Italië - Südtirol - Dolomieten, 8 dagen Langlaufcursus klassieke stijl

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Actief in de sneeuw

Langlaufen vanuit hotel

Op deze cursus leer je als beginner en lichtgevorderde de echte kneepjes van het klassiek langlaufen. Alle basispassen voor het vlakke en omhoog én verschillende bocht- en afdaaltechnieken behoren na deze cursus tot je winterbagage. Iedere dag krijg je les van een ervaren instructeur en in de loop van de week maak je enkele mooie tochten waarbij het geoefende in de praktijk kan worden gebracht. We verblijven in een ideaal gelegen viersterrenhotel met heerlijke wellness.

Uniek aan deze reis

 • 4*-hotel aan de loipe
 • Langlaufcursus
 • Oefenen in langlaufstadion
 • Voor beginners en lichtgevorderden
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Italië - Südtirol - Dolomieten

Om met een “gewone” langlaufreis mee te kunnen, is enige ervaring gewenst, want door de geplande tochten komt de instructie in het gedrang. Op deze unieke langlaufcursus van de SNP-Outdoorschool in de Dolomieten kan je nu de echte kneepjes van het vak leren en langlauftechnieken tot in detail onder de knie krijgen en perfectioneren.
Al het geleerde zal een ideale basis zijn voor een volgende langlaufvakantie. Het ‘leren’ staat dus centraal en tijdens enkele mooie tochten zal het geoefende in de praktijk worden gebracht. ’s Avonds zal de langlaufinstructeur aan de hand van overdag gemaakte video-opnames, de vorderingen bespreken. Hierdoor wordt het leerproces versneld. De door gletsjers uitgeschuurde brede dalen met een relatief vlakke dalbodem zijn ideaal voor deze langlaufcursus en mede hierdoor is het Hochpustertal uitgegroeid tot een trainingscentrum voor het langlaufen.
Tijdens deze cursus verblijven we in een comfortabel hotel in Dobbiaco, waar op loopafstand de loipen beginnen. Met de lokale skibus is het mogelijk om snel de fraaie en vooral sneeuwzekere hooggelegen zijdalen zoals het Fischleintal of de Plätzwiese te bereiken, zodat we tijdens deze bijzondere langlaufcursus van de grootsheid van de Dolomieten kunnen genieten. De Dolomieten zijn immers UNESCO-werelderfgoed!

Dag 1

Aankomst in Dobbiaco. Ons hotel ligt op loopafstand van het station. Na aankomst in het hotel is er nog een heerlijke avondmaaltijd.

Overnachting in

Dobbiaco - Hotel Laurin

Dag 2

Nadat we de langlaufuitrusting gehuurd hebben, geven de SNP-instructeurs een eerste langlaufinstructie. De nadruk zal liggen op gewenning aan de ski’s en de beginselen van het langlaufen. Een belangrijk onderdeel hierbij is het vallen en opstaan. De stokken worden deze eerste dag nog weinig gebruikt. Het gaat vooral om het vinden van de balans op de smalle latten. De lunch tussendoor vindt plaats in een eenvoudige bistro in het langlaufstadion.

Overnachting in

Dobbiaco

Dag 3

Na een uitgebreide warming-up zullen we vandaag, op de relatief makkelijke loipe van het langlaufcentrum achter het hotel, vooral onze aandacht richten op het bewegen in de loipe. Hierbij komen alle aspecten, zoals afzet, glijmoment en de stokinzet, aan de orde. Ook de eerste beginselen van het ontspannen stijgen en dalen worden geoefend. Aan het einde van de ochtend vertrekken we voor een kort tochtje naar de Toblacher See. Na een goede lunch op het terras bij het meer zullen we al oefenend licht dalend naar het stadion terugglijden.

Overnachting in

Dobbiaco

Dag 4

In de ochtend wordt er veel geoefend. Het begint inmiddels al echt op langlaufen te lijken! Het stijgen en dalen komt (weer) aan de orde en er is veel aandacht voor het gebruiken van de stokken. Er worden veel details geoefend vandaag, waaronder een juiste beenafzet. De middag is vrij en wordt er geen les gegeven. Na zoveel uren intensief oefenen kan het lichaam meestal wel wat rust gebruiken. Tijd om een dorpje te bezichtigen, te wandelen, naar de sauna te gaan, een massage te ondergaan, een eenvoudig tochtje te maken of lekker niks te doen.

Overnachting in

Dobbiaco

Dag 5

Vandaag rijden we per skibus naar het Prags Sporthotel om daar je afdaaltechniek op een eenvoudige skipiste te oefenen. Er is aandacht voor het gecontroleerd afdalen, het overwinnen van angst voor enige snelheid, de ploegrem, de ploegbocht en mischien nog veel meer. Hier kan je lunchen met de beste houtoven pizza ooit!
Voor diegene die nog energie over hebben is er de mogelijkheid terug te skiën via Prags en de Pustertaler Marathonloipe naar Niederdorf of zelfs Dobbiaco.
Tochtinformatie: afstand: 3,5 tot 13 km, hoogteverschil: 150 m stijgen, 230 tot 500 m dalen.

Overnachting in

Dobbiaco

Dag 6

Al doende leert men. De komende dagen staan in het teken van het verbeteren van de afzetfase en glijfase en toepassen van de stijg- en daaltechnieken in wisselende omstandigheden. Het leren flexibel om te gaan met het landschap, goed kijken en aanvoelen hoe men moet reageren staat ook centraal. Met de skibus gaan we naar het Fischlein-Tal. Dit is de eerste ontmoeting met het keiharde, kalksteenrijke hart van het Dolomietenmassief. Het dolomietgesteente is hier verweerd tot imponerende rotstorens, zoals de toppen van de Paternkofel en de Elferkofel (3092 m), die hoog boven de dicht beboste vallei oprijzen. De loipen voeren ons langs schitterende uitzichten op de Croda Fiscaline (2675 m). Na de lunch nemen we de afdaling naar Moos of Innichen waarbij we al het geleerde kunnen toepassen. Ook is er de mogelijkheid om met de bus naar het hotel terug te keren.
Tochtinformatie: afstand: 5 tot 20 km, hoogteverschil: 230 m stijgen, 180 tot 500 m dalen.

Overnachting in

Dobbiaco

Dag 7

We verplaatsen ons per taxibus naar een klein maar fantastisch loipegebied op 2000 m hoogte: de Prato Piazza. Hier kan je alle langlauftechnieken die je de afgelopen week hebt geleerd uitproberen op loipes met uiteenlopende zwaarte en hoogteverschillen. Landschappelijk is dit één van de hoogtepunten van de reis: langlaufen in het echte hooggebergte.
Na een heerlijke lunch op het terras in de zon kan je met de bus terug of nog een rondje doen. Als de omstandigheden het toelaten kunnen we eventueel ook afdalen naar Valle di Landro en kan je per bus of op de ski's terug richting Dobbiaco.
Tochtinformatie: afstand: 6 tot 20 km.

Overnachting in

Dobbiaco

Dag 8

Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar.

NB Programma

De uitvoering van het programma is afhankelijk van de weers- en sneeuwomstandigheden. Eventuele wijzigingen zijn te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Het programma aan het begin en het einde van de reis kan in verband met mogelijke veranderingen van vertrek- en aankomsttijden gewijzigd worden.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

We verblijven de gehele week in Dobbiaco. Ons viersterrenhotel Laurin is centraal gelegen in het Pustertal, een dal dat volop langlaufmogelijkheden biedt. Hotel Laurin beschikt over een bar, restaurant en verwarmd buitenzwembad. In het Wellnessbereich vind je sauna, solarium en een whirlpool. Je kunt gratis gebruik maken van WiFi. Je kamer beschikt over een douche en toilet. 

Over de maaltijden

Ontbijt en diner zijn inbegrepen en worden geserveerd in het restaurant van het hotel. Voor het lunchpakket en de tussendoortjes kan je inkopen doen in de nabij gelegen supermarkt. Natuurlijk kan je ook lunchen in een van de restaurants die we tijdens lunchtijd bezoeken.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 7 diners
 • alle transfers ter plaatse volgens programma
 • Langlaufpas
 • toeristenbelasting
 • diensten van 2 SNP-Outdoorschool-langlaufinstructeurs

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • langlaufuitrusting (ter plaatse te huur, ca. EUR 60)
 • lunches
 • evt. extra transfers om routes in te korten c.q. te verlengen
 • verzekeringen en persoonlijke uitgaven

Over de activiteiten

In Dobbiaco geven we cursus in de klassieke techniek van het langlaufen. Deze cursus is bedoeld voor beginners en lichtgevorderden. Onder beginners worden verstaan mensen zonder aanzienlijke langlaufervaring (nog nooit, slechts een enkel dagje, of lang geleden gelanglauft). Lichtgevorderden hebben een beginners-langlaufcursus gevolgd of vergelijkbare ervaring.
Langlaufen is een echte sport, qua inspanning vergelijkbaar met hardlopen. Er wordt veel gevraagd van je balans en het leren gaat met vallen en opstaan. Je gaat nieuwe dingen leren waarbij je ruim 5 uur per dag intensief beweegt. Daarnaast zal je ongetwijfeld veel vallen: dat hoort bij het leerproces. Dit alles vraagt een beweeglijk en sterk gestel. Je moet dan ook over een goede gezondheid en conditie beschikken.
De beide SNP-Outdoorschool-langlaufinstructeurs geven iedere dag langlaufinstructie en omdat er twee instructeurs zijn kunnen zij hun aandacht maximaal verdelen over de deelnemers. Later in de week maken we enkele tochten en zal je het geleerde in de praktijk kunnen brengen.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Je reist op eigen gelegenheid naar Italië. Je ontmoet je reisgenoten in het hotel in Dobbiaco.

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Dobbiaco is ca. 1045 kilometer, vanaf Brussel is het 970 km.

Treininformatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan raden we je onderstaand schema aan. Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu

Je kunt waarschijnlijk via NS / Interrail geen kaartje kopen voor het laatste traject van de treinreis, van Fortezza naar Dobbiaco. Voor dit traject koop je een kaartje via de website van Trenitalia of evt. op het station van Fortezza. 

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je groepsreis is bevestigd en voldoende deelnemers heeft.

Hotel Laurin ligt op ca. 500m loopafstand van het treinstation van Dobbiaco. Je bagage wordt door een medewerker van Hotel Laurin van station naar hotel gebracht.

Treinschema

Heenreis Tijden Treinnr.
Arnhem CS- Düsseldorf Hbf 07:45 - 09:33   RE 19
Düsseldorf Hbf-München Hbf 10:12 - 15:09 ICE 623
München Hbf -Fortezza/Franzenfeste 15:34 - 18:44 EC 83
Fortezza/Franzenfeste -Dobbiaco/Toblach     18:50 - 20:05 R 1889
 
Terugreis Tijden Treinnr.
Dobbiaco/Toblach- Fortezza/Franzenfeste      09:25 - 10:40 R 1846
Fortezza/Franzenfeste- München Hbf 11:15 - 14:26  EC 88
München Hbf - Duisburg Hbf 14:51 - 19:59 ICE 622
Duisburg Hbf - Arnhem CS 20:44 - 22:14 RE 19

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Dolomieten ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. Op dit moment is de trein het meest duurzame vervoersmiddel.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Je hebt ter plaatse geld nodig voor lunches, privé-uitgaven en evt. langlaufuitrusting. In het dorp is een geldautomaat.

De eerste 3 dagen blijven we in Dobbiaco en directe omgeving. Op dag 5 en 6 nemen we de skibus. Op dag 7 rijden we met taxi's naar de Plätzwiese, terug met de skibus.

Profiteer en geniet optimaal van deze intensieve cursus door met een goede conditie te verschijnen. Begin daarom ruim van te voren met duurtraining (hardlopen, fietsen, schaatsen, roeien e.d.). Daarnaast is het aan te raden om alvast wat balans- en evenwichtsoefeningen te doen op één been (wachtend op de bus of tijdens het tandenpoetsen). Tenslotte, voor de echte liefhebber, zijn spierversterkende oefeningen voor de romp (borst, schouder, rug en buik) en vooral ook de armen (triceps!) aan te bevelen. Een goede voorbereiding vermindert spierpijn!

Ondanks dat de wedstrijdlanglaufer uitsluitend wax-ski’s gebruikt, prefereert de recreatieve langlaufer een goede kwaliteit schubbenski, ook wel no-wax- ski genoemd. Hierbij wordt een goede afzet bereikt door de schubben(structuur) op het afzetgedeelte van de ski’s. De ski’s moeten passen bij de lengte, het gewicht én het technisch vermogen van de langlaufer. Dat kan betekenen dat de ski’s gewisseld moeten worden tijdens de cursus.

Het langlaufmateriaal kan je het beste ter plaatse huren, zodat je van materiaal kan wisselen wanneer dat nodig is. Het huurmateriaal bestaat uit ski's, stokken en schoenen. Mocht je eigen langlaufschoenen willen meebrengen, bedenk dan dat niet alle bindingssystemen hetzelfde zijn. Salomon SNS-bindingen zijn bijvoorbeeld niet gebruikelijk in Toblach. Tijdens de week wordt ook aan het ski-onderhoud aandacht besteed, zodat je bij een volgende langlaufreis zelf voor het materiaal zorg kan dragen. Het dragen van te warme skikleding bij het langlaufen is niet verstandig. Door de inspanning krijg je het in een skiuitrusting veel te warm. Het dragen van meerdere dunne lagen wordt geadviseerd. De perfecte langlaufkleding kan je vergelijken met hardloop/schaatskleding in de winter: een goed “laagjessysteem” aangevuld met een winddichte buitenlaag, met name voor het bovenlichaam. Verder moeten de handschoenen niet te dik zijn en nauw sluiten. Een muts en eventueel een hoofdband maakt de uitrusting compleet. Een goed geïsoleerde thermoskan is overdag handig om de thee/koffie warm te houden, maar we komen ook dagelijks bij een koffietentje. 

Paklijst:

• EHBO sporttape en blaarpleisters
• Dagrugzak (25 liter)
• Fleecejack
• Muts
• Sjaal of kol
• Windjack
• Zonnepet
• GELDIG paspoort
• Kopieën van reisdocumenten
• Zonnebrandcrème
• Zonnebril
• Drinkflessen/ bidons/ evt. thermoskan (min. 1 liter)
• Langlaufbroek
• Dunne fleece/wollen pully
• Onderhandschoenen en wanten
• Winddichte en sneeuw afstotende broek
• Tussendoortjes zoals mueslirepen
• Lippencrème met UV-filter
• Lichte wandelschoenen

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Digitaal Corona Certificaat (DCC) / Green Pass*
Veel reisbestemmingen vragen om een geldige QR-code (Digitaal Corona Certificaat of green pass) voor bezoek van horeca en gebruik van OV. Tijdens onze groepsreizen is het niet mogelijk je gedurende de reis te laten testen als je geen geldige QR-code hebt. Dit heeft als consequentie dat de reis voor ons onuitvoerbaar is voor iedereen die niet in het bezit is van een geldige QR-code.
* 'Green Pass' is de benaming voor het digitale coronacertificaat in o.a. Italië.

Deze reis wordt begeleid door twee ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Daarnaast hebben de reisleiders voor deze reis ook onze aanvullende winterscholing gevolgd, waardoor ze extra zijn getraind op het gebied van lawine- en sneeuwkunde. Maak kennis met de reisleiders.

De reisleiders op deze cursus zijn tevens opgeleid tot langlaufinstructeur.

Voor een verblijf in Italië heb je een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Italië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Italië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem, indien je met de eigen auto naar Italië rijdt, ook je groene kaart mee. Je hebt deze nodig als je bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Mazelen
Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) geeft aan dat er in meerdere Europese landen een verhoging wordt gezien van het aantal mazelengevallen.
In Italië is een situatie gaande die enigszins vergelijkbaar is met die van Nederland in 2013/2014. Er zijn daar sinds begin 2017 tot nu toe 2400 gevallen van mazelen gemeld, verspreid over het land, met name onder niet-gevaccineerde personen. Daarom wordt er in Italië nu extra aandacht gevraagd voor de verspreiding van de ziekte en vaccinatie om deze te voorkomen. Voor kinderen die op vakantie gaan naar Italië is het van belang dat ze tijdig conform het Rijksvaccinatieprogramma gevaccineerd zijn. Bij nauw contact met de lokale bevolking (logeren bij Italianen thuis) kan voor kinderen tussen 6 en 14 maanden en volwassenen geboren in Nederland tussen 1965 en 1976 vervroegde vaccinatie overwogen worden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het consultatiebureau of met een reizigersadvies- en vaccinatiebureau.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Italianen zijn wel gewend om bij onenigheid hun stem strijdlustig te verheffen. Kalm en beleefd blijven zal de situatie meestal kalmeren. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Italië - Südtirol - Dolomieten

Langlaufcursus klassieke stijl

Langlaufen vanuit hotel

Zwaarte
Comfort
Actief in de sneeuw
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 630 klanten