Frankrijk - Provence, 7 dagen Rondreis door het land van het licht

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve rondreis per auto langs landhuizen

Tijdens deze active rondreis bezoek je de omgeving van de Dentelles de Montmirail en de Luberon. De Provence behoort tot het mooiste wat ‘La Douce France’ te bieden heeft. Wandel over stille paden met overweldigende uitzichten, door beboste valleitjes, langs okergroeven en kleine akkers, tussen wijngaarden en lavendelvelden. Bezoek pittoreske vestingdorpen uit de 12e en 13e eeuw zoals Gordes en Ménerbes en heerlijke steden als Avignon en Orange. Tijdens je vakantie verblijf je in verschillende, charmante en comfortabele Provençaalse onderkomens die we met veel zorg voor je hebben uitgekozen. Verwen jezelf, en dompel je onder in deze streek van licht en levenskunst.

Uniek aan deze reis

 • Fraaie landschappen
 • Wandelingen naar pittoreske dorpjes
 • Okergroeves van Petit Colorado
 • Romeins Vaison
 • Verblijf in Provencaalse landhuizen
 • Je hond mag mee
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Frankrijk - Provence

Korte weergave van het programma

 • Dag 1 aankomst bij de Dentelles de Montmirail
 • Dag 2 wandelen in de Dentelles de Montmirail
 • Dag 3 rondkijken in de omgeving
 • Dag 4 naar de Luberon
 • Dag 5 wandelen in de Luberon
 • Dag 6 rondkijken in de omgeving
 • Dag 7 einde van het arrangement

Bekijk het uitgebreide programma bij de losse dagen

Dag 1

Aankomst in je verblijfplaats voor de komende dagen in de buurt van de Dentelles de Montmirail, herkenbaar aan de gekartelde rotskam.
De Dentelles de Montmirail is een groen bergmassief tussen Rhônevlakte en Mont Ventoux. Het ligt midden in de Provence, in de Vaucluse, en het is een echt wandelgebied. De kale kalkstenen toppen doen denken aan een indrukwekkende zaag van 750 m hoog. Het gebied wordt omringd door bekende wijndorpen en wijngaarden. De plaatsjes zijn middeleeuws en onbedorven: smalle, steile, met keitjes geplaveide steegjes; oude kalkstenen huizen in de kleur van de berg en schaduwrijke pleintjes. In de nabije omgeving is ook op cultureel gebied veel te zien, zoals Orange met zijn amfitheater en Vaison-la-Romaine met zijn opgravingen van een hele Romeinse stad en een prachtig museum van moderne kunst.  Maar ook winkeltjes, terrasjes en een romantisch, middeleeuwse stadsdeel.

Overnachting in

nabij de Dentelles de Montmirail

Dag 2

Bij de Dentelles de Montmirail hebben we een aantal mooie wandelingen beschreven.

 • Rondwandeling vanuit Séguret door het rustige noordelijke deel van de Dentelles. Grotendeels mediterraan eikenbos en wijngaarden, geen dorpjes. Wandeling: 12,5 km, 480 m stijgen en dalen, 4 uur. Er is ook een kortere wandeling beschreven. Wandeling: 8,5 km, 250 m stijgen en dalen, 2,5 uur. 
 • Korte, rustige rondwandeling vanuit het dorpje Lafare, in het hart van de Dentelles, met geregeld mooi uitzichten, o.a. op de Mt. Ventoux. In Lafare is een prima restaurant voor de lunch. Wandeling: 10,5 km, 400 m stijgen en dalen, 3,5 uur.
 • Prachtige rondwandeling vanaf Hotel Montmirail (gelegen in zuidwesten van de Dentelles de Montmirail) door heuvelachtig terrein, onderlangs de beroemde 'kanten' kalksteenkliffen en hellingen, deels door bos en wijngaarden. Mooiste wandeling van de week, pal onderlangs de Dentelles de Montmirail. Wandeling: 13 km, 3 m stijgen en dalen, 4 uur.
 • Rondwandeling in de omgeving van Beaumes-de-Venise, in de vorm van een '8', met startpunt op het snijpunt van de lussen, zodat beide rondjes ook apart kunnen worden gelopen. Je begint bij het kerkje Notre-Dame d'Aubune, met haar mooie romaanse klokkentoren. Het eerste rondje voert via een steile klim over de rotsige kam van de Crête les Courens en na een steile afdaling via het dorp Beaumes-de-Venise. De tweede lus is vrijwel vlak en voert langs het irrigatiekanaal van Carpentras en over het vruchtbare laagland tussen Beaumes en Sarrians. Eerste lus: 5 km 220 m stijgen en dalen, 1,5 uur. Tweede lus: 7,5 km, 50 m stijgen en dalen, 2 uur.

Overnachting in

nabij de Dentelles de Montmirail

Dag 3

Naast wandelen kun je ook de omgeving met de auto verkennen en je richten op leuke stadjes en de geneugten van het leven. Een leuke markt, lunchen met uitzicht op de Mont Ventoux, een wijnproeverij en afsluiten met een pastis onder de platanen in het levendige Malaucène. 
Rond de Dentelles de Montmirail liggen fraaie wijndorpen als Séguret, Sablet, Gigondas, Vacqueyras en Beaumes-de-Venise, bekend om haar zoete, witte dessertwijn.
Iets verder weg ligt Châteauneuf-du-Pape, met zijn wereldvermaarde wijngaarden of Orange, waar een van de mooiste Romeinse theaters van Europa te vinden is.

Overnachting in

nabij de Dentelles de Montmirail

Dag 4

Van de Dentelles de Montmirail naar Bonnieux (100 km)
De route naar Bonnieux is bijzonder afwisselend. Via Carpentras, met eventueel een uitstapje naar het hooggelegen stadje Venasque, fraai gelegen in het kalklandschap van de Vaucluse, kom je in l'Isle-sur-la-Sorge. In dit bijzondere plaatsje slenter je langs de vele kanaaltjes met helder bronwater van een van de bekendste en grootste bronnen van Frankrijk, de Fontaine de Vaucluse. Hier zie je een complete rivier uit de rotswand stromen.Via het fraaie, goudgele vestingstadje, Gordes, in het land van de ‘bories’, bereik je de magnifieke Abdij van Sénanque, gelegen in een verlaten en vredige vallei. Tenslotte rijd je via Menerbes richting Bonnieux aan de voet van de Petit Luberon, een prachtig dorpje, waar vlakbij je accommodatie te vinden is.

Overnachting in

nabij Bonnieux in de Luberon

Dag 5

Je kunt je programma voor de komende dagen helemaal zelf invullen: wandelen, rondtoeren of lekker 'thuis' blijven en genieten van de rust in tuin en zwembad. De volgende wandelingen zijn beschreven.

 • Door bossen en wijngaarden naar het mooie Lourmarin, geclassificeerd als "un des plus beaux villages de la France". Het heeft behalve veel terrassen en restaurants een heel aantal bezienswaardigheden, zoals het kasteel uit de Renaissance, dat het dorp domineert en van waaruit je een prachtig uitzicht hebt. Wandeling: 10,5 km, 130 m stijgen en dalen, 3 uur.
 • Rondwandeling vanuit Mérindol via de restanten van het Waldenzer dorp Vieux Merindol en over een met maquis en cederbos begroeide uitloper van de Luberon. Wandeling: 8 km, 275 m stijgen en dalen, 3 uur.
 • Rondwandeling vanuit het prachtige middeleeuwse dorpje Lacoste, dat onderaan het roemruchte kasteel van Marquis de Sade ligt. Door een vriendelijk heuvellandschap aan de noordzijde van de Luberon, via de verscholen abdij van St.Hilaire. Wandeling: 11,5 km, 250 m stijgen en dalen, 4 uur.
 • Prachtige wandeling vanuit Auberge des Seguins naar Sivergues. Bossen, beekjes en loodrechte rotswanden, waar zelfs aan alpinisme wordt gedaan. Bij terugkomst heerlijk Provençaalse tapas eten bij de Auberge. Wandeling: 8 km, 250 m stijgen en dalen, 3 uur.
 • Vanuit het pittoreske dorp Cucuron door de wijngaarden naar Vaugines en een kerkje ('ermitage'). Wandeling: 8 km, 175 m stijgen en dalen, 3 uur.

Overnachting in

nabij Bonnieux in de Luberon

Dag 6

Naast wandelen kan je ook een rondtoer met de auto langs leuke plaatsjes en bezienswaardigheden maken. Eén van de hoogtepunten is het rode dorp Roussillon, hooggelegen op de okerkliffen en de bij Rustrel gelegen spectaculaire okergroeves van ‘Petit Colorado’, waar een korte wandeling is uitgezet. 

Maar ook het dorp Lacoste, geplakt tegen een berghelling en gekroond met de ruines van het vroegere kasteel van Markies de Sade. Een uitstapje naar het, aan de zuidkant van de bergrug van de Luberon gelegen, dorpje Lourmarin, is de moeite waard. Dan door naar het door Peter Mayle wereldvermaard geworden Ménerbes, onderscheiden als één van Frankrijk’s ‘Plus Beaux Villages’. Pauzeer hier om te genieten van het spectaculaire uitzicht nabij de kerk en bezoek het bizarre kurkentrekkermuseum. Rijd verder naar Oppède-le-Vieux, een fascinerend ruïnedorp, vanwaar een fraai en lommerrijk pad je onder andere voert naar de overblijfselen van een 12e eeuwse burcht.

 

Overnachting in

nabij Bonnieux in de Luberon

Dag 7

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Voor deze reis hebben we gekozen voor sfeervolle, kleinschalige accommodaties, elk met een eigen karakter en sfeer en mooi gelegen in de natuur van de Provence.
Ze hebben een mooie tuin met zwembad en fraai uitzicht over de omgeving.

NB. Vanwege de kleinschaligheid van de geselecteerde accommodaties raden we aan vroeg te boeken. Indien we een vervangende accommodatie moeten reserveren die bv. geen zwembad heeft, dan overleggen we dit tevoren. 

Over de maaltijden

Elke ochtend wacht je een uitgebreid ontbijt, bij goed weer buiten op het terras. Voor lunch en diner zijn er vele opties in de omgeving. Op sommige avonden kan je ook op de plek waar je overnacht dineren. 

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • SNP digitale reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • (huur)auto
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Je verblijft meerdere nachten op dezelfde plaats zodat je je vakantieprogramma voor een groot deel in eigen hand hebt. We hebben een flink aantal wandelroutes opgenomen van ca. 10 km lengte (op max 30 min rijden van de onderkomens). Daarnaast kan je stadjes en andere bezienswaardigheden bezoeken. Het leukst is natuurlijk om wandelingen met bezoekjes te combineren. daarom gaan veel wandelingen langs een leuk plaatsje.

Extra dagen

Je kunt in iedere accommodatie aansluitende, extra nachten boeken. Eigenlijk is elk van de verblijfplaatsen geschikt om langer te verblijven. We hebben meerdere wandelingen beschreven en er is genoeg te zien en doen in de omgeving. Uiteraard kan je ook heerlijk een dag in de tuin zitten met een boek.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand tussen Utrecht en de Provence is ca. 1200 km, vanaf Brussel ca. 1000 km. Deze afstand kun je in één dag overbruggen, maar wil je het wat kalmer aan doen dan is het raadzaam om voor de trip twee dagen uit te trekken.

Treinreis

Eventueel kan je met de TGV naar station Avignon-TGV., waar je een auto huurt. Het is dan nog ca. 50 km naar de Dentelles de Montmirail

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retour Avignon TGV

Je kan zelf je treintickets boeken via onder meer de volgende sites:

via www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.  

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met je vlucht. Wij bieden je via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

 klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig. 

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Je kunt dit arrangement boeken van begin april tot eind oktober. Op www.provenceguide.com (engelstalig) kun je veel informatie vinden, bv. over de vele evenementen en festivals die georganiseerd worden.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar de Provence ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Ga je binnenkort op reis naar Frankrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/frankrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als jeop reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als je door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als je in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

de_okerrotsen_rond_rustrel.jpg

Frankrijk - Provence

Rondreis door het land van het licht

Actieve rondreis per auto langs landhuizen

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.