Spanje - Murcia & País Valenciano, 8 dagen Ontdekkingen voorbij de Costa Blanca

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Rondreis met (huur)auto langs sfeervolle hotels

Het achterland van de Costa Blanca is een verrassend mooi land, dat maar door weinig toeristen wordt bezocht. De provincie Murcia en de kalkbergen van de País Valenciano hebben de natuurliefhebber van alles te bieden: prachtige wandelingen, bezoek aan eeuwenoude Moorse stadjes, verkenning van verborgen valleien vol palmen en fruitbomen, die sterk aan Noord-Afrika doen denken, relaxte fietstochten over vlakke ‘via verdes’ en fraaie steden, zoals de pelgrimsstad Caravaca de la Cruz en het levendige Murcia, waar deze rondreis eindigt. Een uitgebreid Nederlandstalig SNP reispakket met tal van wandel- en fietsroutes en tips helpt je elke dag een keuze te maken. Verblijf in sfeervolle hotels.

Uniek aan deze reis

 • Afwisseling van vriendelijke valleien en ruige kalkgebieden
 • Einde in de mooie stad Murcia
 • Ontdek de onbekende en weinig bezochte provincie Murcia
 • Te gast in sfeervolle en comfortabele hotels
 • Uitgebreid reispakket met wandelingen, fietsroutes en tips
 • GPS-tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Spanje - Murcia & País Valenciano

Tijdens deze autovakantie verken je de kalkheuvels en valleien van de provincie Murcia en de País Valenciano. Enkele kilometers landinwaarts, achter de witte stranden en de grote toeristencomplexen van de Costa Blanca ontvouwt zich een oer-Spaans landschap, met zijn tegen de heuvels gelegen witte dorpjes en mediterrane vegetatie van olijf-, sinaasappel- en amandelbomen, die de bergen in februari een witte gloed geven. Dit is de País Valenciano, waar de rondreis begint met een verblijf in een stijlvol hotel aan de voet van de Sierra de Mariola. Te midden van het groene, bloemrijke heuvelland liggen majestueuze kalkmassieven die met hun steile wanden hoog boven het landschap uitsteken. Je vindt er de ruïnes van kastelen uit een ver verleden, toen het achterland nog het strijdtoneel was van de Moren en de koning van Aragón. Een prachtig wandelgebied!
Dan wacht een reisdag door een zeer afwisselend landschap naar de provincie Murcia. Het landschap wordt droger, naarmate je verder het binnenland in rijdt. Het droge landschap, doorsneden met valleien die gevuld zijn met oases van palmbomen en fruitgaarden, doet sterk aan Noord-Afrika denken. Murcia is het ondergeschoven kindje van het Spaanse koninkrijk. Een kleine provincie die amper aandacht krijgt, waar nooit spectaculaire dingen gebeuren, en waar, ondanks de nabijheid van de witte stranden van de Costa Blanca, maar weinig buitenlandse toeristen komen. Een authentieke provincie, kortom, waar de liefhebber behalve rust en gastvrijheid, nog het èchte Spanje kan vinden. Vanuit een afgelegen en prachtig verbouwde watermolen verken je de streek rondom de pelgrimsstad Caravaca de la Cruz, rijk aan barokke kerken, kapelletjes en kloosters. Je kunt hier mooie wandelingen maken, en fietstochten over een tot fietspad omgebouwd spoorwegtracé, een zogenaamde ‘via verde’. De rondreis eindigt in de gezellige stad Murcia, met haar indrukwekkende gotische kathedraal.
De reis is ook uitstekend te combineren met een bezoek aan de stad Valencia!

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld van Alicante, Valencia of Malaga rij je naar Bocairent dat in het hart van de País Valenciano ligt, aan de voet van de Sierra de Mariola. De rit vanaf Alicante is ca 90 km, vanaf Valencia ca 100 km, en vanaf Malaga 540 km.  Bocairent is een oud dorp, dat op een rotsheuvel is gebouwd, waarin al eeuwen gelden grotwoningen waren gesitueerd. Het stadje heeft een oud middeleeuws centrum met een mooie kerk en klein archeologisch museum. Als je tijd genoeg hebt, kun je vandaag al een korte rondwandeling door het dorp maken, of een wandeling vanaf het dorp Agres naar de Montcabrer, de hoogste top van de Sierra de Mariola (670m stijgen en dalen, 10 km, 4 uur).
Het diner in het restaurant van het hotel is vanavond inbegrepen.

Overnachting in

Bocairent

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Murcia

Fietsvakantie langs hotels en herbergen

7 dagen v.a. € 525
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Dag 2

Vandaag kun je vanuit Bocairent een afwisselende rondwandeling maken door de kloof Barranc des Tarrongers naar het klooster Ermita del Sant Cristi. Je kunt tijdens de wandeling een uitstapje maken naar een aantal natuurlijke zwembaden. De wandeling is 11,5 km, 430m stijgen en dalen, duur ca 5 uur, maar is gemakkelijk in te korten. Je keert dan per taxi terug naar Bocairent (niet incl.). Als je geen zin in wandelen hebt, kun je in Agres het heiligdom Madre de Deus bezoeken, als je dat gisteren niet al gedaan hebt. Een dagje aan het zwembad van het hotel en een bezoek aan het dorp Bocairent kan natuurlijk ook! Het diner is vandaag niet inbegrepen.

Overnachting in

Bocairent

Dag 3

In het kleine natuurpark Carrascal de la Font Roja kun je een prachtige rondwandeling maken via een bergkam naar de piek Cim del Menejador (1357 m). Bij mooi weer wordt je getrakteerd op vergezichten over de Sierras de Mariola, Aitana en Aixorta, misschien zelfs de Costa Blanca. Aan te raden is om daarna op zijn spaans uitgebreid te lunchen in de restaurants in de omgeving, die minimaal op vrijdag, zaterdag en zondag geopend zijn; tijdens hoogseizoen vrijwel elke dag. De wandeling is 6,5 km, 300m stijgen en dalen, duur 3,5 uur. Je kunt ook het centrum van Alcoy bezoeken met een hoge concentratie aan modernistische en verrassende industriële bouwwerken. Beroemd zijn ook de modernistische graftombes op het ‘nieuwe’ kerkhof (uit 1889) en de catacomben op het oude kerkhof dat na een cholera epidemie gesloten werd omdat het te dicht bij het centrum lag. Ook vanavond is het diner niet inbegrepen.


Overnachting in

Bocairent

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Murcia

Fietsvakantie langs hotels en herbergen

7 dagen v.a. € 525
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Dag 4

Vandaag wacht een lange maar zeer gevarieerde autoroute van maximaal 250 km (ca 4,5 - 5uur) langs uiteenlopende landschappen, van zeer droog tot uitbundig groen. Je hebt de hele dag de tijd om alle landschappen in je op te nemen en foto na foto te nemen van woestijnachtige geërodeerde zandheuvels, uitgestrekte fruitgaarden, met dennen begroeide kalksteenbergen, akkers op hoogvlakten en een onverwacht stukje Afrika in het Ricote dal. Je kunt de route inkorten door aan het begin of einde de snelweg te nemen, maar je hebt toch een hele dag tot je beschikking en je mist véél als je de snelweg neemt. Het Ricote dal is een oude Moore enclave waar in 1228, de Andalusische koning Inb Hud een 10 jarige strijd tegen de almohades startte die hem de heerschappij over grote delen van zuid-spanje zou opleveren. Nog steeds is het een betoverend mooi dal met palmbomen en fruitgaarden tegen een woest decor; haast een Oosterse oase, waar je een korte wandeling kunt maken (8 km, 2,5 uur, 175m stijgen en dalen). Moratalla is een oud plaatsje met een donjon en hooggelegen kerk, vanwaar je mooi uitzicht hebt.  Je verblijft vanavond in een tot hotel verbouwde watermolen in de vallei van de Rio Argos. Hier dineer je vanavond in het uitstekende restaurant van het hotel en kun je proeven van het eigen gebrouwen bier.

