fraai_gekleurd_rendiermos.jpg

Noorwegen - Peer Gynt, 8 dagen Langlaufweek vanuit Hotel Wadahl

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Actief in de sneeuw

Langlaufen vanuit hotel

Langlaufen over de bergplateaus ten zuiden van de Jotunheimen, tussen Gudbrandsdalen en Valdres. Je maakt afwisselde dagtochten op de Peer Gynt Loipe, over glooiend terrein met dennen- en berkenbossen, over zomerweiden en fjells. Na een mooie dag langlaufen wacht je de sauna, het zwembad en een heerlijk maal. Verblijf in het uitstekende Wadahl Høgfjellshotell, gelegen in het midden van een zeer uitgebreid loipennetwerk. 

Uniek aan deze reis

 • Comfortabel fjellhotel
 • Goed gespoorde loipes
 • Schitterend landschap
 • Sneeuwzeker
 • GPS-tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Noorwegen - Peer Gynt

Tussen Lillehammer en Jotunheimen vind je het rijk van de legendarische Peer Gynt uit het gelijknamige toneelstuk van Ibsen en beroemd geworden door de schitterende muziek van Grieg. Het leuke van dit afwisselende en sneeuwzekere plateau, op ongeveer 900 m hoogte, is dat er een uitgebreid loipennetwerk is aangelegd. De zogenaamde Peer Gynt Loipe verbindt al deze loipen. Hierdoor kun je tussen Fefor, Gala en Skeikampen eindeloos langlaufen over glooiend terrein met dennen- en berkenbossen, over zomerweiden en fjells.
Na een mooie dag langlaufen wacht je een heerlijke sauna, het zwembad en de open haard.
De gehele route is zowel in de klassieke stijl als de skatingstijl te langlaufen.

Vanuit de luchthaven Gardermoen reizen we duurzaam per trein naar de rand van het plateau en hier worden we opgehaald met een kleine bus, die ons naar het hotel brengt.

Dag 1

Na aankomst op de luchthaven Gardermoen/Oslo stappen we op de trein naar Vinstra, ongeveer 2,5 uur rijden. In Vinstra worden we opgehaald door een kleine bus die ons naar het op 933 m hoogte gelegen hotel brengt.

Overnachting in

Gålå

Dag 2

Na het ontbijt halen we bij de skiverhuur van het hotel de ski’s op. Op de loipe naar het Svintjømeer kunnen we weer langzaam wennen aan de glijpas en genieten we van de eerste kennismaking met het Noorse winterlandschap.

Tochtinformatie: 15 km, 4 uur, 400 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Gålå

Dag 3

Vandaag skiën we  helemaal om het meer van Gålåvatnet heen, door naaldbossen en langs zomerweidegebieden.  Na de tocht wacht natuurlijk de sauna! Tochtinformatie: 16 km, 4-5 uur, 400 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Gålå

Dag 4

Vandaag glijden we vanuit ons hotel wat meer zuidwaarts en volgen we gedeeltelijk de Peer Gynt loipe. Het is een afwisselden winterlandschap van kleine bevroren meertjes zoals het Jetningenmeer, omgeven door besneeuwde heidevelden. Tochtinformatie: 19 km, 5-6 uur, 450 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Gålå

Dag 5

De tocht van vandaag voert ons naar het zuidelijke deel van het plateau en skiën we door een wat meer open toendralandschap, afgewisseld met enkele zomerweidegebieden en boerderijen. Tochtinformatie: 16 km, 4-5 uur, 400 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Gålå

Dag 6

Na een korte transfer starten we vandaag in Fefor. In het gelijknamige hotel was ooit koningin Wilhelmina te gast. Via de zuidelijke oevers van het Feforvatnet volgen we de loipe naar de voet van de Valsfjellet (1148 m). Aan het einde van de middag komen we weer aan bij ons hotel en wacht het zwembad en de sauna…

Tochtinformatie: 21 km, 5-6 uur, 475 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Gålå

Dag 7

Na het ontbijt worden we naar Kvitfjell gebracht, gelegen aan de oostelijke rand van het plateau. Vandaag glijden we het grootste deel van de dag over de Peer Gynt loipe en trekken we langs de wat hogere toppen van het gebied, zoals de Digeråsen (1004 m), Storhaugen (1021 m) en de Vendalshøgda (995 m). Tochtinformatie: 26 km, 6-7 uur, 540 m stijgen en 350 m dalen.

Overnachting in

Gålå

Dag 8

Na het ontbijt worden we naar het station van Vinstra gebracht en nemen we de trein naar de luchthaven Gardermoen.

NB Programma

De uitvoering van het programma is afhankelijk van de weers- en sneeuwomstandigheden. Eventuele wijzigingen zijn te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Het programma aan het begin en het einde van de reis kan in verband met mogelijke veranderingen van vertrek- en aankomsttijden gewijzigd worden.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Het Wadahl Høgfjellshotell is een traditioneel Noors hotel ligt in een prachtige omgeving, 933 meter boven de zeespiegel, vlakbij de Peer Gyntweg. Het Wadahl Høgfjellshotell beschikt over een zwembad en een sauna, lounge met open haard en een restaurant met een prachtig uitzicht op het Gålåvatnet meer en de Jotunheimen.

Over de maaltijden

De dag begint natuurlijk met een uitgebreid Noors buffet en ’s morgen maak je je eigen lunchpakket. Natuurlijk krijg je koffie, thee of warme bessensap mee. Vergeet daarom je thermosfles niet. ’s Avonds is er een smakelijk diner of buffet.

Inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • 7 overnachtingen
 • dagelijks ontbijt, lunchpakket en diner
 • transfers volgens programma
 • diensten SNP-reisleider

Niet inbegrepen

 • huur langlaufuitrusting
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard

Over de activiteiten

U langlauft over een heuvelachtig plateau met af en toe een stevige klim. Er is een geleidelijke opbouw in de zwaarte van de tochten. De loipes zijn uitstekend geprepareerd, zodat de dagafstanden van tussen de 15 en de 26 km geen probleem zijn.
U langlauft met een dagrugzakje met extra kleding, lunchpakket, thermosfles en fototoestel. Vanwege het heuvelachtige terrein is deze reis geschikt voor ten minste licht gevorderden: minimaal een week langlaufervaring (een langlauf cursus gevolgd en deze met goed gevolg afgesloten, of andere vergelijkbare ervaring). Met name het afdalen moet u goed beheersen! Een goede conditie en uitrusting (kleding) zijn uiteraard noodzakelijk om deze tocht met plezier te doen.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op de luchthaven van Oslo.

Vluchtinformatie

Wanneer je je heen- en terugreis door SNP laat regelen, vlieg je met KLM naar Oslo v.v.

Vluchtschema
KL 1143 Amsterdam - Oslo vertrek om 10:05 aankomst 11:55 uur
KL 1148 Oslo - Amsterdam vertrek om 17:00 aankomst 18:55 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je samen met je ticket kort voor vertrek.

Bagagevrijdom: bij de KLM moet je voor veel bestemmingen voor ieder stuk ruimbagage betalen. Raadpleeg voor vertrek de website van de KLM wat de bagageregels zijn voor jou bestemming.

 

In het binnenland van Noorwegen is het weer in december en januari overwegend stabiel, maar het kan zeer koud zijn. Normaal gesproken komt het kwik overdag niet boven de –10 graden Celsius en er kunnen periodes voorkomen dat de temperatuur beneden de –20 graden blijft. Zolang het niet te hard waait zijn deze lage temperaturen geen beletsel om buiten actief bezig te zijn. Integendeel, de krakende kou en de laagstaande zon in een pastelgekleurde hemel zorgen voor een heel bijzondere sfeer, die nergens anders te vinden is. Wel moet uw uitrusting hierop berekend zijn. Dit wil zeggen een warme muts op het hoofd, enkele lagen wol of fleece voor het bovenlichaam, een maillot onder een winddichte broek voor de benen en zeer warme handschoenen of wanten. Als het erg koud is kunnen er buiten geen lange pauzes worden gemaakt. Als er geen overdekte lunchgelegenheid is, maak je daarom op een dag meerdere korte pauzes (5-10 minuten) waarin snel wat gegeten en gedronken wordt.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Peer Gynt ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Op het vliegveld van Oslo kunt je pinnen. In het hotel kun je betalen met creditcard en bankpas.

Vanaf het vliegveld Oslo-Gardermoen reis je per comfortabele trein naar Vinstra. Met een kleine bus worden we naar het hotel gebracht. Gedurende de week zijn er nog enkele korte bustransfers. 

Voor het langlaufen in gespoorde loipes gebruik je wax ski’s . De SNP reisleider zal je leren hoe de ski's iedere morgen gewaxed moeten worden. De wax krijg je ter plaatse van de SNP-reisleider. Je betaalt ter plaatse ongeveer 900 Noorse kronen voor de huur van het materiaal voor de hele week.

In Noorwegen kan het weer variëren van zeer koud (-20 graden) zonnig, windstil winterweer tot fikse sneeuwstormen met harde wind. Je kledinguitrusting moet dus van een goede kwaliteit zijn. Verder is het erg handig om als veldfles een thermosfles mee te nemen, zodat de drank warm blijft.

Paklijst:

 • EHBO sporttape
 • Dagrugzak (35 liter)
 • Bergschoenen
 • Sandalen of (hut)slippers
 • Fleece jack
 • Handschoenen
 • Muts
 • Sjaal
 • Wind- en waterdicht jack
 • Zonnehoed of pet
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril
 • Zakmes
 • Snacks (bijv. mueslirepen, zakjes soep)
 • Thermosfles
 • Lang ondergoed
 • Zwemkleding
 • Skipully
 • (langlauf)handschoenen
 • Winddichte en sneeuwafstotende broek
 • Skibril
 • Lippencreme met UV-filter
 • Vette huidcreme (uierzalf of vaseline), als bescherming tegen de kou
 • Gamaschen

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Daarnaast heeft de reisleider voor deze reis ook onze aanvullende winterscholing gevolgd, waardoor hij extra is getraind op het gebied van lawine- en sneeuwkunde.SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

Voor een verblijf in Noorwegen hebt u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die tenminste geldig zijn voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Noorwegen (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Noorwegen erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Indien uw groene kaart niet voor Noorwegen geldig is, dan kunt u een kortetermijnverzekering afsluiten aan de grens.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidscentra
De meeste gemeenten beschikken over gezondheidscentra met huisartsenspreekuren. Voor een apotheek kunt u vaak terecht in een winkelcentrum.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Muggen
Vooral eind juni en de eerste helft van juli komen veel muggen voor. Dit kan plaatselijk zeer verschillend zijn. In moerassige gebieden en in de berkenzone komen veel meer muggen voor dan boven de boomgrens in rotsachtig terrein. Eind augustus zijn er nauwelijks nog muggen. Het is raadzaam een goed anti-muggen middel mee te nemen en het verdient aanbeveling te wandelen met lange broek en lange mouwen.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

peer-gynt-marjo-lubbers-6.jpg

Noorwegen - Peer Gynt

Langlaufweek vanuit Hotel Wadahl

Langlaufen vanuit hotel

Zwaarte
Comfort
Actief in de sneeuw
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten