Nieuw-Zeeland - Noorder- en Zuidereiland, 21 dagen Nieuw-Zeeland in stijl

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Actieve rondreis met huurauto langs comfortabele B&B's, lodges en hotels

Deze rondreis per huurauto leidt je langs de mooiste plekken van het Noorder- en Zuidereiland. Je overnacht in met zorg uitgekozen bed&breakfasts, lodges en hotels. De altijd mooi gelegen accommodaties zijn simpel maar zeer comfortabel, rustig, en sfeervol. Bij de ontmoeting met de eigenaren maak je gelijk kennis met de gastvrijheid en relaxte houding waar de Kiwi's om bekend staan.
Afgezien van de overnachtingsadressen ben je vrij om je programma zelf in te delen. Laat het groene landschap aan je voorbij glijden en geniet van de mooie plekken waar je terecht komt. Met de veelzijdigheid van Nieuw-Zeeland zul je je geen dag vervelen. Uiteraard kun je onderweg mooie wandelingen en boot- of kanotochten maken, maar sla ook de Nieuw-Zeelandse steden niet over. Zo staat Queenstown bekend als de adrenaline hoofdstad vol avontuur, en is Auckland als echte metropool een mooie tegenhanger voor al het natuurgeweld dat dit land te bieden heeft. 

Uniek aan deze reis

 • Afwisselende wandelingen naar keuze
 • Alle hoogtepunten van NZ in één reis
 • Bezoek Marlborough Sound met watertaxi
 • Rust in programma door veel dubbele overnachtingen
 • Sfeervolle en mooi gelegen overnachtingsplaatsen
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Blog - Wandelen op het Zuidereiland

Brem. Dat is het eerste dat opvalt als je aankomt op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Oké: daarvóór zie je uit het vliegtuig natuurlijk al de spectaculair hoge Alpen en het glinsterende vlechtwerk van de rivieren. Die bloeiende gele brem overal op de hellingen, die alles metéén al een zonnige uitstraling geeft. Lees verder...

Dag tot dag

Nieuw-Zeeland - Noorder- en Zuidereiland

In 3 weken ontdek je de highlights van Nieuw-Zeeland. Het programma kun je naar eigen wensen aanpassen, verlengen of inkorten. Afhankelijk van de invulling die je aan je vakantie wil geven, bijvoorbeeld als je wil wandelen, de nadruk wil leggen op de kust of juist steden wil bezoeken. Daarnaast kun je een aantal korte modules koppelen en gebieden bezoeken die in het standaard arrangement niet worden aangedaan, zoals Kaikoura of Stewart Island.

Nieuw Zeeland in stijl
Na aankomst in Auckland op het Noordereiland reis je naar het Waikato District, waar je de enorme Waitomo Caves bezoekt. Het lijkt alsof je hier afdaalt naar het midden van de aarde. Meer buitenaards geweld ontdek je in Rotorua en Tongariro National Park waar spuitende geisers, kokende modderpoeltjes en enorme vulkanen getuigen van een actief vulkanisch leven. In Wellington bezoek je de schitterende botanische tuinen en het befaamde Te Papa museum. Op het Zuidereiland brengt een watertaxi je naar je hotel dat op een prachtige plek in de exotische Marlborough Sounds ligt, en verken je bossen vol boomvarens op de befaamde Queen Charlotte Trail. Je vervolgt je tocht zuidwaarts langs de schitterende meren van Nelson National Park en reist verder via de Buller Gorge naar de geteisterde westkust. Midden in de regenwouden ontdek je rivieren van ijs uit de Southern Alps, die haast de zee raken. Je steekt over de Haast Pass de bergen door en bereikt het betoverende Lake Wanaka en Mt. Aspiring, ook wel de Matterhorn van Nieuw-Zeeland. Queenstown is het toeristische hart van het Zuidereiland, mede door de schitterende ligging aan Lake Wakatipu. Nog zuidelijker bereik je de Milford Sound, een spectaculaire fjord in de ongerepte natuur van Fiordland NP. Op weg naar Christchurch rijd je aan de oostkant van de Southern Alps, waar het landschap volledig anders is vanwege de droogte: steppe-achtig landschap met turkooizen meren tegen een achtergrond van besneeuwde bergtoppen, waarvan Mount Cook met 3764 m de hoogste berg van Nieuw Zeeland is. De reis eindigt in de vriendelijke, Engels aandoende stad Christchurch.

Dag 1

Aankomst in Auckland, met meer dan een miljoen inwoners, by far de grootste stad van het land. Ook wel City of Sails genoemd, vanwege de duizenden (zeil) bootjes in en rond de stad. Door de toestroom van immigranten uit Azië en de Pacifische Eilanden is Auckland een kleurrijke smeltkroes geworden. Enkele bezienswaardigheden in Auckland zijn de stadsparken met het imposante War Memorial Museum, de levendige haven, de hippe wijk Parnell en de onderwaterwereld van Kelly Tarlton. Een boottochtje naar Devonport om een wandeling over het vulkaantje Mt.Victoria te maken en zicht te krijgen op de imposante skyline, is een must.

Overwegingen voor de overnachtingsplek
Standaard reserveren we een 'downtown'  hotel, op loopafstand van bv. de haven en andere highlights. Wil je liever wat rustiger zitten, dan kunnen we proberen een sfeervolle B&B op ca. 4 km van het centrum te boeken. Je neemt dan de bus of de tram om het centrum te bezoeken.
Een extra nacht in Auckland wordt aanbevolen als je wat langer wilt bijkomen van de lange vliegreis en een beter beeld wilt krijgen van deze levendige, multiculturele stad, bv door een fietsexcursie te maken.
Een andere optie is een overnachting aan de kust, ten zuiden van Auckland, op een klein uur rijden van het vliegveld. Ideaal als je geen zin hebt in een drukke, grote stad en als je na Auckland toch gelijk zuidwaarts gaat. Als je voor deze optie kiest dien je wel de huurauto bij aankomst op het vliegveld op te halen om naar deze plek te rijden.

Uitbreidingsopties:
Ten noorden van Auckland ligt Northland, een lang schiereiland. Een van van de mooiste delen hiervan is Bay of Islands, een subtropisch paradijs met talrijke kleine eilandjes, eindeloze stranden en historische dorpjes als Russell, Kerikeri en Waitangi, waar de basis van het moderne Nieuw Zeeland is gelegd.
Klik hier voor informatie over een verblijf in de Bay of Islands (reiscode 277329).

Overnachting in

Auckland

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Guided Bike Tour Auckland

Vanuit downtown Auckland (Unit D, 80 Wyndham St Auckland CBD) vertrek je om 9.30 met een gids voor een fietstocht van ca. 3 uur langs de mooiste en leukste plekken van deze kleurrijke metropool aan het water. Je peddelt over relatief vlakke fietspaden en rustige straten, langs havens en stranden, met fraaie vergezichten. In totaal fiets je ca. 22 km en de fietsen zijn uiteraard inclusief.

Dag 2

Je rijdt 200 km zuidwaarts naar Waitomo. Deze Maori naam komt van ´Wai´ (water) en ´Tomo´ (gat of doline) en kan vertaald worden als ´water dat in een gat verdwijnt´. Het Waitomo district is een groot karstgebied, waar ongeveer 300 grotten in kaart zijn gebracht en opervlaktewater gelijk verdwijnt in ondergrondse spleten en holtes. Na de rit heb je voldoende tijd om af te dalen in de enorme Waitomo Caves, waar miljoenen glimwormen als een sterrenhemel in de duisternis fonkelen.

Uitbreidingsopties:
Omdat je in een leuke, afgelegen accommodatie verblijft, zou je een extra nacht kunnen overwegen. Zeker als je in de ochtend wat langer in Auckland wilt blijven. Rond de Waitomo Caves zijn diverse wandelingen uitgezet.

Overnachting in

Waitomo

Dag 3

Je rijdt 150 km naar Rotorua, het hart van vulkanisch Nieuw-Zeeland, gelegen aan het gelijknamige meer. Hier bezoek je de geisirs en pruttelende modderpoelen van Whakarewarewa en Te Puia.
In de omgeving van Rotorua kun je door de exotische bossen een prachtige wandeling maken. In het plaatsje zelf vind je het Rotorua Museum of Art & History in een schitterend pand temidden van de Government Gardens. Daarnaast is Rotorua een van de belangrijkste centra van de Maori. Hier heb je verschillende mogelijkheden om kennis te maken met deze cultuur.
Omdat het relatief kleine plaatsje Rotorua een ´must see´ is voor alle bezoekers van Nieuw-Zeeland, is het vrij toeristisch.

Uitbreidingsopties: 
Tussen Auckland en Rotorua is een bezoek aan het Coromandel Peninsula (reiscode 277323) mogelijk (klik hier voor meer informatie). Het schiereiland is bekend om zijn uitgestrekte oerbossen met de grootste Kauri bomen van het land, de mooie stranden aan de oostkust, de rotsformaties bij Cathedral Cove en het Hot Water Beach. Als je wil boeken we een mooie accommodatie nabij Whitianga voor je. Afstand Auckland – Whitianga: 200 km en Whitianga – Rotorua:  230 km.

Als je meer tijd wil hebben om de vulkanische verschijnselen rond Rotorua te bezoeken, dan kun je een extra nacht bijboeken.

Overnachting in

Rotorua

Dag 4-5

Tussen Rotorua en Taupo liggen enkele vulkanische parken die je (tegen betaling) kan bezoeken. De wandeling langs de kokende meertjes en kleurige afzettingen in Waimangu Thermal Valley is zondermeer de moeite waard. Daarnaast zijn er geothermische centrales, die met veel stoom, elektriciteit opwekken.
Via het enorme Lake Taupo, ontstaan door een enorme vulkaanuitbarsting, bereik je Tongariro National Park. Dit is het op één na oudste natuurpark ter wereld, bestaande uit drie enorme vulkanen. Hier kun je vele wandelingen, van verschillende lengte, maar altijd met schitterende vergezichten, maken. Je overnacht op 1100 meter hoogte op de flanken van Mount Ruapehu en na aankomst kun je gelijk informatie inwinnen bij het bezoekerscentrum.
Op de tweede dag kun je de pittige Tongariro Crossing doen (ca. 19 km, 750m stijgen en 1050m dalen, 7.5 uur lopen) . Dit is een van de spectaculairste wandelingen in het land, langs dampende kratermeren, roestrode vulkaanpijpen en over grillige lavavelden.

Uitbreidingsopties
De Tongariro Crossing kun je alleen lopen bij goed weer. Wil je hier meer kans op hebben, dan kun je een extra nacht boeken. Op de andere dag zijn er genoeg andere mooie wandelingen te doen, die eventueel ook met minder goed weer gedaan kunnen worden. Tongariro NP is de beste plek om te wandelen op het Noordereiland.

Overnachting in

Whakapapa

Dag 6

Vertrek vandaag vroeg zodat je na 330 km (ca. 5,5 uur rijden) op tijd in Wellington aankomt, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Wellington is een bruisende, gezellige stad met het uitgaanscentrum rond de kleurrijke Cuba Mall. Eind vorige eeuw is men begonnen de verloederde havens op te knappen en het nieuwe Waterfront is nu 'the place to be'. Hier wordt hardgelopen, geslenterd, gefietst, gevist, geluncht, gekletst, gespeeld en gestudeerd...allemaal door elkaar heen. Loop hier rond en geniet. Onderweg kom je het Te Papa tegen, het beste (en gratis) museum van het land. Landinwaart, te bereiken met een steil trammetje, liggen de kleurrijke Botanical Gardens.

Uitbreidingsopties
Wellington is een vaste stop voor alle bezoekers aan NZ, omdat hier de boot naar het Zuidereiland vertrekt, maar dit is beslist geen straf. Wil je meer tijd hebben om in deze leuke stad rond te kijken en bv. te shoppen, boek er dan een extra nacht.

Overnachting in

Wellington

Dag 7-8

Je laat de huurauto achter in Wellington en gaat te voet aan boord van de veerboot naar het Zuidereiland. Na 3 uur varen bereik je Picton waar je per watertaxi naar het Portage Hotel wordt gebracht in de exotische Marlborough Sounds. Dit is een geweldige plek om in alle rust te genieten van de fjorden, een duik te nemen in het heldere zeewater, of een wandeling te maken op de Queen Charlotte Track door bossen vol vogelgeluiden.

Uitbreidingsoptie
Wil je meerdere dagen wandelen over de Queen Charlotte Track, dan kan dat ook (reiscode 277319, klik hier voor meer informatie). Deze meerdaagse wandel trektocht is in te passen ipv het bezoek aan Portage Hotel.

Overnachting in

Portage Cove - Portage Resort hotel

Dag 9

Per watertaxi ga je terug naar Picton waar je na het middaguur je reis vervolgt per huurauto. Je rijdt 120 km door de mooie Wairau Valley naar St. Arnaud, een klein dorpje in het Nelson Lakes National Park. Onderweg kom je, rond Blenheim, door het hart van de Marlborough wijnregio. De wijnbouw is hier veel grootschaliger dan we in Europa gewend zijn en romantische wijndorpjes zoek je hier vergeefs.
St.Arnaud ligt op 600 m hoogte, met verspreid liggende huizen tussen de bomen, omgeven door hoge bergen. Lake Rotoiti is van tijdloze schoonheid en er zijn mooie wandelingen uitgezet door het Mountain Beech forest.

Uitbreidingsopties
Om een echt lange wandeling te doen, naar een uitzichtberg, is het handig een extra nacht in St. Arnaud op te nemen.

Wil je het beroemde Abel Tasman NP bezoeken, genoemd naar de Nederlandse zeevaarder die als eerste Europeaan het onbekende Nieuw Zeeland heeft ontdekt, dan boek je een verblijf in Marahau aan zee. Hier loop of kayak je zo het Abel Tasman Park in (reiscode 277332, klik hier voor meer informatie)
Afstand Picton – Marahau: 175 km en van Marahau naar St. Arnaud is het 125 km.

Overnachting in

St. Arnaud

Dag 10-11

Je rijdt vandaag 200 km van St. Arnaud naar Punakaiki, eerst door de diepe Buller Gorge, dan zuidwaarts over de smalle kuststrook. Je bezoekt de zeehondenkolonie op de windgeteisterde Cape Foulwind en rijdt dan door naar Paparoa NP, met o.a. de Pancake Rocks en mooie regenwoud wandelingen. Hier overnacht je in een kleine nederzetting, direct aan de oceaan.
Op de tweede dag is er een mooie rondwandeling te maken van ca. 3,5 uur langs de fraaie kust en de Porari River in het stille regenwoud.

Overnachting in

Punakaiki

Dag 12-13

Verder zuidwaarts langs de Westcoast, in totaal 240 km. Hokitika is een leuk, historisch goudzoekersplaatsje, direct aan zee, om wat rond te kijken. Het is bekend vanwege de sieraden van greenstone die hier van oudsher gemaakt worden. Vanaf Hokitika worden de nederzettingen steeds kleiner en de natuur steeds grootser.
Bij Franz Josef kun je een stuk richting de gletsjer lopen. Dicht in de buurt van de gletsjer komen, is inmiddels lastig, door de sterke afsmelting. Desondanks is het een mooi gezicht.
De weg stijgt en daalt over drie enorme, beboste morenewallen, overgebleven uit de tijd dat de gletsers vele malen groter waren dan nu, naar Fox Glacier.
Op de vlakte tussen bergen en zee zijn enkele veehouderijen, maar de nederzetting is toch vooral gericht op reizigers. Bij het visitors centre haal je informatie over de omgeving en wandel je dan over een mooi aangelegd pad naar de gletsjer die in het regenwoud verstopt zit.
Op de tweede dag raden we een wandeling over Gillespies Beach aan, een schitterend strand, met zicht over de onmetelijke oceaan aan de ene kant en de begletsjerde Southern Alps aan de andere kant.

Uitbreidingsopties
Tussen Punakaiki en Fox kun je eventueel een verblijf in de bijzondere Wildernis Lodge Arthurs Pass (reiscode 277301, klik hier voor meer informatie) bijboeken.

Wil je meer tijd hebben om deze schitterende omgeving te verkennen, dan kun je nog een extra nacht in Fox Glacier plannen.

Overnachting in

Fox Glacier

Dag 14-15

Eerst volg je nog geruime tijd de fraaie Highway 6 langs de kust. Bij Lake Moeraki is een korte wandeling naar het verscholen Monro Beach mogelijk. Bij het plaatsje Haast draait de weg scherp landinwaarts en begin je aan een klim naar de Haast Pass (560 meter), één van de mooiste alpiene passen van Nieuw Zeeland. Achter de pas liggen enkele karakteristieke enorme, blauwe meren, restanten van voormalige gletsjers. Na 270 km kom je in Wanaka, de eerste wat grotere plaats, gelegen aan zo'n fraai meer. Vanuit Wanaka zijn er fraaie wandelingen te maken in het Mount Aspiring National Park.

Uitbreidingsopties
Tussen Fox Glacier en Wanaka kun je eventueel een verblijf in de bijzondere Wildernis Lodge Lake Moeraki (reiscode 277302, klik hier voor meer informatie) bijboeken. De combinatie van bijzondere regenwouden, enorme rivieren met kristalhelder water en een ongerepte kust met pinguins, vind je niet overal.

Veel mensen overnachten in Queenstown, 70 km voorbij Wanaka. Dit is hét toeristisch centrum van zuidelijk Nieuw Zeeland en biedt een onbeperkte keuze aan wandelingen, fietstochtjes maar ook spectaculaire zaken als raften en bungy jumpen. Helaas is Queenstown erg druk geworden de laatste jaren en begint het zijn charme te verliezen. Daarom prefereren wij Wanaka. Wil je echter in Queenstown overnachten, dan kunnen we dat uiteraard regelen.

Overnachting in

Wanaka

Dag 16-17

Het is ca. 225 km van Wanaka naar Te Anau. Eerst over de Cardrona Road naar het opgeknapte oude mijnstadje Arrowtown. Eventueel kan je even van de hoofdweg af om Queenstown, fraai gelegen aan een enorm bergmeer en omringd door de Remarkable Mountains, te bezoeken. Het vervolg gaat eerst langs de oevers van het Lake Wakatipu, dan door groene graslanden.
Te Anau is gelegen aan het gelijknamige meer aan de rand van Fiordland NP. Vanuit Te Anau kun je een deel van de bekende Kepler Track wandelen, evt. met behulp van de watertaxi. Je loopt door oerbossen en langs het weidse Lake Te Anau. Het is ook mogelijk een cruise op het meer te maken naar de Glowwormcaves.

Te Anau is de toegangspoort tot de roemruchte Milford Sound, een 22 km lang fjord, waar het 290 meter diepe zwarte water omgeven wordt door 1500 meter hoge steile wanden. De 2e dag is gereserveerd voor de spectaculaire rit naar Milford Sound. Alleen per boot krijgt u een juiste indruk van de grootsheid. Je kan hier een optionele dagcruise boeken (zie hieronder), maar het leukst is een Milford Overnight Cruise (reiscode 277311, klik hier voor meer info).

Uitbreidingsopties

Tussen Wanaka en Te Anau ligt het sympathieke plaatsje Clyde, bij Alexandra, aan de 'droge kant' van het Zuidereiland (80 km voorbij Wanaka). Clyde is ontstaan in de goldrush periode en lag aan de Otago Railway die ertsen naar Dunedin bracht. Inmiddels is deze spoorlijn een geliefde meerdaagse fietsroute, de Otago Rail Trail, die je bij ons kunt reserveren (reiscode 277358, klik hier voor meer info). Maar je kunt er ook leuk een of twee dagen verblijven in een sfeervol hotel en een dagtocht maken op de fiets.

Vanuit Te Anau zijn er vele mogelijkheden. Naast wat hierboven staat kan je een excursie maken naar de afgelegen en weinig bezochte Doubtful Sound met een overnachting op een boot (reiscode 277360, klik hier voor meer info), waarbij je eventueel, vanaf het schip, kunt kajakken. En uiteraard zijn er nog meer wandelingen te maken, bv bij Manapouri, waar je eerst de rivier moet overroeien en weinig mensen zult zien.

Overnachting in

Te Anau

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

milford-sound2.jpg

Milford Sound Nature Cruise

In de Milford Sound worden meerdere (kortere) cruises aangeboden. Wij bieden de 2,5 uur durende Nature Cruise aan, waarbij uitgebreid wordt stilgestaan bij het dierenleven in de Milford Sound. Aan boord is een natuur-gids die alle vragen kan beantwoorden en de beste plekken weet om bv. dolfijnen en zeehonden te zien. In een rustig tempo vaar je door het fjord en geniet van de imposante natuur, de loodrechte rotswanden en de watervallen. Aan boord zijn thee en koffie gratis aanwezig. Lunches en snacks zijn aan boord te koop. Tijden: 10.30 tot 13.00 en 13.35 tot 15.50 (tijden kunnen veranderen). Wij reserveren standaard de middag afvaart, maar als je liever 's ochtends gaat kan dat ook.

Dag 18-19

Een lange rit van 420 km over de droge vlaktes in de regenschaduw van de bergen. Hier kan alleen iets groeien als er geïrrigeerd wordt. Vanuit de turkooizen meren is daarom een uitgebreid net van kanalen aangelegd om oa. de fruitbomen van water te voorzien. Langs de weg kun je stoppen bij de vele fruitstalletjes. Twizel, de laatste stop voor het eindpunt, is een nederzetting die is aangelegd voor de mensen die aan de dammen en kanalen werkten.  
Langs het enorme Lake Pukaki bereik je Mount Cook, een nederzetting onder de legendarische Mt.Cook, met 3764 m de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. Je zit hier midden in de ruige natuur van de Southern Alps, met rondom besneeuwde toppen. Voor een laatste maal kun je genieten van de natuur en een mooie wandeling maken naar Hooker Lake.

Uitbreidingsopties
Tussen Te Anau en Mt Cook kun je een verblijf in het sympathieke plaatsje Clyde, bij Alexandra aan de 'droge kant' van het Zuidereiland plannen. Clyde is ontstaan in de goldrush periode en lag aan de Otago Railway die ertsen naar Dunedin bracht. Inmiddels is deze spoorlijn een geliefde meerdaagse fietsroute, de Otago Rail Trail, die je bij ons kunt reserveren (reiscode 277358, klik hier voor meer info).

Wil je verder zuidwaarts dan kunnen we een bezoek aan vogeleiland Stewart Island of Porpoise Bay bij de Catlins voor u organiseren. Dit valt weer te combineren met de oude universiteitsstad Dunedin, 'with a taste of Scotland’. Deze stad staat bekend om zijn mooie historische gebouwen, in Victoriaanse, Edwardian en Vlaamse renaissance stijl. Aan de kust zijn kolonies zeevogels (Albatrossen en Pinguins) te bezoeken. 

Mt Cook is zo'n mooie plek dat je hier ook best een dag langer wil blijven, voor een extra wandeling.

Overnachting in

Mount Cook

Dag 20

Je daalt af uit het gebergte en volgt een schitterende 'scenic route' door de weidse vlakten van de Canterbury Plains, doorsneden door diepe rivierdalen. Na 320 km bereik je Christchurch, een vriendelijke universiteitsstad met fraaie Botanic Gardens, die door de zware aardbeving van februari 2011 flink beschadigd is. Met name een aantal hogere gebouwen in het centrum, waaronder de karakteristieke Cathedral, werden het slachtoffer. Jarenlang was Christchurch een grote bouwput, maar door allerlei nieuwe initiatieven toch de moeite van een bezoek waard. Bijvoorbeeld de kleurrijke Cardboard Cathedral, als tijdelijke vervanging van de half ingestorte stenen kathedraal. Bovendien de laatste mogelijkheid om te shoppen, in het nieuwe winkelcentrum, gehuisvest in vrolijk geschilderde zeecontainers.

Overnachting in

Christchurch

Dag 21

Einde arrangement, begin terugreis.

Uitbreidingsopties
Nabij Christchurch ligt het Banks Pensinsula op een oude vulkaan. Hier kun je een korte, meerdaagse wandel trektocht maken, de Banks Peninsula Track (reiscode 277320, klik hier voor meer info).. Banks Peninsula is eventueel ook als dagtocht vanuit Christchurch te bezoeken.

Wil je walvissen en/of dolfijnen zien dan is vanuit Christchurch een bezoek aan Kaikoura (180 km noordelijker) in te plannen. Dit kan per auto, bus of trein.
Tot slot kan je bij Kaikoura ook een korte, meerdaagse wandel trektocht maken, de Kaikoura Coastal Track (reiscode 277328, klik hier voor meer informatie).

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Dolphin Watching Kaikoura

Je verzamelt bij Dolphin Encounter aan de Esplanade in Kaikoura. Hier is een leuk café met veel informatie over zeezoogdieren.
Om 8.30 en 12.30 begint de 3 tot 3,5 uur durende excursie. eerst een korte busrit naar de haven, dan met een boot de oceaan op.
Het hoofddoel is om Dusky Dolfijnen te gaan bekijken. Deze levendige dolfijnen zijn bekend om hun acrobatische toeren. Daarnaast kan je, als je geluk hebt, zeehonden, orca's of andere walvissen spotten.
Zorg voor warme en waterdichte kleding.

NB. Vanaf dezelfde boot kan je ook (tegen meerprijs) tussen de dolfijnen zwemmen. SNP wil dit niet aanbieden omdat er redenen zijn om aan te nemen dat de zwemmers stress bij de dolfijnen veroorzaken.

Whale Watching Kaikoura

Je verzamelt bij het treinstation van Kaikoura.
Om 10.00 en 12.45 begint de cruise met een korte busrit naar de haven. Je bent ca. 2,5 op de boot (reken op 3,5 uur in totaal, incl inchecken, busrit, etc).
Het hoofddoel is om Potvissen te gaan bekijken. Deze imposante dieren leven het hele jaar in de oceaan bij Kaikoura. De kans dat je ze daadwerkelijk ziet op de cruise is 95%. Als je pech hebt krijg je 80% van de prijs terug. Als je geluk hebt zie je naast de potvissen ook dolfijnen, orca's of andere walvissen.

Zorg voor warme en waterdichte kleding.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

We hebben de overnachtingsplaatsen voor deze rondreis met zorg uitgekozen. Ze variëren van een B&B in een rustige wijk van een grote stad tot een fraaie lodge aan zee: steeds weer een verrassing waar u terecht komt. In het algemeen zijn de kamers ruim, met 1 of 2 grote bedden, en altijd voorzien van douche en wc. Meestal ook televisie en altijd de mogelijkheid koffie en thee te zetten.
Op een paar plaatsen zijn de beschikbare accommodaties zo verschillend dat u een voorkeur kunt uitspreken. Voor Auckland staat dit beschreven op dag 1. In Tongariro NP is er de keuze tussen het chique en luxe Chateau en het sportieve Skotel Alpine Resort, dat eenvoudiger is en wat kleinere kamers heeft. Wij bieden standaard Skotel aan.
In Mount Cook Village is de keus tussen het grote, klassieke Hermitage, met ruime kamers met zicht op Mt.Cook en een weinig sfeervol, minder mooi gelegen en dus goedkoper motel. Wij bieden standaard de Hermitage aan.

Over de maaltijden

Bij de standaard accommodaties staat elke ochtend een Nieuw Zeelands ontbijt voor je klaar. In uitzonderingsgevallen kan het zijn dat er geen ontbijt wordt geserveerd. Dan kun je zelf iets klaarmaken op de kamer (er is minimaal een waterkoker, soms een keukentje) of in een nabijgelegen café ontbijten. 
Een lunchpakket kun je onderweg inkopen of je gaat in een eethuisje lunchen. Voor de avondmaaltijd kun je in Nieuw Zeeland (in de wat grotere plaatsen) in een veelheid aan leuke restaurantjes terecht.

NB. In Nieuw-Zeeland is er 's ochtends vaak een 'Cooked Breakfast', dwz. met gebakken eieren, worstjes etc. Daarom zijn de prijzen hiervoor vrij hoog. Je kan er ook voor kiezen het ontbijt niet van te voren vast te leggen en zelf ter plekke te kijken hoe en waar je ontbijt. Geef dit bij boeking aan.

Inbegrepen

 • 20 overnachtingen in fraaie accommodaties
 • 20 ontbijten
 • veerboot Wellington-Picton
 • watertaxi Picton-Portage Resort (vv)
 • huurauto, incl. alle verzekeringen, alle belastingen, ongelimiteerd aantal kilometers en afkoop eigen risico (zoals elders beschreven)
 • CO2 compensatie verreden kilometers met huurauto
 • atlas met wegenkaarten en stadsplattegronden
 • SNP informatiepakket

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • brandstof
 • eventuele parkeerkosten in steden
 • entrees, bv. van nationale parken en musea
 • excursies
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Huurauto inbegrepen

Voor de standaardlengte van het arrangement is een huurauto bij de reissom inbegrepen (incl. alle verzekeringen, alle belastingen, ongelimiteerd aantal kilometers en afkoop eigen risico), van dag 2 in Auckland tot vertrek van het vliegveld van Christchurch. U heeft een creditcard op naam van de bestuurder nodig. De huurauto die u meekrijgt is afgestemd op het aantal personen:
voor 1 persoon: BC Holden Spark of vergelijkbaar, 4-deurs met airco.
voor 2 personen: DC Toyota Corolla of vergelijkbaar, 4-deurs met airco.
voor 3 of 4 personen: JC Ford Falcon of vergelijkbaar, 4-deurs met airco.
Indien u een andere auto wenst, dan dient u dat bij boeking aan te geven. Klik hier voor meer informatie over de huurvoorwaarden.

Over de activiteiten

In deze reisbeschrijving wordt een indruk gegeven van de mogelijke activiteiten tijdens uw vakantie. Tijdens de rondreis heeft u echter volledige vrijheid om zelf te bepalen wat u gaat doen. In Nieuw Zeeland, en dan met name in de steden en nationale parken zijn alle bezienswaardigheden en activiteiten perfect gedocumenteerd; een bezoek aan VVV en Visitor Centre is daarom vaste prik en levert een schat aan informatie op. Een goede reisgids is onontbeerlijk en vooraf kunt u zich oriënteren wat betreft natuur en wandelingen op: www.doc.govt.nz/parks-and-recreation.
U krijgt van SNP bij dit arrangement geen gedetailleerde routebeschrijving van eventuele wandelingen; deze zijn ter plekke goed gemarkeerd en aangegeven.

Extra dagen

U kunt deze standaardreis, naar eigen wens, op elke overnachtingslocatie uitbreiden met extra nachten. Voor een ontspannen vakantie blijft u op elke locatie het liefst minimaal 2 nachten, zodat u tijd heeft om de omgeving te bekijken of een wandeling te maken. In het dagprogramma is daarom steeds vermeld wat ergens te doen is, zodat u goed kunt bepalen op welke plek u graag langer wilt blijven.


Extra's

Excursies

milford-sound2.jpg

Milford Sound Nature Cruise (vanaf € 50,- per persoon)

In de Milford Sound worden meerdere (kortere) cruises aangeboden. Wij bieden de 2,5 uur durende Nature Cruise aan, waarbij uitgebreid wordt stilgestaan bij het dierenleven in de Milford Sound. Aan boord is een natuur-gids die alle vragen kan beantwoorden en de beste plekken weet om bv. dolfijnen en zeehonden te zien. In een rustig tempo vaar je door het fjord en geniet van de imposante natuur, de loodrechte rotswanden en de watervallen. Aan boord zijn thee en koffie gratis aanwezig. Lunches en snacks zijn aan boord te koop. Tijden: 10.30 tot 13.00 en 13.35 tot 15.50 (tijden kunnen veranderen). Wij reserveren standaard de middag afvaart, maar als je liever 's ochtends gaat kan dat ook.

Guided Bike Tour Auckland (vanaf € 89,- per persoon)

Vanuit downtown Auckland (Unit D, 80 Wyndham St Auckland CBD) vertrek je om 9.30 met een gids voor een fietstocht van ca. 3 uur langs de mooiste en leukste plekken van deze kleurrijke metropool aan het water. Je peddelt over relatief vlakke fietspaden en rustige straten, langs havens en stranden, met fraaie vergezichten. In totaal fiets je ca. 22 km en de fietsen zijn uiteraard inclusief.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Auckland en een terugvlucht vanaf Christchurch.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Indien u van Europa naar Nieuw Zeeland reist maakt u meestal een overstap in Singapore, Hongkong of Kuala Lumpur. In veel gevallen komt u hier 's ochtends aan, en vertrekt uw vlucht naar Nieuw Zeeland pas aan het eind van de dag.
Om deze tijd enigszins goed door te komen zijn er een aantal opties:
U kunt ter plekke een ‘daghotel’ kamer voor 6 uur in het Transit Hotel op het vliegveld nemen (alleen Kuala Lumpur en Singapore).
U kunt voor enkele tientjes in een Transit Lounge terecht. Hier zijn comfortabele ligstoelen, douches, eten en drinken en vaak ook internet.
U kunt een (soms gratis) bustoer door de stad maken, zonder eerst door de douane te gaan.
U kunt de stad zelfstandig bezoeken. U verlaat dan het vliegveld via de douane en hiervoor moet uw paspoort minimaal nog een half jaar geldig zijn.

Tijdens de overstap heeft u nooit de beschikking over uw bagage. In het Transit Hotel of -Lounge treft u handdoek en zeep aan. Omdat de overstap-steden allemaal in de tropen liggen zult u bij een bezoek op eigen houtje flink zweten. Neem daarom wat schone kleding mee in de handbagage (of koop deze ter plekke) voor de vervolgvlucht.

Vliegt u met Emirates dan is er vaak een tussenstop in Sydney of Melbourne. Het is mogelijk in een van deze steden een paar dagen te verblijven om de lange reis te onderbreken.

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Je gaat na aankomst op het vliegveld met een taxi of shuttlebus naar je accommodatie in het centrum.
Vind je het fijner om van het vliegveld afgehaald te worden, dan kunnen we een taxi-transfer reserveren.

Op de dag dat je Auckland verlaat, haal je bij het stadskantoor van de verhuurder de huurauto op. We hebben voor deze formule gekozen omdat het niet fijn is na een lange vlucht (met groot tijdsverschil) in een vreemde, drukke stad links te moeten rijden. Vind je dit geen probleem en kies je ervoor de auto bij aankomst op het vliegveld op te halen, dan kun je dit bij boeking aangeven. De kosten voor een extra dag autohuur zijn vergelijkbaar met de taxikosten die je anders had gehad.

Je kan dit arrangement starten van begin oktober tot eind april. Dit is het Nieuw Zeelandse zomerseizoen. Het Noordereiland (vooral het noorden hiervan) kent een subtropisch klimaat, met milde temperaturen. Het Zuidereiland kent wat meer extremen. De westkust, met het schitterende gematigde regenwoud, behoort tot de natste plekken op aarde. De oostkant in de regenschaduw is gortdroog en zonnig. De zonnestraling is zeer fel, goede bescherming is nodig.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Nieuw-Zeeland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Tijdens dit arrangement rijd je ongeveer 3800 km. De wegen in Nieuw Zeeland zijn in perfecte staat, men rijdt links en er is naar Europese begrippen weinig verkeer (buiten de grote steden). 
Je gaat na aankomst op het vliegveld met een taxi of shuttlebus naar je accommodatie in het centrum en haalt op dag 2 de auto bij het stadskantoor van de verhuurder op. We hebben voor deze formule gekozen omdat het niet fijn is na een lange vlucht (met groot tijdsverschil) in een vreemde, drukke stad links te moeten rijden. Vind je dit geen probleem en kies je ervoor de auto bij aankomst op het vliegveld op te halen, dan kun je dit bij boeking aangeven. De kosten voor een extra dag autohuur zijn vergelijkbaar met de taxikosten die je anders had gehad. 
Bij de oversteek van Noordereiland naar Zuidereiland laat je de auto in Wellington achter en haalt in Picton een nieuwe op (na het bezoek aan Portage Cove). 

Paspoort
Voor een verblijf in Nieuw Zeeland hebt u een paspoort nodig, dat nog minstens 3 maanden na uw terugreisdatum geldig is. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal). Een digitale kopie van alle reisdocumenten in uw mailbox of elders in de 'cloud' is handig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Nieuw Zeeland van maximaal 3 maanden hebt u tot 1 oktober 2019 geen visum nodig.

Vanaf 1 oktober 2019 dient u een ETA aan te vragen (Electronic Travel Authority); dit kost ca. NZ$ 10.
Daarnaast wordt er vanaf deze datum een soort toeristenbelasting geheven (International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL) ) van NZ$ 35. Dit geld wordt besteed aan het verbeteren van de infrastructuur voor het toerisme en het beschermen van de natuur. 
ETA en IVL kunnen vanaf 1 juli 2019 online aangevraagd en betaald worden.

Klik hier voor meer info over en aanvraag van ETA en IVL.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.
Nieuw-Zeeland is in alle opzichten een ‘Westers’ land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verliest u ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat uw bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in uw aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet u hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als u dit niet vanzelf wordt aangeboden moet u er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als u genoeg drinkt moet u ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die u zittend op uw stoel kunt doen, om uw bloed in beweging te houden.

Voor Nieuw Zeeland zijn geen vaccinaties verplicht.


Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Ondanks het niet al te gastvrije onthaal van Abel Tasman is Nieuw Zeeland tegenwoordig één van de veiligste reisbestemmingen ter wereld. Met name in de grote steden dient u natuurlijk wel goed op uw persoonlijke bezittingen te letten.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

auckland14n-003.jpg

Nieuw-Zeeland - Noorder- en Zuidereiland

Nieuw-Zeeland in stijl

Actieve rondreis met huurauto langs comfortabele B&B's, lodges en hotels

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten