Duitsland - Pfalz, 4 dagen Wijngaarden, amandelbomen en burchten

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit Gutshof

Wandelen over de Pfalzer Weinsteig vanuit een fijn eco-hotel. Dit 'Toscane van Duitsland' biedt in het voorjaar bloeiende amandelbomen en in het najaar prachtig kleurende wijnvelden en bossen. Onderweg burchten voor fraaie uitzichten en stadjes en pittoreske wijndorpjes met mooie vakwerkhuizen, terrasjes en natuurlijk gelegenheid tot wijnproeverijen.

Gratis openbaar vervoer en een treinstation vlakbij: een ideaal arrangement per trein!

Uniek aan deze reis

 • Het Toscane van Duitsland
 • Verblijf in 3*-eco-Gutshof
 • Gratis openbaar vervoer
 • Wandelen over de Pfalzer Weinsteig
 • Wijngaarden, amandel- en fruitboomgaarden
 • GPS-tracks aanwezig
 • Je hond mag mee
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Duitsland - Pfalz

In het kort ziet het programma voor de vier dagen van deze reis er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst, korte wijnwandeling, overnachting Edenkoben
 • Dag 2: Weinsteig Gleisweiler - Ludwigshöhe, overnachting Edenkoben
 • Dag 3: Weinsteig Hambacher Schloss - St. Martin, overnachting Edenkoben
 • Dag 4: Verlenging met e-biketocht of einde arrangement
Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Als je vroeg in Edenkoben aankomt, kun je nog een bezoek brengen aan bijvoorbeeld het Weingut ‘Kloster Heilsbruck’, een dertiende-eeuws Cisterziënzerklooster. Of maak een wandeling langs verschillende wijnlandgoederen in het karakteristieke wijndorp Rhodt unter Rietburg, met mogelijkheden voor een proeverij. Je maakt kennis met het landschappelijke gezicht van de Pfalz: beboste bergen en heuvelachtige uitlopers naar de vlakke Rijnvallei, dicht beplant met wijnstokken en verspreid liggende romantische wijndorpjes.
Wandeling: 8,5 km, 125 m stijgen en dalen, wandelduur: ca. 2,5 uur.

Overnachting in

Edenkoben

Dag 2

Vandaag neem je de bus naar Gleisweiler. Je volgt in eerste instantie het gebied met overgang tussen de beboste hellingen en de glooiende wijngaarden. Vanaf de St. Anna Kapelle, een belangrijke bedevaartsplek, heb je een prachtig uitzicht over de Rijnvallei. Vervolgens kun je door het Pfalzer Wald omhoog klimmen en kom je langs de statige, okergele zomerresidentie van de vroegere koning Ludwig I von Bayern, of wie hoger wil: de Rietburg. Vanaf deze hoogte kijk je in het middaglicht uit over Rodt unter Rietburg en Edenkoben. Via het 'Friedensdenkmal' tussen amandelbomen en wijngaarden, terug naar Edenkoben.
Wandeling: 14,5 km, 450 m stijgen dalen. Wandelduur: ca. 5 uur.

Overnachting in

Edenkoben

Dag 3

Je begint de dag met een busrit naar Diedesfeld en eventueel een  bezoek aan het Hambacher Schloss, gelegen hoog boven de wijngaarden op een vooruitstekende heuvelrug. De Weinsteig voert je door prachtige bossen gestaag omhoog naar de Kalmit, met 673 meter de hoogste top van het Haardtgebirge. Hier zie je waarom het Pfälzerwald een Unesco-Biosfeerreservaat is.  De rode zandstenen toren van St. Martin is het volgende doel en is al van verre tussen de wijngaarden te zien. Vele historische panden, vaak in barokstijl en getooid met bloembakken, sieren dit prachtige, maar populaire dorp. Via een stukje Pfalzer Wald en het Friedensdenkmal terug naar het hotel in Edenkoben.
Wandeling: 16,5 km, 300 m stijgen en 350 m dalen. Wandelduur: ca. 6 uur.

Overnachting in

Edenkoben

Dag 4

Na het ontbijt eindigt het arrangement, tenzij je je verblijf hebt verlengd. In dat geval kun je gratis gebruikmaken van een dagje op de e-bike. Wij zorgen voor een leuke fietsroute. Een extra wandeling is ook mogelijk, net als een bezoek aan de interessante steden Speyer of Landau (gratis openbaar vervoer bij verblijf in ons hotel). Een fraai wijnstadje is Neustadt, met de vakwerkhuizen van de Altstadt als blikvangers.
Wandeling: 11 km, 350 m stijgen en dalen. Wandelduur: ca. 4 uur.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in het het ecologisch gerunde 3* Hotel Gutshof Ziegelhütte in Edenkoben. Dit is een CO2-neutraal hotel, met diverse Duurzaamheidscertificaten. De vestiging in oude industriële gebouwen geeft deze een tweede leven en levert een bijzonder gevarieerd hotel op met binnenplaatsen en diverse kleinere gebouwen, waar de prima kamers gevestigd zijn. Alle hedendaagse comfort is voorhanden en het hotel heeft een eigen restaurant.

NB: In Duitsland wordt onder 'gescheiden bedden' meestal verstaan: één grote ombouw, met 2 matrassen (waartussen nauwelijks ruimte is) en 2 dekbedden. Wil je twee bedden die wel een stuk uit elkaar staan, dan kun je dat melden en dan kijken we wat mogelijk is.

Over de maaltijden

Je verblijft op basis van logies, ontbijt en ook avondeten. Meestal is het avondeten een driegangen keuzemenu, maar soms zijn er ook avonden met een speciaal thema.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Voor treinreizigers: transfer van/naar het station
 • Alle ontbijten en diners
 • Pfalzcard, met korting op entrees en gratis regionaal vervoer
 • Bij verlengd verblijf van min. 4 nachten: 1 dag gratis E-bike
 • Nederlandstalige routebeschrijving en kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Lunches
 • Entrees (korting met Pfalzcard)
 • Niet genoemde transfers
 • Voor autoreizigers: parkeerkosten (ca. € 3,- per dag)

Over de activiteiten

Je wandelt in 4 tot 5 uur (10 tot 17 km) per dag in heuvelachtig gebied en overbrugt daarbij hoogteverschillen tussen 300 en 500 meter. De routes langs en in de wijndorpjes voeren regelmatig over verharde weggetjes al proberen we zoveel mogelijk onverhard te wandelen. Zo gauw je de heuvels van de Pfalz in gaat voert de route grotendeels over goed onderhouden bospaden en zijn er per dag meerdere korte stijgingen en dalingen.

Extra dagen

Je kan bij dit arrangement extra (rust)dagen bijboeken. We zorgen voor een extra wandeling én een fietstocht: bij 4 nachten of meer kun je een dag gratis van een E-bike gebruik maken.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Edenkoben is ca. 475 km. Bij het hotel is (betaalde) parkeergelegenheid.

Treinreis

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan raden we je onderstaand schema aan. Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.happyrail.com/nl

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Bij aankomst en vertrek bij het hotel is een transfer van/naar station Edenkoben inclusief.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Edenkoben 08:33 - 13:26 2
Edenkoben– Amsterdam CS    10:26 - 17:00 2

Je kan deze reis op elke dag starten van begin april tot eind oktober.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Duitsland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Gutshof Ziegelhütte
Als je verblijft in dit hotel verblijf je in een hotel met aandacht voor het milieu. Het hotel maakt natuurlijk al gebruik van de oude gebouwen op een ex-fabriekterrein, maar doet ook aan afvalwaterzuivering, heeft zonnepanelen, zorgt voor herbebruik van restwarmte en vangt regenwater op voor besproeiing. Het hotel heeft diverse Duitse milieucertificaten, waaronder Klimahotel en DEHOGA.

Het is in principe mogelijk je hond mee te nemen, mits aangegeven bij boeking. Eventuele kosten (ca. € 7,50 per nacht) dienen ter plaatse betaald te worden. Je dient verder altijd een hondenkussen/deken mee te nemen.

 

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor voor een verblijf in Duitsland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig. Daarnaast moet u aantoonbaar over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf en over documenten voor een volgende bestemming beschikken.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Duitsland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Umweltplakkete
In een aantal Duitse binnensteden zijn alleen 'schone' auto's toegestaan. Hiervoor dient u een 'Umweltplakkete' (Milieuvignet) te hebben. Kijk bijvoorbeeld op de ANWB website (onder Vakantie / Duitsland) of dit voor uw reis van toepassing is en naar de voorwaarden - in veel Duitse steden kunt u zonder Umweltplattete het centrum niet in. Wij raden u aan het milieuvignet, indien nodig, van te voren in Nederland of België aan te schaffen. Dit kan via de website van de ANWB of VAB.

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse en Belgische rij- en kentekenbewijs wordt in Duitsland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Duitsland - Pfalz

Wijngaarden, amandelbomen en burchten

Wandelvakantie vanuit Gutshof

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten