SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 500030 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Noorwegen - Jotunheimen, 8 dagen

Op avontuur in de Noorse wildernis, sneeuwwandelen vanuit hotel Hindsaeter

Fantastisch en sneeuwzeker winteravontuur in de Jotunheimen. Op sneeuwschoenen loop je door het mooie Sjoadalen en naar de toppen van de Stuttgongkampen, de Rundhöi en de Grinningsdalskampen, met uitzicht op de ruige Jotunheimen. Je kan eindeloos genieten van de Noorse winterwildernis en 's avonds van de warme gezelligheid en de luxe van een comfortabel en zeer sfeervol berghotel. En er is zelfs kans op noorderlicht! Een echte aanrader! NB De reis die vertrekt op 4 maart heeft een afwijkend en lichter programma.

 
Ver van de bewoonde wereld in een prachtig stil landschap met mooie vergezichten. Geen terrasjes maar lekker lunchen ...
Bekijk alle reviews (20)
Uniek aan deze reis
 • bevroren watervallen
 • Jotunheimen Nationaal Park
 • sneeuwzeker
 • kans op noorderlicht
 • uitstekende keuken
 • sfeervol hotel
 • reis van 4 maart heeft een lichter programma
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis

De ruimte en de ruigte van het nationale park Jotunheimen lenen zich uitstekend voor een avontuurlijke tocht voor sneeuwwandelaars. Sneeuwzekerheid lijkt gegarandeerd, evenals onvoorspelbare sneeuwstormen, strakblauwe vriesluchten en ijzige koude. Vanuit de comfortabele en gezellige hotel Hindsæter verkennen we de omgeving van Sjoadalen, met de beklimming van het weidse uitzichtpunt Dyrtjørnhø (1687 m) als hoogste punt. We lopen door de besneeuwde bossen van Stuttgonglii en naar de markante Griningsdalskampen. Onder begeleiding van een deskundige Noorse gids kan je afdalen in de ijzige kloof van de Sjoarivier: een unieke ijsbeleving van grillig bevroren watervallen en ijsspelonken. 's Avonds genieten we van een uitstekende maaltijd, bereid met veelal lokale gerechten. In de gezellig ingerichte lounge is het nog lang na tafelen.

NB De reis die vertrekt op 4 maart heeft een afwijkend en lichter programma.

boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Noorwegen

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • lichtere reis

 • NB Programma

 • kaart

 1. Hindsaeter Fjellhotel
Hindsaeter Fjellhotel
Programma
Vliegreis Amsterdam-Oslo. Op de luchthaven Gardermoen staat een bus op ons te wachten en deze brengt ons (4 uur rijden) van Oslo naar Hindsæter. De rit voert langs een van de grootste meren van Noorwegen, het Mjösa meer en de olympische stad Lillehammer via het Gudbrandsdalen naar het Sjoadal, de ingangspoort naar de ruige witte wereld van de oostelijke Jotunheimen. Halverwege de transfer zal er in de omgeving van Lillehamar een koffiestop zijn.

Overnachting in
Hindsæter, Hindseter Fjellhotel

 1. Op de Veoknappen
Op de Veoknappen
Programma
We beginnen met een rustige tocht door de dennenbossen rond Hindsæterkampen, waar in de winter regelmatig elanden waargenomen kunnen worden. Naarmate we hoger komen, volgt de berkenzone. Eenmaal boven de boomgrens hebben we vanaf de Veoknappen (1308 m) een fraai uitzicht over de brede vallei van het Sjoadal.
Tochtinformatie: afstand: 15 km, hoogteverschil: 600 m stijgen en dalen, duur: 5 uur.

Overnachting in
Hindsæter

 1. Pauze in de Jotunheimen
Pauze in de Jotunheimen
Programma
Vandaag wagen we ons aan grilliger en hoger terrein: de weidse toendra. Dit is de leefomgeving van de rendieren. We steken de Sjoarivier over en klimmen over een steil bospad naar het boven de boomgrens gelegen Tjørnosdal. Langs het bevroren Tjörnosen wandelen we langzaam naar de top van de Stuttgongkampen (1418 m). Het uitzicht vanaf de steenman over de Jotunheimen is indrukwekkend!
Tochtinformatie: afstand: 13 km, hoogteverschil: 600 m stijgen en dalen, duur: 4 - 5 uur.

Overnachting in
Hindsæter

 1. Noorwegen - Jotunheimen
Programma

Vandaag kan je de keuze maken tussen een optionele excursie met een Noorse gids of een sneeuwwandeling met de SNP-gids.
Na een korte busrit dalen we af naar de plaats waar de Sjoa-rivier in de zomer door een nauwe kloof omlaag stort. Extreme kou zorgt in de winter voor grillige ijsformaties en onder de deskundige begeleiding van een Noorse gids struinen we door de kloof en ontdekken we deze bijzondere wereld van ijssculpturen.
Tochtinformatie: afstand: 6 km, hoogteverschil: 150 m, duur: 5 uur (excl. bustransfers).
Deze excursie kost 450 Noorse kronen (NOK) en dien je ter plaatse te betalen.

De sneeuwwandelaars maken een mooie tocht door de bossen aan de voet van de Stuttgongkampen. In deze bossen staan bomen van wel 700 jaar oud!
Tochtinformatie: afstand: 11 km, hoogteverschil: 200 m, duur: 4 uur.Overnachting in
Hindsæter

 1. Pauze met uitzicht!
Pauze met uitzicht!
Programma
Na het ontbijt verlaten we Hindsæter en trekken langzaam door de berkenbossen omhoog. Al snel komen we boven de boomgrens en over de besneeuwde hellingen van de Hindflyen proberen we de top van de Russli Rundhöe (1831 m) te beklimmen. Op de top heb je een fantastisch uitzicht over de Jotunheimen. Tochtinformatie: afstand: 19 km, hoogteverschil: 1000 m stijgen en dalen, duur: 6-7 uur.


Overnachting in
Hindsæter

 1. Winterse lunchpauze
Winterse lunchpauze
Programma
Na een stevig ontbijt dalen we af naar de Sjoarivier en steken we de bevroren rivier over naar Eldbu. Via de mooi gelegen zomerboerderij Sallii klimmem we tot boven de boomgrens naar de Petershöi (1247 m). Door de berkenbossen dalen we 's middags af naar het dal van Stor Salla en via de bevroren Sjoa wandelen we terug naar Hindsaeter.
Tochtinformatie: afstand: 18 km, hoogteverschil: 600 m, duur: 6 uur.

Overnachting in
Hindsæter

 1. Noorwegen - Jotunheimen
Programma
Na een korte transfer steken we het bevroren Sjodalsvatntnet over en wandelen we door de besneeuwde bossen naar de voet van de markante Griningsdalskampen (1331 m). Tijdens de wandeling is er kans op het zien van elanden! Een mooie afdaling brengt ons na de lunch in het U-vormige gletsjerdal van Griningsdalen en over het bevroren Birisjöen bereiken we aan het einde van de middag weer het brede Sjoadal. Hier staat het hotelbusje op ons te wachten.
Tochtinformatie: afstand: 16 km, hoogteverschil: 350 m, duur: 4-5 uur.

Overnachting in
Hindsæter

 1. Noorwegen - Jotunheimen
Programma
Na het ontbijt rijden we met de bus naar de luchthaven Gardermoen, 4 uur rijden.  's Morgensvroeg hebben we kans om elanden te zien. Terugvlucht van Oslo naar Amsterdam.

 1. Hekwerk bij een zomerboerderij in de Jotunheimen.
Hekwerk bij een zomerboerderij in de Jotunheimen.
Programma

De reis die vertrekt op 4 maart heeft lichtere wandelingen dan de reizen die vertrekken op 18/2 en 11/3. De reis van 4/3 heeft niveau 1. Het programma van dag 1 en 8 is gelijk aan de overige reizen.

