Frankrijk - Vercors-Drômois, 5 dagen Lavendel onder rotswanden

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Minitrek langs chambres d'hôtes en hotel

Korte wandelvakantie op de overgang van ruige Vercors en lieflijke Drôme, naar keuze met of zonder ezel als reisgenoot. Je loopt langs geurende lavendelvelden, kleine gehuchtjes en door stille bossen. Steeds weer uitzicht op hoge rotswanden, waarboven roofvogels cirkelen, en brede valleien. Je overnacht op twee mooi gelegen plekken, elk met hun eigen stijl, waar je vriendelijk wordt ontvangen en verwend met heerlijk eten uit eigen streek..soms zelfs eigen tuin. Op de laatste dag kom je, na een pittige wandeling, terug bij het beginpunt en kan je door naar de volgende bestemming van je vakantie.

Uniek aan deze reis

 • Fraaie rotskliffen
 • Goed te combineren met andere bestemmingen
 • Heerlijke streekmaaltijden
 • Klaterende beekjes
 • Stilte en rust gegarandeerd
 • Twee gastvrije verblijfplaatsen
 • Wandelen met of zonder ezel
 • Zonnig gebied
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

SNP Family Special 8 jaar en ouder

Dag tot dag

Frankrijk - Vercors-Drômois

De wandelingen voeren je door het fraaie landschap aan de zuidkant van het hoogelegen plateau van de Vercors, ten noorden van de rivier de Drôme. De kalkkliffen liggen hier direct boven de lavendelvelden en in korte tijd zie je veel verschillende landschappen en bloemen en planten. 
Deze korte wandelreis kan je goed combineren met andere bestemmingen tot een langere vakantie in zuid Frankrijk.

Naar keuze kun je een ezel huren die de kinderen de hele vakantie mogen verzorgen en waar ze tijdens de wandelingen op mogen zitten.

Dag 1

Aankomst bij de afgelegen chambres d'hôtes bij Eygluy-Escoulin op 500m hoogte in het stille dal van het riviertje La Sépie.

Overnachting in

A Pas d'Ane, Eygluy-Escoulin

Dag 2

Indien aangevraagd maak je kennis met je 4-voetige reisgenoot en krijgt instructie 'hoe om te gaan met de ezel'. Vervolgens maak je een fraaie rondwandeling in de omgeving naar het wat hoger gelegen dorpje Eygluy. De wandeling gaat grotendeels door fraaie bossen van eiken en geurende dennen, maar ook langs weiden met mooi uitzicht op de karakteristieke rotsen in de omgeving. De flora onderweg is gevarieerd en kleurrijk; nabij Eygluy wordt veel lavendel verbouwd. Wandeling ca. 12 km, 490m stijgen en dalen, ca. 5 uur lopen, eventueel in te korten. 

Overnachting in

A Pas d'Ane, Eygluy-Escoulin

Dag 3

Je begint met een rustige wandeling langs het stille weggetje door het dal. Na het oversteken van de beek (er is geen brug, dus schoenen uit), begint een stevige klim naar het dorpje Plan de Baix, onder de Rochers du Vellan. Nog even doorzetten en na een passage door een smal kloofje ben je op het geweldig mooie uitzichtpunt Croix du Vellan (930m), een mooie plek om uitgebreid te pauzeren. Je kijkt op de enorme synclinaal van het Fôret de Saou, met aan de linkerkant de opvallende, loodrechte kliffen van de Trois Becs. Daarna volg je de GR9 door weilanden en bossen naar Le Chaffal op 950m hoogte. Onderweg mooie vergezichten op de rotskliffen van de Vercors.
Wandeling 15,4 km, 770 m stijgen en 320 m dalen, 6 uur lopen.

Overnachting in

La Vacherie, Le Chaffal

Dag 4

Schitterende wandeling over uitgestrekte plateaus en door groene dalen. Eerst loop je, bijna vlak, door de weilanden van een brede vallei naar de schitterende cisterciënzer Abdij van Léoncel, gesticht in 1137m. Je kan de abdij bezoeken en op een terrasje neerstrijken voor een drankje. Dan is er een korte stijging en loop je over een ruig plateau met leuke afwisseling van weides en bos, onderweg veel uitzicht. Langs een stille weide, heerlijke plek voor een lange pauze, daal je af naar het terras van je gezellige onderkomen. Wandeling: 12,5 km, 250 m stijgen en dalen, 4,5 uur lopen

Overnachting in

La Vacherie (gemeente Le Chaffal)

Dag 5

Op de laatste dag zijn er twee wandelingen beschreven.
Bij de eerste wandeling daal je, na een eerste klim, alleen maar af. Over karrensporen loop je door weides en bossen, bovenlangs diepe valleien met steeds mooie vergezichten over de Drôme. Je eindigt bij Beaufort sur Gervanne. Hier is het aangenaam verpozen in een cafeetje of met de voeten in de beek tot je opgehaald wordt door de eigenaar van A pas d'Ane (een paar kilometer rijden). Wandeling: ca. 16 km, 210 m stijgen en 770 m dalen, ca. 5,5 uur lopen. 

De andere wandeling (die je alleen kan doen als je zonder ezel bent) is een pittige en wat meer avontuurlijke tocht. Je daalt over een klauterpad af door de Canyon des Gueulards, die af en toe zo smal wordt dat je er nauwelijks door kan. Op de plek waar de beek in een grote grot verdwijnt kan je mooi pauzeren voor je verder gaat met een afdaling in de spectaculaire Gorges d’Omblèze. Het water dat op het hooggelegen kalkplateau van de Vercors in de gatenkaas-bodem wegzakt, komt hier in vele bronnen en watervallen tevoorschijn. Vervolgens is er een lange klim naar Col des Ayes van 1029 m. Dan rest er nog slechts een mooie afdaling langs een kapelletje naar A Pas d'Ane waar de wandeling eindigt. Wandeling: 19 km, 600 m stijgen en 1030 m dalen, 7 uur lopen. 

Na afscheid te hebben genomen van de ezel, kan je verder reizen naar een andere vakantie bestemming in zuid Frankrijk. We kunnen ook een overnachting in de buurt reserveren bij een mooie plek met een zwembad. Dit hotel is niet met openbaar vervoer te bereiken, dus als je niet met de auto bent, zijn taxiritten nodig om er te komen. Dit kunnen we voor je regelen.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je slaapt twee nachten in een uitstekende en sfeervolle chambres d'hôtes en twee nachten in vriendelijk dorpshotel. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet.
In Eygluy-Escoulin overnacht je landelijk gelegen in het groen. Op het grote terrein kunnen kinderen vrijuit spelen en je kan naar een beekje lopen (ca. 500m langs rustig weggetje).
Beaufort sur Gervanne is een aardig dorp met het hotel waar je overnacht, een winkeltje en terrasje. Het is 400 m lopen naar een frisse beek, die onder het dorp langs stroomt.

Over de maaltijden

Elke ochtend staat er een lekker ontbijt klaar.
De lunchpakketten zijn typisch Frans en heerlijk: zeer uitgebreid met vaak ook koude salades e.d. Om dit fris te houden krijg je een koeltas te leen.
Het avondeten bij de chambres d'hôtes en het hotel is voortreffelijk en bestaat voor een groot deel uit lokale produkten (of zelfs uit eigen tuin).

Info kindvriendelijkheid

Als je een ezel huurt hebben de kinderen een levensgroot knuffeldier. Ze kunnen hem verzorgen, aaien en knuffelen. Tijdens de wandelingen kunnen de kinderen af en toe even uitrusten op de rug van dit vriendelijke dier. Ezels zijn zachtaardige dieren die het heerlijk vinden om veel aandacht te krijgen van de kinderen.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • 4x ontbijt en diner
 • 4x uitgebreid lunchpakket
 • bagagevervoer (1 tas / koffer van max 15 kg per persoon)
 • SNP digitale reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Ezelhuur (optioneel bij te boeken)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekering

Over de activiteiten

De wandelingen gaan over (on)verharde wegen en paden en zijn geschikt voor sportieve en actieve kinderen vanaf ca. 8 jaar. Er zit aardig wat klimmen en dalen in de wandelingen, dus dat moet je wel leuk vinden. Omdat de bagage met een auto vervoerd wordt, is de ezel er helemaal voor de kinderen en ze kunnen er op zitten als ze moe zijn (en de paden het toe laten).

Het badderen in het riviertje kan prima op blote voeten, maar vanwege de stenen is het comfortabeler als je bv oude sportschoenen aandoet.

NB. als je met een ezel gaat lopen dienen er minimaal 2 volwassenen mee te gaan: een om bij de ezel te blijven, een om bij de kinderen te blijven.

Extra dagen

Extra rustdagen zijn tijdens dit arrangement niet mogelijk.

Na afloop kunnen we eventueel een overnachting regelen in een mooie Auberge met zwembad gelegen aan de oever van de rivier de Drôme. De Auberge ligt ten westen van Crest, op 32 km rijden van Eygluy-Escoulin.


 

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht- Eygluy is ca. 1050 km. Je kan parkeren bij de eerste chambres d'hôtes. Hier keer je op de laatste dag lopend terug.

Trein informatie

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retourtje Valence-TGV.

Vanaf station Valence TGV neem je de boemeltrein (TER) of bus naar Crest (ca. 45 min).
Van Crest is het nog 25 km met de taxi naar Eygluy-Escoulin. Deze taxi kunnen we reserveren.

Terugweg: op dag 5 lukt het niet om na de wandeling met de trein thuis te komen. Je kan dan een extra overnachting bijboeken in Chabrillan (hotel met zwembad, op 5 km van Crest) en de volgende ochtend de trein pakken. 

Klik hier om het traject Valence TGV - Crest te plannen.

NB. Bij de meeste treinverbindingen naar het zuiden van Frankrijk ga je in Parijs met de metro van Gare du Nord (waar de Thalys aankomt) naar een ander station (bv. Gare de Lyon of Gare Montparnasse) voor het vervolg van je treinreis. Dit is allemaal duidelijk aangegeven en niet lastig te vinden, maar minder comfortabel dan overstappen van het ene perron naar het andere.
In de richting van de Alpen en Valence/Avignon zijn er echter ook verbindingen (met name in de zomer) die vanuit Brussel om Parijs heen gaan, zodat je niet met de metro de stad hoeft te doorkruisen. Van de andere kant, als je een hotelletje in Parijs boekt, kan je je vakantie makkelijk uitbreiden met een bezoek aan de Lichtstad. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden aan om de treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.

Je kan dit arrangement starten tussen begin mei en eind oktober. In de zomer kan het in de zuidelijke zon flink warm worden. Het voorjaar met veel bloemen en najaar met heerlijke herfstkleuren zijn heerlijk om dit gebied te bezoeken.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar de Vercors ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

354210-n-100.jpg

Frankrijk - Vercors-Drômois

Lavendel onder rotswanden

Minitrek langs chambres d'hôtes en hotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (van 1 oktober tot 18 december is SNP op zaterdag gesloten).

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 1027 klanten