Autohuur Argentinië (Hertz)

Autohuurvoorwaarden

Voor de bestemming Noord-West Argentinië (eventueel in combinatie met de Atacamawoestijn in Chili) wordt de autohuur via de agent van SNP geregeld bij HERTZ.

De huurprijs is inclusief:

 • huurauto
 • ongelimiteerd aantal kilometers 
 • CDW-verzekering (schade aan de huurauto) met eigen risico
 • TP-verzekering (diefstal van de huurauto) met eigen risico
 • WA-verzekering (aansprakelijkheidsverzekering tot maximaal ca. € 190.000)

Bij de huurprijs is exclusief de lokale belasting die ter plaatse bij het inleveren van de huurauto moet worden betaald. De hoogte van dit percentage (over het totale huurbedrag incl. alle extra's) is afhankelijk van de plaats. Voor Salta is dit percentage 1,2%. Bij de verzekeringen geldt een eigen risico (ongeveer US$ 2.200,-)  die ter plaatse niet afkoopbaar is *). Bij ontvangst van de huurauto dient de hoofdbestuurder (of de persoon die het voertuig huurt) een waarborg af te geven in de vorm van een getekend formulier met je creditcard afdruk. Zorg ervoor dat er voldoende saldo is op je creditcard. Ook van andere personen mag een creditcard gebruikt worden. Deze borg kan aan het einde van de huurperiode gebruikt worden voor het bijvullen van de tank (de auto moet weer met volle tank worden ingeleverd mits de auto ook met volle tank is ontvangen) of voor de betaling van mogelijke verkeersboetes.

*) Voor het niet afkoopbare gedeelte kun je je vooraf verzekeren met de Verzekering voor Afkoop Eigen Risico van de Europeesche. Met deze verzekering koop je het het eigen risico op de cascoverzekering af en ben je verzekerd tot maximaal € 3.500,-. Voor repatriëring van het voertuig ben je verzekerd eveneens tot maximaal € 3.500. Wij regelen graag deze verzekering voor je, de voorwaarden sturen we je op aanvraag toe.

Onder de volgende omstandigheden ben je niet verzekerd bij de autohuur: 

 • rijden onder invloed van alcoholische dranken of drugs;
 • indien een andere chauffeur dan de gevolmachtigde(n) het voertuig bestuurt;
 • indien de chauffeur niet over een geldig rijbewijs beschikt, of het rijbewijs minder dan 1 jaar geleden verkregen is;
 • indien de chauffeur jonger is dan 21 jaar;
 • indien noch de huurauto noch de verzekering betaald zijn;
 • indien bij een ongeluk de klant geen desbetreffende politierapport of bon aan het autoverhuur bedrijf overhandigt

De volgende belangrijke punten zijn van toepassing: 

 • Het aantal kilometers is ongelimiteerd
 • Indien je Chili inrijdt, dien je te beschikken over een ‘border crossing permit'
 • Bij een botsing, deuk, of wat voor schade dan ook, dien je de autoverhuurder hiervan op de hoogte te brengen. Bij een aanrijding moet je aangifte doen, de officiële papieren hiervan dien je te overhandigen aan Hertz bij inleveren van de huurauto.

Ophalen van de huurauto

Het ontvangen van een huurauto brengt altijd wat papierwerk met zich mee. De medewerkers van Hertz leggen je natuurlijk het een en ander uit. Ter plaatse word je verzocht een getekende creditcard-voucher achter te laten als borg. Indien je bij het inleveren van de huurauto geen verkeersboetes hebt gehad en de tank weer vol inlevert, zal de getekende creditcard-voucher worden verscheurd. Check de huurauto altijd bij ontvangst en kijk deze goed na. Vergeet hierbij niet de banden, de werking van de lampen, het checken van de autoruit op beschadigingen of defecten en het hebben van een goede reserveband. Check ook of de tank vol is. Indien gewenst wordt er een speciaal contract gemaakt voor de tweede chauffeur. In de huurauto moet je altijd je paspoort bij de hand hebben. De vertegenwoordiger zal je vragen op welke dag en tijdstip je de huurauto weer gaat inleveren. Het is raadzaam voor het inleveren te tanken om te voorkomen dat je hiervoor extra wordt belast.

NB: Ondanks dat bovenstaande informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid in samenspraak met onze lokaal agent is opgesteld, kunnen er geen rechten aan worden ontleend. De originele huurvoorwaarden ontvang je ter plaatse bij het ophalen van de huurauto.