Canada - British Columbia Multi-actief en avontuurlijk, 20 dagen Wandel, fiets en kajak off the beaten track

« Terug naar overzicht
Privéreis - Actief en avontuurlijk

Actieve natuurrondreis langs sfeervolle lodges en hotels, inclusief huurauto

Ben je in voor een actieve en avontuurlijke rondreis door Canada's British Columbia en niet persé op zoek naar de veel bezochte ‘highlights’ zoals Tofino, Jasper en Banff, ga dan met ons ‘off the beaten track’ en laat je verrassen door de relatief stille en nog authentieke locaties. Wandel op de grens van land en zee aan de zuidwestkust van Vancouver Island in het East Sooke Park en op de Juan de Fuca Trail. Verwonder je over de stilte van het regenwoud op het spiksplinternieuwe langeafstandspad Sunshine Coast Trail en zie zee-arenden en zeehonden tijdens een gegidste kajaktocht door het fjord Desolation Sound. Maak een tweedaagse fietstrektocht over de voormalige spoorlijn van de Kettle Valley, over houten spoorbruggen en door tunnels. Speur naar wild tijdens een kanotocht door de wetlands van de Columbia River Wildlife Refuge en maak onvergetelijke hikes door het hooggebergte van de onbekende Kootenays in de Rocky Mountains. Actief en avontuurlijk, de beste manier om British Columbia echt te ervaren!

Uniek aan deze reis

 • 2 of 3-daagse tocht op de Sunshine Coast Trail
 • 2-daagse fietstrektocht op de Kettle Valley
 • Gegidste zeekajaktocht en ongegidste kanotocht
 • Rijden en wandelen 'off the beaten track'
 • Verblijf karakteristieke lodges en goede hotels
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Canada - British Columbia multi-actief en avontuurlijk

In het kort ziet je programma voor de komende 20 dagen er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst Vancouver, overnachting Delta/Vancouver
 • Dag 2: rijden en veerboot naar Victoria, wandeling East Sooke PP, overnachting Sooke
 • Dag 3: wandeling Juan de Fuca Trail, overnachting Sooke
 • Dag 4: rijden en veerboot naar Powell River, overnachting Lund
 • Dag 5: wandeling Sunshine Coast Trail, overnachting Lund
 • Dag 6: zeekayaktocht Desolation Sound, overnachting Lund
 • Dag 7: wandeling Sunshine Coast Trail, overnachting Lund
 • Dag 8: rijden en veerboot naar Whistler, overnachting Pemberton
 • Dag 9: wandeling Joffre Provincial Park, overnachting Pemberton
 • Dag 10: rijden naar Okanagan Valley, overnachting Penticton
 • Dag 11: fietsen Kettle Valley Rail Trail, overnachting Penticton
 • Dag 12: fietsen Kettle Valley Rail Trail, rijden naar Rossland, overnachting Rossland
 • Dag 13: rijden naar Nelson, optionele wandel/raft/fietstocht, overnachting Nelson
 • Dag 14: optionele wandel/raft/fietstocht, overnachting Nelson
 • Dag 15: rijden naar Kimberly, Creston Wildlife Refuge, overnachting Kimberley
 • Dag 16: optionele wandel/mountainbike, overnachting Kimberley
 • Dag 17: kanotocht Columbia River Wetlands, overnachting Radium
 • Dag 18: wandeling Kootenay National Park, overnachting Radium
 • Dag 19: wandeling Kootenay National Park, overnachting Radium
 • Dag 20: rijden naar Calgary Airport, einde reis

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Op het vliegveld neem je de huurauto in ontvangst en rijd je eenvoudig in 20 minuten naar je hotel in Tsawassen, net ten zuiden van Vancouver. Makkelijk te bereiken dus geen gedoe om met je huurauto meteen de stad in te gaan, en het scheelt ook nog eens veel parkeerkosten.  

Optionele uitbreiding
Wil je meer tijd om de stad te verkennen, en dat is zeker de moeite waard, dan raden wij je aan een extra nacht hier te boeken. Geef aan als je het standaard hotel buiten de stad wilt vervangen door een hotel in het centrum, makkelijk voor het stadsbezoek maar ook duurder. Houd er rekening mee dat hier dus een toeslag voor komt. In dat geval kun je dan ook de hieronder genoemde optionele huurfiets toevoegen voor een verkenning van de stad.

Overnachting in

Tsawassen - Coast Tsawassen Inn

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Coast Mountains * Cycling Vancouver

Vanouver is een fantastische metropool met een hele prettige sfeer. Fietsend de stad verkennen is helemaal 'hot' en met het groot aantal autovrije 'bikelanes' is het ook nog makkelijk en veilig. Fiets bijvoorbeeld de Seawall rondom Stanley Park, met uitzicht op de skyline van Vancouver en de haven. Combineer dat met een bezoek aan het zee-aquarium in het park, of een wandeling door de regenwouden en langs de totempalen. Onze fietsverhuurder zit in het centrum van de stad, fiets wordt geleverd met helm en routekaart. Je huurt een fiets voor een dagdeel van 4 uur, de ochtend of de middag, en hebt de keuze uit een Adult City Bike (m/v), Mixed Youth Bike (9-12 jr), Mixed Youth Bike (7-10 jr) of een kinderzitje achterop. Ook heel geschikt om met kinderen te doen vanaf 12 jaar.