Overnachting in

Caravaca de la Cruz

Dag 5

Na de lange reisdag van gisteren, is er vandaag weer alle tijd voor een wandeling. Je hebt de keus uit een korte rondwandeling van 2 uur over gravelwegen door de landelijke omgeving van het hotel (6 km, 150m stijgen en dalen) of een langere wandeling van ca 4 uur (12,5 km, 120 m stijgen en 250 m dalen) naar de kasteelburcht van Caravaca.  De enorme kloosterburcht die overal bovenuit tornt, herbergt al meer dan 750 jaar een stukje van het ‘echte’ kruis en trekt jaarlijks drommen pelgrims aan. De kerk heeft een mooie barrokke façade en het uitzicht is schitterend. Ook is er een museum met religieuze voorwerpen. Na de wandeling raden we aan om in Caravaca te gaan lunchen en één van de vele musea te bezoeken, i.h.b. “Caballos de Vino” en ”Museo de la Fiesta”. Daar wordt uitgelegd en verbeeld hoe in dit kleine stadje een doorsnee feest gestoeld op de Christelijke en Moorse traditie in 50 jaar is uitgegroeid tot een bijzondere happening waarbij prachtig uitgedoste paarden een hoofdrol spelen. Meer dan 60 buurtschappen doen er aan mee en zijn het hele jaar bezig met het verzinnen, naaien en borduren van de kostuums. Als je te voet naar Caravaca bent gegaan, neem je een taxi terug naar het hotel (20 min). Het diner is vanavond niet inbegrepen.


Overnachting in

Caravaca de la Cruz

Dag 6

Vandaag tijd voor iets heel anders; bijvoorbeeld een dagje fietsen over de Via ‘Verde del noroeste’; een oud spoorwegtracé dat tot fietspad is omgebouwd. Bij een lokale fietsverhuurder in Caravaca kun je een fiets huren en met fiets en al in een busje naar het beginpunt worden gebracht. Vanaf Bullas is het 39 km, vanaf Mula 45 km, maar vrijwel vlak. Voel je meer voor een cultureel uitje, dan suggereren we een route waarbij je de gelegenheid hebt wat op te steken over de vroege historie van de streek (ihb Romeinen) en ook een zeer interessant Museum passeert waar een indrukwekkende privé collectie aan Etnische Muziek instrumenten wordt geëxposeerd. Ook vandaag is het diner niet inbegrepen.

Overnachting in

Caravaca de la Cruz

Dag 7

Deze laatste dag rijdt je naar de stad Murcia, een aangename provinciestad met een levendig centrum rondom de  kathedraal en een bijzonder Museum opgedragen aan de Murciaanse beeldhouwer Salzillo (1707 – 1783), die doorgaat voor de beste Spaanse beeldhouwer uit de baroktijd. In Murcia kun je ook een fiets huren om een tocht te maken naar (bijvoorbeeld) het heiligdom de la Fuensanta of door de moestuinen aan weerszijden van de rivier de Segura, ook wel la Huerta genoemd. De snelste weg naar Murcia gaat in 1 uur over de snelweg. Maar als je niet wilt gaan fietsen is het aan te raden om vanaf Mula voor binnen weggetjes via Casas Nuevas en Natuurpark Sierra de Espuña naar Alhama de Murcia te kiezen, voordat je koers zet richting de stad. Alhama is gebouwd aan de voet van een groot kasteel en heeft een mooi oud centrum met onder meer resten van een Moors en Romeins badhuis. Vanavond is het diner niet inbegrepen en heb je een ruime keus uit restaurants in het centrum van de stad, vlakbij het hotel.

Overnachting in

Murcia

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement. De rit naar Alicante is 75 km, die naar Valencia 230 km, naar Malaga 400 km.

