Frankrijk - Corsica, 8 dagen Wandelen vanuit de bergen naar de zee

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs mooi gelegen hotels

Corsica wordt met recht het ‘Ile de Beauté’ genoemd. Prachtige wandeltocht door de mooiste kloven en berglandschappen van Corsica, naar de oogverblindend mooie Golfe de Porto. Door geurige maquis, eeuwenoude eikenbossen en indrukwekkende Corsicaanse dennen. Mysterieuze bergdorpjes van de Niolo en sierlijke Genuese boogbruggen. De wandelingen tonen je het mooiste dat het eiland te bieden heeft. Je verblijft tijdens deze wandelvakantie in vriendelijke hotels, waarvan er één het mooiste panorama van het eiland biedt..

Uniek aan deze reis

 • Citadel van Corté
 • Mooiste eiland van de méditerranée
 • Oogverblindende Golfe de Porto
 • Veel zwemmogelijkheden
 • Wandelen door welriekende maquis
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Tussen de bergen en de zee

Een van de mooiste langeafstandswandelpaden is de Mare e Monti. De naam van deze route, die zich over een afstand van 128 kilometer door het noordwesten van Corsica slingert, betekent ‘zee en bergen’. Lees verder...

Dag tot dag

Frankrijk - Corsica

“Geblinddoekt mogen ze me aan land zetten, de geur van Corsica herken ik uit duizenden”, zei Napoleon, denkend aan zijn welriekende geboorte-eiland. Met een grote variatie aan landschappen, een uitbundige flora en fauna en een rijke cultuur vormt het Ile de Beauté een ideale wandelbestemming. Corsica wordt met recht het ‘Ile de de Beauté’ genoemd. Prachtige wandeltocht door de mooiste kloven en berglandschappen van Corsica, naar de oogverblindend mooie Golfe de Porto. Door geurige maquis, eeuwenoude eikenbossen en indrukwekkende Corsicaanse dennen. Mysterieuze bergdorpjes van de Niolo, en sierlijke Genuese boogbruggen.

De wandelingen tonen je het mooiste dat het eiland te bieden heeft. Je verblijft in vriendelijke hotels, waarvan een het mooiste panorama van het eiland biedt. Na een rit per bergtrein begint de wandeltocht in de buurt van Corte en bereik je via de diepe kloof van Santa Regina de geïsoleerde vallei van Niolo, waar tradities nog in ere worden gehouden. Via de uitgestrekte wouden van de Col de Vergio, steek je de ruige centrale bergkam van het eiland over en wandel je door prachtige eikenbossen en onderlangs indrukwekkende alpiene bergtoppen naar het bergdorpje Evisa. Dan wacht een spectaculaire afdaling de kloof van Spelunca in, misschien wel de mooiste van het eiland. De rode rotsmassieven priemen hier grillig naar de blauwe hemel. Via twee prachtige Genuese bruggen bereik je het levendige badplaatsje Porto, aan de mooiste baai van het eiland.

De slotwandeling voert tussen de rode granietrotsen van le Calanche, hoog boven het blauwe water van de Golfe de Porto en door bloemenrijk struikgewas naar het hoog boven zee gelegen hotel in Piana. Hier kun je op het terras van het hotel nagenieten van de prachtige wandelweek en raak je niet uitgekeken op het adembenemend mooie panorama. In het restaurant word je verwend met een heerlijk diner, terwijl de avondzon de rotsen van Piana vuurrood kleurt...

Dag 1

Aankomst op Corsica en doorreis naar Corté, de oude hoofdstad in het binnenland. Corté is klein maar fijn, leuke steegjes en trappenpaden leiden omhoog naar de Citadel. Overal winkeltjes, terrasjes en eethuisjes, maar je loopt ook zo de natuur in voor een mooie wandeling door de Tavignano kloof.

Overnachting in

Corté

Dag 2

In een half uurtje word je naar het begin van de wandeling gebracht. Via een eeuwenoud herderspad, met meteen een pittige klim op een naar maquis geurende zuidhelling, trek je door de geheimzinnige kloof Scala de Santa Regina, de van oudsher zeer afgelegen bergstreek Niolu binnen. Dit hooggelegen dal houdt nog altijd de eeuwenoude Corsicaanse tradities in ere. De wandeling eindigt in het voormalige herdersdorp Calacuccia. Lengte 12,3 km, 670m stijgen en 350m dalen, 5 uur

Overnachting in

Calacuccia

Dag 3

Na een korte transfer begint de wandeling net vóór of op de 1475 meter hoge Col de Vergio, waar de woudreuzen van Corsicaanse den plaats hebben gemaakt voor beuken. Je bent hier omgeven door de hoogste toppen van het eiland. In het noorden liggen de markante alpiene pieken van de Paglia Orba, de Punta Minuta, en Corsica’s hoogste berg: de 2706 m hoge Monte Cintu. Je waant jezelf hier eerder in de Alpen dan op een Mediterraan eiland. In het westen vang je de eerste glimp van de azuurblauwe zee op, tussen de rode rotsmassieven van de Golf van Porto. Door het prachtige bos van Aïtone, langs mooie natuurlijke waterbassins van de Aïtone –beek en tenslotte door een eeuwenoud kastanjebos, daal je af naar Evisa, waar bij warm weer het zwembad lonkt. Lengte 10,5 of 16 km, 300 of 400 m stijgen, 700 of 870 m dalen, 4 of 6 uur lopen.

Overnachting in

Evisa

Dag 4

Vandaag maak je vanuit Evisa, 'de parel van de Corsicaanse bergen’ een rondwandeling door het omringende bergland. Op deze dag zie je het echte rurale Corsica, het land van stilte en groen. Via de diepe vallei van Tavulella wandel je door kastanjebossen, waar de ‘wilde’ zwarte Corsicaanse varkens vrij rondlopen, via het verlaten gehucht Tassu met zijn intacte kerkje, naar het bergdorp Marignana, en via een eeuwenoud pad naar een ander vriendelijk bergdorp: Cristinacce. Lengte 12,5 tot 15,5 km, 400m stijgen en dalen, 4,5 tot 5,5 uur.

Overnachting in

Evisa

Dag 5

Een van de fraaiste wandelingen van het eiland voert vanaf Evisa, via een slingerend pad de diepte van de Gorges de Spelunca in. Hier hebben twee riviertjes een stelsel van 600 meter diepe kloven in de rode granietrotsen uitgesleten. Prachtige uitzichten de diepte in en op de grillige pieken van de Capo di Querce, de Capu di Larata, de Capu au Monte en de Capu d’Orto. Met enig geluk zie je hier de imposante lammergier of de steenarend door de lucht zweven. Je wandelt over twee sierlijke Genuese boogbruggen naar het dorpje Ota, dat tegen de flank van de indrukwekkende Larata geplakt ligt.
Voor het 2e deel van de wandeling zijn wat stukjes over een rustig asfaltweggetje onvermijdelijk, maar dan loop je verder over een wonderschoon pad door de maquis tot recht boven het badplaatsje Marine de Porto.
Aan het eind van de dag kun je op het grijze kiezelstrand van Porto een verkoelende duik in zee nemen of onderaan de rode rots met de wachttoren, op een van de terrasjes bijkomen van de pittige wandeling. Lengte 15,5 km, 250m stijgen en 1100m dalen, 5,5 uur. 

Overnachting in

Porto-Marine

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Bootexcursie Scandola

In de middag van dag 5 kun je vanuit de haven van Porto een bootexcursie naar het Unesco natuurgebied op het schiereiland Scandola maken. Je vaart daarbij dicht langs de spectaculaire, rode rotskust en stopt onderweg kort in het beschermde dorpje Girolata. Als je de wandeling van dag 5 helemaal zou uitlopen tot Porto, ben je niet op tijd voor de excursie. Daarom word je na de lunch in Ota opgehaald (na 9 km lopen) door een taxi en naar Porto gebracht. In Porto stap je rond 14.30 op de boot naar Scandola voor een tocht van 3 uur.
Wil je de bootexcursie niet tevoren vastleggen, dan kun je ook in de ochtend van dag 6 de boottocht maken (en deze zelf ter plekke reserveren en betalen). Je begint de wandeling naar Piana (4 uur lopen) dan rond het middaguur. NB. in het hoogseizoen kan het druk zijn met dagjesmensen op de boten rond Scandola. Als je niet ruim tevoren reserveert kunnen de boten al vol zijn.

Dag 6

Tussen Porto en Piana, vallen de rode granietrotsen van de Capu d’Orto vrijwel loodrecht in zee. Een oogverblindend kleurenpallet van het rood van de rotsen, het frisse groen van de maquis en het diepe blauw van de zee en de lucht, vergezelt je voortdurend op deze korte wandeling tussen de bizar gevormde tafoni’s, pieken en wolzakformaties van de Calanche. Je wandelt omhoog naar het dorp Piana, dat op 400m hoogte boven de Golf van Porto ligt. De route gaat voor een deel over een asfaltweggetje waarvan je ongehinderd uitzicht hebt op kust en rotsen. Onderweg kun je op en neer wandelen naar het fraaie uitzichtpunt le Château Fort. Lengte 10 km, 590m stijgen, 160m dalen, 4 uur.

Overnachting in

Piana

Dag 7

Deze dag breng je door in Piana en dat is geen straf. Je kunt bijvoorbeeld bij het kleine strandje tussen de rotsen van Ficaghiola gaan zwemmen; de wandeling er naar toe is erg mooi (7 km, 450m stijgen dalen, 2,5 uur). Er is bovendien een leuk café-tje vlak voor het strand, met uitzicht over de baai: ‘U Pescadore’ .
Het is ook mogelijk om je door een taxi naar het spectaculaire Capu Rossu te laten brengen (5 km). Op Capu Rossu kun je een wandeling van 6 km maken naar het fraaie uitzichtpunt, waar je op 330m hoogte boven een steile klif staat. Een wat inspannender invulling van de dag is de wandeling (niet uitgebreid beschreven, wel GPS track) richting de imposante Capu d’Orto (1294m).  Een stevige klim door wonderschoon landschap met als beloning grandioos uitzicht.

Overnachting in

Piana

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement. Je neemt de lijnbus terug naar Ajaccio (ca. 2 uur) of boekt een taxitransfer (nodig bij vroege vluchten vanaf Ajaccio of op zon- en feestdagen buiten hoogseizoen).

Je kan ook nog verder wandelen over de Tra Mare e Monti kustroute naar Calvi (zie reiscode 304460).

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis verblijf je in gastvrije hotels, op kamers met eigen badkamer.
In Corté is dit een stadshotel. In Calacuccia een vriendelijke hotel net buiten het dorp. In Evisa een eenvoudig dorpshotel met een geweldig uitzicht over de bergen en de zee (in de verte). In Porto een prima hotel vlak bij zee. Het dorp Piana is bijzonder vanwege de unieke ligging en het adembenemende panorama van grote hoogte over zee. 

Over de maaltijden

Elke ochtend staat er een Frans ontbijt voor je klaar. In Calacuccia en Evisa is het avondeten inbegrepen. Op de andere overnachtingsplaatsen is er keuze uit meerdere leuke eethuisjes en restaurants. Voor de lunch zorg je zelf door wat in te kopen in de dorpswinkeltjes. Soms kan er onderweg ook in een restaurantje geluncht worden.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 3 diners
 • bagagevervoer op dag 2, 3, 5 en 6 (1 stuks bagage pp van max 15 kg)
 • taxitransfers op dag 2 en 3
 • digitale reisinformatie
 • A4-kopieen van wandelkaart 1: 25.000, met ingetekende routes (ontvang je ter plaatse)
 • 1: 60.000 overzichtskaart van wandelgebied (ontvang je ter plaatse)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • overige transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Je maakt niet al te lange, maar vanwege de hoogteverschillen toch vrij stevige wandelingen door maquis en bossen. De wandelingen gaan voornamelijk over, vaak stenige, wandelpaden, maar ook (onvermijdelijke) stukken over rustige asfaltweggetjes. In de zomermaanden kan de warmte een verzwarende factor zijn.
NB. met name in het begin van het seizoen zijn paden regelmatig omgewoeld door de wilde varkens, gedurende het seizoen wordt het dan weer aangetrapt.

Naast het wandelen zul je ook regelmatig gelegenheid hebben om te zwemmen, in zee of in heldere bergbeken. Als je een duikbril en/of snorkel hebt is het leuk die mee te nemen.

Hou er rekening mee dat je de bagage goed mee moet kunnen nemen in trein en bus en je met je bagage stukjes moet kunnen lopen (bv. bij aankomst in Corte, als je geen taxi wilt nemen, en in Piana, 500m naar de bushalte). 

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement extra (rust)dagen boeken, behalve bij Calacuccia. We raden met name Corté (leuk stadje, mooie wandeling te maken), Porto (lekker aan zee) en Piana (schitterende plek met wandelmogelijkheid) aan. 

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Kallisté (Ajaccio)

Goed stadshotel in Ajaccio, gelegen op loopafstand van trein/busstation, haven en centrum.

Hotel A Storia

Sfeervol 3*** hotel op steenworp van het station van Bastia en op loopafstand van de haven en het historisch centrum.

Excursies

Bootexcursie Scandola (vanaf € 66,- per persoon)

In de middag van dag 5 kun je vanuit de haven van Porto een bootexcursie naar het Unesco natuurgebied op het schiereiland Scandola maken. Je vaart daarbij dicht langs de spectaculaire, rode rotskust en stopt onderweg kort in het beschermde dorpje Girolata. Als je de wandeling van dag 5 helemaal zou uitlopen tot Porto, ben je niet op tijd voor de excursie. Daarom word je na de lunch in Ota opgehaald (na 9 km lopen) door een taxi en naar Porto gebracht. In Porto stap je rond 14.30 op de boot naar Scandola voor een tocht van 3 uur.
Wil je de bootexcursie niet tevoren vastleggen, dan kun je ook in de ochtend van dag 6 de boottocht maken (en deze zelf ter plekke reserveren en betalen). Je begint de wandeling naar Piana (4 uur lopen) dan rond het middaguur. NB. in het hoogseizoen kan het druk zijn met dagjesmensen op de boten rond Scandola. Als je niet ruim tevoren reserveert kunnen de boten al vol zijn.

Transfers

Taxi van Ajaccio Airport naar Corte (vanaf € 303,- per boeking)

Transfer van Ajaccio Airport naar je hotel in Corte. 
Je neemt normaal gesproken de trein. Indien deze niet aansluit op de vlucht is deze transfer nodig.

Voorwaarden: De kosten zijn per transfer (max. 4 personen).

Taxi van Piana naar Ajaccio Airport (vanaf € 248,- per boeking)

Transfer van Piana naar Ajaccio Airport op de laatste dag. U neemt normaal gesproken de bus. Indien u een vroege vlucht heeft of als de bus niet rijdt (zon- en Franse feestdagen buiten hoogseizoen, check website) is deze transfer nodig.

Voorwaarden: De kosten zijn per transfer (max. 4 personen).

Taxi van Piana naar Calvi (vanaf € 248,- per boeking)

Transfer van Piana naar Calvi op de laatste dag. Indien u de laatste nacht in Calvi overnacht, dient u deze taxi altijd te reserveren, want er gaat geen bus naar Calvi.

Voorwaarden: De kosten zijn per transfer (max. 4 personen).

Taxi van Ajaccio naar Ajaccio Airport (vanaf € 50,- per boeking)

Transfer van je hotel in Ajaccio naar het vliegveld. 
Je neemt normaal gesproken de bus. Indien je een hele vroege vlucht hebt, is deze transfer nodig.

Voorwaarden: De kosten zijn per transfer (max. 4 personen).

Taxi van Piana naar Corte (vanaf € 312,- per boeking)

Transfer van je hotel in Piana naar Corte. 
Handig als je auto in Corte staat.

Voorwaarden: De kosten zijn per transfer (max. 4 personen).

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De kortste autorit is naar Genua (1170 km vanaf Utrecht) of Marseille (ca 1200 km vanaf Utrecht), maar van daar af is de bootoversteek het langst. De kortste oversteek is vanaf Livorno naar Bastia (autoroute Utrecht – Livorno ca 1350 km).

De wandeltocht begint in Corté, midden op het eiland. Daar kun je de auto parkeren op een openbare parkeerplaats. 
Op de laatste dag kan je per lijnbus van Piana naar Ajaccio en dan met de trein van Ajaccio naar Corté.
Reken op 4-5 uur reizen. Daarom is het handiger een taxitransfer bij te boeken (ca. 100 bochtige kilometers, 2,5 tot 3 uur rijden).

Klik hier voor treintijden op Corsica (Corte ligt op de lijn Ajaccio-Bastia en ook op de lijn Ajaccio - Calvi; zoek onder Horaires Grandes Lignes)

Klik hier voor bustijden.

Trein informatie

Uiteraard kan je niet met de trein naar Corsica, maar je kan wel met de TGV naar Marseille, Toulon of Nice en daar op de nachtboot naar Corsica stappen.
Lees meer over deze optie onder het kopje Veerboot Informatie.

NB. Bij de meeste treinverbindingen naar het zuiden van Frankrijk ga je in Parijs met de metro van Gare du Nord (waar de Thalys aankomt) naar een ander station (bv. Gare de Lyon of Gare Montparnasse) voor het vervolg van je treinreis. Dit is allemaal duidelijk aangegeven en niet lastig te vinden, maar minder comfortabel dan overstappen van het ene perron naar het andere.
In de richting van de Alpen en Valence/Avignon zijn er echter ook verbindingen (met name in de zomer) die vanuit Brussel om Parijs heen gaan, zodat je niet met de metro de stad hoeft te doorkruisen. Van de andere kant, als je een hotelletje in Parijs boekt, kan je je vakantie makkelijk uitbreiden met een bezoek aan de Lichtstad. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Je kan zelf je treintickets boeken via onder meer de volgende sites:

via www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.  

Veerboot informatie

Er zijn veerdiensten naar Corsica (Ajaccio, Calvi, Ile Rousse of Bastia) vanaf Marseille, Toulon en Nice in Frankrijk, of vanaf Genua, La Spezia of Livorno in Italië.  
Een leuk idee is om met de nachtboot naar Corsica te gaan, dat maakt het bezoek aan dit eiland specialer. Je kan aan boord eten terwijl je weg vaart van het vasteland en de volgende ochtend word je wakker met zicht op het eiland…een mooi moment. Je hebt de hele dag nog voor je. De meeste nachtboten vertrekken vanuit Marseille en Toulon (1-2 uur met trein vanuit Marseille).
Maar je kan uiteraard ook met de dagboot naar Corsica, al heb je daar vaak eerst een hotelovernachting in de betreffende havenstad voor nodig.

De bekendste veerbootmaatschappijen zijn www.corsicalinea.com/eng (vanuit Marseille), https://nl.corsicaferries.com (vanuit Toulon, Nice en Italië), www.lameridionale.com (vanuit Marseille) en www.mobylines.nl (vanuit Italië).

Om in Corte, het begin van de wandelreis te komen, kan je zowel naar Ajaccio, Bastia, Calvi of Ile Rousse varen.
Vanuit deze havens ben je met het treintje snel in Corte.
Klik hier voor treintijden op Corsica (Corte ligt op de lijn Ajaccio-Bastia en ook op de lijn Ajaccio - Calvi; zoek onder Horaires Grandes Lignes)

De terugweg gaat het handigst via Ajaccio.

Voor alle veerbootverbindingen naar Corsica kun je uitstekend terecht bij Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Voordat u de wandelreis bij ons aanvraagt is het goed om alvast te kijken naar de handigste heen- en terugreis datum ivm. de vaarschema's.
SNP kan de veerboot niet voor u reserveren. Dit kunt u zelf doen via een van bovengenoemde websites. 
Wij raden aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Ajaccio, Bastia of Calvi.

Transavia vliegt in 2023 2x per week vanaf Rotterdam naar Bastia 
Het alternatief is een vlucht met overstap in Frankrijk (meestal Parijs of Marseille).

Een leuk idee is om naar Nice, Marseille of Toulon te vliegen en met de nachtboot naar Corsica te gaan, dat maakt het bezoek aan dit eiland specialer.
Lees hierover meer onder het kopje Veerboot Informatie.

 Vanaf  Charleroi  bij Brussel zijn er vluchten met Air Corsica naar  Ajaccio of Bastia.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. 
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

 

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Van het vliegveld van Ajaccio neem je de shuttlebus of een taxi naar het station in de stad (8 km). Hier kan je bagage in bewaring geven en te voet de stad bekijken (loop zuidwaarts en al snel ben je in het oude centrum aan zee).
Een paar keer per dag rijdt de trein tussen Ajaccio en Corté (2 uur reistijd).
In Corté ligt het hotel op 1,5 tot 2 km van het station. Je kan lopen of een taxi nemen.
Klik hier voor treintijden op Corsica (Corte ligt op de lijn Ajaccio-Bastia en ook op de lijn Ajaccio - Calvi; zoek onder Horaires Grandes Lignes)

Je kan eventueel een taxitransfer naar het hotel in Corté bijboeken als de vlucht niet aansluit op de trein. Bij een late aankomst kunnen we een extra nacht in Ajaccio reserveren.
NB. je hoeft eigenlijk niet naar Ajaccio-Centre. Je kan ook met de taxi naar het treinstationnetje Cavone (op een steenworp van het vliegveld) en daar de trein naar Corte pakken. Cavone is niet meer dan een halte (je moet ook duidelijk aangeven dat je mee wilt, anders rijdt de trein door) en er is niets te beleven. Cavone is dus alleen een optie als trein aansluit op vlucht.

Op de laatste dag reis je per lijnbus van Piana naar Ajaccio. Reken op 3 uur reizen voordat je op het vliegveld bent. Klik hier voor bustijden.
Je kan in plaats van de lijnbus een taxitransfer van Piana naar Ajaccio Airport bijboeken. Deze transfer is uiteraard een stuk duurder dan de lijnbus, maar biedt veel meer comfort en kortere reistijd. Indien je een vroege vlucht vanaf Ajaccio hebt of op zon- en Franse feestdagen (buiten hoogseizoen) reist, heb je geen keuze, dan heb je de taxi-transfer nodig. Als je met 4 of meer mensen reist is de taxi-transfer sterk aan te bevelen (omdat er soms te weinig plaatsen in de lijnbus zijn) en de prijs is dan acceptabel.
NB. eventueel is het ook mogelijk de 2e nacht in Piana te vervangen door een nacht in Ajaccio. Je reist dan op dag 7 naar Ajaccio.

Aankomst op Bastia of Calvi
Vanaf beide plaatsen kan je met de trein in Corté komen.
Klik hier voor treintijden op Corsica (zoek onder Horaires Grandes Lignes)
De terugweg vanaf Piana naar Bastia of Calvi is een lange reis met bus naar Ajaccio (zie hierboven) en per trein verder naar Bastia of Calvi. Openbaar vervoer op Corsica is slecht ontwikkeld, neem ruim de tijd.
Als je naar Bastia wilt kan je daarom een taxirit reserveren van Piana naar Corté en vandaar met de trein verder naar Bastia. Dat is een stuk sneller. Als je naar Calvi wilt kun je een taxirit reserveren van Piana naar Calvi.
Ook is het mogelijk een overnachting in Calvi of Bastia te reserveren, het zijn leuke steden om te bezoeken.

U kunt dit arrangement boeken van begin april tot eind oktober. Het klimaat is vooral in het voor-en najaar aangenaam om te wandelen. Houd er rekening mee dat het in het vroege voorjaar en het late najaar ook frisser kan zijn, m.n. hoger in de bergen. Een warme trui en regenjas is daarom aanbevolen, ook in verband met harde wind die hier soms de kop kan opsteken. Tijdens de zomermaanden kan het warm tot heel warm zijn. Zorg dan voor voldoende water en zonwerende middelen.
NB. in april en in de herfst is het erg rustig in het Corsicaans binnenland. Heerlijk om te wandelen, maar horeca en winkels zijn vaak nog niet open/al gesloten voor de winter.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Corsica ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Maart 2024
Bij de wandeling op dag 5 is het pad tussen Evisa en de Pont de Zaglia afgesloten vanwege schade door noodweer afgelopen winter. Het is niet bekend wanneer het pad weer open gaat.
Zolang het pad afgesloten is, word je afgezet op het wandelpad ca. 1400 m ná de Pont de Zaglia. Je loopt dan heen en weer naar deze mooie boogbrug. Vervolgens ga je verder met de oorspronkelijke wandeling via Ota naar Marine de Porto. Totaal ca. 12 km. 

Ga je binnenkort op reis naar Frankrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/frankrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als jeop reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als je door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als je in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

de_golf_van_porto.jpg

Frankrijk - Corsica

Wandelen vanuit de bergen naar de zee

Wandelvakantie langs mooi gelegen hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.