Portugal - Madeira wandelreis met huurauto, 8 dagen Flexibel wandelen in subtropische bloementuin

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelreis inclusief huurauto langs quinta’s en hotels

Afwisselende wandelreis over het subtropische eiland Madeira, bekend om de enorme bloemenpracht en de groene terrashellingen. Optimale vrijheid met je eigen huurauto. Verken dit wandeleiland bij uitstek vanuit bijzondere accommodaties, verspreid over het eiland. Wissel een ontspannen dag bij het zwembad van je quinta af met een mooie wandeling langs de vaak spectaculair aangelegde levada’s (irrigatiekanalen), langs fraaie bergpaden en vulkanische rotsformaties. Bezoek ook het sfeervolle Funchal en Monte, met zijn botanische tuinen en wijnhuizen!

Uniek aan deze reis

 • Fraai gelegen quinta's en hotels
 • Het hele jaar lekker wandelweer
 • Vrijheid met eigen auto
 • Wandelingen over het hele eiland
 • GPS-tracks aanwezig
 • Huurauto inbegrepen
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Reisverhaal 'Dol op Madeira'

De beste manier om Madeira te leren kennen is met wandelschoenen aan je voeten. Dirk Wijnand deelt zijn ervaring over dit prachtige eiland. Lees het verhaal.
Dit artikel kwam tot stand i.s.m. Visit Madeira Portugal.

Dag tot dag

Portugal - Madeira rondreis

Het vulkanische bloemeneiland Madeira, ver weg in de Atlantische Oceaan, is reeds lang geliefd bij de rijken en groten der aarde om zijn schitterende botanische tuinen, zuivere lucht en ideale klimaat. Met name de Engelse aristocratie vond in de directe omgeving van Funchal een zeer geschikt overwinteringsverblijf. De smaakvolle madera-wijn zal hiertoe zeker ook hebben bijgedragen.
Maar Madeira heeft meer te bieden: het bergachtige binnenland, waar boeren op kleine terrassen tegen steile hellingen hun akkers bewerken, de schilderachtige dorpjes en de weelderige, tropisch aandoende plantengroei. De boeren verbouwen hier bananen, suikerriet en zoete aardappels tussen kleurrijke bloemen, heesters en fruit- en papayabomen. Niet voor niets wordt Madeira de bloementuin van de Atlantische Oceaan genoemd. Met je huurauto heb je onbeperkte vrijheid om het eiland te verkennen en zelf te bepalen hoe je de dag doorbrengt en waar je gaat wandelen. Via het prachtige netwerk van levada’s zijn er diverse mogelijkheden de hoge bergmassieven, steile kliffen en diepe ravijnen te doorkruisen.

Twee weken voor Madeira uittrekken is een goede keuze en dan is er ook tijd om het interessante Porto Santo in de reis op te nemen. Ook vulkanisch, maar droger en voorzien van een enorm lang strand van koraalzand.

Dag 1

Op het vliegveld van Funchal haalt u uw huurauto op en rijdt in 1 uur, via Funchal, langs de zuidkust naar uw eerste verblijfplaats. U zult zich verbazen over de ingenieuze wijze van wegenbouw op dit grillige eiland. Op sommige trajecten rijdt u meer door tunnels dan erbuiten. Toch krijgt u genoeg mee van de subtropische begroeiing, de overal verspreide huisjes en de schitterende kustlijn. Indien er na aankomst nog tijd is, kunt u een korte wandeling (4,5 km, 200 m stijgen en dalen, 2 uur lopen) door het typerende cultuurlandschap van Madeira maken: kleine akkertjes, huisjes en overal kleurige bloemen. Spectaculair is ook het steile zigzagpad tussen Prazeres en Paul do Mar. Maar u kunt ook in de auto stappen en in 5 minuten naar een van de mooiste dorpjes van Madeira rijden. Jardim do Mar ligt aan zee, onder aan een steile klif en u kunt er goed eten.

Overnachting in

Calheta

Dag 2

Verkenning van de westpunt van Madeira. U rijdt naar Ponta do Pargo waar een klassieke vuurtoren het meest westelijke puntje van Madeira markeert. Vanaf 350 m hoogte kijkt u neer op de branding en de kliffen die de hele noordwestpunt van het eiland domineren. Uitgebreide wijnbouw zoals aan de zuidkust van Madeira is op deze winderige plek niet mogelijk. Het is hier wat minder dichtbevolkt, er worden andere gewassen verbouwd en er loopt wat vee.
Iets voorbij Ponta do Pargo kunt u een afwisselende rondwandeling maken (10 km, 400 m stijgen en dalen, 3,5 uur lopen). U loopt omhoog het bos in en pikt daar Levada Nova op. Het dennen-eucalyptusbos is heel open zodat u vanaf de levada veel zicht op zee hebt en de dorpjes onder u. Na een steile afdaling bereikt u een kapel met uitzicht op zee. U keert langs een indrukwekkend uitzichtpunt en een vriendelijk dorp, met veel bloemen en mandarijnenboompjes, terug naar uw auto.

Overnachting in

Calheta

Dag 3

Verkenning van de noordelijkste punt van Madeira en korte kennismaking met het hooggelegen binnenland. U rijdt door bos en struikgewas omhoog naar de bergrug van 1300 m die dit deel van het eiland domineert. Het landschap hier is niet te vergelijken met de kuststrook, alleen al omdat het onbewoond is. Via een aantal uitzichtpunten daalt u af naar Porto Moniz, het noordelijkste plaatsje, gelegen aan zee, met een natuurlijke haven. Ver boven Porto Moniz begint een van de mooiste levadawandelingen: Levada da Ribeira da Janela. Deze levada levert water aan een krachtcentrale die aan zee staat en in 1965 in werking is getreden. Eerst heeft u fraai zicht op de kleine terrasjes en huisjes met oranje daken op de steile helling aan de overkant, dan loopt u een weelderig laurierbos binnen, gelegen in een ongerepte, onpeilbaar diepe vallei. Deze vlakke wandeling duurt maximaal 2,5 uur (max. 25 m stijgen en dalen). U loopt heen en terug dezelfde route, dus een kortere wandeling kan ook.
Na de wandeling rijdt u naar Fanal, een stukje Afrikaanse savanne op 1200 m hoogte. Grillige laurierbomen, vol mos en varens, staan in een weidegebied met grazend vee. Daarna bereikt u de moerassige hoogvlakte Paúl da Serra, het best te vergelijken met Schotland, en daalt dan af naar Calheta.

Overnachting in

Calheta

Dag 4

U rijdt 10 km omhoog naar de bergkam op 1300 m hoogte. Hier zet u de auto neer en daalt aan de andere kant van de kam af, het dal van Rabacal in. Door dit dal stroomt het water van de hoogvlakte Paúl da Serra naar beneden. Middels levada’s op vier niveaus wordt het water opgevangen en via tunnels naar de zuidkant van de bergrug geleid, waar het in de Levada Nova verdeeld wordt over de uitgestrekte landbouwgebieden. U wandelt over mossige levada’s, onder bomen vol baardmos en langs druipende rotswanden naar de 25 Fontes, waar het water van een enorme waterval en meerdere kleinere bronnen opgevangen wordt, daalt af naar Levada da Rocha Vermelha en ziet hoe deze, onder aan een loodrechte wand, in een 2 km lange tunnel verdwijnt. Na genoten te hebben van het uitzicht over de imposante groene vallei van de Ribeira da Janela, klimt u weer omhoog naar de Levada das 25 Fontes en ziet ook deze in een tunnel verdwijnen. Op deze dag krijgt u een goed beeld van de noeste arbeid die verricht is om Madeira groen te houden. De wandeling kan naar believen ingekort of juist verlengd worden. Het is zelfs mogelijk het begin en eind met een taxibusje af te leggen, zodat er slechts een korte wandeling naar de mooiste plekken gemaakt hoeft te worden. Totale wandeling: 8,5 km, 550 m stijgen en dalen, 3,5 uur.

Overnachting in

Calheta

Dag 5

Je verlaat je verblijfplaats aan de zonnige zuidkust en rijdt via Paúl da Serra en de Encumeada-pas (1083 m) naar Sao Vicente aan de groene en vochtige noordkust. Hier volg je een tijdje de kustweg, onderlangs spectaculaire kliffen, naar uw volgende overnachtingsadres in Boaventura of Arco de Sao Jorge. Totale rijafstand is ca. 60 km.
Onderweg kun je twee stops maken in het groene en grillige berggebied rond Encumeada. Eerst stop je bij Bica da Cana (1600 m) voor een uitstapje naar het uitzichtpunt. Bij de Encumeada-pas kun je een stuk heen en weer lopen over de Vereda da Encumeada, de ruim 11 km lange kamwandeling naar Pico Ruivo. Je loopt door een spectaculair berglandschap, waarbij het wel even flink stijgen en vervolgens terug weer afdalen is.
Vlak bij de huisjes van je accommodatie in Arco de Sao Jorge ligt een bijzondere botanische tuin met onder meer een fraaie rozentuin met meer dan duizend variëteiten, een van de grootste collecties in Portugal.