Dag 2
Na het uitgebreide ontbijt trekken we de sneeuwschoenen aan en lopen we naar de bevroren Stuttgongsfossen. We volgen de besneeuwde oevers van de Sjoa en wandelen tussen de diepe elandensporen in noordelijke richting. Op een veilige plaats steken we de bevroren Sjoa over en door de naaldbossen op de oostelijke oever lopen we terug naar Hindsaeter. Wandelinformatie: 9 km, 200 m stijgen en dalen, 3 uur wandelen.

Dag 3
Vanuit het hotel sneeuwwandelen we rustig omhoog naar de Hindsaeterkampen (1059m). De wandeling begint in de dennenbossen en al snel worden deze vervangen door de berken. Op de top staan nog maar enkelen boompjes. Een mooi uitzicht over het Sjoadal is de beloning. Een mooie afdaling brengt ons naar het Veolidal, waar de wind en het water prachtige sneeuwsculpturen heeft gecreëerd. Via de zomerboerderij Veolie lopen we door de dennenbossen terug naar Hindsaeter. Wandelinformatie: 12 km, 250 m stijgen en dalen, 3-4 uur wandelen.

Dag 4
Vandaag maken we een wandeling over de witte vlakte van de Hindflyin. Vanuit Hindsaeter wandelen we op onze sneeuwschoenen naar de voet van de Hindsaeterkampen en steken vervolgens over naar de Hindflyin. We passeren de met sneeuw dichtgewaaide kloof van de Stor Hinde en lopen op hoogte in zuidelijke richting. Wellicht dat we enkele sneeuwhoenders zullen zien. Het uitzicht op de zuidelijke Jotunheimen en de Rondane is prachtig. Wandelinformatie: 8 km, 250 m stijgen en dalen, 3-4 uur wandelen.

Dag 5
Na het ontbijt trekken we de sneeuwschoenen aan en lopen we vanuit het hotel naar de bevroren Sjoa. Hier pakken we het spoor op en wandelen in zuidelijke richting naar het natuurreservaat aan de voet van de Stuttgongkampen. In deze bossen staan bomen van wel 700 jaar oud! Wandelinformatie:: afstand: 11 km, hoogteverschil: 200 m, duur: 3-4 uur.

Dag 6
Vandaag kan je een optionele excursie met Andre Sudero, de eigenaar van het hotel, maken Hij is de gids voor de Ice-canyoning tocht. Na een korte busrit dalen we af naar de plaats waar de Sjoa-rivier in de zomer door een nauwe kloof omlaag stort. Extreme kou zorgt in de winter voor grillige ijsformaties en onder de deskundige begeleiding van de gids struinen we door de kloof en ontdekken we deze bijzondere wereld van ijssculpturen en sneeuwformaties. Wandelinformatie: afstand: 6 km, hoogteverschil: 150 m, duur: 4 uur (excl. bustransfers). Deze excursie kost 450 Noorse kronen (NOK) en dien je ter plaatse te betalen.

Dag 7
Na een korte transfer steken we het bevroren Sjodalsvatntnet over en wandelen we door de besneeuwde bossen naar de mooie zomerboerderij Kampen aan de voet van de Griningsdalskampen (1331 m). Via het U-vormige gletsjerdal van Griningsdalen en het bevroren Birisjöen bereiken we aan het einde van de middag weer het brede Sjoadal. Hier staat het hotelbusje op ons te wachten. Tochtinformatie: afstand: 12 km, hoogteverschil: 200 m, duur: 3-4 uur.Overnachting in
Hindsæter

