Canada - British Columbia - Sunshine Coast Trail, 5 dagen Wandeltrektocht door het regenwoud en langs de kust

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Wandelen

Wandeltrektocht vanuit hotel aan zee

5-daags wandelarrangement vanuit natuurlodge
In het dorpje Lund ligt de start van de Sunshine Coast Trail, Canada's nieuwste lange afstand wandelpad, in principe voor backpackers. De trail is 180 km lang van Sarah Point naar Saltery Bay en voert langs de kustlijn, door regenwouden, over 1200 meter hoge bergen en kleine stukjes cultuurland. SNP heeft een logistiek bedacht zodat je niet op de trail hoeft te kamperen maar iedere avond het comfort van een hotel hebt. Hiervoor hebben we een traject van 3 wandeldagen geselecteerd. De trail is nog nauwelijks ontdekt en je zult dan ook weinig wandelaars tegenkomen.

Uniek aan deze reis

 • Canada's nieuwste Lange Afstand Trail
 • Dagwandelingen door wildernis
 • Overnachten in mooie lodge
 • Veel kans om beesten te zien
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Canada - British Columbia Sunshine Coast Trail

In het kort ziet je programma voor de komende 5 dagen er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst in Lund, British Columbia, overnachting Lund
 • Dag 2: wandeling Sunshine Coast Trail, overnachting Lund
 • Dag 3: wandeling Sunshine Coast Trail, overnachting Lund
 • Dag 4: wandeling Sunshine Coast Trail, overnachting Lund
 • Dag 5: einde arrangement

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst in de loop van de middag op eigen gelegenheid in Lund waar je 4 nachten verblijft.

Overnachting in

Lund - Desolation Sound Resort

Dag 2

Met de eigen auto rijd je in 10 minuten naar het haventje van Lund. Om 08.30 wordt je per zodiacboot van Lund in 20 minuten naar Sarah Point gebracht. Grote kans dat je onderweg witkoparenden en zeehonden ziet. In Sarah Point spring je aan land en start het wandelpad, goed gemarkeerd. Eerst langs de waterkant maar al snel duik je het regenwoud in. Je wordt begeleid door allerlei onbekende geluiden, waaronder die van de bullfrog. Onderweg zijn diverse meertjes, sommige met schildpadjes, die zeker op een warme dag uitnodigen voor een plons. Neem je voorzorgsmaatregelen want van nature komen hier beren en poema's voor alhoewel de kans erg klein is dat je ze ziet.
Na 19 km en 650 m klimmen en dalen bereik je Lund wederom. Tijd voor een koel biertje in de enige bar die het dorp rijk is, beheerd door de Tla'amin Nation Native Tribe. Met je eigen auto rijd je terug naar je overnachtingsplek.

Overnachting in

Lund - Desolation Sound Resort

Dag 3

De tweede wandeldag op de Sunshine Coast Trail. Je plaatst je eigen auto in Wildwood aan het eind van de trail, en wordt met een shuttle naar het beginpunt van de wandeling gebracht. Al snel leidt het pad je door een overdadig groen regenwoud. Op open stukjes waar het zonlicht doordringt warmen kleine kousebandslangen zich op terwijl kleurige kolibries door het woud snorren. Op Gibraltar Mountain en Gentle David opent het woud zich en heb je vanaf de rotsbult een mooi uitzicht. Je trekt door Appleton Canyon naar Little Sliammon Lake, waar een kano ligt, die je mag gebruiken om even het meer op te gaan. Luister goed, misschien hoor je de karakteristieke roep van de ijsduiker.
Na 18,5 km en 780 m klimmen en dalen bereik je je auto bij het eindpunt. Ga zeker even historisch Powell River in, voor een lokaal biertje in the Townsite Brewery. Je overnacht opnieuw in Lund.

Overnachting in

Lund - Desolation Sound Resort

Dag 4

Met de eigen auto rijd je in 1 uur van Lund naar Saltery Bay waar je parkeert. Hier begint je derde wandeldag op de Sunshine Coast Trail. Vanaf de kustlijn stijgt het pad flink en bereik je de Rainy Day Lake Shelter aan het gelijknamige meer. Je steekt een pasje over en daalt af naar de Fairview Bay Cabin, idyllisch gelegen aan de zee. Het laatste stuk van je wandeling volg je de kustlijn wat op en neer en bereik je het eindpunt. Afstand 19 km met ruim 1000 meter klimmen en dalen.
Het is ook mogelijk een alternatieve wandeling te maken vanaf hetzelfde startpunt. Je volgt dan het pad pal langs de kust naar de Fairview Bay Cabin retour. Neem de tijd om te genieten van de rust en probeer het wild te spotten in en om het water. Afstand 13 km met 200 meter klimmen en dalen.

Optionele uitbreiding
Bekijk het eens van de andere kant en boek een gegidste zeekajak excursie langs de kustlijn. Om geen wandeling te missen wordt het wel aanbevolen dan ook een extra nacht bij te boeken.

Overnachting in

Lund - Desolation Sound Resort

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

BC Coast Mountains * Desolation Sound Kayak Day Tour

Geniet van een dagje kajakvaren en zie het spectaculaire landschap eens vanaf het water. Je maakt deze toch in zeer stabiele een- of tweepersoons zeekajaks, voorzien van roer, inclusief zwemvest en waterdichte tas. Na een korte instructie van de gecertificeerde gids ga je samen op pad voor een tocht van 6,5 uur door het fantastische water van het Desolation Sound Marine Park. Het is beschut water, met beperkte golfslag en stroming, waardoor het geschikt is voor onervaren, beginners en licht gevorderden, vanaf 8 jaar. De jongste deelnemers peddelen niet zelf maar hebben een speciaal midden-zitje tussen de ouders. Je tekent voorafgaande aan de tocht een Liability Waiver die aangeeft dat je op de hoogte bent van de mogelijke risico's die aan een dergelijke activiteit hangen. In principe wordt dit formulier je al voordat je op reis gaat toegestuurd.
Afhankelijk van weer en tijd bepaalt de gids een route. Onderweg wordt regelmatig even uitgestapt en een lunch is inclusief. Tocht begint om 9.00 uur bij hert Desolation Sound Resort.

Dag 5

Einde arrangement. 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft 4 nachten in een mooi gelegen hotel aan zee. Van daaruit reis je met je eigen auto naar het startpunt van de trails.

Over de maaltijden

Afhankelijk van de accommodatie waarin je verblijft, beschikken sommige over een keuken. In dat geval kun je je eigen levensmiddelen mee nemen.

Inbegrepen

 • 4 nachten in hotel
 • transfer per Zodiac naar Sarah Point
 • transfer per busje naar startpunt dag3
 • digitale reisinformatie met routebeschrijving
 • GPS track en kaart

Niet inbegrepen

 • alle maaltijden
 • vervoer van en naar Lund per eigen huurauto

Over de activiteiten

Dit is een route waarbij je niet veel mensen zult tegenkomen. Belangrijk is dan ook dat je je op je gemak voelt in de wildernis. Je krijgt een eenvoudige kaart mee, een beschrijving en je kunt een GPS-track downloaden. De route wordt voor het overgrote deel erg goed aangegeven met markeringen maar er kunnen altijd twijfelpunten inzitten. Daarom is het goed in ieder geval de GPS track te downloaden. Het pad gaat grotendeels door het bos, dus veel schaduw, maar ook daardoor veel boomwortels en van tijd tot tijd rotsachtig. Er zitten geen gevaarlijke passages in of steile diepten.

Praktische informatie

Vertrek tussen 1 mei en 30 september.

In de zomermaanden is het tussen 15 en 25 graden. Een typisch weerpatroon is ochtendmist die rond 11 uur verdwenen is waarna het zonnig blijft en de wind rond het middaguur gaat opsteken. Het kan wel eens regenen (dan doet het regenwoud zijn naam eer aan)! Wind- en waterdichte kleding zijn dan ook een 'must'.

Met eigen auto rijd je van je hotel naar de trail. De benodigde verplaatsingen op de trail worden uitgevoerd per zodiac boot en minibuisje/taxi.

 • dagrugzakje
 • lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen
 • regenkleding (jas liefst van ademende stof)
 • luchtige zomerkleding (houdt u rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de  avonden en koude dagen 
 • zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
 • fototoestel
 • evt. verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt) 
 • Enkele EHBO benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren
  Heeft u vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor

 

 

 • Ieder jaar zijn er in de zomer bosbranden actief in de staat British Columbia. Je kunt vooraf de situatie raadplegen op BC Wildfire Service. Daarnaast geeft de website Canada Firesmoke alert  zich op de situatie van rook van de bosbranden. Eenmaal ter plaatse kun je lokaal informatie inwinnen bij politie, rangerstations en in de hotels, met name om te checken of het veilig is waar je een wandeling wilt maken.

Ga je binnenkort op reis naar Canada bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/canada. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/canada/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

 

Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
Indien je vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoef je niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. Je betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat je ter plekke ontvangt. Wil je per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet je vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heb je wel al een ESTA voor de USA dan geef je dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

Naar Canada via de Verenigde Staten
Indien je via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet je minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kun je online aanvragen op de betreffende websites, mits je reis niet langer duurt dan 90 dagen en je staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heb je geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

Lees alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

Lees alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden heb je geen visum nodig. Wel moet je vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens je verblijf.

Aanvraag ETA-reistoestemming
Indien je het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost dat $ 7,- dat je per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van je paspoort. 

Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks

Indien je geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP je de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

 

Wanneer je via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heb je ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien je het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost dat $ 21,- dat je per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


SNP service visumverplichtingen
SNP biedt je een extra service waarmee je je kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heb je geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruik je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan de handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draag je een bril, hang deze met een koortje om je nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van je bril.
 • Draag je lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet je je 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied je reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door je drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het jou uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt je namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wil je die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kun je jezelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij je thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij je thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of portefeuille op straat.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Canada - British Columbia - Sunshine Coast Trail

Wandeltrektocht door het regenwoud en langs de kust

Wandeltrektocht vanuit hotel aan zee

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (vanaf 01-10-2023 t/m 16-12-2023, op zaterdag gesloten)