Frankrijk - Dordogne, 7 dagen Rondreis per auto in de Périgord

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve rondreis per auto vanuit drie bijzondere onderkomens

'De natuur is mooi, maar er moet wel wat bij te drinken zijn' heeft onze vaderlandse dichter Tollens eens gezegd. Hij zou in in dit prachtige land met zijn kastelen, abdijen en bastides hebben genoten van natuur, cultuur en gastronomie, afgewisseld met mooie wandelingen en fietstochten. Met na gedane arbeid uiteraard een goed glas wijn. Je bent te gast in in drie uitstekende en sfeervolle onderkomens.

Uniek aan deze reis

 • Bastidestadje Monpazier
 • Prehistorie in de grotten van Lascaux
 • Makkelijk te verlengen tot een 8, 9 of 10-daagse vakantie
 • Kastelen langs de Dordogne
 • Landelijke fiets- en wandeltochten
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Frankrijk - Dordogne

In het kort ziet het programma voor de komende dagen er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst en overnachting in Brantôme
 • Dag 2: activiteiten rond Brantôme, overnachting in Brantôme
 • Dag 3: rit naar Sarlat la Caneda, overnachting Sarlat la Caneda
 • Dag 4: activiteiten rond Sarlat la Caneda, overnachting Sarlat la Caneda
 • Dag 5: rit naar Monpazier, overnachting in Monpazier
 • Dag 6: activiteiten rond Monpazier, overnachting in Monpazier
 • Dag 7: terugreis

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst in het kleine stadje Brantôme, gelegen in de bocht van de rivier de Dronne en gedomineerd door de indrukwekkende abdij. Het centrum ligt op een eiland tussen de rivierarmen.

Overnachting in

Brantôme

Dag 2

Vanuit Brantôme is een afwisselende wandeling beschreven (9,5 km, 190 m stijgen en dalen, ca. 2,5 uur lopen). Daarnaast is de Abdij een bezoek waard en zijn er mooie tuinen te bezoeken.

Overnachting in

Brantôme

Dag 3

Van Brantôme naar Sarlat la Caneda ca. 100 km.
Je komt onderweg langs Périgueux, met zijn indrukwekkende kathedraal Saint-Front en de oude Romeinse stad Vesunna. Daarna kruist de route de rivier Vezère. Dit deel van de Périgord is beroemd vanwege de prehistorische vondsten die zijn gedaan, waarvan de grotten van Lascaux bij het plaatsje Montignac wel de bekendste zijn. Bij Les Eyzies kan je het fraaie Musée National de Préhistoire bezoeken

Overnachting in

Sarlat la Caneda

Dag 4

Sarlat-la-Caneda is een goed bewaard renaissance juweeltje en een gewilde locatie om films op te nemen. Er is een stadswandeling uitgezet langs alle belangrijke sights, zoals de Cathédrale Saint-Sacerdos, Abbaye Sainte-Claire en de Chapelle des Pénitents-Blancs. 
's Middags kan je naar de oevers van de Dordogne rijden, waar bij La Roque-Gageac een mooie wandeling van 10 km is uitgezet. Je loopt vanaf de rivier omhoog naar het rustige achterland met bossen en boerderijen om aan het eind van de wandeling door het tegen de rotswand gebouwde dorp af te dalen, met schitterende vergezichten. (330 m stijgen en dalen) 
Voor de liefhebbers van fraaie tuinen liggen er binnen een half uur rijden van Sarlat, vier bijzondere Jardins, de meeste vlak langs of boven de rivier de Dordogne.

Overnachting in

Sarlat la Caneda

Dag 5

Van Sarlat naar Monpazier (ca. 50 km)
Dit is een kort ritje, maar we raden aan om wat omwegen te maken. Rij van Sarlat direct zuidwaarts naar de Dordogne en volg de zuidelijke oever langs het imposante Chateau de Castelnaud en de fraaie tuinen van Chateau de Milandes. Daarna zet je koers naar het mooi gelegen Belvès, voor een korte wandeling door het plaatsje. Wil je nog een echte wandeling maken, dan kan dat bij de even verder gelegen Abdij van Cadouin. De rit eindigt bij Hotel Edward I aan de rand van Monpazier. Nadat je je in dit heerlijke hotel hebt geïnstalleerd, loont het de moeite naar het dorpsplein te wandelen om een indruk te krijgen van de perfecte symmetrie van dit model-bastide stadje. Vanavond wordt er een heerlijk diner geserveerd.

Overnachting in

Monpazier - Hotel Edward I

Dag 6

Vanuit Monpazier kan je vele activiteiten ondernemen. Je kan bij het hotel een fiets huren om een niet te zware fietstocht naar het kasteel van Biron te maken, eventueel verlengd met een bezoek aan het fraaie klooster van Gavaudu. Maar je kan ook mooi wandelen in de omgeving of een autorit langs de bastidestadjes van Montflanquin en Villeréal (waar op zaterdag een marktje is). Een tijdje luieren aan de rand van het zwembad, kan natuurlijk ook.

Overnachting in

Monpazier - Hotel Edward I

Dag 7

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je begint de vakantie in een fraaie chambres d'hôtes in een oude villa, op 400m van het centrum van Brantôme. Er zijn maar een paar kamers, dus de tuin en het terras zijn bijna voor jezelf.

In Sarlat-la-Caneda ligt het gastvrije onderkomen op een heuvel boven het historisch centrum. Het oudste gedeelte van dit charmante hotel stamt uit de 14e eeuw en in de fraaie tuin schittert een koel zwembad. 

Tot slot ben je te gast in het bijzondere Hotel Edward I, een 19de eeuwse 'gentilhommière'.  Het kasteelhotel is stijlvol en harmonieus gemeubileerd en beschikt over een tuin met zwembad.

NB. In Brantôme er Sarlat hebben de voorkeurs accommodaties slechts weinig kamers. Als deze vol zitten reserveren we een kamer in een goed hotel in het plaatsje.

Over de maaltijden

Elke ochtend geniet je van een heerlijk Frans ontbijt. Daarnaast wordt er in Monpazier op de dag van aankomst een mooi diner geserveerd. Voor de overige dagen kun je zelf een leuk restaurant uitzoeken. Voor de lunch kan je natuurlijk altijd in een restaurant terecht, maar als je gaat wandelen is het soms ook handig om onderweg te picknicken.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 1x diner
 • SNP reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • eventuele fietshuur
 • vervoer ter plekke
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekering

Extra dagen

Je kan op alle 3 de overnachtingsplaatsen aansluitende, extra nachten boeken. Er is overal genoeg te doen en zien. Met name in Monpazier zijn er meerdere wandelingen en fietstochten beschreven.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand van Utrecht naar de Dordogne bedraagt ca.1000 km. In Brantôme en Monpazier kan je gratis parkeren bij de accommodatie. In Sarlat is de gratis parkeerplaats op 400m lopen van het hotel.

Treinreis

Je kan met de supersnelle TGV, via Parijs, naar station Bordeaux-St.Jean reizen en vandaar verder per huurauto.
Bordeaux is overigens een schitterende stad, die de moeite van een bezoek waard is. We kunnen hier een mooi hotel in het centrum reserveren.

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retour Bordaux-St.Jean

Je kan zelf je treintickets boeken via onder meer de volgende sites:

via www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.  

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Je kan dit arrangement dagelijks starten van begin april tot begin november.
In de Périgord hebben de verschillende jaargetijden hun eigen charme. De zeer zachte lente, de heerlijk warme zomers, en vooral ook de herfst met zijn vele goudgele tinten. 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Dordogne ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Ga je binnenkort op reis naar Frankrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/frankrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als jeop reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als je door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als je in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

s

Frankrijk - Dordogne

Rondreis per auto in de Périgord

Actieve rondreis per auto vanuit drie bijzondere onderkomens

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.