NB Programma
De uitvoering van het programma is afhankelijk van de weers- en sneeuwomstandigheden. Eventuele wijzigingen zijn te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Het programma aan het begin en het einde van de reis kan in verband met mogelijke veranderingen van vertrek- en aankomsttijden gewijzigd worden.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties
Je bent deze week te gast bij André Sundero en Karola Wenzel in het knusse en comfortabele Hindsæter hotel. Hindsæter ligt op een hoogte van 900 m in het bosrijke Sjoadal: de winterverblijfplaats van veel elanden. In het berghotel, oorspronkelijk gebouwd in 1898, heerst een aangename informele Noorse sfeer, met gevoel voor traditie en historie. De kleine tweepersoonskamers zijn eenvoudig maar sfeervol ingericht en hebben douche en toilet. Zeker de moeite waard is een bezoek aan de sfeervolle sauna, met infrarood cabine en whirlpool. Je kan vanuit de sauna in de sneeuw springen!
Voor en na het eten kan je genieten van de open haard en het uitzicht over het Sjoadal.


Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
’s Morgens maak je je lunchpakket zelf klaar aan het uitgebreide Noorse ontbijtbuffet. Je zelf meegebrachte thermoskan wordt gevuld met thee, koffie of warm bessensap. Als we terugkomen van de wandeling staan de koffie en de thee klaar. ’s Avonds is er een uitstekend viergangendiner. De keuken van Hindsæter is in de verre omgeving bekend vanwege zijn voortreffelijke menukaart! In de keuken wordt voornamelijk lokaal geproduceerd voedsel gebruikt. Andre en Karola zullen iedere avond een korte toelichting geven over de gerechten die ter tafel komen. Een kopje koffie bij de open haard maakt het vakantiegevoel compleet.


Duurzaamheid
De eigenaar van het berghotel heeft in de Sjoarivier een eigen waterkrachtcentrale laten bouwen en alle benodigde energie is dus zeer duurzaam. De producten die in de keuken worden gebruikt komen zoveel mogelijk uit de directe omgeving.


Inbegrepen
• Alle transfers ter plaatse
• Verblijf in fjellhotel
• Maaltijden op basis van halfpension en lunchpakket, vanaf diner op dag 1 tot en met ontbijt op dag 8
• Bezoek sauna
• Diensten SNP-reisleider


Niet inbegrepen

• Heen- en terugreis (optioneel)
• Huur sneeuwwandeluitrusting
• Excursie naar de bevroren watervallen onder begeleiding van een Noorse gids (450 NOK pp)
• Verzekeringen
• Persoonlijke uitgaven

Let op! Het vervoer van de ruimbagage (koffer) is bij KLM niet meer inbegrepen. Voor KLM vluchten kan het vervoer van ruimbagage met korting geboekt worden via KLM.com. Op de luchthaven moet het volledige tarief betaald worden (ongeveer 30 euro per koffer). Actuele informatie staat op de website van KLM (

www.klm.com).Reserveringskosten

• Reserveringskosten € 20,- per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds, € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

 Over de activiteiten

Het wandelen op sneeuwschoenen is zwaarder dan gewoon wandelen, afhankelijk van de sneeuwcondities. Bij het uitzetten van de tocht is hier rekening mee gehouden. Je maakt flinke tochten van 5 tot 7 uur, waarbij aanzienlijke hoogteverschillen (tot 900 m) overwonnen dienen te worden. Een goede conditie is dan ook een vereiste. Ervaring in het wandelen op sneeuwschoenen is niet vereist voor deze trektocht. Gedurende de week kan je onder begeleiding van een Noorse gids een tocht door een grillige ijscanyon maken.

NB De reis die vertrekt op 4 maart heeft een afwijkend en lichter programma. Het niveau van deze reis is 1. de wandelingen duren 3-4 uur en je hebt wat meer tijd om te genieten van de faciliteiten van het hotel, zoals de sauna of gewoon lekker een boek lezen bij de open haard...Reisleiding
Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.


