Ecrins multi activity

Frankrijk - Ecrins, 8 dagen Multi-actieve outdoorweek met voor elk wat wils

« Terug naar overzicht
Gegarandeerd vertrek
Groepsreis - Family specials

Actieve gezinsvakantie vanuit ingerichte tent

Ontdek de speeltuin van het hooggebergte tijdens een spetterende outdoor week. Gedraag je als echte berggeit met rotsklimmen, abseilen en via ferrata. Voor de waterratten is er ‘wildwater’, waarbij je gaat raften en canyoningen. In een week zijn er vier actiedagen. Zo is er ook tijd om zelf wat te ondernemen, te zwemmen of gewoon lekker te niksen voor je ingerichte tent op een toffe buitensportcamping.

Uniek aan deze reis

 • Alle uitrusting inclusief
 • Opsplitsing in 2 leeftijdsgroepen
 • Aparte Via Ferrata week
 • Canyoning - rafting - klettersteig - abseilen
 • Grote ingerichte tent op buitensportcamping
 • Nederlandse instructeurs
Zwaarte
Comfort

Blog - Multi-actief in het Massif des Ecrins

Het Massif des Ecrins is een van de ruigste en mooiste berggebieden van Frankrijk. Geweldig terrein voor avontuurlijke gezinnen die veel willen wandelen, klimmen, raften en abseilen. Lees verder...


Family special 8 jaar en ouder

Dag tot dag

Frankrijk - Ecrins

De Ecrins is een prachtig, bijna onbedorven natuurpark, gelegen in een stille uithoek van de Franse Alpen. Het Parc National des Écrins, met toppen van rond de 4000 m hoogte, is een woeste wereld van schisten, kalkgesteenten en granieten.
In ons multy actief programma ‘voor elk wat wils’ maken we iedere dag kennis met een andere bergsport, ideaal om te kijken wat je leuk vindt. Zo klauteren en zwemmen we door een avontuurlijke canyon, doen een via ferrata hoog in het dal van Fressinière en bevaren we de wilde Durance in een raft. Het verblijf gedurende deze gehele reis is op de gemoedelijke gemeentecamping 'les Allouviers' bij het plaatsje Freissinières, in een rustig en natuurlijk zijdal van de Durance vallei. Grotere plaatsen in de buurt zijn Briançon, Guillestre en Embrun.

Dag 1

In de middag aankomst op camping 'Les Allouviers' bij het plaatsje Freissinières. Om 16:00 kennismaking en vooruitblik op de komende week, onder het genot van een welkomstdrankje. De camping ligt op 1100m hoogte, waardoor het, na een warme dag, 's avonds lekker fris wordt. Neem hiervoor warme kleding mee.

Overnachting in

Freissinières - Camping les Allouviers

Dag 2

‘s Morgens vertrekken we naar Chambon, een rotsmassief vlakbij de camping, dat een prachtig uitzicht biedt op het dal van de Durance. Hier oefenen we uitgebreid alle technieken die we gedurende de week nodig zullen hebben: touwtechnieken, knopen leggen, het gebruik van de abseilacht, abseilen, de eerste stap over de rand. In alle rust worden de technieken voorgedaan en krijg je de kans om in je eigen tempo, stap voor stap, de technieken eigen te maken.
We leren je de beginselen van het rotsklimmen: klimmen op beenkracht, balans en evenwicht en je krijgt ruim de gelegenheid om te abseilen en te genieten van het klimmen in de natuur.
We lunchen in de schaduw of in het zonnetje.

