Prodromos in Peloponnesos

Griekenland - Peloponnesos, 9 dagen Rondreis door klassiek Peloponnesos

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Cultuurrondreis met (huur)auto langs hotels

9-daagse rondreis per (huur)auto door de arcadische landschappen van de Peloponnesos. Bezoek 'Klassiek Hellas' met bekende én onbekende antieke opgravingen. Ga sfeer proeven bij Olympia en Delphi, in de spectaculaire Lousioskloof en bij de verborgen kloosters Filosofou en Prodromos. Geniet van de mythologische verhalen over Herakles en de Olympische en Nemeïsche Spelen. Overnacht in goede, sfeervolle hotels en profiteer van de optimale vrijheid die de auto biedt.

Uniek aan deze reis

 • Bekende én onbekende oudheden
 • Bijzonder gelegen accommodaties
 • Klassieke rondreis in de natuur
 • Lichte natuurwandelingen
 • Optimale vrijheid met auto
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Griekenland - Peloponnesos, klassiek Hellas

De Peloponnesos is een onbetreden landstreek vol mooie Byzantijnse kloosters en middeleeuwse dorpen. Vruchtbare landbouwgebieden met boomgaarden worden afgewisseld met verlaten bergstreken, slechts bewoond door herders met hun kuddes. Tegelijkertijd herbergt de Peloponnesos de meeste restanten van de antieke beschaving in Griekenland. Je ontdekt tijdens deze rondreis niet alleen de grote bekende opgravingen zoals Olympia en Mykene, maar ook minder bekende mythische en antieke plaatsen. Cultuurrijke dagen worden afgewisseld met ontspannen natuurwandelingen: een unieke combinatie. Met de auto verplaats je jezelf naar een volgend interessant gebied. Onderweg kun je tijdens korte wandelingen het fraaie landschap ervaren, waar natuur en cultuur zo nauw verbonden zijn.

Dag 1

Aankomst in Athene en autorit naar Nafplion. Over nieuwe wegen rijd je om Athene heen naar het Kanaal van Korinthe en daarna door het ruige bergland van de Peloponnesos naar Nafplion, dat begin 19e eeuw tijdelijk de hoofdstad was van Griekenland. 's Avonds dineer je heerlijk in een authentieke taverne in de oude stad. Autorit: 170 km.

Overnachting in

Nafplion - Hotel Nafsimedon

Dag 2

Vandaag kun je diverse oudheden bezoeken waaronder Tyrins, Mykene en Epidauros. Ons programma start met een heerlijk ontspannen wandeling tussen olijf- en citrusbomen met uitzicht op antiek Mykene. Ervaar de strategische ligging van deze burcht vanaf het pad dat Agamemnon liep toen hij na de Trojaanse oorlog naar huis ging. Vervolgens is het tijd om de beroemde opgraving te bezoeken; vergeet ook het koepelgraf van Atreus niet!
Autorit: afhankelijk van je plan; Mykene 30 km. Wandelen: 7,5 km (2-2,5 uur), 250 m stijgen en dalen.

Je kunt na Mykene doorrijden naar Epidauros om het beroemde theater te zien (ca. 30 km rijden), maar vergeet ook het stadje Nafplion niet. Dit is misschien wel het mooiste stadje van Griekenland. Rondom en verder langs de kust hebben we ook een nog een wandeling voor je, eindigend (voor de liefhebbers) bij het Karathonas-strand. Wandel: 10 km (2,5 - 3 uur).

Overnachting in

Nafplion - Hotel Nafsimedon

Dag 3

Je verlaat de Argolis en rijdt naar Oud-Nemea waar eens Herakles de leeuw van Nemea doodde. Ook was Nemea het toneel van de Nemeïsche spelen; het stadion is bewaard gebleven. Daarna rijd je echt de binnenlanden in met stille dorpjes, hoge bergen en vruchtbare hoogvlaktes, waar in voorjaar nog sneeuw ligt. Optioneel is een uitstapje naar het meer van Stymfalia, het enige bergmeer van de Peloponnesos. Vooral in het voorjaar is dit een mooie groene plek met veel vogels. In de mythologie bestreed de held Heracles hier de magische Stymfalische vogels. Daarna rijd je nog dieper het binnenland in naar het prachtig verscholen liggende dorp Stemnitsa. Autorit: 143 km.

Overnachting in

Stemnitsa - Belleiko/ Mpelleiko

Dag 4

Een dag om op je gemak de imposante Lousioskloof te verkennen: het klooster Prodromos dat hoog tegen de kloofwand geplakt zit en stroomafwaarts in het inmiddels romantische Lousiosdal zijn de resten van het antieke Gortys te vinden. Er zijn twee wandelvarianten mogelijk, die te combineren zijn tot één langere wandeling.
Voor wie niet (veel) wil of kan wandelen, zijn ook met de auto de kloosters en de opgraving van Gortys bereikbaar (over kleine bergweggetjes).
Autorit: 29 km. Wandeling: 3,5, of 5 km (2 of 2,5 uur), 250 m of 300 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Stemnitsa - Belleiko/ Mpelleiko

Dag 5

In de ruige bergen bezoek je eerst de uniek gelegen tempel van Apollo Epicourio in Vasses. Hoog op een berg in een nomadentent liggen de imposante resten van een tempel met eromheen de resten van een complex van heiligdommen. Het weggetje stopt bij een onbekende maar zeer fraai gelegen antieke opgraving. Hier kun je rustig rondzwerven en bijvoorbeeld ook in alle rust picknicken. Daarna rijd je verder naar de kust en kun je nog even langs het meer van Kaiafa wandelen, waar het warme, zwavelrijke water al sinds de oudheid bekend is om haar geneeskrachtige werking. En dan is het niet ver meer naar Olympia. Autorit: 160 km.
Wandeling Neda: ca. 5 km, 300 m hoogteverschil.

Overnachting in

Olympia - Hotel Olympion Asty

Dag 6

Vandaag heb je de hele dag om antiek en modern Olympia te bekijken. Een heerlijke wandeling door het lieflijke landschap langs de rivier de Alfeios brengt je naar stiekeme doorkijkjes op de oude Olympische atletiekbaan waar je later een sprintje kunt trekken. De opgraving is magnifiek en vergeet vooral ook het bijbehorende museum niet dat - niet geheel toevallig - in 2004 is gerestaureerd. Ook is dit een prima dag om te luieren bij het zwembad van je luxe hotel dat hoog boven Olympia ligt en dus een prachtig uitzicht biedt over het dal van de rivier helemaal tot aan de zee. Wandeling: 9,5 km (3 uur), 150 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Olympia - Hotel Olympion Asty

Dag 7

Vandaag heb je een lange autorit. Het eerste stuk laat een vlak, dus druk bewoond deel van Griekenland zien, daarna passeer je de indrukwekkende tolbrug over de Golf van Korinthe en maak je een schitterende rit langs de noordkust van de Golf, met heerlijke strandjes en vergezichten. De tocht eindigt bij een charmant boutiquehotel in Galaxidi, bij zee. Autorit: 210 km. 

NB: mocht je vroeg zijn, dan kun je overwegen om vandaag vast (een deel van) het programma van morgen te doen.Voor opgraving en museum van Delphi is het waarschijnlijk te laat. Check hiervoor de website http://odysseus.culture.gr/.

Overnachting in

Galaxidi

Dag 8

Neem ruim de tijd om de opgraving van Delphi te bezoeken. Omdat je vlakbij (30 min. rijden) overnacht kun je er zijn vóór de meeste excursiebussen komen en dus is het heerlijk rustig. Vergeet vooral ook de vrij toegankelijke opgravingen beneden de hoofdopgraving niet. Ook het museum is een bezoek meer dan waard. Na een welverdiende lunch in één van de tavernas kun je in de namiddag (dan is het licht het mooist!) langs de mythische Koricysche grot een prachtige wandeling over de Skala van Delphi maken, een klassieke route naar het Orakel en de atletiekbaan van de Pythische spelen. Wandeling: 1,5 - 5 km (1-3 uur), 100-400 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Galaxidi

Dag 9

Na het ontbijt rijd je terug naar het autoverhuurbedrijf bij het vliegveld van Athene (snelste route is ca. 2,5 uur rijden), waar je de auto weer inlevert. Einde van het arrangement.

