigenlijk 2 dagen voor nodig...). De wandelingen zijn allemaal met openbaar vervoer of een enkele taxi te bereiken. Op Andros looop je in ca. 10 min. naar het busstation. Op Naxos ligt je hotel niet in, maar vlakbij het hoofdplaatsje, waarvandaan de bussen vertrekken. Met het shuttlebusje van het hotel kun je afgezet worden bij het busstation aan de kade. Ook een taxi is relatief niet zo heel duur en kan handig zijn bij wandelingen.

Ga je binnenkort op reis naar Griekenland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/griekenland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/griekenland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Griekenland - Cycladen

Eilandhoppen met het gezin op Andros, Naxos en Santorini

Gezinsvakantie langs appartementen en hotel

Zwaarte
Comfort
Family specials
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.