Overnachting in

Freissinières - Camping les Allouviers

Dag 3

Vandaag is er geen buitensportprogramma. Door de Ecrins en Queyras lopen verschillende wandelroutes, GR en varianten hierop. In ons eigen dal loopt een prachtige wandeling langs een klein dorpje, dat alleen met ezels of te voet kan worden bevoorraad; er loopt geen weg naar toe, slecht verschillende indrukwekkende wandelpaden. Voorbij langs het dorpje maak je een pittige wandeling met als beloning 2 heldere bergmeertjes. Lekker relaxen kan natuurlijk ook. In het Durance-dal zijn verschillende zwem-meertjes, en op 45 min. rijden het grote stuwmeer Lac de Serre Poncon, met zonnige strandjes.

Overnachting in

Freissinières - Camping les Allouviers

Dag 4

's Morgens vertrekken we naar de 'Grand Falaise de Freissinières', een rotsmassief vlakbij de camping dat een prachtig uitzicht biedt op het dal waarin onze camping ligt. Deze via ferrata is de eerste via ferrata die in Frankrijk is geïnstalleerd, en sinds 1986 veelvuldig uitgeroepen tot de mooiste via ferrata van het land. De klassieke tocht leidt in 2 gedeelten door het rotsmassief. Tijdens de 3-4 uur durende tocht komen we langs een aantal grotten, rode en gele kalksteen en prachtige formaties van quartzgesteente. Lunchen doen we onderweg.
Na afloop lopen we ontspannen, in 1 uur, via een pad door de bossen terug naar de camping.

Overnachting in

Freissinières - Camping les Allouviers

Dag 5

We varen per raft over de Durance tot aan Embrun. We starten in St Clement, 16 km. stroomopwaarts ten opzicht van ons einddoel, dat we na 3-4 uur zullen bereiken.
In het eerste traject besteden we aandacht aan vaartechnieken en veiligheidsafspraken op het water. ook oefenen we het zwemmen in stromend water. Daarna varen we door tot we aan het ‘gat van de Durance’ , een plek waar de watermassa van de Durance zich door een smalle doorgang perst en daar een gat in het water vormt waar we met raft en al induiken. Hier stappen we uit om te genieten van de capriolen van de rodeo-kanoers die met hun kleine bootjes in het ‘gat’ loops en 360°-draaien maken.
Daarna varen we het spectaculaire stuk tot Embrun met vele stroomversnellingen en hoge golven. In Embrun wacht ons, als afsluiting, een terrasje met koele drankjes.

Overnachting in

Freissinières - Camping les Allouviers

Dag 6

Vandaag is er geen buitensportprogramma. Je kan weer een mooie wandeling maken in de Ecrins of nog een extra buitensport activiteit boeken bij de instructeurs.
Wil je liever een leuke stad bezoeken, dan is Briançon niet ver. Het is de hoogstgelegen stad van Europa, met een oude binnenstad en indrukwekkende fortificaties ontworpen door de architect Vauban. Geen van zijn forten is ooit ingenomen. ook het fort Mt. Dauphin is door deze man ontworpen en tegenwoordig ingericht als museum, alsmede het fort Chateau Queyras. De historische bouwwerken van architect Vauban zijn in 2008 tot werelderfgoed van de UNESCO verklaard.

Overnachting in

Freissinières - Camping les Allouviers

Dag 7

Vandaag staat een leuke canyon op het programma. Vroeg in de ochtend vertrekken we naar een uitdagende canyon waar we klauteren, springen en enkele leuke watervalletjes tegenkomen. Hier gaan we door de waterval heen abseilend naar beneden.

Waterpret van de bovenste plank in een overweldigend mooie natuur. Op een van de vele zonovergoten plekken aan de bassins lunchen en genieten we van zon en water.
Na 3-5 uur fun bereiken we het eindpunt.

Overnachting in

Freissinières - Camping les Allouviers

Dag 8

Na het ontbijt en een lichte opruimactie van de eigen familietent nemen we afscheid van elkaar en vertrekt ieder naar zijn volgende bestemming of neemt de weg terug naar het noorden.

NB Programma

Afhankelijk van weers- en/of andere omstandigheden kan het programma veranderd worden. Bij overvloedige regenval of in geval van onweer, is dat zelfs noodzakelijk. De instructeurs van Crux Outdoor & Education nemen hierover de uiteindelijke beslissing en zullen zonodig alternatieven aanbieden. Uiteraard geschiedt dit zoveel mogelijk in overleg met de deelnemende families.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

We kamperen op gemeentecamping “les Allouviers”, een eenvoudige, rustige en erg mooi gelegen camping voor bergsporters. Deze schaduwrijke camping is gelegen in het dal van Freissinières, aan het riviertje de Biyasse, en ligt relatief dicht bij de plekken waar de activiteiten plaats vinden. Het sanitair is eenvoudig, maar schoon.

In het SNP kampement heeft u met de familie de beschikking over een volledig ingerichte familietent. De ruime tunneltent heeft 3 slaapcabines en een ruime leefruimte. De inrichting bestaat uit een 2 persoonsbed met matras (140x200 cm) en hoeslaken, 2 stevige canvas veldbedden, met inflatable slaapmat voor de kinderen. Bij elk bed hoort een fleecedekentje en een kussen, inclusief sloop.

Verder een kleine keuken met een 4-pits gasstel, koelkastje en koelbox, pannen, borden, mokken, bestek en divers keuken gerei, koffie- en theekan afwas / schoonmaak materiaal, tafel en stoelen. Er is elektriciteit en verlichting in de tent aanwezig. Een nagenoeg complete uitrusting, dus. U dient wel zelf te zorgen voor handdoeken, lakens en dekbedden (of slaapzakken). Het kan op 1100m hoogte flink afkoelen 's nachts.

Als je met meer dan vier personen bent kunnen we op verzoek een trekkerstentje bij de grote tent zetten (met extra slaapmatten), maar in de grote tent slapen zou ook nog kunnen met 6 personen.
Dit is ter plekke in overleg te regelen en te betalen (€25 per bijzettent).

Over de maaltijden

Er zijn geen maaltijden inbegrepen. Het kampement heeft een extra kooktent en een volledige kookuitrusting. De maaltijden kunnen hier door de groep gezamenlijk worden bereid, maar je kunt ook zelf met je gezin de maaltijd klaarmaken in je eigen tent; alle spullen zijn hiervoor aanwezig. Op de camping is een kleine winkel aanwezig, waar ook elke dag vers brood kan worden besteld. Op korte (rij) afstand ligt het dorp Argentière met voldoende boodschap-mogelijkheden.

Info kindvriendelijkheid

Ter plekke worden er 2 groepen gemaakt voor de activiteiten. De indeling wordt gemaakt op basis van de leeftijd van de kinderen, ervaring en wensen. De jongste groep zal een leeftijd hebben van ca. 8 tot 14 en de oudste groep van ca. 14 tot 17 jaar, maar dit kan per week verschillen.

Inbegrepen

 • Gebruik van volledig ingerichte familietent, incl. campinggelden
 • Diensten van Crux Outdoor & Education instructeurs
 • Gebruik alle benodigde sportmaterialen en wetsuits
 • Gebruik groeps-kooktent met kookuitrusting
 • Family Specials reisdocumentatie
 • 4 buitensportprogrammas
 • Ongevallenverzekering met bergsportdekking voor de activiteiten tijdens het programma

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis 
 • Warme slaapzakken of ander beddengoed
 • Transfers ter plekke (met eigen auto)
 • Alle maaltijden
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis en bagageverzekering
 • Eventuele extra buitensport activiteiten gedurende deze week