Een leuke reisuitbreiding in Athene is ons 'Stap en Hap' arrangement.

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Athene

Verken de groene longen en de oudheden van Athene tijdens dit bijzondere SNP 'walking-dinner'. Verspreid je diner over 3 bijzondere tavernas en geniet van het moois dat de hoofdstad van Griekenland te bieden heeft. Na dit 'lopend buffet' lekker slapen in een centraal gelegen hotel.

NB Programma

Wij bieden u de mogelijkheid een compleet verzekerde en goede huurauto te reserveren; kijk bij heen- en terugreis voor meer informatie.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in goede, in lokale stijl gebouwde en kleinschalige hotels op kamers voorzien van douche en toilet, telefoon, bijna overal airconditioning (alleen in bergdorp Stemnitsa niet), verwarming en meestal tv en balkon. De hotels zijn met zorg uitgekozen op bereikbaarheid, ligging, comfort en service. In Olympia is het hotel wat groter en moderner. Het onderkomen in het bergdorp Stemnitsa is een zogenaamde Archontiko, een in oude stijl gebouwd natuurstenen herenhuis met een traditionele inrichting.

Meer informatie over de accommodaties krijg je via de link bij het dag tot dagprogramma. Dit zijn onze standaard accommodaties. Het kan voorkomen dat een accommodatie vol is op moment van boeking of (m.n. begin en eind seizoen) niet open op de gewenste reisdatum. In dat geval word je ondergebracht in een gelijkwaardig alternatief.

Over de maaltijden

Het ontbijt is inbegrepen. Voor de lunch en het diner zorg je zelf. In elke verblijfplaats zijn winkeltjes en tavernas.

Info kindvriendelijkheid

In de onderkomens zullen wat oudere kinderen zich ongewijfeld thuis voelen, zonder dat de voorzieningen specifiek op kinderen of tieners gericht zijn. De ligging van ons hotel middenin het historische centrum van Nafplion is heerlijk, terwijl het zwembad bij Olympia echt groot is. De bergdorpen Stemnitsa en Arachova hebben zo hun eigen charme als de wat meer onverwachte kant van Griekenland, ook voor kinderen!

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • autohuur (los bij te boeken)
 • lunches
 • diners
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • Toeristenbelasting/ klimaatadaptatietax (Climate resilience tax): afhankelijk van hotelcategorie tussen ca. € 0,75 en € 5,- pppn)

Over de activiteiten

Je maakt gemakkelijke wandelingen over doorgaans goede paden of landweggetjes. Soms zijn deze wat stenig.

Geschikt voor kinderen

De oude Griekse wereld, met haar verhalen, komt tot leven als je langs alle beroemde oudheden reist. Neem dus zeker een leuk boek over Mythologie mee! Op deze manier maak je van de reis een beeldende reis door de geschiedenis. Sommige opgravingen liggen echt spectaculair, met name Delphi is echt een hoogtepunt, net als het immense theater van Epidauros. En hoe leuk is het om op de atletiek baan van Nemea een sprintje vanuit de startblokken te maken?

Wandelingen kun je niet te lang maken en door spannende kloven en strandjes zijn die ook voor kinderen aantrekkelijk. Zeker als je bij een bijzonder klooster met een oude Griekse monnik uitkomt, waar je een wat lekkers aangeboden krijgt. Onderweg kun je in leuke stadjes en fraaie (zand)stranden je reis regelmatig onderbreken.

Kortom: de afwisseling van de reis zorgt dat ook kinderen hier een erg leuke vakantie aan zullen beleven.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken.

Extra's

Verlengingshotels

interieur_kamer.jpg

Hotel Jason Inn

Modern hotel, prima kwaliteit. Ruime, comfortabele kamers met eigen badkamer, airco, telefoon, tv, minibar. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant en tijdesn de zomermaanden worden de maaltijden (naar wens) op het dakterras geserveerd waar u kunt genieten van een magnifiek uitzicht.