Dag 2

Op een tijdstip naar eigen wens neem je de veerboot van Tsawassen naar Swartz Bay op Vancouver Island (aanbevolen wordt deze zelf vooraf te reserveren op een eigen gewenst tijdstip)

Klik hier voor meer informatie hoe je de overtocht met BC ferries boekt

Na aankomst rijd je in een uurtje naar het centrum van Victoria, de hoofdstad van de provincie. Met zijn statige parlementsgebouwen, Victoriaanse huizen, bruisende haventje en gezellige winkelstraten oogt Victoria veel intiemer dan Vancouver. Het is leuk om hier even rond te kijken en bijvoorbeeld het uitstekende Royal BC Museum te bezoeken.
Aansluitend rijd je naar Aylard Farm in het East Sooke Regional Park waar talloze paden klaar liggen om verkend te worden. Je volgt de Coast Trail over de klifkust, begroeid met karakteristieke Arbutusbomen en vanaf hoog gelegen punten zie je mogelijk af en toe de rugvin van een Orca. Lengte van de wandeling is variabel.
Terug bij de auto is het nog 45 minuten rijden naar je accommodatie bij Sooke.

Optionele uitbreiding
Het is mogelijk vanuit de stad Victoria een walvisexcursie te maken. Pas de tijden van de veerbootovertocht daar dan op aan.

Overnachting in

Sooke - Prestige Oceanfront Resort

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

orkas.jpg

Vancouver Island * Whalewatching Victoria

Vanuit de stad Victoria op Vancouver Island maak je een bootexcursie door de wateren tussen het eiland en het vasteland, waaronder ook de San Juan Islands. Hier vertoeven walvissoorten als orka's, grijze walvissen, kleine vinvissen en bultrugwalvissen. Met name in de maanden mei t/m september is de kans bijzonder groot deze giganten van de zee te ontmoeten. Er zijn afvaarten met een snelle open boot, soort speedboot (geen kajuit, geen wc) om 9.00, 13.30 en 18.00 uur en er zijn afvaarten met een luxere catamaran boot (met deels kajuit en met wc) om 9.30, 10.00, 14.00, 15.00, 18.30 en 19.30. De snelle open boot voegt snelheid toe, dus als je dat leuk vindt kies je daarvoor. Nadeel is dat je buiten zit, maar van de organisatie krijg je een weerbestendig pak, handschoenen, en alles om de 'rit' spannend en leuk te maken. Zeker met kinderen de beste keus. De boot stuitert meer op de golven, dus voor mensen met rugklachten, kleine kinderen of zwanger wordt dit niet aangeraden.
De luxere catamaran biet zowel binnen als buiten ruimte, gaat langzamer, maar biedt natuurlijk evenveel kans op het zien van de zeedieren.
Minimum leeftijd is 3 jaar. 
De uitvoerder is lid van de Pacific Whale Watch Association, is gecertificeerd en doneert een deel van je ticketprijs aan de bescherming van de natuur.

Dag 3

De westkust van Vancouver island karakteriseert zich door haar woeste natuur. Op de grens van land en zee polijsten de eeuwig aanrollende golven de rotsplaten en kliffen, creeeren stranden, getijdepoeltjes en levensgevaarlijke 'surge channels'. De flora en faunarijkdom is ongekend. Mosselbanken, wieren en zeepokken huizen op de rotsen. In getijdepoeltjes zie je kleurrijke zeesterren, anemonen en zeegels. Raven en witkoparenden speuren naar voedsel, terwijl in het water het kopje van een nieuwsgierige zeehond of otter opduikt. Daarachter begint het regenwoud, de stilte van het bos met haar immens grote cedars en hemlocksparren, druipend van de mossen.
In het relatief onbekende en stille Juan de Fuca Provincial Park maak je een dagtocht met de auto, waarbij je op een aantal punten een korte of wat langere wandeling maakt van enkele uren en zo kennis maakt met de rijkdom van de Pacific Coast.

Overnachting in

Sooke - Prestige Oceanfront Resort

Dag 4

Van Sooke rijd je naar Comox (230 km-3 uur kortste route over de highways of 315 km-4,5 uur mooie route via Lake Cowichan) om daar de veerboot te nemen naar Powell River. Afvaart in principe om 15.30 Aanbevolen wordt deze zelf vooraf te reserveren op dit tijdstip. Doe dit op tijd want boot heeft in de middag maar 2 afvaarten.

Klik hier voor meer informatie hoe je de overtocht met BC ferries boekt

Na aankomst in Powell River volg je Highway 101 een half uur naar Lund, waar je buiten het dorp op een prachtige locatie aan het water overnacht in een wildernislodge. Een heerlijke plek om tot rust te komen. Dit is het gebied van de immense fjorden, met op de achtergrond de 4000 meter hoge Coast Mountains. Maar ook kun je een kano of kajak van de lodge lenen (of een gegidste tour boeken) voor een tochtje langs de kustlijn.

Overnachting in

Lund - Desolation Sound Resort

Dag 5

In Lund ligt de start van de Sunshine Coast Trail, Canada's nieuwste lange afstand wandelpad, in principe voor backpackers. De trail is 180 km lang van Sarah Point naar Saltery Bay en voert langs de kustlijn, door regenwouden, over 1200 meter hoge bergen en kleine stukjes cultuurland. SNP heeft een logistiek bedacht zodat je niet op de trail hoeft te kamperen maar iedere avond het comfort van een lodge hebt. Hiervoor hebben we een traject van 2 wandeldagen geselecteerd. Dit is uit te breiden met een extra wandeldag. De trail is nog nauwelijks ontdekt en je zult dan ook weinig wandelaars tegenkomen.
Met eigen auto rijd je in 10 minuten naar Lund. In de vroege ochtend wordt je per zodiacboot van Lund in 20 minuten naar Sarah Point gebracht. Grote kans dat je onderweg witkoparenden en zeehonden ziet. In Sarah Point spring je aan land en start het wandelpad, goed gemarkeerd. Eerst langs de waterkant maar al snel duik je het regenwoud in. Je wordt begeleid door allerlei onbekende geluiden, waaronder die van de bullfrog. Onderweg zijn diverse meertjes, sommige met schildpadjes, die zeker op een warme dag uitnodigen voor een plons. Neem je voorzorgsmaatregelen want van nature komen hier beren en poema's voor alhoewel de kans erg klein is dat je ze ziet.
Na 19 km en 650 m klimmen en dalen bereik je Lund wederom. Tijd voor een koel biertje in de enige bar die het dorp rijk is, beheerd door de Tla'amin Nation Native Tribe. Met je eigen auto rijd je terug naar je overnachtingsplek

Overnachting in

Lund - Desolation Sound Resort

Dag 6

Geniet van een dagje kajakvaren en zie het spectaculaire landschap eens vanaf het water. Je maakt deze toch in zeer stabiele een- of tweepersoons zeekajaks, voorzien van roer, inclusief zwemvest en waterdichte tas. Na een korte instructie van de gecertificeerde gids ga je samen op pad voor een tocht van 6,5 uur door het fantastische water van het Desolation Sound Marine Park. Het is beschut water, met beperkte golfslag en stroming, waardoor het geschikt is voor onervaren, beginners en licht gevorderden, vanaf 8 jaar. De jongste deelnemers peddelen niet zelf maar hebben een speciaal midden-zitje tussen de ouders. Je tekent voorafgaande aan de tocht een Liability Waiver die aangeeft dat je op de hoogte bent van de mogelijke risico's die aan een dergelijke activiteit hangen. Afhankelijk van weer en tijd bepaalt de gids een route. Onderweg wordt regelmatig uitgestapt, de benen gestrekt, en een lunch is inclusief. Tocht begint om 9.00 uur bij het Desolation Sound Resort.

Overnachting in

Lund - Desolation Sound Resort

Dag 7

De tweede wandeldag op de Sunshine Coast Trail. Je plaatst je eigen auto in Wildwood aan het eind van de trail, en wordt met een shuttle naar het beginpunt van de wandeling gebracht. Al snel leidt het pad je door een overdadig groen regenwoud. Op open stukjes waar het zonlicht doordringt warmen kleine kousebandslangen zich op terwijl kleurige kolibries door het woud snorren. Op Gibraltar Mountain en Gentle David opent het woud zich en heb je vanaf de rotsbult een mooi uitzicht. Je trekt door Appleton Canyon naar Little Sliammon Lake, waar een kano ligt, die je mag gebruiken om even het meer op te gaan. Luister goed, misschien hoor je de karakteristieke roep van de ijsduiker.
Na 18,5 km en 780 m klimmen en dalen bereik je je auto bij het eindpunt. Ga zeker even historisch Powell River in, voor een lokaal biertje in the Townsite Brewery. Op de terugweg naar Lund weten we nog een plek waar je grote kans hebt zwarte beren te zien.

Optionele uitbreiding
Het is mogelijk een extra wandeldag op de Sunshine Coast Trail toe te voegen. Je maakt dan een rondwandeling in de buurt van Saltery Bay. Afstand varieert van 13 (nauwelijks hoogteverschil) tot 19 km (met 1000 m hoogteverschil). Een extra overnachting in Powell River is daarbij noodzakelijk.

Overnachting in

Lund - Desolation Sound Resort

Dag 8

Je volgt de schitterende highway 101 langs de fjordenkust van de 'Sunshine Coast', een van de zonnigste regio's van het land. Hierbij passeer je verstilde vissersdorpjes en steek je nog tweemaal (Saltery Bay-Earls Cove en Langdale-Horseshoe Bay) per veerboot de indrukwekkende fjorden over.

Klik hier voor meer informatie hoe je de overtocht met BC ferries boekt

Bij Squamish begint de weg te klimmen door de Coast Mountains en passeer je het bergstadje Whistler, bekend van de Olympische winterspelen 2010. Na ruim 300 km en 7 uur onderweg (inclusief de 2 veerboten) arriveer je in het bergdorpje Pemberton, waar het vergeleken met Whistler, nog heerlijk rustig is. Er wonen zo'n 2500 inwoners en heeft een klein, doch karakteristiek centrum met nog enige onverharde straten.

Optionele uitbreiding
Het is mogelijk een extra nacht in Whistler toe te voegen. In dat geval kun je een mooie wandeling maken in de omgeving van Squamish of Whistler.

Overnachting in

Pemberton - Greenwood Country Inn

Dag 9

Vandaag ga je een van de mooiste wandelingen van de provincie maken in het Joffre Lakes Provincial Park. Een populaire trail, maar omdat je vroeg kunt starten blijf je de meeste wandelaars voor. De tocht start op ongeveer 1200 meter hoogte en voert je langs een drietal turkoois blauwe meren. Na ongeveer 5 km en 525 m klimmen bereik je het laatste meer, aan de voet van de indrukwekkende Matier Glacier. Het is mogelijk nog wat hoger te klimmen voor een beter uitzicht en daarmee de wandeling wat te verlengen. Terugweg gaat over hetzelfde pad, dus totaal 10 km.
Je verblijft wederom in het nabijgelegen Pemberton.

Voeg je een extra nacht hier toe dan kun je nog een mooie wandeling maken in de Coast Mountains in de nabijheid van Squamish, Whistler of in het Garibaldi Provincial Park.

