Italië - Sardinië * Compleet, 15 dagen De veelzijdigheid van een minicontinent

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve rondreis met huurauto langs hotels en agriturismo

Ontdek de boeiende veelzijdigheid van het ‘mini-continent’ Sardinië op deze complete rondreis. Dring door tot deze eigenzinnige Italiaanse wereld, van de woeste Barbagia tot de verlaten mijnen én stranden van de Costa Verde bij Ingortosu, de granieten schoonheid van de Gallura en de fotogenieke Maddalena eilanden. Ontdek onderweg historische forten en graven van de Nuraghen en neem een kijkje in het oude herdersleven. Kom op unieke plaatsen met onze speciaal uitgezette wandeltochten. Met een huurauto inclusief, in alle vrijheid langs bijzondere accommodaties, met een goed gedocumenteerd reispakket om niets te missen van de schoonheid van ‘la Sardegna’.

Uniek aan deze reis

 • Bijzondere landelijke hotels
 • Complete rondreis zonder haast
 • De mooiste plekken van Sardinië
 • Perfecte mix van reizen-wandelen-rust
 • Veelzijdigste eiland in de Middellandse Zee
 • GPS-tracks aanwezig
 • Huurauto inbegrepen
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

De mooiste wandelgebieden van Sardinië

De Sardijnen wandelen zelf amper, er is geen netwerk van doorgaande wandelroutes, laat staan een knooppuntensysteem. Sardinië is een tamelijk onbekende wandelbestemming maar dat heeft ook zo zijn voordelen. Lees verder op Op Pad...

Dag tot dag

Italië - Sardinië * Compleet

Sardinië heeft zoveel te bieden dat een wat langer verblijf op het eiland eigenlijk een 'must'. Daarom bieden we hier naast onze 8-daage reis ook een 15-daagse rondreis. Zo kom je op de mooiste plekken en heb je de tijd om het wezen van het eiland echt tot je te laten doordringen. Op dit voor wandeltoerisme nog nauwelijks ontsloten eiland bieden we dagelijks zelf beschreven wandeltochten, die het ware Sardinië tonen zonder te hoeven verdwalen. Daarnaast is er ruimte voor rust bij één van onze fraaie accommodaties.

Verbaas je over het bizarre granietlandschap van de Gallura en de fotogenieke Maddalena-eilanden, waar de held Garibaldi zijn laatste dagen sleet. Wandel naar verlaten strandjes en vind in het binnenland interessante overblijfselen van de Nuraghencultuur.
Reis verder naar naar de Supramonte en de oostkust. Hier duiken hoge kliffen de azuurblauwe zee in en bewaken mysterieuze Nuraghe-dorpen de oude cultuur. De Supramonte staat borg voor spectaculaire jeitzichten en bijzondere plekken als de karstbron Su Gologone en de kloof Gola di Gorrupu.
De Barbagia en het centrale massief van de Gennargentu tonen het groene en lege binnenland van Sardinië. Vanuit het fraaie bergdorp Aritzo zijn diverse wandeltochten te maken.
Via een verscholen grot en een kloof met watervalletjes en verfrissende poeltjes kom je op de bijzondere hoogvlakte van Giara di Gesturi en een beroemde Nuraghe. De groene Costa Verde in het zuidwesten biedt een bergachtige achterland, boeiende mijnbouwgeschiedenis en prachtige, met duinen omzoomde, grotendeels lege zandstranden. De lagunes van Sinis ontdek je het beste per fiets. Ook hier prachtige stranden, met golven die zeker ook surfers zullen aanspreken. Een oude wachttoren en de restanten van een oude Romeinse tempel zijn getuigen van vervlogen tijden. Vanuit hier is ook het fraai gelegen stadje Bosa de moeite waard.

Al even bijzonder als het landschap van Sardinië zijn onze verblijfplaatsen. Van een relaxte Agriturismo waar je geheel in Italiaanse stijl aan lange tafels eet met andere gasten tot een prachtig gelegen hotel waar zoveel te ervaren is op culinair en cultureel gebied, dat je bijna zou vergeten hoe mooi je daar kunt wandelen.

Dag 1

Aankomst op Sardinië: de Gallura
Vanaf het vliegveld rijd je vandaag naar de streek Gallura in het noordoosten van Sardinë. Indien je op tijd aankomt loont het zeker de moeite alvast een bezoekje te brengen aan één van de mooie Nuraghische opgravingen nabij Arzachena. Rustig bijkomen van je reis en genieten van de omringende natuur bij je landelijke accommodatie kan natuurlijk ook.

Overnachting in

Arzachena - Hotel Valkarana

Dag 2

Rond Arzachena en Capo Testa
Vandaag zijn er diverse opties. Je moet zeker één of meer Nuraghische opgravingen rond Arzachena bezoeken. Ze liggen heerlijk rustig en prachtig verscholen. Maak een rondwandeling met fraaie uitzichten op het bizarre granietlandschap van deze streek, over drukkere paden op het schiereilandje Capo Testa (ook nog een Nuraghe) (4,5 km, 110 m stijgen en dalen, 2 uur), met na afloop strand en zwemmen.

Overnachting in

Arzachena - Hotel Valkarana

Dag 3

Islas Maddalenas
Vandaag neem je de ferry naar de fotogenieke Maddalena eilanden. Het drukke hoofdplaatsje waar je aankomt heeft gezellige terrasjes en winkelstraatjes. Het met een dam bereikbare eiland Caprera biedt rustige strandjes (alleen te voet bereikbaar via gemarkeerde wandelpaden) en verder het huis van de Italiaanse held Garibaldi. Een aanrader is om met een late ferry terug te gaan en te genieten van de fraaie kleuren op de grantierotsen bij zonsondergang.

Natuurlijk kun je ook gewoon nog een dagje op het vasteland blijven en een wandeling in het binnenland maken (10 km, 375 m stijgen en dalen, 3,5 uur).

Overnachting in

Arzachena - Hotel Valkarana

Dag 4

Via Cala Gonone naar de Supramonte
Na het ontbijt rijd je op je gemak via Olbia naar Cala Gonone. Afdalend langs imposante rotswanden rijd je via haarspeldbochten naar het prachtig gelegen badplaatsje. Vanuit hier kun je interessante boottochtjes naar baaitjes en grotten maken die alleen over zee bereikbaar zijn. Je kunt ook via een kustpad heen en weer wandelen naar het idyllische strandje van Cala Luna (9 km, 150 m stijgen en dalen, 4 uur).

In de namiddag rijd je verder naar naar de Sopramonte. Je verblijft hier in een agriturismo tussen de steeneikenbossen aan de voet van imposante kliffen..

Overnachting in

Oliena - Agriturismo Guthiddai

Dag 5

Lanaittu Vallei en Su Gologone
Maak 's ochtends een korte wandeling naar de weelderige omgeving rond de enorme karstbron Su Gologone. Heerlijk genieten op een stil plekje….. Voor het ruige Sardinië stap je daarna in de auto en rij je in ca. 45 min. over een onverharde weg de bergen van de Supramonte in, naar de wonderschone vallei van Lanaittu. Koffie of lunch bij een fraai gelegen berghut, vanwaar je de bijzondere grot Sa Oche kunt bezoeken (een avontuur, zaklamp mee!).

Over onverharde weggetjes wandelend geniet je van de stilte en de uitzichten op de ruige bergen.

Maar natuurlijk kun je voor vandaag ook één van de programmaonderdelen van dag 5 of 6 inplannen.

Overnachting in

Oliena - Agriturismo Guthiddai

Dag 6

De canyon van Gola di Goruppu
Via het stadje Dorgali kom je over fraaie kleine weggetjes bij een parkeerterreintje aan het begin van de meest imposante canyon van Sardinië: de Gola di Goruppu. Ook in de zomer vind je hier water voor verfrissing of zelfs zwemmen. Over goede paden kom je tot het ruigste en steilste deel van de kloof, waar je alleen klauterend verder kunt. De bodem van de kloof, waar nauwelijks daglicht komt is bezaaid met rotsblokken. In deze onherbergzame uithoek van Sardinië komen zelfs nog moeflons voor (11 km, 250 m stijgen en dalen, 4,5 uur).

Overnachting in

Oliena - Agriturismo Guthiddai

Dag 7

Naar de Barbagia, Genargentu
Je duikt vandaag het binnenland van Sardinië in, de Barbagia. Hier liggen de hoogste bergen van het eiland, maar in het stadje Orgosolo vind je ook bijzondere muurschilderingen. Onderweg kun je een wandeling richting de hoogste toppen van het Genargentu-massief maken (11 km, 400 m stijgen en dalen, 3,5 uur). Via prachtig beboste valleien bereik je het bergdorp Aritzo, waar het aangenaam verpozen is.