Coco-Mat hotel Athens

Middenin de elegante wijk Kolonaki, net buiten de National Gardens, vind je het kleinschalige designhotel 'Coco-Mat Athens'. Het heeft een bijzondere architectuur en is modern ingericht met oog op comfort, service en design alsmede duurzaamheid. Daar past ook het verkooppunt van de duurzaam ontwikkelde Coco-Mat slaapproducten bij. Dit 4* hotel heeft uiteraard alle moderne faciliteiten die je van een dergelijk hotel kunt verwachten, maar bijzonder is dat je slaapt op de superieure bedden van 'Coco-Mat'. In het souterrain is de ontbijtruimte en de cafetaria, met een klein binnenplaatsje. Koffie drankjes en eenvoudige maaltijden worden hier geserveerd, maar eten op het dakterras kan ook. Op het dak vind je een fraai dakterras met schitterend uitzicht op Lycabbettus en de rest van de stad. De muren zijn hier opgefleurd met fantasievolle muurschilderingen.

De verschillende kamertypes zijn ruim en de luxere versies hebben een klein balkon. De exacte inrichting varieert per kamer. De standaardkamers gaan vanaf 20 m2 en de suites gaan tot 30 m2. De luxe metropolitan loft is 40 m2. Er is een moderne badkamer met inloopdouche. De kamertypes:

 • Sleep tight room: de basic slaapkamer, zonder balkon, met zicht op de binnenplaats.
 • Boulevard room: vergelijkbaar met sleep tight, alleen met uitzicht over het Kolonaki district.
 • Urban room: kamer vergelijkbaar met sleep tight, maar met balkon.
 • Boulevard suite: ruime 30 m grote kamer inclusief zithoek, met balkon en uitzicht over Kolonaki
 • Urban Suite en Metropolitan suite: de grootste (40 m2) suites met de meest riante inrichting en balkon met city-view.

Coco-Mat Athens Jumelle

Cocomat Athene Jumelle is gevestigd in Kolonaki, een wijk op stand net buiten het centrum en hier vind je ook veel ambassades. Hotel Jumelle bestaat uit een neoklassiek gebouw met een stijlvolle moderne uitbreiding. De kamers zijn volledig ingericht met hoogwaardige COCO-MAT meubels en beddengoed voor een unieke slaapervaring.

Het neoklassieke gebouw bestaat uit zes kamers en een suite. De overige kamers zijn in de moderne vleugel. De stijl van de inrichting is trendy en eenvoudig. Alle kamers zijn uitgerust met een koffiezetapparaat, waterkoker, koffiecapsules en theesoorten, die gratis zijn. Het gebruik van de minibar is ook gratis voor de gasten in de suites.

In het restaurant geniet je van traditionele Griekse gerechten in zoete en hartige smaken, terwijl je je kunt verfrissen in het binnenzwembad of de hamam in de spa van het hotel.

 

De kamers:

‘Proxy’-kamers bevinden zich op de begane grond (raam geen uitzicht).

‘Peer’-kamers bevinden zich op hogere verdiepingen, aan de achterkant van het hotel met een groot raam met uitzicht op de wijk Kolonaki

‘Peer’-balkonkamers bevinden zich op hogere verdiepingen, aan de achterkant van het hotel en hebben een balkon met uitzicht op de wijk Kolonaki

Familie ‘peer’ kamer bevindt zich op de eerste verdieping met raam voor 4 personen

Neoklassieke kamers hebben de oorspronkelijke vorm van het neoklassieke gebouw behouden, waarbij luxe wordt gecombineerd met de sfeer van een ander tijdperk.

De neoklassieke suite heeft een extra living-ruimte.

Athenean Suites:  suite met balkon met uitzicht op de Atheense skyline en kunstwerken, geïnspireerd op het bruisende stadsleven.

Coco-Mat Athens BC

Coco-mat Athens BC is een luxe 5* designhotell tegenover het Acropolis museum, aan de rand van Plaka. Bijzondere en moderne vormgeving met een prachtig atrium, waar rondom de kamers gegroepeerd zijn. Vanaf het dakterras met zwembad vrij uitzicht op de Acropolis. Eén van de beste hotels in Athene centrum.

Coco-mat Athens BC is slechts een korte wandeling van de Akropolis en dicht bij een aantal bezienswaardigheden van de stad. De elegant ingerichte kamers en suites bieden een ontspannen verblijf op de beste matrassen gemaakt door Coco-mat, een gerenommeerd Nederlands-Grieks bedrijf in het maken van bedden.
Het dakterras met het panoramische uitzicht over de stad Athene (helemaal tot aan de zee) met zwembad is een unieke plek met uitzicht op het Acropolis Museum en natuurlijk de Acropolis zelf.

De entree van het hotel is indrukwekkend met een groot atrium tot aan het glazen dak. Rondom dit atrium zijn de kamers gegroepeerd. Het hotel beschikt over een lounge, café en restaurant. In de wintermaanden is ook het binnenzwembad geopend.

Er zijn de volgende standaard kamertypes; City View, Museum View, Acropolis View en de riante Acropolis Suites.

 • City View (kamers aan de achterkant van het hotel met een raam of een balkon met uitzicht op de buurt van Athene)
 • Museumzicht (kamers aan de voorzijde van het hotel met een raam of een balkon met uitzicht op het Akropolismuseum)
 • Acropolis View (kamers aan de voorzijde van het hotel met een balkon met uitzicht op de Akropolis en het Akropolismuseum)
 • Acropolis Suite (ruime kamers aan de voorzijde van het hotel met een balkon met uitzicht op de Akropolis, het Akropolismuseum en de heuvel Filopappou).

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Door gebruik te maken van de veerbootverbinding van Italië naar Patras is het ook mogelijk om met de eigen auto naar de Peloponnesos te reizen. Al met al moet je daar dan wel ca. 3 dagen voor uittrekken.

Veerboot informatie

Voor alle veerbootverbindingen van Italië naar Patras - Griekenland kun je uitstekend terecht bij Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden je aan de overtocht pas te reserveren nadat het SNP-arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Athene.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Aangezien je vanaf de luchthaven Athene per (huur)auto verder reist, ben je niet gebonden aan uiterste aankomst- en/of vertrektijden. Reken er wel op dat je vanaf het vliegveld nog met een shuttlebusje naar de autoverhuurlocatie gebracht moet worden om de auto op te halen (kost ca. 1 uur alles bij elkaar).

Reken bij de terugreis vanaf Arachova op totaal ca. 4,5 uur om bij het vliegtuig te komen. Dit is incl. inleveren auto, shuttlebusje naar het vliegveld en inchecken.

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

U kunt dit arrangement starten van maart tot medio december. Reserveer uw reis naar Griekenland tijdig i.v.m. de heen- en terugreis; de vliegtuigen zitten vaak al snel vol.
Het vroege voorjaar en eind oktober zijn qua weer wisselvallig. Ze geven doorgaans prima wandeltemperaturen, maar de kans op neerslag is aanwezig. Een voordeel is dat het bij de opgravingen en musea heerlijk rustig is. In maart en april is het Griekse voorjaar met bloemen op haar hoogtepunt. In de zomer kan het erg warm worden (een auto met airco wordt aangeraden) en bij opgravingen is het dan vaak druk. Op zon- en feestdagen hebben veel opgravingen en musea aangepaste openingstijden, terwijl met name de kleinere op maandag meestal gesloten zijn. Er is op zon- en feestdagen minder openbaar vervoer, inclusief veerboten, op enkele feestdagen ligt alles zelfs stil.

Grieks Pasen 2022: van 22 t/m 25 april vragen alle hotels een minimum verblijf van 3 nachten.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Peloponnesos ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Ga je binnenkort op reis naar Griekenland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/griekenland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/griekenland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

IMG_7900_Delphi_theater_Formaat_wijzigen.JPG

Griekenland - Peloponnesos

Rondreis door klassiek Peloponnesos

Cultuurrondreis met (huur)auto langs hotels

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.