Minimum aantal deelnemers
6


Maximum aantal deelnemers
15


Klimaattabel


 • reisdocumenten

 • gezondheid

 • vaccinatie

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Noorwegen hebt u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die tenminste geldig zijn voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Noorwegen (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Noorwegen erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Indien uw groene kaart niet voor Noorwegen geldig is, dan kunt u een kortetermijnverzekering afsluiten aan de grens.Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidscentra
De meeste gemeenten beschikken over gezondheidscentra met huisartsenspreekuren. Voor een apotheek kunt u vaak terecht in een winkelcentrum.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Muggen
Vooral eind juni en de eerste helft van juli komen veel muggen voor. Dit kan plaatselijk zeer verschillend zijn. In moerassige gebieden en in de berkenzone komen veel meer muggen voor dan boven de boomgrens in rotsachtig terrein. Eind augustus zijn er nauwelijks nog muggen. Het is raadzaam een goed anti-muggen middel mee te nemen en het verdient aanbeveling te wandelen met lange broek en lange mouwen.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.Vaccinatie
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).


 • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Materiaal & uitrusting

Een goede sneeuwwandeluitrusting bestaat uit een paar sneeuwschoenen die worden bevestigd onder je eigen bergwandelschoenen en een paar skistokken. Dankzij de grote oppervlakte van de sneeuwschoenen zak je minder diep in de sneeuw en kan je ontspannen lopen. Je schoenmaat is niet van belang, aangezien de binding in lengte verstelbaar is. Je bergschoenen moeten warm, goed geïmpregneerd en vooral stevig zijn (enkelhoog, ten minste B categorie). Daarnaast gebruik je twee (verstelbare) skistokken als evenwichtssteun. Voor deze reis heb je een standaard sneeuwwandeluitrusting nodig (sneeuwschoenen en skistokken). Deze worden ter plaatse gehuurd en betaald. De huur voor deze week bedraagt 350 NOK. In Noorwegen kunnen temperaturen variëren van zeer koud tot warm, zonnig, windstil weer. Ook fikse sneeuwstormen met harde wind kunnen voorkomen. Je uitrusting (kleding) moet dus van een goede kwaliteit zijn. Verder raden we je aan om een goede thermosfles mee te nemen om gedurende de tochten je thee of koffie warm te houden.

Paklijst:

• EHBO sporttape
• Dagrugzak (35 liter)
• Bergschoenen
• Sandalen of (hut)slippers
• Zwemkleding voor de sauna
• Fleecevest of -trui
• Handschoenen
• Muts
• Sjaal
• Wind- en waterdicht jack
• Zonnehoed of pet
• GELDIG paspoort
• Kopieën van reisdocumenten
• Zonnebrandcrème
• Zonnebril
• Zakmes
• Snacks (bijv. mueslirepen, zakjes soep)
• Veldflessen
• Lange onderbroek of legging
• Skipully
• Winddichte wandelbroek
• Regenbroek tegen de sneeuw
• Skibril
• Lippencrème met UV-filter
• GamaschenGeld mee op reis
Noorse kronen voor privé-uitgaven.


Hoe verplaats je je ter plekke
Vanaf het vliegveld van Oslo reizen we per touringcar of minibus in 4 uur via een prachtige route naar de Jotunheimen. Voor de terugreis geldt hetzelfde. Gedurende de week maken we eenmaal gebruik van een minibus.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Op dit moment zijn er geen bijzonderheden.


 • op eigen gelegenheid

 • per vliegtuig

Waar ontmoet ik de groep
Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je je reisgezelschap op de luchthaven van Oslo.


Vluchtinformatie

Wanneer je je heen- en terugreis door SNP laat regelen, vlieg je rechtstreeks met KLM naar Oslo v.v.

Vluchtschema
KL 1143 Amsterdam - Oslo, vertrek om 10.05 aankomst 11.55 uur
KL 1144 Oslo - Amsterdam, vertrek om 12.40 aankomst 14.35 uur

Vluchtschema- vertrek 04 maart 2017
KL 1141 Amsterdam - Oslo, vertrek om 06.55 aankomst 08.45 uur
KL 1144 Oslo - Amsterdam, vertrek om 12.40 aankomst 14.35 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met je ticket binnen 3 weken voor vertrek.
Bagagevrijdom: bij de KLM moet je voor veel bestemmingen voor ieder stuk ruimbagage betalen. Raadpleeg voor vertrek de website van de KLM wat de bagageregels zijn voor je bestemming. • maart 2017
 • Ver van de bewoonde wereld in een prachtig stil landschap met mooie vergezichten. Geen terrasjes maar lekker lunchen in de sneeuw met hete bessensap in de thermosfles. Stap voor stap in de sneeuw; alles van heerlijk van je af laten glijden.
 • maart 2017
 • Een week lang de witte wildernis in. Prachtig. En Hindsaeter zelf? Die verdient een Michelin-ster!
 • maart 2017
 • Ik heb nog nooit zo veel vormen van bevroren water gezien: Tuinen vol ijsbloemen op de ramen, lichtblauwe bevroren watervallen met bedekt met een laagje poedersneeuw, mosvormige ijskristallen op een beekje.... Maar het allermooist vond ik de wandeling door het sprookjesachtige berkenbos terwijl piepkleine sneeuwvlokjes in de vorm van sterretjes langzaam en geluidloos op ons neerdwarrelden.
 • maart 2017
 • Noorwegen is een prachtig land. Het verbaasde ons dat iedere dag weer anders was met geweldige uitzichten! Ice canyon is echt een aanrader maar neem wel je wandelstokken mee.
 • maart 2017
 • Sneeuwwandelen in Jotunheimen was voor mij genieten van de stilte en schoonheid van het weidse landschap.
 • februari 2017
 • Alle tochten mooi en voor de geoefende wandelaar goed te doen. Neem voldoende warme kleding mee (meerdere lagen), en ook warme handschoenen.
 • februari 2017
 • Het was een mooie en leuke reis
 • april 2016
 • Prachtige reis, is een verstilde omgeving met mooie tochten om daarna te genieten van de sauna en een fantastisch 4 gangen diner: inspanning en ontspanning optimaal gecombineerd.
 • maart 2016
 • Prachtig landschap, een goede conditie is vereist voor deze vakantie.
 • maart 2016
 • Mijn eerste keer sneeuwwandelen, een erg mooie ervaring!
 • maart 2016
 • Een prachtige reis
 • maart 2016
 • Perfecte sneeuwwandelreis in een prachtig landschap.
 • maart 2016
 • Sportieve vakantie in een buitengewoon mooie omgeving. De excursie is een aanrader. Hotel is sfeervol met als troeven de wellness en de goede maaltijden. Het weer (in maart) was goed; en het was minder koud dan ik had verwacht.
 • maart 2015
 • Prachtige tochten door een indrukwekkend wijds landschap, met boven de boomgrens schitterende vergezichten!
 • april 2014
 • Was een enorme mooie reis met echt wel elanden gespot en de kou daar moet je zeker rekening mee houden, zeker op hoogte!!
 • april 2014
 • Lekker actieve reis in schitterende omgeving!
 • april 2014
 • Prachtig en stil gebied! Overdag lekker inspannende tochten en daarna genieten van de sauna en het heerlijke eten in het hotel.
 • maart 2013
 • Het blijft een intrigerend trollenland....
 • maart 2013
 • Super sneeuwschoenwandelvakantie
 • maart 2013
 • Mooie balans tussen flinke inspanning overdag en een goed bed, warme douche en heerlijk eten om er de volgende dag weer tegenaan te kunnen.

Data volgende seizoen

Voor het nieuwe seizoen zijn voor deze reis de volgende vertrekdata gepland:


van 17 februari 2018 t/m 24 februari 2018
van 24 februari 2018 t/m 3 maart 2018
van 3 maart 2018 t/m 10 maart 2018

Data, prijzen en reisprogramma onder voorbehoud


Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden