Pauze_voor_slot_Klink_-_liggend.jpg

Duitsland - Mecklenburger kastelen en landgoederen, 7 dagen Fietsen door Mecklenburg Vorpommern

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie langs kasteel en landgoederen

Fraaie landgoederen in een licht glooiende bosrijke omgeving, tussen meren en middeleeuwse stadjes. Dat is het decor van deze luxe fietsvakantie door Mecklenburg. Door het Nationalpark Müritz met haar vogelrijkdom: kraanvogels en zeearenden. Fietsen over vrij gelegen fietspaden en in historische sfeer overnachten en culinair genieten in een sprookjeskasteel en romantische landgoederen.

Uniek aan deze reis

 • Het grootste meer van Noord Duitsland
 • Historische stadjes
 • Lichte fietsroutes en leuke pauzeplekken
 • Vogelrijkdom onderweg
 • Vorstelijk overnachten in kasteel en 'Gutshäuser'
 • GPS-tracks aanwezig
 • E-bikehuur mogelijk
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dit is een app only reis

Tijdens deze tocht volg je de route via de app SNP Routes op je smartphone of tablet. Bij deze reis ontvang je geen papieren routebeschrijving en kaartmateriaal. Alle reisinformatie vind je voor vertrek in de routeapp en in Mijn SNP. Kijk voor meer informatie op moeiteloos navigeren met de app SNP Routes.

Dag tot dag

Duitsland - Mecklenburger kastelen en landgoederen

Ten noorden van Berlijn ligt het gebied van de Mecklenburger meren. Een door de ijstijden gevormd waterrijk landschap met lage heuvels, bossen en romantische stadjes. In de 17e en 18e eeuw werd deze regio bestuurd vanuit fraai aangelegde landgoederen door welgestelde adel. Veel van deze kastelen en landhuizen zijn goed bewaard gebleven. Onderweg als museum of als overnachtingsadres kun je op deze fietsreis oude tijden herleven op een actieve manier.

Het op één na grootste meer van Duitsland, de Müritzsee, is het uitgangspunt van deze gemoedelijke fietstrektocht. Onderweg verken je meren van uiteeenlopende grootte en zie je een grote variatie aan landschappen. Onderweg kom je door kleine historische stadjes en zie je wellicht de grote zeearend of de visarend, en zeker in het najaar grote aantallen kraanvogels.

Trektochtdagen en rondtochten wisselen elkaar af, zodat er genoeg tijd over blijft om alle bezienswaardigheden te bezoeken of een boottochtje te maken. Vergeet zeker het indrukwekkende Müritzeum in Waren niet, waar je alles over landschap en natuur kunt vinden, inclusief enkele grote aquaria.

De overnachtingen tijdens deze reis zijn bijzonder. In een kasteel en twee landhuizen overnacht je vorstelijk in historisch comfort en een bijzondere, rustige, ambience.

Dag 1

Aankomst in Klink, in het sprookjesachtige slothotel. Na aankomst kun je genieten van het meer en het slotpark. Dat kan bijvoorbeeld op het meerterras van het hotel met, naar goed Duits gebruik, namiddags `Kaffee und Kuchen`.

Overnachting in

Klink

Dag 2

Fietstocht 56,5 - 62 km, rondrit vanuit Klink.
Vandaag fiets je westelijk over de Kölpin und Fleesensee Radrundweg richting Malchow. Vervolgens langs de Nossentiner Heide naar Damerow, waar je een stop kunt maken bij een wisent reservaat. Hier worden de grote runderen, die oorspronkelijk voorkwamen in deze streek, op een natuurlijk eiland beschermd tegen uitsterven. Vervolgens fiets je langs het grote Müritzmeer terug naar kasteel Klink.

Overnachting in

Klink

Dag 3

Fietstocht 38-46 km, geringe hoogteverschillen, van Klink naar Ulrichshusen.
Langs de oever van de Müritzsee fiets je naar het fraai aan het water gelegen Waren. In Waren staat het grote en bezienswaardige Natuurbelevingscentrum Müritzeum. Hier kom je op interactieve wijze alles te weten over de natuurlijke omgeving van de streek en er zijn enkele grote aquaria te bezichtigen. Ook de oude binnenstad is leuk om even doorheen te dwalen. Vervolgens zet je langs de Tiefwarensee koers richting moerassen en bossen, om te eindigen bij de Ulrichshuser see en het Schlosshotel Ulrichshusen.

Overnachting in

Ulrichshusen

Dag 4

Fietstocht 62-68 km, van Ulrichshusen via Federow naar Ludorf of omgeving.
Een flinke fietstocht van Ulrichshusen zuidwaarts, waar je een flink stuk door het Nationaal Park Müritz fietst. In Federow is een bezoekerscentrum. In dit dunbevolkte gebied ten oosten van de Müritz vind je mooie moerasgebieden, eeuwenoude bossen en diverse meren. Om dit gebied te beschermen werd in 1990 het Müritz-NationalPark opgericht. Het gezamenlijk park omvat een oppervlakte van 322 km2. Je vindt hier vis- en zee arenden, kraanvogels, en Rotwild. Via Rechlin rondt je de zuidelijke punt van de grote Müritzsee en fiets je verder naar Ludorf. Hier kun je een bijzondere dorpskerk zien alvorens je op het landgoed van je overnachtingsadres aankomt. Per fiets, of te voet door het park, kun je nog bij het meer komen.

Overnachting in

Ludorf

Dag 5

Rondfietstocht 40,5 km, via de zuidoever van de Müritz naar Mirow.
Vandaag volg je de `Müritz-Radweg` langs het zuidelijke uiteinde van het grote Müritzmeer. Je komt nu in een kleinschaliger, en bosrijk, merengebied. Je einddoel is vandaag het stadje Mirow waar je een bezoek brengt aan het sloteiland Mirow. Hier herleef je de geschiedenis van het Huis Mecklenburg-Sterlitz die meerdere bekende persoonlijkheden voortbracht waaronder de latere koningin Charlotte van Engeland. Heb je vandaag zin om het watergebied ten zuiden van de Müritz te bevaren dan kan je vandaag een mooie kanotocht maken over de Müritzarm richting de Müritzsee.

Overnachting in

Ludorf

Dag 6

Fietstocht 30 - 40 km, van Ludorf  naar Klink.
Je volgt vandaag de fietsroute over de westelijke oever van het grote meer de Müritz. Vanaf Ludorf slingert de fietsroute zich door het natuurgebied Großer Schwerin steeds langs de meeroever noordwaarts. Het kleine stadje Röbel vormt een aangename tussenstop.

Overnachting in

Klink

Dag 7

Na het ontbijt eindigt deze fietsrondreis.
Wellicht is er nog tijd om de reis voorafgaand aan de thuisreis in stijl af te sluiten. Hoe kan dat beter dan met 'Kaffee und Kuchen'?. Ook lonend is een boottocht over het meer.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis overnacht je in klassieke kastelen en landgoederen met een luxe uitstraling (hotelcategorie 4* of 4* plus). Elk van de door ons geselecteerde hotels heeft een eigen karakter, maar allemaal zijn ze rustig gelegen in een parkachtige omgeving, buiten stadjes en dorpen. Zo kun je je voor even landheer of landvrouwe wanen.

Uiteraard zijn kamers en hotel met alle moderne comfort uitgerust. Maar altijd kun je in de gemeenschappelijke ruimtes, het restaurant en het omringende park de historische sfeer ervaren. Soms overnacht je in klassieke kamers in het hoofdgebouw, maar het kan ook zijn dat je in één van de naastgelegen bijgebouwen overnacht. De kamers zijn daar vaak qua comfort wat beter, ter compensatie van wat minder historisch karakter.

Klink
hier overnacht je in een echt kasteel, daterend van het einde van de 19e eeuw. Dit gebouw doet denken aan de klassieke Loire-kastelen.

Ulrichshusen
Een klassiek slothotel, gelegen op een lage verhoging aan een klein meer. Het monumentale gebouw is gebouwd als 'Trutzburg' en dateert oorspronkelijk uit 1562. Het was in die tijden een moeilijk in te nemen burcht, maar brand heeft enkele malen voor verwoesting gezorgd. Heden ten dage straalt dit imposante slothotel in volle glorie en staat gastvrijheid hoog in het vaandel!

Ludorf
Dit is een van de oudste landgoederen uit de streek, waar de historie perfect bewaard is gebleven, in combinatie met modern comfort. Misschien wel de meest 'authentieke' accommodatie van deze reis.
*) Deze omgeving is zeer populair en het kan hier voorkomen dat we naar een alternatieve, en iets eenvoudiger, accommodatie in Röbel of Bollewick moeten uitwijken.

In Duitsland wordt onder 'gescheiden bedden' meestal verstaan: één grote ombouw, met 2 matrassen (waartussen nauwelijks ruimte is) en 2 dekbedden. Wil je twee bedden die wel een stuk uit elkaar staan, dan kunt je dat melden en dan kijken we wat mogelijk is.

Over de maaltijden

Je verblijf in Mecklenburg is op basis van logies en een uitstekend ontbijt. Voor de dagelijkse picknick in het veld kan je elke dag onderweg lunchinkopen doen.

Voor het avondeten kun je terecht bij of nabij de accommodatie en in Waren en nabij Röbel ook in diverse plaatselijke restaurants. Vooral in Waren is een ruime keuze. In Ulrichshusen hoort een uitstekend restaurant bij het slot.

Inbegrepen

 • 6x overnachting met ontbijt
 • Bagagetransfers dag 2, 4 en 6
 • Indien fietshuur: servicehoteline en briefing over reis en fiets
 • Fietsroutes in SNP Route-app
 • Digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Voorgerechten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • Toeristenbelasting

Reisinformatie

Je volgt de route met de SNP Route App op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee. Zorg voor een goed opgeladen smartphone en een powerbank. In de reisinformatie staat hoe de route app te downloaden en te gebruiken. Alle benodigde informatie voor je reis ontvang je ongeveer 3 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Deze fietsreis stelt weinig specifieke eisen aan de conditie. Het terrein is hooguit licht glooiend en je fietst grotendeels op vrijliggende fietspaden of kleine autoluwe weggetjes. Soms zijn er stukken onverhard, maar van goede kwaliteit.
Je fietst met de SNP navigatie-app op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee.

Extra dagen

Extra nachten zijn bij dit arrangement helaas niet mogelijk.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten. 

LET OP: Via onze eigen reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen is het helaas niet mogelijk om een huurfiets mee te verzekeren. Kijk voor een dergelijke reisverzekering (incl. dekking bagage) bij bijvoorbeeld ANWB Verzekeringen, klik: hier.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand tussen Utrecht en Klink/ Müritz is ongeveer 650 km. Je kunt de auto gedurende de reis gratis op een afgesloten terrein parkeren bij onze lokale vertegenwoordiger in Waren of bij het hotel in Klink (kosten tussen € 6,- en € 12,- per dag).

Trein informatie

Vanaf Waren reis je per taxi naar Klink waar je accommodatie ligt (8 km).

Trein schema

Bij dit arrangement past een treinreis met het volgende schema:

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Waren (Müritz)    09:10 - 18:28 1
Waren (Müritz) – Amsterdam CS 09:30 - 19:00 1

Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. 

Kinderen t/m 14 jaar reizen in Duitsland gratis, zij betalen alleen zitplaatsreservering van 4 euro per traject. 

SNP kan deze treinreis voor je reserveren. De prijs wordt getoond in het boekingsformulier als je de treintrajecten aanvinkt. Mochten wij de treinreis niet voor deze prijs kunnen reserveren, dan nemen we contact met je op.

Klik hier;  Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor meer informatie over deze App en reizen per trein.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of www.interrail.eu
Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.

Deze reis kun je maken tussen eind april en eind september.

Het klimaat in Mecklenburg lijkt op het onze, al heeft het al meer kenmerken van een landklimaat: de winters zijn er kouder en de zomers gemiddeld warmer.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Duitsland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

http://reiseauskunft.bahn.de/

Wij raden je aan om uitgerust en in goede conditie aan de reis naar Mecklenburg te beginnen.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

In Duitsland gelden een aantal afwijkende regels, met name voor het testbeleid. Tevens zijn er afwijkende regels per deelstaat; oriënteer je dus goed voor je op reis gaat. Een handig overzicht, met links naar de diverse deelstaten, vind je bijvoorbeeld op de website van het Duitslandinstituut.
Een andere handige website met informatie over het toerisme en covid-19 regels vind je hier.

Voor voor een verblijf in Duitsland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig. Daarnaast moet u aantoonbaar over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf en over documenten voor een volgende bestemming beschikken.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Duitsland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Umweltplakkete
In een aantal Duitse binnensteden zijn alleen 'schone' auto's toegestaan. Hiervoor dient u een 'Umweltplakkete' (Milieuvignet) te hebben. Kijk bijvoorbeeld op de ANWB website (onder Vakantie / Duitsland) of dit voor uw reis van toepassing is en naar de voorwaarden - in veel Duitse steden kunt u zonder Umweltplattete het centrum niet in. Wij raden u aan het milieuvignet, indien nodig, van te voren in Nederland of België aan te schaffen. Dit kan via de website van de ANWB of VAB.

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse en Belgische rij- en kentekenbewijs wordt in Duitsland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Pauze_voor_slot_Klink_-_liggend.jpg

Duitsland - Mecklenburger kastelen en landgoederen

Fietsen door Mecklenburg Vorpommern

Fietsvakantie langs kasteel en landgoederen

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (van 1 oktober tot 18 december is SNP op zaterdag gesloten).

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 1027 klanten