Overnachting in

Pemberton - Greenwood Country Inn

Dag 10

Een lange rit maar wel een prachtige route. Je vervolgt de reis landinwaarts over een schitterende bergpas naar Lilooet. Hier maakt het gebergte plaats voor de gortdroge prairiegraslanden en diepe canyons van de Fraser en Thompson River. Na ruim 400 km (5,5 uur rijden) bereik je het stadje Penticton aan het Okanagan Lake. Deze omgeving oogt behoorlijk mediterraan, met inderdaad veel uren zon, lekker warm zwemwater, wijnvelden en fruitboomgaarden. Na zo'n dag rijden is het heerlijk over de boulevard te slenteren en te dineren met uitzicht op het water.
Eind van de middag wordt je verwacht bij de fietsverhuurder om je fiets voor de komende 2 dagen uit te kiezen en af te stellen.
Deze avond pak je wat spullen bij elkaar die je nodig hebt voor de rit van morgen, zoals lunch, water, wat extra kledij.

Overnachting in

Penticton - Penticton Lakeside Resort

Dag 11

Om 07.30 wordt je per shuttlebusje met je fiets naar de Myra Canyon Parking gebracht. Hier start je tweedaagse fietstocht over de Kettle Vally Rail Trail. Je maakt de tocht met een mountainbike, voorzien van pakkendrager met 1 bagagetas, helm en enkele reparatiebenodigdheden.
De Kettle Valley Rail en Columbia Western Rail zijn twee voormalige spoorlijnen in British Columbia die ontmanteld zijn en omgebouwd tot ‘recreational trail’. Het maakt deel uit van de Great Canadian Trail, het immense project dat in 2018 werd afgerond en een 24.000 km lang dwars-door-Canada-route heeft gecreëerd. 
De spoorbielzen en stalen rails zijn verdwenen. Daar ligt nu een prachtig fietspad, grotendeels onverhard, en met een gemiddeld stijgings- en dalingsprecentage van maximaal 2 %. Daardoor is het fietsen relatief eenvoudig en voor iedereen goed te doen.
Je start op een hoogte van 1275 meter. Het eerste deel van het traject zul je nog best veel fietsers tegenkomen die een stukje heen en terug fietsen, maar jij gaat verder, door 2 tunnels en over 18 'threstles', de karakteristieke houten spoorbruggen. De trail daalt heel langzaam af door de Myra Canyon, met steeds mooie vergezichten over de Okanagan Highlands. In 2003 brak hier een grote bosbrand uit en nog steeds zie je veel zwartgeblakerde staken. Op de rotsen schieten grondeekhoorns en pika weg, maar ook kun je kouseband- en ratelslangen zien. Arenden cirkelen boven je hoofd en wie weet zie je een zwarte beer wegschieten in het bos.
Na 35 km bereik je de authentieke Chute Lake Lodge waar je iets kunt drinken. Hier wordt je om 16.00 uur opgehaald door het zelfde shuttlebusje en teruggebracht naar je hotel in Penticton.

Overnachting in

Penticton - Penticton Lakeside Resort

Dag 12

Rond 7.30 brengt het shuttlebusje je weer naar de plek waar je gisteren opgehouden bent, bij de Chute Lake Lodge.
Vanaf de lodge gaat het lekker omlaag, onder torenhoge Ponderosadennen door. Vele zijn ook weer zwartgeblakerd, maar overleven dit en zijn zelfs afhankelijk van bosbranden. Je passeert een aantal Rock Ovens. Hier was in de tijd van de aanleg van de spoorlijn een tentenkamp. De veelal Zuid-Europese arbeiders bouwden zelf deze steenovens om hun brood te kunnen bakken, mijmerend over het thuisland. Je verlaat de natuur en daalt verder af door de wijnvelden rondom Narramata. In de diepte ligt het enorme Lake Okanagan, een bijna mediterrane omgeving. Na 41,5 km en 800 meter dalen bereik je het stadje Penticton en is het rondje compleet.
Je levert de fiets in en vervolgt je route per auto in de middag. Je volgt een tijdje de Okanagan Wine Trail, dus een stop bij een wijnhuis behoort tot de mogelijkheden. Via Anarchist Mountain en het historische dorp Greenwood bereik je na 280 km (4 uur rijden) het eigenzinnige bergdorpje Rossland, op 1000 meter hoogte in de Monashee Mountains. 

Optionele uitbreiding
Wil je het wat rustiger aan doen, boek dan een extra nacht bij in Penticton na afloop van de fietsdag.

 

Overnachting in

Rossland - Prestige Mountain Resort

Dag 13-14

Na 2 drukke dagen even tijd om rustig aan te doen. Geniet van een uitgebreid ontbijt, pak je spullen en rijd de 75 km (1 uur) naar Nelson. Dit stadje, met ongeveer 10.000 inwoners, heeft erg aan populariteit gewonnen de afgelopen jaren. Het ligt op de oevers van de West Arm Kootenay Lake. Vanwege haar meer dan 300 historische gebouwen heeft het de bijnaam Heritage City. Met vele trendy boetiekjes, een weergaloze locatie en meer dan 50 restaurants is het heerlijk vertoeven in dit stadje.
In de omliggende bergen wemelt het van de mijnen en verlaten mijndorpjes. Bijzonder is dan ook een rondrit te maken via Silverton, New Denver en Kaslo. Maak een wandeling in Kokanee Glacier National Park, in Valhalla Provincial Park, of beklim de 2200 meter hoge Idaho Peak door een zee van wilde bloemen. Verken verlaten mijnruïnes, maak een rafttocht op de Slocan River en ontspan de spieren in de hete bronnen van Ainsworth Hot Springs. 

Overnachting in

Nelson - Prestige Lakeside Resort

Dag 15-16

Het is 260 km (3 uur) rijden naar je volgende bestemming. Via de 'off the beaten track' dorpjes Ymir en Salmo klim je over de 1775 meter hoge Salmo-Creston Pass, een van de hoogste bergwegen van Canada. Nabij Creston strek je de benen in het Creston Valley Wildlife Refuge en maak je een wandeling van 1-3 uur door de wetlands van de Kootenay River. Met 300 soorten vogels is de kans groot mooie exemplaren in de kijker te krijgen, maar ook elanden en zwarte beren worden regelmatig gezien.
Ben je geinteresseerd in de Canadese historie wordt het aanbevolen het Fort Steele Heritage Town te bezoeken. Dit gebied beleefde zijn goudkoorts in de tweede helft van de 19e eeuw. Veel van de gebouwen zijn gerestaureerd en bewaard gebleven en staan nu samen in een gehuchtje. Een openlucht museum waar medewerkers ook in historische kledij rondlopen.
Eind van de middag bereik je Kimberley, een leuk dorpje, met zicht op de Purcell Mountains in het noorden en de Rocky Mountains in het oosten.
De volgende dag kun je besteden aan het verkennen van de omgeving. We hebben een heerlijke mountainbiketocht voor je in elkaar gezet, fietsen zijn te huur in het dorp. Of maak een wandeling door de foothills. Golfliefhebbers komen aan hun trekken op een van de toegankelijke golfbanen. Voor de avond bevelen we je aan te gaan dineren in The Old Bauernhaus, een gezellige 400 jaar oud Bavariaanse boerderij.

Overnachting in

Kimberley - Alpenglow B&B

Dag 17

In de ochtend rijd je in 1,5 uur naar Invermere aan het Windermere Lake. Hier start je kanotocht, die je ongegidst maakt, van ongeveer 3 uur over het stille water van de Columbia River en de wetlands waar deze doorheen stroomt. In dit internationaal erkende natuurgebied leven talloze vogelsoorten, waaronder visarenden. Het water stroomt heel langzaam, is zonder enige stroomversnelling, en daarom voor iedereen een geschikte tocht. Je bent verplicht een zwemvest te dragen.

Geef bij boeking door of je gebruik wilt maken van eenpersoonskajak of tweepersoons kano. Een kano is wat stabieler en meer geschikt voor beginners.

Neem een picknick mee zodat je onderweg ergens lekker kunt lunchen op de oever. Een heerlijke natuurbeleving. Let wel, je moet bij het innemen van de kano een 'waiver' tekenen dat je zelf verantwoordelijk bent voor de tocht. Dit is in Canada noodzakelijk volgens de wet. 
Om 17.00 (tussen 12 juni en 3 september) of 16.00 ( tussen 1 mei -11 juni en tussen 4september - 10 oktober) uur wordt je opgepikt in Radium en teruggebracht naar je auto. Je rijdt met de auto 10 km naar je overnachting nabij Windermere of Radium .

NB het is natuurlijk niet verplicht om te gaan kanovaren. Mocht je daar totaal niets mee hebben of te spannend vinden dan kun je ook kiezen om gewoon een dagwandeling te maken. Geef je bij boeking aan dat je geen gebruik maakt van de kanotocht dan brengen we dat in korting op de reissom. Indien je dit ter plaatse beslist kunnen we geen korting meer verrekenen.

Overnachting in

Radium - Prestige Inn Radium Hot Springs

Dag 18-19

Je hebt twee hele dagen om de fantastische natuur van de Rocky Mountains te verkennen. Je rijdt 20 km naar Radium Hot Springs waar highway 20 oostwaarts de bergen in klimt, dwars door Kootenay National Park. Kootenay National Park behoort tot de grote natuurparken van de Rockies. Samen met Jasper National Park en Banff National Park vormt het de in bescherming genomen ruggegraat van de Rocky Mountains. Maar daar waar Jasper en Banff min of meer overlopen worden in het hoogseizoen, kent Kootenay nog veel rust. Belangrijke reden is dat er geen dorp met hotels in het park ligt. Hier kun je een paar prachtige bergtochten maken. Zoals bijvoorbeeld de Kindersley Pass-Sinclair Loop, met 18,5 km en 1050 m hoogteverschil letterlijk de koninginnetocht. Of de spectaculaire tocht over het Great Divide Trail naar Ball Pass ( 20 km, 885 m klimmen en dalen). Maar ook minder intensive wandelingen als Stanley Glacier (8,5 km en 365 m klimmen en dalen), Marble Canyon of The Paintpots.

Overnachting in

Windermere - Prestige Inn Radium Hot Springs

Dag 20

Je laat de bergwereld achter je en daalt af over de Banff Windermere Parkway, een prachtige bergweg, vergelijkbaar met de Icefield Parkway, naar Castle Junction en Banff. Heb je nog tijd voor een wandeling, kies dan voor de net buiten het park gelegen Boom Lake Trail (10 km, 200 m klimmen en dalen). Of maak een stop in dit mondaine bergdorp. Aansluitend rijd je naar Calgary Airport, totaal ongeveer 300 km (3,5 uur) rijden. Je levert de huurauto in en neemt het vliegtuig terug.

