lot

Frankrijk - Lot & Quercy, 6 dagen Wandelen langs de Lot

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit chambres d'hôtes

Verblijf in een met liefde opgeknapte boerderij in de stille binnenlanden van het departement Lot, vlakbij de gelijknamige rivier. Langs de Lot vind je het ene na het andere mooie dorpje met kasteel, waarvan Saint Cirq Lapopie het bekendst is. De gastvrouw en -heer kunnen je alles vertellen over de omgeving. Na de wandelingen wacht een koel zwembad, een heerlijke maaltijd en een zacht bed. Deze bestemming kun je uitstekend combineren met andere arrangementen tot een ware ’Tour de France’.

Uniek aan deze reis

 • Rust gegarandeerd
 • Gastvrije ontvangst
 • Wandelen langs mooie dorpjes
 • Bezoek de Grot van Pech Merle
 • Ontspannen verblijf in de natuur
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dit is een app only reis

Tijdens deze tocht volg je de route via de app SNP Routes op je smartphone of tablet. Bij deze reis ontvang je geen papieren routebeschrijving en kaartmateriaal. Alle reisinformatie vind je voor vertrek in de routeapp en in Mijn SNP. Kijk voor meer informatie op moeiteloos navigeren met de app SNP Routes.

Dag tot dag

Frankrijk - Tour de France, Lot & Quercy

Beknopt programma van deze trip:

 • Dag 1 aankomst in Pech Blanc
 • Dag 2 rondwandeling langs Calvignac
 • Dag 3 rit naar Conduché, rondwandeling via Pech Merle
 • Dag 4 rit naar Larnagol, rondwandeling via Font Nègre
 • Dag 5 rit naar Bouzies, rondwandeling via Saint-Cirq-Lapopie
 • Dag 6 vertrek en mogelijk nog een wandeling

Voor meer info, kijk je bij het dag- tot dag programma.

Dag 1

Aankomst in Pech Blanc.

Overnachting in

Pech Blanc

Dag 2

Op deze eerste wandeldag maak je een afwisselend rondje vanuit de chambres d'hôtes, het pad begint voor de deur. Door weilanden. akkers en stille bossen loop je richting de Lot, Vanaf een heuvelrug overzie je het dal met het fraaie Chateau de Cénevières. Je steekt de rivier over en volgt een weggetje aan de noordoever. Bij het mooie dorpje Lanagol weer terug naar de andere kant en omhoog naar het bijzonder mooi gelegen Calvignac met een gezellige Bistrot die uitkijkt over de Lot. Terug de stilte in via smalle weggetjes en karrensporen.
Bij terugkomst wacht het zwembad.
Wandeling: 19 km, 425 m stijgen en dalen, 6,5 uur lopen.  

Overnachting in

Pech Blanc

Dag 3

In een klein half uur rijd je naar Conduché, waar de rivier de Célé in de Lot uitkomt. Je volgt de GR hoog over het kalksteenplateau naar de Grot van Pech Merle, beroemd om zijn prehistorische muurschilderingen. Er is tijd genoeg voor een bezoek. Je daalt af naar Cabrerets, met het gelijknamige kasteel, aan de Célé. Hier kan je picknicken of lunchen. Over een beboste heuvelrug loop je terug naar de auto. In de verte kun je bij helder weer de vulkanische bergen van de Cantal zien (met sneeuw in de winter).
Wandeling: 13,3 km, 450 m stijgen en dalen, 4,5 uur lopen.

Overnachting in

Pech Blanc

Dag 4

In 10 min rijd je naar Larnagol aan de Lot. Hier loop je een mooi zijdal van de Lot in op zoek naar de Source de Font Nègre, een bron met heerlijk helder water. Een mooie plek om je lunchpakket soldaat te maken. Dan weer wat omhoog tot je van boven op de lot kijkt en een smal paadje over een steile helling boven de rivier terug volgt naar Larnagol.
Wandeling: 8,5 km, 300 m stijgen en dalen, 3,5 uur lopen.

Overnachting in

Pech Blanc

Dag 5

Rit naar de startplek van de wandeling in Bouziès (25 minuten). Je wandelt langs de beroemde Chemin de Halage, een wandelpad langs de Lot, uitgehakt in de rotswand naar het pittoreske Saint-Cirq-Lapopie. Een waardige afsluiting van je verblijf in Pech Blanc.
Wandeling: 16,5 km, 470 m stijgen en dalen, 5,5 uur lopen.

Overnachting in

Pech Blanc

Dag 6

Vandaag eindigt het arrangement. 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in een fraai gerestaureerde boerderij in een gehucht midden in de natuur van het Parc Naturel Regional des Causses du Quercy, waar je gastvrij wordt ontvangen door de Nederlandse eigenaren. De chambres d’hôtes heeft vijf ruime gastenkamers met elk een eigen badkamer. Na de wandeling is er een verwarmd buitenzwembad (in de zomer) met een prachtig uitzicht over de natuur. Neem hiervoor een badhanddoek mee. Als het minder mooi weer is kan je terecht in de grote overkapte buitenlounge of de eetkamer met open haard.

Over de maaltijden

De dag begint goed met een uitgebreid ontbijt.
Voor een picknick onderweg kan je in een dorpje inkopen doen. Soms kan je onderweg bij een eethuisje neerstrijken. Het is ook mogelijk ter plekke een lunchpakket te bestellen bij de accommodatie.
Op twee avonden wordt er 's avonds een heerlijke table d'hôte voor je verzorgd. Op de andere dagen kan je elders in een restaurantje eten (10-25 min rijden). Als de gastheer/vrouw vaker kookt kun je eventueel meer avonden meedoen met de table d'hôte (ter plekke betalen).

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • 2x diner
 • Toeristenbelasting
 • Wandelroutes in de SNP Reis app

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Eventuele transfers
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Reisinformatie

Je volgt de route met de SNP Route App op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee. Zorg voor een goed opgeladen smartphone en een powerbank. In de reisinformatie staat hoe de route app te downloaden en te gebruiken. Alle benodigde informatie voor je reis ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

De wandelingen gaan over (soms stenige) wandelpaden, bospaden, karrensporen en rustige asfaltweggetjes door afwisselend bos en open landschap. De Quercy is glooiend. Langs de Lot kan je wat steilere klimmetjes hebben. Ter plekke zijn nog veel meer leuke wandelingen in de omgeving beschikbaar, ook korter en lichter, dan hier beschreven.
In de zomer is er van alles te doen rond de rivier de Lot, waarbij alle bezienswaardigheden, winkeltjes en horeca open zijn. Naarmate je verder van de zomer afkomt in voor- en najaar wordt het stiller en zal je je lunches goed moeten plannen met de eigenaren van de chambres d'hôtes waar je verblijft.

Extra dagen

Je kan dit arrangement naar believen verlengen. De eigenaren van de accommodatie hebben nog verschillende tips voor wandeltochten en excursies in de omgeving.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Pech Blanc is ca. 1075 km. Je kan de auto bij de accommodatie parkeren. De auto heb je op enkele dagen nodig om bij het begin van de wandeling te komen.

Treinreis

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retourtje Bordeaux-St.Jean.
Met de TGV ben je in 2 uur van Parijs in Bordeaux, een zeer snelle verbinding. Bordeaux is ook een mooie stad, dus een extra overnachting hier wordt aanbevolen.

Omdat je een auto nodig hebt om bij de accommodatie te komen en om naar de wandelingen te rijden, raden we aan in Bordeaux een auto te huren.
Het is dan nog ca. 250 km rijden naar Pech Blanc

NB. Bij de meeste treinverbindingen naar het zuiden van Frankrijk ga je in Parijs met de metro van Gare du Nord (waar de Thalys aankomt) naar een ander station (bv. Gare de Lyon of Gare Montparnasse) voor het vervolg van je treinreis. Dit is allemaal duidelijk aangegeven en niet lastig te vinden, maar minder comfortabel dan overstappen van het ene perron naar het andere.
In de richting van de Alpen en Valence/Avignon zijn er echter ook verbindingen (met name in de zomer) die vanuit Brussel om Parijs heen gaan, zodat je niet met de metro de stad hoeft te doorkruisen. Van de andere kant, als je een hotelletje in Parijs boekt, kan je je vakantie makkelijk uitbreiden met een bezoek aan de Lichtstad. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden aan om de treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.

Je kan dit arrangement starten van begin februari tot eind oktober. In het voorjaar is de omgeving een bloemenzee. In de zomer kan het erg warm zijn, en kan je verkoeling zoeken in de Lot of het zwembad. Het najaar is een feest van mooie herfstkleuren. Buiten de zomer is er minder geopend in de omgeving (bezienswaardigheden, winkels, horeca).

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Frankrijk ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Carmacal Lot & Quercy 304525

Ga je binnenkort op reis naar Frankrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/frankrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als jeop reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als je door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als je in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

lot

Frankrijk - Lot & Quercy

Wandelen langs de Lot

Wandelvakantie vanuit chambres d'hôtes

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.