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Multi Activity weken
De activiteiten vinden plaats in de zonnige, zuid Franse Alpen. Dit betekent dat we geregeld op hoogte verblijven, alleen de camping ligt al op 1100 meter. Alle activiteiten zijn voor mensen met een normale conditie goed te doen en worden bovendien aangepast aan het niveau van de groep. Het spreekt voor zich dat hoogte- en watervrees niet van pas komen.
Tijdens het canyoningen volgen we klauterend, springend en glijdend een beek, over en langs rotspartijen, soms ook abseilend langs een steile wand naar beneden. Bij een Via Ferrata maak je een tocht langs een bergwand, over smalle paadjes en richels. Tijdens de gehele toch ben je gezekerd middels een gordel en een touw, dat bevestigd zit aan permanent verankerde staalkabels. Er zijn korte klimpassages, waarbij je geholpen wordt door trappetjes en soms kan je van de ene rots naar de andere als een soort koorddanser. Bij het rotsklimmen ben je alleen gezekerd aan een touw en klim je zonder verdere hulp op de rotsen omhoog. Als je boven bent kun je abseilend weer terug. Bij het raften kan het voorkomen dat je, uiteraard beschermd met helm en zwemvest, (vrijwillig) een stukje gaat zwemmen. 

Naast de 4 dagen met buitensport activiteiten zijn er 2 'vrije' dagen. Je kan dan gaan wandelen, zwemmen, er met de auto op uit trekken. Op elke dag, behalve zaterdag, gaan de instructeurs van Crux op pad, ook met mensen die niet op de camping staan, maar van elders komen. Je kan dus (ter plekke regelen en betalen) een extra buitensport activiteit bijboeken op de 'vrije' dagen.

Indien mogelijk worden er gescheiden groepen naar leeftijd gemaakt tijdens de activiteiten: ca. 8 t/m 13 jaar en ca. 14 t/m 17 jaar, afhankelijk van de leeftijdsverdeling in de groep. Voor de oudere groep zorgen we voor wat meer uitdaging. Een en ander hangt af van de leeftijden en ervaring van de kinderen die aangemeld zijn voor de betreffende weken.

Via Ferrata Week
Via Ferrata is een activiteit voor mensen die uitdaging niet schuwen. Je moet niet bang zijn en hoogtevrees is uiteraard uit den boze. Alle activiteiten zijn conditioneel goed te doen, en worden bovendien aangepast aan het niveau van de groep. Via ferrata routes bevinden zich doorgaans in hoge en steile wanden. Dit betekent dat je geen last kunt hebben van hoogte vrees. Tijdens de via ferrata tochten ben je altijd volledig veilig gezekerd. De Via Ferrata week is alleen mogelijk voor mensen langer dan 130 cm en zwaarder dan 40 kg.

Wat we precies gaan doen zal afhangen van de leeftijdsamenstelling van de gezinnen die intekenen voor deze week. Bij genoeg deelname zullen we de groep splitsen voor wat oudere kinderen en jongere kinderen, zodat we het programma voor iedereen leuk houden en uitdagend op je eigen niveau.

Nota bene: Tijdens de activiteiten gaan ouders en kinderen gezamenlijk op pad, met de instructeurs van Crux. Alleen bij uitzondering en in goed overleg met de leiding kunnen kinderen van 15 en ouder eventueel zelfstandig mee met de activiteiten. Echter, dit blijft wel altijd ter beoordeling van de instructeurs ter plaatse.

Geschikt voor kinderen

vanaf 8 jaar en ouder

Extra dagen

Deze reis is uitsluitend per week te verlengen.

Speciale verzekering

Gedurende de buitensportactiviteiten deze week ben je aanvullend verzekerd voor risicosporten via de locale organisatie Crux Outdoor & Education. Voor de door deze organisatie uitgevoerde sportactiviteiten tijdens deze week hoeft u dus geen extra verzekering af te sluiten.
We raden u wel met klem aan een basis-reisverzekering te nemen voor uw gehele vakantieperiode. Deze verzekering kun je bij SNP afsluiten.

NB. Wilt u naast de binnen dit arrangement aangeboden activiteiten nog andere avontuurlijke activiteiten doen, dient u zich hiervoor zelf aanvullend te verzekeren.

Extra's

Aanvullende opties

Korting niet volgen programma

Gezinsleden die wel mee willen reizen en in de tent overnachten, maar het aangeboden programma niet willen of kunnen volgen, krijgen een korting op de reissom. 

Voorwaarden: Bij uw boeking dient u aan te geven welke gezinsleden het programma niet volgen; voor hen wordt de korting verrekend.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht – Freissinières is ca. 1200 km.
Omdat je de auto tijdens het programma ook gebruikt om naar de begin- en eindpunten van de tochten te komen, heb je een (huur)auto nodig. 
Je ontmoet de groep op camping “les Allouviers” bij het plaatsje Freissinières. 

Er is een elektrisch oplaadpunt in het dorp Argentiere op 10 min rijden van de camping. Hier doe je ook de boodschappen.

Je kunt dit arrangement starten op een aantal zaterdagen in juli en augustus.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Ecrins ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis , uitgaande van  de heen- en terugreis met eigen auto.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Er mogen geen honden mee in de ingerichte tenten en huisdieren kunnen uiteraard niet meedoen met het outdoor programma, dus het is niet handig een hond mee te nemen.

Alle benodigde bergsportmaterialen worden ter beschikking gesteld gedurende het arrangement. Hieronder vallen bijvoorbeeld wetsuit voor het raften en canyoning, gordels en helmen voor het klimmen.
Zelf moet je o.a. zorgen voor geschikt schoeisel (stevige wandel/sportschoenen voor het klimmen en de Via Ferrata, en stevige sportschoenen met een goed profiel voor de wateractiviteiten). Het is van belang dat je ervoor zorgt dat je twee paar stevige schoenen hebt, één paar dat nat mag worden en één paar dat de hele week droog blijft (NB. sandalen of plastic waadschoentjes zijn niet geschikt!).
Een dagrugzak is noodzakelijk bij het klimmen en de Via Ferrata, om lunch, water en regenjasje in mee te nemen tijdens de activiteit. Tijdens canyoning nemen we aparte rugzakken van de organisatie mee, waarin je je spullen kan doen. Bij het raften hebben we eveneens aparte tassen voor proviand, water, etc. 

Mee te nemen:

 • lakens, kussenslopen en dekbedden (of warme slaapzak)
 • keukendoeken, afwasmiddel, koffiefilters
 • spullen voor persoonlijke verzorging
 • handdoeken
 • stevige wandelschoenen met goede zool (Via Ferrata en klimmen)
 • stevige sportschoenen die nat mogen worden (raften en canyoning)
 • sluitende zwemkleding
 • warme en luchtige kleding
 • zonnepet, zonnebril en middelen tegen zonnebrand
 • dagrugzakje (min. 25 l.) 
 • grote veldfles of plastic flessen (min 2 liter, geen glas of metaal)
 • zaklamp
 • anti-insectenmiddelen
 • EHBO materialen voor persoonlijk gebruik (kleine hulpmiddelen als pleisters, pincet, paracetamol, sporttape etc.)

Al onze reizen worden geleid door ervaren Crux Outdoor & Education-instructeurs. Dit zijn Nederlandse, gediplomeerde hoofdtinstructeurs in de buitensport met ruime ervaring op het gebied van o.a. klimmen, raften, via ferrata en canyoning. Behalve hun liefde voor de natuur hebben zij ook het enthousiasme voor wandelreizen door mooie landschappen gemeen. Zij zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens uw reis en doen er alles aan uw vakantie plezier zo groot mogelijk te maken.

Ga je binnenkort op reis naar Frankrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/frankrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als jeop reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als je door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als je in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Raft_01.jpg

Frankrijk - Ecrins

Multi-actieve outdoorweek met voor elk wat wils

Actieve gezinsvakantie vanuit ingerichte tent

Zwaarte
Comfort
Family specials
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (vanaf 01-10-2023 t/m 16-12-2023, op zaterdag gesloten)