Duitsland - Taubertal, 5 dagen Fietstocht over de rivierenroute en langs vakwerkstadjes

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Fietsen

Fietstocht langs hotels

Ontdek het culturele en romantische karakter van het 'lieflijke Taubertal' tijdens een korte fietstocht. Al fietsend langs de rivieren de Tauber en Main ontdek je middeleeuwse steden, pittoreske vakwerkhuizen, indrukwekkende kastelen en schilderachtige wijnlandschappen. Waar de Tauber bij Wertheim in de Main uitmondt, fiets je verder over de prachtige Mainradweg met zijn zonovergoten wijngaarden. Geniet van de beste Frankische wijnen op zoek naar de sporen van Sneeuwwitje bij Lohr.

Uniek aan deze reis

 • Fietsen langs twee romantische rivieren
 • Middeleeuwse steden
 • Langs pittoreske vakwerkhuizen
 • Fietsen door wijnlandschappen
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Duitsland - Duitsland - Taubertal

In het kort ziet het programma er als volgt uit:

 • Dag 1: Aankomst in Rothenburg ob der Tauber
 • Dag 2: Fietsen langs rivier de Tauber en vakwerkhuizen, 45 km, overnachting in Werkersheim
 • Dag 3: Door het Taubertal en langs de oude binnenstad van Bad Mergentheim, 60 km, overnachting in Wertheim
 • Dag 4: Door het Maintal en langs het Rothenfelse kasteel, 45/60 km, overnachting in Lohr am Main of Gemünden
 • Dag 5: Einde arrangement
Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst in Rothenburg ob der Tauber. Waan je terug in de tijd in deze middeleeuwse stad met een rijke geschiedenis. Bezoek de oude stadmuur, struin langs de prachtige vakwerkhuizen en bezoek hét wereldbekende fotogenieke Plönlein in het middeleeuwse centrum. Tip: Laat je 's avonds door de nachtwaker door de oude stad leiden en leer allerlei dingen over het leven in Rothenburg in het verleden. Het is zeker de moeite om een extra dag bij te boeken om de tijd te hebben om deze bijzondere stad te ontdekken.

Overnachting in

Rothenburg ob der Tauber

Dag 2

Fietstocht: Rothenburg - Weikersheim, ca 45 km.

Je volgt vandaag de loop van de rivier de Tauber stroomafwaarts door het mooie Taubertal, dat zich uitstrekt van Rothenburg tot aan Wertheim. Onderweg passeer je de sfeervolle stadjes Creglingen en Röttingen, die beide indruk maken met hun prachtige idyllische vakwerkhuizen. Over een deel van de Tauber Altmühl Radweg, die niet voor niets een van de populairste fietsroutes is, kom je aan in Weikersheim. Hier ontdek je de pittoreske oude stadje naast het gelijknamig kasteel. 

Overnachting in

Werkersheim

Dag 3

Fietstocht: Weikersheim - Wertheim, ca 60 km.

Na het ontbijt vervolg je de route langs de Tauber en bezoek je de historische oude binnenstad van Bad Mergentheim, met zijn charmante vakwerkhuizen en het oude stadhuis uit de Renaissance. Via Tauberbischofsheim fiets je naar je bestemming Wertheim, waar de Tauber en de Main samenkomen tussen groene, beboste hellingen.

Overnachting in

Wertheim

Dag 4

Fietstocht: Wertheim - Lohr/Gemünden, ca 45/60 km.

Na het ontbijt fiets je Wertheim uit en fiets je een stuk van de Mainradweg door het rustige, bosrijke landschap van het Maintal. Via Marktheidenfeld, waar de Frankische wijncultuur centraal staat, vervolg je je route door de wijngaarden naar Rothenfels. Hier torent het Romaanse kasteel uit boven de rivier en de smalle vallei. Via rivier de Main bereik je uiteindelijk Lohr of Gemünden. Waan je in Lohr in een sprookje en bezoek het kasteel waar Sneeuwwitje zou zijn geboren.

Overnachting in

Lohr am Main of Gemünden

Dag 5

Na het ontbijt eindigt het arrangement, tenzij je natuurlijk een extra dagje hebt bijgeboekt.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in goede, sfeervolle hotels met comfortabele kamers, gunstig gelegen voor de fietsroute. Omdat we met kleine (soms niet meer dan enkele kamers) hotelletjes werken is niet voor elke overnachtingsplek op voorhand te zeggen waar je overnacht. Soms betekent het dat je op ene dag een paar kilometer meer, op een andere dag een paar kilometer minder zult fietsen dan in het standaardprogramma. Alle door ons geselecteerde accommodaties zijn echter vergelijkbaar in kwaliteit en entourage.

NB: In Duitsland wordt onder 'gescheiden bedden' meestal verstaan: één grote ombouw, met 2 matrassen (waartussen nauwelijks ruimte is) en 2 dekbedden.
Wil je twee bedden die wel een stuk uit elkaar staan, dan kun je dat melden en dan kijken we wat mogelijk is.

Over de maaltijden

Het ontbijt wordt door de hotels verzorgd. Overal staat een heerlijk ontbijtbuffet voor klaar met diverse keuzes aan broodjes, yoghurt, granen, fruit en beleg. Lunchinkopen kun je dagelijks onderweg doen, maar er zijn ook altijd leuke restaurantjes en terrasjes op de route. ‘s Avonds kun je in een restaurant, of in de accommodatie zelf, prima dineren.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • bagagetransfers dag 2,3, en 4 (max 20 kg per stuk)
 • fietsroutes in SNP Reis-app
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • fietshuur
 • trein eindpunt-startpunt dag 5
 • entrees
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • eventuele toeristenbelasting (Kurtaxe)

Over de activiteiten

Tijdens deze rivierroute fiets je dagelijks tussen de 45 en 60 km. De route is vrijwel overal vlak omdat je het rivierdal volgt. Een enkele keer zijn er een paar korte (maar soms steile) klimmetjes. Hier kun je ook even gaan lopen.

Extra dagen

Indien gewenst kun je bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die deze kosten dekt. Je kunt via ons bij a.s.r. een reisverzekering inclusief dekking voor bijzondere sportuitrusting afsluiten.

Meer informatie over onze verzekeringen

Extra's

Fietshuur

Trekkingfiets - 27 versnellingen (vanaf € 49,- per persoon)

Je trekkingfiets heeft 27 versnellingen met derailleur. De fiets is voorzien van een goed slot (één slot per 2 fietsen), pomp, bagagedrager met fietstas en een zadeltasje.

Voorwaarden:

 • Je dient de fiets samen met de boeking van de reis te reserveren.
 • Vergeet niet om je lengte door te geven.

e-bike (vanaf € 138,- per persoon)

Je kunt voor deze reis ook een e-bike, een fiets met electrische trapondersteuning, huren van het Zwitserse merk Flyer. De e-bike beschikt over 7-8 versnellingen en is uitgerust met fietstassen en een zadeltasje.

Voorwaarden:

 • Je dient de fiets samen met de boeking van de reis te reserveren.
 • Vergeet niet om je lengte door te geven.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Rothenburg is ca. 575 km. Afhankelijk van waar je precies overnacht kun je de auto bij de accommodatie parkeren, tegen betaling. De laatste dag kun je met de trein (ca. 2,5 uur, 2x overstappen) terug naar Rothenburg. Indien je met eigen fietsen bent: het meenemen van de fiets in de trein is mogelijk met een extra fietskaartje.

Je kunt er ook voor kiezen om op dag 1 de auto al bij het eindpunt te plaatsen en met de trein terug naar het beginpunt te reizen. Zo hoef je op de laatste dag de auto niet eerst op te halen en kan je direct doorrijden naar huis.

Treinreis

Je kiest een treinreis heen naar Rothenburg ob der Tauber. Daar neem je een taxi naar uw accommodatie. De laatste fietstocht eindigt in Lohr am Main of Gemünden. Hier neem je de trein terug naar huis.

Treinschema

Bij dit arrangement past een treinreis met het volgende schema:

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Rothenburg Ob Der Tauber   08:08 - 14:51  3
Lohr Bahnhof – Amsterdam CS    09:15 - 15:29 1

Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. 

SNP kan deze treinreis voor je reserveren. De prijs wordt getoond in het boekingsformulier als je de treintrajecten aanvinkt. Mochten wij de treinreis niet voor deze prijs kunnen reserveren, dan nemen we contact met je op.

Klik hier; Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor meer informatie over deze App en reizen per trein.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of www.interrail.eu
Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.

Je kunt dit arrangement starten van ca. begin april tot medio oktober op elke gewenste dag van de week. Omdat we werken met kleine hotels raden we aan om op tijd te boeken, zodat de mooiste plekjes nog beschikbaar zijn!

Ga je binnenkort op reis naar Duitsland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/duitsland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/duitsland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Fietsvakantie Duitsland Rothenburg Radfahrer

Duitsland - Taubertal

Fietstocht over de rivierenroute en langs vakwerkstadjes

Fietstocht langs hotels

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (vanaf 01-10-2023 t/m 16-12-2023, op zaterdag gesloten)