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Murcia

Fietsvakantie langs hotels en herbergen

7 dagen v.a. € 525
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft tijdens deze rondreis in 3 hotels, elk met zorg geselecteerd, vanwege de bijzondere ambiance of unieke ligging.
De 3 eerste nachten ben je te gast in het dorp Bocairent, aan de voet van de Sierra de Mariola, in het País Valenciano. Je verblijft in Hotel l’Estació, dat is gesitueerd in het voormalige treinstation van dit plaatsje. Dit comfortabele hotel heeft 14 kamers, een mooie binnenplaats met zwembad, een tuin met palmbomen, en een grote lounge-bar met hoge plafonds en open haard. Het restaurant “La Parada” serveert verse marktproducten en is gespecialiseerd in op steen gebakken vlees. De kamers zijn comfortabel en hebben o.m. gratis wifi.
Dan verblijf je 3 nachten in de omgeving van Caravaca de la Cruz, in het hart van de provincie Murcia.  Hotel El Molino del Rio is een charmant hotel dat prachtig gelegen is in het pittoreske landschap van de vallei van de Argos rivier. De meeste gebouwen van deze antieke graanmolen dateren van begin 1500. Bij de renovaties ging de aandacht naar het bewaren van de originele structuren en decoraties van de 16e eeuw, zodat een authentiek boetiekhotel is gecreëerd met de sfeer van een herberg. Bij het hotel ligt een ecologische boerderij met fruit- en walnotenbomen en een organische groentetuin, die de streekproducten leveren voor de keuken van het restaurant. Het water van de eigen bron doorkruist de pleintjes en de patio’s. Er is een
zwembad in de tuin, aan de rand van de rivier. Kok Encarna López en eigenaresse Carmen weten hoe ze gasten moet verwennen; met heerlijke gerechten en verschillende soorten zelf gebrouwen bier. Je verblijft hier in een appartement met eigen klein keukenblok, zodat je eventueel zelf je lunch of diner kunt bereiden.
De laatste nacht verblijft je in het centrum van de stad Murcia, in Hotel Arco de San Juan, dat beschikt over een eigen parkeergarage. Dit ***-stadshotel  ligt op een steenworp afstand van de beroemde kathedraal en de parken langs de rivier de Segura. De kamers zijn modern en comfortabel en beschikken o.m. over gratis wifi, airco, minibar en een compleet uitgeruste badkamer.

Over de maaltijden

Tijdens deze reis zijn alle ontbijten inbegrepen. Meestal is het ontbijt in Spanje eenvoudig.  Op dag 1 is een welkomsdiner in het restaurant van het hotel inbegrepen. De overige twee dagen bepaal je of je in het, bij de locals geliefde restaurant dineert, of in een van de restaurantjes van Bocairent. Ook het diner op dag 4 is inbegrepen: je wordt dan in de watten gelegd door de kok van het restaurant van Molino del Rio. Je proeft hier van de heerlijke lokale keuken, producten van de eigen boerderij en tuin, en van het eigen gebrouwen bier. De overige 2 dagen kun je gebruik maken van het keukentje in het appartement, je opnieuw aanmelden voor een menu of ga je uit eten in het stadje Caravaca de la Cruz, dat ca 10 km verderop ligt.
In Murcia is een ruime keuze aan restaurants, in alle prijsklasses, op loopafstand van het hotel.
Noot, als je op dag 4/6 niet in El Molino del Rio overnacht, is er in plaats van het diner op dag 4 een uitgebreide lunch op dag 5 of dag 6 geregeld in het restaurant van El Molino del Rio.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • welkomsdiner op dag 1
 • 4-gangen welkomsdiner proeverij van bieren uit eigen brouwerij El Molino del Río, dag 4
 • SNP-reisdocumentatie met routebeschrijvingen van wandelingen en fietstochten, tips en suggesties, en eenvoudig kaartmateriaal voor de wandelingen en fietsroutes
 • originele overzichtskaart van Oost-Spanje

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • (huur)auto
 • benzinekosten
 • tolgeld en parkeergelden
 • overige maaltijden
 • entrees
 • eventuele fietshuur
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Tijdens deze rondreis door de provincie Murcia en de kalkbergen van de País Valenciano bieden wij je dagelijks een keur aan suggesties: bezienswaardigheden, restaurants, wandelingen, fietstochten of andere activiteiten. Bij dit arrangement ontvang je een reispakket met diverse gedetailleerd beschreven wandelroutes. De zwaarte van de routes is uiteenlopend. Je kunt de reis dus zo inspannend maken als je zelf wilt. Vrijheid staat voorop, heb je geen zin in lichamelijke inspanning dan hoeft er ook niets.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Murcia is een heerlijke stad om een extra dagje te verblijven.  De accommodatie bij Caravaca de la Cruz is heerlijk rustig gelegen. En vanuit Bocairent kun je meerdere dagwandelingen maken.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Silken Puerta Valencia

Hotel Silken Puerta Valcencia is een modern en comfortabel stadshotel op ca 15 minuten lopen van het stadscentrum van Valencia en van de beroemde bouwwerken van archtiect Calatrava. De kamers zijn ruim, modern en comfortabel ingericht. Verder is het hotel voorzien van alle faciliteiten, zoals een ruime bar, ontbijtruimte, grote lobby en restaurant. Het hotel beschikt ook over een parkeergarage.

hotel_miami.jpg

Hotel Miami (Torremolinos)

Een sfeervol hotel in Torremolinos, geheel in Moorse stijl (laagbouw) met door kleurrijke tegeltjes gesierde witte muren, een rustig terras met palmbomen en een klein zwembad. Het werd gebouwd door een vriend van Picasso in opdracht van een beroemde Flamenco danseres. De kamers zijn allemaal voorzien van een badkamer met douche / toilet. Uw kamer heeft verder telefoon en televisie.
De naam Torremolinos schrikt misschien af, maar tegenwoordig kunt u hier prima verblijven aan een schoon strand op slechts enkele kilometers van het vliegveld van Malaga.

hotel_rambla.jpg

Hotel Rambla

Hotel Rambla is geheel gerenoveerd en ademt een hartelijke en vriendelijke sfeer uit. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Als je per auto reist, is de afstand van Utrecht naar Murcia, ca 1950 km. De hotels in Bocairent en Caravaca de la Cruz beschikken over eigen parkeergelegenheid. Het standaardhotel in het centrum van Murcia heeft een eigen parkeergarage.

Vluchtinformatie

Deze reis is het beste te combineren met een rechtstreekse vlucht op Alicante, Malaga of Valencia. .

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven..
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

 

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

De rit vanaf Valencia airport naar Bocairent is 110 km, ca 1,15 uur. Vanaf Alicante airport: 85 km, ca 1 uur. Vanaf Malaga airport is het wat langer: 530 km, 5 uur.

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Je kan dit arrangement het gehele jaar dagelijks starten. Houd er echter rekening mee dat de zomermaanden zeer warm kunnen zijn. Een auto met airco is dan onmisbaar.
Murcia kent een uitgesproken mediterraan klimaat met een meestal droog en aangenaam warm voor- en najaar, een zachte, maar vaak natte winter en hete en droge zomers. De meeste kans op een regenachtige dag heb je in de periode november t/m eind februari. Eind februari tot eind maart is de periode dat de amandelbomen in bloei staan. In april en mei is de bloemenpracht in de velden, weilanden en wegbermen op haar mooist. September en oktober kennen vaak aangenaam warm en stabiel weer.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Murcia & País Valenciano ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Tijdens deze reis maak je voor de verplaatsing gebruik van je eigen auto of een huurauto.

Er zijn momenteel geen mededelingen.

Voor Spanje heeft u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig is voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Spanje (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Spanje erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U heeft deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. De groene kaart hoeft niet aan de grens te worden getoond. Aan de grens kan een kortetermijnverzekering worden gesloten voor 8, 15 of 30 dagen. De verzekering heeft alleen betrekking op personenschade. Een aparte groene kaart voor aanhangwagens zwaarder dan 750 kg is aan te raden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Murcia en Pais Valenciano

Spanje - Murcia & País Valenciano

Ontdekkingen voorbij de Costa Blanca

Rondreis met (huur)auto langs sfeervolle hotels

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 418 klanten