Overnachting in

Aritzo - Sa Muvara

Dag 8

Verblijf Aritzo
Vandaag is een dag om te genieten van een mooie plek om te verblijven, een boek te lezen of gewoon lekker tot rust te komen. Struin rond in het leuke bergdorpje Aritzo, neem de tijd voor een goede cappuccino. In Aritzo is het zeker de moeite waard het Castello Arangino, de oude Spaanse gevangenis ‘Sa Bovida’ of het ethnografisch museum te bezoeken. Maak een relaxte, korte wandeling naar de typerende tafelberg bij Aritzo, de Texile (4 km, 100 m stijgen en dalen, 1,5 uur). Wil je zwemmen in de natuur? Dan moet je iets verder zuidwaarts rijden om bij de rivier de Flumendosa een mooi rivierstrandje op te zoeken.

Overnachting in

Aritzo - Sa Muvara

Dag 9

Wandelen rond Aritzo
Rond het bergdorp Aritzo lopen fraaie wandelpaden. Er is veel schaduw, dus ook op warme dagen is het heerlijk wandelen. Onze route voert je rond Aritzo en en diverse mooie verstopte plekjes, die je het beste maar in alle rust te voet kunt ontdekken. Een rustige, schaduwrijke rondwandeling door de tuinen, bossen en akkers van Aritzo en Belvi. Aangename tocht met veel uitzichten (6 km, 170 m stijgen en dalen, 2 uur).
In de middag kun je nog naar de Fiumendosarivier rijden om te zwemmen.

Overnachting in

Aritzo - Sa Muvara

Dag 10

Via Sadali/ Barumini naar de Costa Verde
Afhankelijk van je belangstelling zijn er vandaag diverse programma’s mogelijk. Hoe dan ook rijd je richting Barumini en de nabij gelegen hoogvlakte van Giara di Gesturi. Als je hier wandelt zie je wellicht nog wilde paarden (5,5 km, 20 m stijgen en dalen, 2 uur). Nabij is ook de beroemde Nuraghe Su Nuraxi, maar wellicht interessanter en rustiger is het bij de Nuragische opgraving Santa Vittoria bij Serri.
Je kunt ook iets verder omrijden naar het fraaie dorpje Sadali, waar je via de Grotte Is Janas een prachtige korte wandeling door een kloof naar een poel met waterval maken: Pischina Licona (6 km, 170 m stijgen en dalen, 3 uur). Opgefrist kun je in de namiddag verder rijden en via Barumini rijd je vlot naar het Natuurpark Costa Verde, waar je overnacht bij een leuke agriturismo.

Overnachting in

Arbus - Agriturismo Rocce Bianche

Dag 11

Costa Verde - de kust
De Costa Verde doet haar naam eer aan, want is begroeid met groene pijnboombossen en maquis. Prachtige en uitgestrekte zandstranden, grenzend aan fraaie duinen nodigen je uit tot een wandeling bij Piscinas (6,5 km, 2 uur) of gewoon heerlijk luieren om bij te komen van de reis. Dankzij de status van het gebied is de kust toeristisch nauwelijks ontwikkeld. In het gebied zijn ook interessante resten te vinden van voormalige mijnbouw bij Ingortuso. De nu verlaten gebouwen en installaties staan ietwat surrealistisch in het stille landschap.

Overnachting in

Arbus - Agriturismo Rocce Bianche

Dag 12

Costa Verde - de bergen
Vanuit je knusse agriturismo rijd je de bergen in naar de verscholen liggende Romeinse tempel van Antas. Hier hebben we een fraaie rondwandeling gemaakt die je deels via een oude Romeinse weg, voert langs de grot en opgraving van Su Mannau (8 km, 380 m stijgen en dalen, 2,5 uur).

In de namiddag kun je een bezoek brengen aan de indrukwekkende overblijfselen van de mijnbouw in dit gebied en gaan zwemmen bij de duinen en het strand van Piscinas.

Overnachting in

Arbus - Agriturismo Rocce Bianche

Dag 13

Naar het Sinis schiereiland
Nog een laatste ochtend in de mooie Costa Verde? Of juist op tijd onderweg om rustig via landelijke wegen naar de wetlands bij het Sinis Schiereiland te rijden? Bezoek bij Capo San Marco de fraai gelegen ruïnes van de Romeinse stad Tharros en ga zwemmen of surfen vanaf één van de nabij gelegen stranden.

Overnachting in

Cabras - Albergo Diffuso Aquae Sinis

Dag 14

Fietsen of wandelen Sinis Schiereiland
Huur een prima fiets bij je accommodatie en rijd langs de lagunes richting Capo Mannu (52 km), waar een leuke wandeling naar een fraaie oude wachttoren te maken is (7 km, 75 m stijgen en dalen, 2 uur). Sluit de tocht af op een heerlijk strand en besluit de dag met een laatste Italiaanse maaltijd in het leuke stadje Cabras.

Overnachting in

Cabras - Albergo Diffuso Aquae Sinis

Dag 15

Einde van het arrangement

Afhankelijk vanaf welk vliegveld je terugvliegt en de tijd die er nog is, is er vandaag nog een toeristische route mogelijk naar de luchthaven. Richting Alghero is onderweg een stop in het mooie stadje Bosa een aanrader en ook een bezoek (met evt. overnachting) aan Cagliari is de moeite waard.  

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Passend bij het veelzijdige landschap bieden we op deze reis een veelzijdige mix aan onderkomens. Overal staat gastvrijheid en comfort garant voor een prettig verblijf. Een goede badkamer, terrasje of balkon, een koelkastje, airco en voldoende ruimte worden overal geboden. Klik voor meer informatie over de accommodaties op de link in het dag-tot-dagprogramma.

Over de maaltijden

Elke ochtend staat er een prima ontbijt te wachten, meestal in buffetvorm. Het standaard Italiaans ontbijt stelt niet veel voor, maar in onze verblijfplaatsen is gezorgd voor een ruime keuze zodat u een actieve dag met een goede basis kunt beginnen.

Elke dag zijn er onderweg mogelijkheden om lunch in te kopen of in een restaurantje te lunchen.

Voor het avondeten kunt u altijd terecht bij de prima restaurants van onze accommodaties, maar we laten u ook de vrijheid om eens in een locale eetgelegenheid in een stadje of dorp de maaltijd te genieten. Sardinië biedt diverse locale gerechten en enkele uitstekende wijnen.

Info kindvriendelijkheid

Door de aanwezigheid van een zwembad en een ruime tuin (met speelgelegenheid) bij de hotels (behalve indien je overnacht in een Pinetta bij Aritzo), is deze rondreis ook prima geschikt om met kinderen te maken. Behalve in Aritzo is de zee steeds nabij en de wandelingen zijn niet te zwaar, maar bieden elk op hun eigen manier toch genoeg uitdaging om ze ook voor kinderen leuk te maken. Kinderen moeten wel zelfstandig een stuk kunnen wandelen. Door het verblijf van meerdere dagen per locatie zit er genoeg rust in het reisprogramma.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • huurauto
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lunches en diners
 • entrees
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • eventuele toeristenbelasting

Huurauto inbegrepen

Bij deze reis is een huurauto inbegrepen van dag 1 t/m dag 15 (15 dagen x 24 uur), inleveren en ophalen op het vliegveld van aankomst/vertrek. De huurauto die je meekrijgt is qua ruimte en motorvermogen afgestemd op het aantal personen:

 • huurauto 1-2 personen: categorie BBA of BB Lancia Ypsilon of vergelijkbaar, 4-deurs met airco
 • huurauto 3 personen: categorie DBA of DB Fiat 500L of vergelijkbaar, 4-deurs met airco
 • huurauto 4 personen: categorie DFA of DS Fiat Tipo STW of vergelijkbaar, 4-deurs met airco
Indien je een grotere auto wenst, dan dien je dat bij boeking aan te geven en betaal je een toeslag. Klik hier voor meer informatie over de huurvoorwaarden.

Over de activiteiten

In je reisinformatie vind je meerdere wandelsuggesties. Alle wandelingen zijn facultatief, je kunt het dus zo actief maken als je zelf wilt.

Bijna elke dag bieden we één of meerdere wandeltochten. De tochten die we voor deze reis hebben geselecteerd zijn goed te volgen en niet te zwaar. Ze zijn door ons allemaal nagelopen en gedetailleerd beschreven, geen overbodige luxe op dit voor wandeltoerisme nog nauwelijks ontsloten eiland. Alle wandelingen en startpunten staan in de SNP Reis App, zodat je niet hoeft te verdwalen.

Omdat Sardinië een bergachtig eiland is moeten regelmatig hoogteverschillen overbrugd worden. Gemiddeld is dat tussen ca. 100m en 500m stijgen en dalen. Bij de wat zwaardere tochten bieden we meestal ook een lichtere variant. Er blijft dus genoeg tijd over om ook van cultuur, rust en maaltijden te genieten onderweg.

Je wandelt over (on)verharde wegen, de zogenaamde ‘strade bianche’, maar vaak ook over kleine wandelpaden. De wandelpaden zijn vaak stenig, en soms niet meer dan smalle geitenpaadjes door het struikgewas. Markeringen zijn op sommige tochten redelijk, maar zijn lang niet altijd aanwezig.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Elke locatie heeft haar eigen charmes. Overal geldt dat er meer dan genoeg te ondernemen is voor één of meerdere dagen extra. Bovendien bevelen we onze accommodaties aan voor een heerlijk dagje rust in het programma.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Balear (Alghero)

Mooi drie sterren hotel in Alghero met net ingerichte kamers en een leuk restaurant met uitzicht op zee. Het strand ligt op 50 meter afstand en op een paar minuten ligt het toeristische centrum. De lichte kamers beschikken over een eigen badkamer en zicht op zee of op de tuin. Er is gratis wifi beschikbaar voor de gasten van het hotel.

Hotel Cavour (Olbia)

Vriendelijk hotelletje in Olbia, van alle gemakken voorzien, op loopafstand van de haven en het centrum van de stad en op slechts 2 km van het vliegveld. Er is gratis wifi. De kamers hebben een eigen badkamer, TV en airco. Naast het hotel is een leuk restaurant met Sardijnse (vis)specialiteiten.

Hotel Due Colonne (Cagliari)

Comfortabel stadshotel in Cagliari, gevestigd in een historisch pand in het centrum en vlakbij de haven. De kamers zijn uitgerust met een eigen badkamer, airco, TV en Wifi.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Sardinië is ruwweg ca. 2000 km. Vanaf Civitavechia is er een veerdienst (ca. 12 uur) naar Cagliari of Olbia. Een andere mogelijkheid is een veerboot vanaf Zuid-Frankrijk via Corsica naar Sardinië. Zie tabblad 'veerboot informatie'.

Bij alle hotels is goede en gratis parkeergelegenheid.

Veerboot informatie

Voor alle veerbootverbindingen naar Sardinië kun je uitstekend terecht bij Overtocht.nl. Denk ook eens aan de veerverbinding (en combinatie met) Corsica!
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden je aan de overtocht pas te reserveren nadat het SNP arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Deze reis is het beste te combineren met een rechtstreekse vlucht op Olbia, Cagliari of Alghero.

KLM vliegt vanaf eind april op Cagliary op de zaterdag en zondag.Transavia vliegt 5x per week vanaf Amsterdam naar Olbia.  

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. 
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heenreis
Na aankomst op het vliegveld van Olbia, Cagliari of Alghero haal je je huurauto op bij het vliegveld. Vanaf Olbia is het ruim een half uur rijden naar de eerste accommodatie, vanaf Alghero is dat ruim 2 uur. Vanaf Cagliari is het ca. 3,5 uur. Kies je voor Cagliari, dan laat de heen- of terugvlucht zich goed combineren met een of meer dagen in deze leuke stad.

Terugreis
Voor de terugreis reis je vanaf Cabras in ca. 2 uur naar zowel het vliegveld van Olbia als het vliegveld van Alghero. Naar Cagliari airport is het ca. 1,5 uur.

Je kunt dit arrangement starten van begin april tot eind oktober. De beste tijd is het voor- en najaar en dan met name in april, mei, begin juni en vanaf half september. Dan is het klimaat het aangenaamst en is het niet druk onderweg en bij de onderkomens: rust gegarandeerd.

Reis je in juli en augustus, dan moet je rekening houden met hitte en drukte. Met name in augustus zijn de bekendere stranden overspoeld met Italiaanse vakantiegangers en is het druk op de wegen bij de kust. Wandelen kan dan zeer vermoeiend worden, zeker in de lager gelegen gebieden. In de bergen is het ook hoogzomer duidelijk koeler.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Sardinië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.
 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Ga je binnenkort op reis naar Italië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/italie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/italie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen vaak contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Zie verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP. 
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Zie verder voor een algemeen advies de website van het LCR of ITG,

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

mine_di_nebida_laveria_la_marmora_d0.jpg

Italië - Sardinië * Compleet

De veelzijdigheid van een minicontinent

Actieve rondreis met huurauto langs hotels en agriturismo

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.