Overnachting in

Arco de Sao Jorge

Dag 6

U kunt vandaag een heel afwisselende rondwandeling maken via het cultuurland rond Boaventura. Terwijl u door jungle-achtige vegetatie langs een authentieke levada loopt, heeft u zicht op Boaventura en de oceaan. Wandeling: 7,5 km, 380 m stijgen en dalen, 4,5 uur lopen.
Het kan echter slecht weer zijn aan de noordkust. Niets staat u dan in de weg om naar Funchal te rijden (75 km, grotendeels over Via Expresso), waar het waarschijnlijk wel mooi weer is. Funchal is een gezellige stad met leuke terrasjes en eethuisjes, maar ook aardige musea en historische gebouwen. Uiteraard heeft u hier ook de gelegenheid om madera te proeven in eeuwenoude wijnkelders.
Als het juist mooi weer is, rijdt u misschien liever de 35 km naar Teixeira op 1600 m hoogte en beklimt de Pico Ruivo, met 1862 m de hoogste top van Madeira.

Overnachting in

Arco de Sao Jorge

Dag 7

Via de grillige noordkust rijdt u naar uw laatste overnachtingsadres aan de oostkant van Madeira. Het is een mooie rit, waarin u met vele bochten enorme dalen doorkruist. Overal steile hellingen met groene gewassen en oranje daken, daarboven nevelige wouden. Geregeld heeft u vanaf grote hoogte zicht op zee. De rit is ca. 60 km, maar daar heeft u zeker 1,5 uur voor nodig. Dan is er nog genoeg tijd voor een mooie wandeling, bijvoorbeeld naar de bij dag 6 al genoemde Pico Ruivo. U kunt ook doorrijden naar het bijzondere woestijn-schiereiland Ponta Sao Lourenco. De vochtige lucht die tegen de rest van Madeira ver genoeg opstijgt om veel regen en mist te veroorzaken, drijft moeiteloos over het lage schiereiland, vandaar dat het er bijna nooit regent. Er groeit dan ook heel weinig en de roodachtige vulkanische kleuren komen goed tot hun recht (wandeling: 7 km, 350 m stijgen en dalen, 3 uur). Daarna kunt u een terrasje aandoen in het historische stadje Machico. Zarco, een van de ontdekkers van Madeira, is in 1419 in Machico aan land gekomen. In het centrum staan nog wat aardige historische panden naast eeuwenoude platanen en er wordt aan het eind van de dag druk geflaneerd aan de boulevard.

Overnachting in

Santa Cruz, Machico of Santo da Serra

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement. We hebben deze overnachtingsplek gekozen omdat u minder dan 10 km van het vliegveld af zit, maar er geen last van hebt.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht tijdens deze reis op drie zeer verschillende plekken. Door de kleinschalige accommodaties waar me mee werken en de grote vraag kunnen wij pas bij boeking zekerheid geven over de exacte accommodatie waar u zult verblijven, maar het verblijf is altijd comfortabel met eigen badkamer en meestal balkon of terras.

De eerste dagen verblijft u op enige hoogte aan de (meestal) zonnige zuidkust in de omgeving van Calheta, tussen wijngaarden en een parkachtig landschap in een oude (wijn)quinta of prima hotel, met goede voorzieningen en  meestal ook een zwembad. In deze omgeving zijn diverse accommodaties waarmee wij samenwerken.

Aan de noordkant van Madeira verblijft u bij Arco de Sao Jorge in een van de huisjes die verscholen staan in een enorme, bloemenrijke tuin. Deze huisjes zijn volledig ingericht met zitje, badkamer, keukenhoek maar zijn allemaal net even anders van vorm en grootte. Ook hier een gezellige gemeenschappelijke ruimte en uiteraard een zwembad.
Mocht er geen huisje beschikbaar zijn, dan overnacht u in een alternatief in de omgeving van Arco de Sao Jorge; in deze omgeving zijn niet veel accommodaties, dus dit kan wat extra reistijd opleveren.

De laatste nacht slaapt u nabij het vliegveld, maar wel in een leuke omgeving en zonder last van dat vliegveld. Alle hotels zijn slechts 10 minuten rijden van het vliegveld in de plaatsjes Santa Cruz, Machico of Santo da Serra.

N.B. De meeste accommodaties op Madeira hebben gescheiden bedden. Indien u een kamer met tweepersoonsbed aanvraagt, kunnen we dat niet overal garanderen.

Over de maaltijden

Elke ochtend wordt er een ontbijt(buffet) voor u verzorgd. Indien u in Calheta in een huisje verblijft én in de huisjes van Arco de Sao Jorge, maakt u het ontbijt zelf klaar met ingrediënten die voor u zijn neergezet. ’s Ochtends wordt er vers brood gebracht.
U kunt zelf inkopen doen voor een lunchpakket, maar ook onderweg neerstrijken in een eethuisje. In Madeira kunt u in elk barretje sandwiches naar keus (om mee te nemen) laten klaarmaken. Tijdens de wandelingen komt u weinig horeca tegen.
Voor het avondeten kunt u op verschillende plekken terecht. In en nabij Calheta is er een ruime keuze aan eetgelegenheden; in sommige accommodaties wordt ook gekookt. In Arco de Sao Jorge is er een goed restaurant bij de quinta. Tijdens de laatste avond is er een restaurant bij het hotel of op loopafstand in het plaatsje.In de omgeving van alle accommodaties vindt u daarnaast meerdere restaurants op 5-10 minuten rijden.
De maaltijden op Madeira zijn over het algemeen niet buitengewoon culinair of uitgebreid, maar vis is altijd een goede keuze. De diepzeevis espada, voor de kenners met gebakken Madeira-banaan, is een lokale specialiteit.

Info kindvriendelijkheid

De Quinta's waar je op deze reis in overnacht liggen beide in een grote tuin en hebben een zwembad. Er is geen speelgelegenheid, maar beide locaties in Calheta en Arco de Sao Jorge hebben in elk geval veel buitenruimte. De wijngaarden van de quinta bij Calheta zijn iets bijzonders en bovendien zijn er op deze locatie huisjes, waar je met kinderen prima kunt verblijven. Kinderen slapen op een sofabed.

In Machico is de accommodatie een klein hotel of pension, en is het stadje erg leuk voor de laatste nacht verblijf, na twee locaties in de natuur. Hier kun je flaneren langs de boulevard of een lekkere pizza eten.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • huurauto
 • digitale reisinformatie
 • originele (wandel)kaart van Madeira (krijg je ter plekke)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • brandstof en eventuele tol
 • entreegelden
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Huurauto inbegrepen

Bij deze reis is een huurauto inbegrepen (incl. alle verzekeringen en belasting) voor 8 dagen, van aankomst tot en met vertrek. In de meeste gevallen boeken we de huurauto ook bij onze vertegenwoordiger op Madeira, die ook de rest van de reis regelt, zodat alles in één hand is. Het aanbod aan huurauto's is momenteel echter erg krap en het kan dus ook zijn dat we je huurauto bij een andere aanbieder moeten boeken, meestal is dat Sunny Cars. Dan gelden onderstaande categorieën en informatie niet, maar kijk dan goed bij de boekingsbevesting voor verdere informatie, die voor Sunny Cars in een aparte bijlage komt.

Je haalt de auto op bij het vliegveld van Funchal en levert deze daar ook weer in. De huurauto die je meekrijgt is afgestemd op het aantal personen waarvoor geboekt wordt. De volgende autohuurcategorieën zijn inbegrepen. Let wel: het gaat om categorieën, waarbij genoemde merken een voorbeeld zijn!

 • voor 1-2 personen: Cat. B - Fiat Punto/ Nissan Micra of vergelijkbaar, 4-deurs met airco
 • voor 3 personen: Cat. C - Renault Clio IV of vergelijkbaar, 4-deurs met airco.
 • voor 4 personen: Cat. D - Renault Megane DCI of vergelijkbaar, 4-deurs met airco.
 • voor 5 personen: Cat. E - Renault Megane Break DCI of vergelijkbaar, 4-deurs stationwagon met airco.

Indien je een andere categorie auto wenst, dan dien je dat bij boeking aan te geven en betaal je een toeslag. Klik hier voor meer informatie over de huurvoorwaarden (van onze vertegenwoordiger op Madeira, niet van Sunny Cars). Eventuele extra services dienen ter plekke betaald te worden (zie onder de huurvoorwaarden).

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting

Over de activiteiten

Met de huurauto heeft u grote vrijheid om te doen wat u wilt. Madeira is niet groot en in een week kunt u het eiland goed verkennen. Om een goed beeld van de verschillende landschappen te krijgen, is wandelen wel de aangewezen manier. Madeira is een echt wandeleiland en daarom kunt u tijdens dit arrangement elke dag een wandeling maken. De wandelingen zijn niet lang of zwaar en altijd in te korten. Een groot deel van de wandelingen voert over paden langs levada’s, die een uitgebreid irrigatienetwerk vormen. Het zijn betonnen goten waarlangs een smal pad ligt. Soms gebruikt u de rand van de levada zelf om over te lopen. De afgronden ernaast kunnen diep zijn, dus voor mensen met hoogtevrees is deze reis niet geschikt. Daarnaast loopt u veel door landbouwgebied met kleine akkertjes en veel verspreid staande huizen. Hier loopt u meestal over asfaltweggetjes of restanten van oude (trappen)paden.
Verder is het mogelijk om een aantal botanische tuinen te bezoeken. Een heel mooie tuin ligt vlak bij de tweede overnachtingsplaats, maar de meeste liggen rond Funchal, met name in Monte, hoog boven de stad. Vanuit Monte kunt u met een gondelbaan naar het centrum van Funchal afdalen. Dit is een goede optie voor een stadsbezoek, omdat het centrum van Funchal niet echt autovriendelijk is. Funchal en Monte zijn vanuit alle verblijfplaatsen in 30-60 minuten te bereiken. Ook voor het proeven van de bekende madeira wijn is Funchal de aangewezen plek.
NB. Op Madeira kan het altijd voorkomen dat een pad langs een steile bergwand beschadigd raakt door een kleine aardverschuiving als gevolg van noodweer. Als dit gevolgen heeft voor het wandelprogramma hoort u dit ter plekke van onze lokale partner.

Geschikt voor kinderen

Door je auto ben je heel flexibel in je programma. Wandelen op Madeira is bovendien zo spectaculair, dat het ook voor kinderen zeker een belevenis is. Rondwandelingen zijn schaars, maar heen en weer over een levada richting een waterval, waanzinnig uitzichtspunt of een bergtop is zeker niet saai.
Op diverse plekken kun je in rotszwembaden (Porto Moniz) of bij een kunstmatig strandje (o.a. Calheta) de oceaan in. Met kinderen mag een bezoek aan Funchal zeker niet ontbreken; je kunt er een boottocht (met kans op het zien van dolfijnen) maken met een replica van de boot waarmee Columbus zijn ontdekkingstochten maakte.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken.
N.B. In de winter is de kans op mooi weer aan de zuidkant (Calheta) groter dan in Sao Jorge/Boaventura aan de noordkant van Madeira.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel do Centro 2* (Funchal)

Kleinschalig stadshotel in een van de smalle straatjes van hartje Funchal. Alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand. We proberen voor u een kamer met balkon aan de rustige achterzijde te reserveren. Het comfortniveau en de inrichting is eenvoudig, zonder opsmuk, maar alles is aanwezig: de kamers hebben allemaal een eigen badkamer, airco en TV.

Elke ochtend is er een eenvoudig ontbijtbuffet voor de gasten.

Hotel Do Carmo 3* (Funchal)

Hotel do Carmo is een prima modern 3*hotel middenin het centrum van Funchal. Het biedt origineel comfort met retro-style thema kamers, een heerlijk dakterras mét zwembad én uitzicht over het centrum en de haven van Funchal. Alle bezienswaardigheden en restaurants liggen op loopafstand!

Hotel Açores Lisboa

Een uitstekend 4* hotel, goed bereikbaar per metro (1x overstap) vanaf het vliegveld. Per rechtstreekse metro ben je snel in het centrum. Gelegen in een nieuw aangelegd stadspark is de omgeving groen en relatief rustig, voor een stadshotel. Het hotel heeft bovendien het Travelife duurzaamheidscertificaat.

De kamers zijn met het comfort dat je mag verwachten van een hotel met deze standaard, met minibar, een safe en airco. De inrichting is modern en fris, met een klassiek tintje. De ruime badkamers hebben meestal een bad of douche en toilet. De kamers meten standaard 15 m2 of 18 m2. De kamers hebben geen balkons, maar de grote vensters zorgen voor licht en isoleren het stadsgeluid. Boek je een suite, dan heb je wel de luxe van een balkon en tevens een aparte zitkamer. Een suite is ca. 25 m2.

Er is een ruime lounge, een bar en een eigen restaurant.

Excursies

Madeira

Dolfijnexcursie Madeira - halve dag (vanaf € 55,- per persoon)

Tijdens je verblijf in of nabij Funchal kun je een dolfijnexcursie maken; die vertrekt vanuit de haven. Deze duurt ca. 3 uur. We reserveren een plek voor je op een 12 tot 18-persoons excursieboot. Dit zijn snelle en wendbare 'riptop' boten. Er gaan twee Engels sprekende begeleiders mee die in contact staan met een uitkijkpost op de vaste wal, die walvissen en dolfijnen lokaliseert. Hoewel er geen garanties zijn dat je iets zult zien, is zeker de kans op het spotten van dolfijnen heel groot. Maar er is ook een kans dat je walvissen kunt zien, waaronder de imposante potvis.

 • Om er zeker van te zijn dat er plaats is, dien je deze excursie vooraf te boeken, samen met de reis. De prijs is per persoon.

NB: De excursie wordt afgeraden voor mensen met ernstige rugklachten of hartklachten. Omdat je nat kunt worden, krijg je een regenpak en uiteraard een reddingvest. SNP werkt samen met een verantwoorde dier- en milieuvriendelijk werkende organisatie ter plekke. Je kunt desnoods de excursie ook zelf ter plekke boeken, maar deze excursies zijn zeer geliefd en dus is de kans aanwezig dat er dan geen plaats meer is.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Funchal.

Transavia vliegt een paar keer per week rechtstreeks naar Funchal. TAP Portugal vliegt dagelijks met overstap op Lissabon. 

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000 

U kunt dit arrangement starten van 1 jan t/m 31 december. Het hele jaar door heerst er op Madeira een mild klimaat met heerlijk wandelweer. Via de levada's (waterkanalen) wordt het water van de vochtige noordkant naar de droge zuidkant van het eiland geleid, hetgeen de bijzondere bloemenpracht mogelijk maakt. In de winter kunnen aan de noordkust korte periodes met slecht weer voorkomen.

Flowerfestival (mei)
Elk jaar wordt er een groots bloemenfestival gehouden op Madeira met Funchal als belangrijkste locatie. De data wisselen, maar zijn steeds gedurende ca. 3 weken in mei. Gedurende met name de eerste week van die periode geldt voor alle hotels in Funchal een minimum verblijfsduur van ca. 4 tot 7 nachten; exacte data en aantal nachten wisselt per hotel. Bij een overnachting in de reis zal een alternatief zo dichtbij mogelijk gezocht worden, voor verlengingsnachten in Funchal raden we aan minimaal 4 nachten aan te vragen. Data vind je op de website van VisitMadeira, onder tab 'events'.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Madeira ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

22-01-2024
Najaar 2023 hebben er op het westelijk deel van het eiland branden gewoed. Gedurende het voorjaar zullen alle wandelpaden weer toegankelijk zijn. Wel kun je onderweg op diverse plaatsen nog brandschade kunnen zien. Verreweg het meeste is inmiddels echter weer mooi en groen. In onze SNP Reis app staan bovendien nog een paar extra wandelingen die helemaal niet door brand zijn getroffen. Bij dag 2 twee wandelingen vanuit Rabaçal en bij dag 3 twee wandelingen vanuit Fanal.

Ga je binnenkort op reis naar Portugal bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/portugal. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/portugal/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, moet je goed uitgerust zijn en over een goede gezondheid en conditie beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Artsen
Artsen in Portugal spreken veelal Engels. Ook is er een Brits ziekenhuis in Lissabon (49 Rua Saraiva de Carvalho, tel. 01-602020). In noodgevallen kun je telefoonnummer 112 bellen.

Gezondheidszorg
Sluit ook een goede ziekteverzekering af (door middel van een reisverzekering), want in Portugal bestaat er geen gratis medische behandeling voor niet-Portugezen.
Alle rekeningen voor medische zorg moeten meestal contant betaald worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Zorg zelf voor noodzakelijke EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.. Check verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden.
Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) moet worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). 

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Wandelreis Madeira met huurauto

Portugal - Madeira wandelreis met huurauto

Flexibel wandelen in subtropische bloementuin

Wandelreis inclusief huurauto langs quinta’s en hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.