Optionele uitbreiding
Wil je deze laatste dag ten volle benutten, boek dan een extra nacht in Calgary bij.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Accommodatie in British Columbia is in het algemeen erg comfortabel. Kamers zijn ruim, met in het algemeen 1 of 2 grote bedden voor 1 tot 4 personen, en altijd voorzien van douche/wc, tv, telefoon en meestal ook wifi op de kamer (soms alleen in publieke ruimtes zoals restaurant, lobby). In de steden verblijf je in centraal gelegen hotels en daarbuiten in mooie houten 'lodges' en cabins, soms midden in de natuur en met een authentieke Canadese sfeer. In een aantal accommodaties overnacht je in een 'one bedroom suite': een appartement met 1 slaapkamer met tweepersoonsbed en in de zitkamer een sofa die om te bouwen is tot tweepersoonsbed. Dit is met name geschikt indien je reist met kinderen. Reis je met 3 of 4 volwassenen dan kun je beter om 'two bedroom suites' vragen in die gevallen of gescheiden appartementen/kamers.
In het dag-tot-dag-programma wordt meestal getoond wat onze eerste keus accommodatie is. Indien voor je aanvraag deze geen beschikbaarheid heeft stellen wij je ter goedkeuring een - veelal- gelijkwaardig alternatief voor.

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer voor je is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien je met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien je niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet je dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Inbegrepen

 • overnachtingen op basis van één kamer, in hotels en lodges
 • autohuur standaard incl. verzekeringen en belastingen (type C-Midsize bij 1-3 personen, type F-Fullsize bij 4 personen)
 • transfers volgens programma
 • kanohuur Invermere
 • gegidste kajaktocht Desolation Sound
 • fietshuur met helm en bagagetassen Kettle Valley
 • digitale reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • vlucht
 • maaltijden
 • entrees en excursies 
 • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff) 
 • eventuele upgrade huurauto

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto, type afhankelijk van aantal personen, inclusief verzekeringen en belastingen. Indien je een ander type auto wenst, de autoprijzen per dag wilt weten en de huurvoorwaarden, verwijzen wij je naar de informatie onder de knop autohuur Canada. De totale rijafstand bedraagt ongeveer 2500 km.  Omdat je een 'one way' van Vancouver naar Calgary maakt betaal je ter plaatse een zogenaamde 'dropoff fee'. 

Ter plaatse te betalen

 • toegang tot alle Nationale Parken middels Discovery Pass $ 135,- per auto
 • alle veerboten, samen ongeveer $ 35,- pp (kinderen onder 12 half geld) en $ 110,- voor een voertuig
 • dropoff kosten huurauto van Vancouver Airport naar Calgary Airport bedraagt $ 100,- (autotype B,C,D,F) of $ 250 (autotype Q4,L,R). Dropoff kosten kunnen hoger zijn indien je de auto op stadskantoor ophaalt in plaats vanaf vliegveld. 

Over de activiteiten

In het uitgebreide informatiepakket dat je ontvangt staan allerlei ideeen, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kun je zelf bepalen of je een lichte of zware, een korte of lange wandeling wilt maken, waardoor je zelf de zwaarte van de reis kunt bepalen. Met name in de maand juni kan het voorkomen dat er op grote hoogte nog sneeuw ligt, of opnieuw sneeuw valt, waardoor de hoog gelegen wandelingen niet uitvoerbaar zijn. Er zijn altijd alternatieve wandelingen voorhanden. Het is dan ook altijd verstandig een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar je een complete udate van mogelijkheden kunt krijgen, je plannen kunt bespreken en eventueel kaarten kunt aanschaffen.
Naast de wandelingen maak je een tweedaagse fietstocht over een grotendeels onverhard doch prima pad. Stukken van het pad zitten diepe kuilen en andere stukken ligt wat los zand. Dit pad is niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Omdat het een oude spoorlijn is verloopt het profiel zeer geleidelijk, maximaal 2% klimmen of dalen. Totaal daal je 800 meter af.
Je maakt tevens een zeekajaktocht met een gids/instructeur in een groepje. De tocht vindt plaats in beschut water, ervaring is niet vereist.  De tocht is bedoeld als natuurexcursie en niet als prestatie.
Ook maak je een kanotocht op de Columbia River en Wetlands. Ook dit is zeer rustig water, zonder stroomversnellingen en dus voor iedereen geschikt. De tocht maak je op eigen gelegenheid en kun je ook altijd overslaan mocht je jezelf daartoe niet in staat achten.
Voor beide excursies moet je een 'waiver' tekenen die stelt dat je op de hoogte bent van risico's die aan de activiteit kunnen zitten en daarin dus verantwoordelijkheid draagt.

Geschikt voor kinderen

Deze reis kun je natuurlijk ook als gezin ondernemen mits iedereen dit zwaartenivau aan kan. Afstanden van dagwandelingen op de Sunshine Coast, of van fietsdagen op de Kettle Valley zijn niet in te korten. Minimum leeftijd is 11 jaar ivm inbegrepen activiteiten.

Extra's

Verlengingshotels

The Listel Hotel Vancouver

The Listel Hotel Vancouver is gelegen aan Robson Street, in de wijk West-end, slechts 15 minuten lopen naar Robson Square, het échte downtown. Een heerlijk hotel, met een artistieke inrichting en aandacht voor een duurzame bedrijfsvoering. Het beschikt over 129 comfortabele gastenkamers, verdeeld over de Art Floor, Museum Floor en Gallery Floor. Allen voorzien van modernste faciliteiten. Tevens heeft het hotel een eigen parkeerplaats (2023: $35,- + tax per dag). In het Forage Restaurant begin je de dag met een goed ontbijt en kun je afsluiten met een heerlijk diner.

sandman-calgary-ext.jpg

Sandman Hotel City Centre Calgary

Het Sandman Hotel City Centre is gelegen op 7th Avenue, midden in het centrum van Calgary. Slechts 15 minuten lopen brengt je op 17th Avenue, het winkel en uitgaansdistrict van de stad. Ook door het station van de Light Rail Transit om de hoek zijn alle grote attracties van Calgary en omgeving binnen handbereik: de Calgary Tower, Stampede Grounds, Museum en Zoo. In het hotel kun je dineren in het Moxie's Classic Grill of een drankje nemen in Mbar Lounge. Ontspannen kun je in het verwarmde binnenzwembad en whirlpool. Kamers zijn comfortabel en ruim, o.a. voorzien van wifi.
Kom je met de auto dan moet je ter plekke parkeerkosten betalen (in 2023: op vrijdag en zaterdag $ 6,-, rest van de week $ 20,- per nacht).

Oswego Hotel

Het Oswego Hotel is een elegant boutique hotel, gelegen in de residentiële buurt van James Bay, slechts 2 'blokken' verwijderd van de binnenhaven en de Parlementsgebouwen. In principe verblijf je in een 'one bedroom studio': een comfortabel appartement met grote ramen voor veel licht en uitzicht op de haven en de Coast Mountains; met 1 slaapkamer met een tweepersoonsbed en een zitkamer met een sofa om te bouwen tot tweepersoonsbed (geschikt voor 2 kinderen) en iedere suite een keuken, zodat zelf koken een optie wordt. Maar natuurlijk kun je ook dineren in het uitstekende en sfeervolle O Bistro of ergens in de stad. In het hotel is gratis wifi en een ondergrondse parkeergarage tegen bijbetaling ter plaatse van 18 dollar per dag (tarief 2023).

Middle Beach Lodge

Op de kliffen van de westkust ligt nabij het Pacific Rim National Park de schitterende Middle Beach Lodge, bestaande uit twee lodges en 20 houten cabins. Kamers en cabins verschillen allemaal van maat en inrichting. In principe overnacht je met 1 of 2 personen in een kamer in de lodge, met 3 of 4 personen in een cabin met 1 slaapkamer (met tweepersoonsbed) en in de 'loft' voor de 3e en 4e persoon een tweepersoonsbed. Kijk op je reisovereenkomst welke kamer we hebben gereserveerd. Vanaf het terras van de lodge kijk je uit over de oceaan en de kustlijn. Dat wordt genieten van de zonsondergangen! Kamers zijn niet al te groot maar sfeervol en comfortabel ingericht. Vanuit de lodge wandel je zo het strand op of duik je het mysterieuze regenwoud in. In het restaurant kun je genieten van een goed diner, met natuurlijk de nadruk op 'vers uit de oceaan'. Het ontbijt is inclusief.

Excursies

Coast Mountains * Cycling Vancouver (vanaf € 27,- per persoon)

Vanouver is een fantastische metropool met een hele prettige sfeer. Fietsend de stad verkennen is helemaal 'hot' en met het groot aantal autovrije 'bikelanes' is het ook nog makkelijk en veilig. Fiets bijvoorbeeld de Seawall rondom Stanley Park, met uitzicht op de skyline van Vancouver en de haven. Combineer dat met een bezoek aan het zee-aquarium in het park, of een wandeling door de regenwouden en langs de totempalen. Onze fietsverhuurder zit in het centrum van de stad, fiets wordt geleverd met helm en routekaart. Je huurt een fiets voor een dagdeel van 4 uur, de ochtend of de middag, en hebt de keuze uit een Adult City Bike (m/v), Mixed Youth Bike (9-12 jr), Mixed Youth Bike (7-10 jr) of een kinderzitje achterop. Ook heel geschikt om met kinderen te doen vanaf 12 jaar.

orkas.jpg

Vancouver Island * Whalewatching Victoria (vanaf € 124,- per persoon)

Vanuit de stad Victoria op Vancouver Island maak je een bootexcursie door de wateren tussen het eiland en het vasteland, waaronder ook de San Juan Islands. Hier vertoeven walvissoorten als orka's, grijze walvissen, kleine vinvissen en bultrugwalvissen. Met name in de maanden mei t/m september is de kans bijzonder groot deze giganten van de zee te ontmoeten. Er zijn afvaarten met een snelle open boot, soort speedboot (geen kajuit, geen wc) om 9.00, 13.30 en 18.00 uur en er zijn afvaarten met een luxere catamaran boot (met deels kajuit en met wc) om 9.30, 10.00, 14.00, 15.00, 18.30 en 19.30. De snelle open boot voegt snelheid toe, dus als je dat leuk vindt kies je daarvoor. Nadeel is dat je buiten zit, maar van de organisatie krijg je een weerbestendig pak, handschoenen, en alles om de 'rit' spannend en leuk te maken. Zeker met kinderen de beste keus. De boot stuitert meer op de golven, dus voor mensen met rugklachten, kleine kinderen of zwanger wordt dit niet aangeraden.
De luxere catamaran biet zowel binnen als buiten ruimte, gaat langzamer, maar biedt natuurlijk evenveel kans op het zien van de zeedieren.
Minimum leeftijd is 3 jaar. 
De uitvoerder is lid van de Pacific Whale Watch Association, is gecertificeerd en doneert een deel van je ticketprijs aan de bescherming van de natuur.

Praktische informatie

Veerboot informatie

De veerboot van Vancouver (Tsawassen) naar Victoria (Swartz Bay) op dag 2, Comox (Little River) naar Powel River op dag 4, Saltery Bay naar Earls Cove en Langdale-Horseshoe Bay op dag 8 zijn niet standaard gereserveerd. Deze reserveringen zijn niet noodzakelijk, maar worden wel sterk aanbevolen zodat je eventuele wachttijden voorkomt.

Klik hier voor meer informatie hoe je de overtocht met BC ferries boekt

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Vancouver en een terugvlucht vanaf Calgary. Houd u er bij de planning van uw terugreis rekening mee, dat u - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
U mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast uw handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dient u vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien u een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in Toronto, alvorens naar uw eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar uw eindbestemming een nationale vlucht en moet u in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $ 25,- per stuk). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee u vliegt vindt u de actuele informatie hierover.

Vertrek tussen 20 mei t/m 25 september. Het voorjaar (mei) en najaar (half september) is duidelijk minder druk en minder warm dan de zomermaanden. In mei zijn de temperaturen op Vancouver Island ideaal, in het hooggebergte kan nog wel sneeuw liggen op hoogte, maar er zijn altijd voldoende lager gelegen wandelmogelijkheden. Vanaf half september doen de herfstkleuren haar intrede, beginnend op hoogte in de Rocky Mountains. De dagtemperaturen zijn tot ver in oktober nog steeds erg aangenaam.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar British Columbia ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Hotels en duurzaamheid 

Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in Canada nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in sommige hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Dit is vaak het geval bij hotels die onderdeel zijn van een keten. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken. De meeste accommodaties in deze reis maken geen gebruik van wegwerpontbijtgerei.
Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

 

Overal in Canada kun je makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Houd er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 15 %). Voor een ontbijt moet je ongeveer $ 12-15,- rekenen, een lunch $ 15-18,- en een diner $ 30-35,- , afhankelijk van type restaurant. Kijk bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat je rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kun je met bank- of giropas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

Van SNP krijg je een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de steden kan het soms wat lastig zijn de routebeschrijving naar het hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan je daarbij helpen. Dit kun je optioneel vooraf huren bij de auto of je neemt eigen navigatie mee.
Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en je persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vind je tevens informatie in het reispakket van de geboekte aanvullende bouwstenen. In de bezoekerscentra van de Nationale Parken kun je een gratis overzichtskaartje van het park krijgen, en zijn topografische kaarten tegen betaling te verkrijgen. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

 • bagage in rugzak, weekendtas of koffer
 • dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
 • lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen
 • regenkleding (jas liefst van ademende stof)
 • luchtige zomerkleding (houd rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de  avonden en koude dagen 
 • zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
 • fototoestel
 • evt een waterdichte tas voor spulletjes tijdens kanotochten
 • evt. navigatiesysteem met wegenkaart Noord-Amerika
 • evt. verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt) 
 • GELDIG paspoort en rijbewijs
 • Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering 
 • Canadees geld, pinpas en creditcard 
 • Enkele EHBO benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren
  Heb je vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor

De huurfiets tijdens het traject over de Kettle Valley is inbegrepen. Het betreft een mountainbike, Geef bij boeking je lengte door zodat we een juiste fiets kunnen klaarzetten. Fiets wordt geleverd met helm, 2 bagagetassen achter, pompje, reparatietool met bandenlichters, reservebinnenband en overzichtskaart. Er wordt van je verwacht dat je zelf een band kunt plakken of de reserveband erop kunt leggen. Bij grotere pech komt de fietsverhuurder je helpen.

 • Ieder jaar zijn er in de zomer bosbranden actief in de staat British Columbia en Alberta. Je kunt vooraf de situatie raadplegen op BC Wildfire Service  en Alberta Wildfire Status. Daarnaast geeft de website Canada Firesmoke alert  zich op de situatie van rook van de bosbranden. Eenmaal ter plaatse kun je lokaal informatie inwinnen bij politie, rangerstations en in de hotels, met name om te checken of het veilig is waar je een wandeling wilt maken.

 • Let op! Indien je via de Verenigde Staten naar Canada vliegt, moet je een ESTA-formulier invullen. Bij het invullen hiervan dien je goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.

Ga je binnenkort op reis naar Canada bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/canada. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/canada/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

 

Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
Indien je vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoef je niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. Je betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat je ter plekke ontvangt. Wil je per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet je vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heb je wel al een ESTA voor de USA dan geef je dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

Naar Canada via de Verenigde Staten
Indien je via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet je minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kun je online aanvragen op de betreffende websites, mits je reis niet langer duurt dan 90 dagen en je staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heb je geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

Lees alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

Lees alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden heb je geen visum nodig. Wel moet je vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens je verblijf.

Aanvraag ETA-reistoestemming
Indien je het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost dat $ 7,- dat je per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van je paspoort. 

Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks

Indien je geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP je de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

 

Wanneer je via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heb je ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien je het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost dat $ 21,- dat je per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


SNP service visumverplichtingen
SNP biedt je een extra service waarmee je je kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heb je geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruik je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan de handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draag je een bril, hang deze met een koortje om je nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van je bril.
 • Draag je lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet je je 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied je reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door je drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het jou uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt je namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wil je die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kun je jezelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij je thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij je thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of portefeuille op straat.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Canada - British Columbia Multi-actief en avontuurlijk

Wandel, fiets en kajak off the beaten track

Actieve natuurrondreis langs sfeervolle lodges en hotels, inclusief huurauto

Zwaarte
Comfort
Actief en avontuurlijk
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (vanaf 01-10-2023 t/m 16-12-2023, op zaterdag gesloten)