Griekenland - Peloponnesos, 15 dagen Actieve rondreis langs natuur en cultuur

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Rondreis met (huur)auto en dagwandelingen langs hotels

Een complete 15-daagse actieve auto-rondreis die een feest is voor alle zintuigen! Er zijn weinig landstreken met zoveel historische rijkdom en zo’n grote afwisseling aan landschappen als de Peloponnesos. De besneeuwde toppen van de Taygetos liggen vlakbij het rustieke strand van Kardamilli, de diepe Lousioskloof leid je naar idyllische dorpjes en kloosters. De rijkdom aan bloemen en vruchten zal je verbazen. Al wandelend zie je beroemde opgravingen als Olympia en Delphi in ander perspectief. Ontdek wijnlandgoederen en proef sfeer en heerlijk eten op een dorpspleintje. Overnacht in verrassende hotels, vaak in historische gebouwen.

Uniek aan deze reis

 • Het mooiste van de Peloponnesos in één reis
 • Historische accommodaties
 • Hoogtepunten en verborgen verrassingen
 • Korte autoritten met activiteiten
 • Natuur-cultuur-genieten
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Griekenland - Peloponnesos 'totaal'

Tijdens deze autorondreis met wandelingen bezoek je op actieve wijze de meest bijzondere streken van de Peloponnesos, een landstreek vol resten van de antieke beschaving, mooie Byzantijnse kloosters en middeleeuwse dorpen. Van de vruchtbare landbouwgebieden in de Argolida, met diverse beroemde opgravingen als Epidauros en Mycene reis je naar Sparta en het Byzantijnse Mystras in het Taygetosgebergte. Verder langs de onherbergzame kusten van Mani, waar bizarre torendorpen herinneren aan wrede tijden. In het hart van de Peloponnesos kom je in verlaten bergstreken, slechts bewoond door herders met hun kuddes: hier ben je in het weelderige Arkadië, waar op een eenzame bergtop een enorme tempel staat. Via oude voetpaden kun je de diepe dalen van Neda en Lousios verkennen, op zoek naar verborgen oudheden en kloosters als adelaarsnesten. Via het beroemde Olympia en het kuuroord Kaiafas reis je naar de noordzijde van de Golf van Korinthe om te eindigen in het domein van de god Apollo: het orakel van Delphi.

Cultuurrijke dagen kun je afwisselen met ontspannen natuurwandelingen, terwijl je na een actieve dag kunt uitrusten aan een heerlijk strand of zwembad: een unieke combinatie. De auto geeft je optimale vrijheid in de verplaatsingen, die nooit te lang zijn om onderweg tijdens korte uitstapjes of wandelingen het fraaie landschap te ervaren, waar natuur en cultuur zo nauw verbonden zijn. Afgewisseld met een sfeervol terras op een dorpsplein of in een stadje zul je gevarieerde reisdagen beleven.

Net zo bijzonder als deze reis zijn de overnachtingsplaatsen die we uitgezocht hebben. Vrijwel overal overnacht je in historische gebouwen op fraaie en rustige locaties. Overal word je gastvrij ontvangen en zul je kunnen genieten van een fijne entourage, die in niets aan de vaak kale Griekse kamers in de vakantieoorden zal doen denken. Ook de paar modernere locaties zijn gebouwd en ingericht met gevoel voor locale tradities en stijl. Regelmatig tref je ook een zwembad aan.
In het reisinformatiepakket tref je naast programmasuggesties en wandelroutes veel tips en wetenswaardigheden aan, evenals de nodige praktische informatie zoals tips voor tavernas.

Dag 1

Aankomst in Athene en autorit naar Nafplion. Over nieuwe wegen rijd je om Athene heen naar het Kanaal van Korinthe en daarna door het ruige bergland van de Peloponnesos naar Nafplion, dat begin 19e eeuw tijdelijk de hoofdstad was van Griekenland. 's Avonds dineer je heerlijk in een authentieke taverne in de oude stad. Autorit: 170 km.

Overnachting in

Nafplion

Dag 2

Om alle oudheden in de regio te bezoeken heb je meerdere dagen nodig. Je zult dus een keuze moeten maken. Tyrins, Mykene en Epidauros laten zich combineren, Mykene en Nemea evenzeer. Bij Mykene kun je met een heerlijk ontspannen wandeling maken tussen olijf- en citrusbomen met uitzicht op de oude burcht van Agamennon. Ervaar de strategische ligging vanaf het pad dat Agamemnon liep toen hij na de Trojaanse oorlog naar huis ging. Vervolgens is het tijd om de beroemde opgraving te bezoeken; vergeet ook het koepelgraf van Atreus niet!
Autorit: afhankelijk van je plan; Mykene 30 km. Wandelen: 7,5 km (2 - 2,5 uur), 250 m stijgen en dalen.

Je kunt na Mykene doorrijden naar Epidauros om het beroemde theater te zien (ca. 30 km rijden), of naar de fraai gelegen opgraving bij Nemea, met o.a. een zeer goed bewaard stadion (mooier dan bij Olympia!). Dit is de regio van de werken van de held Heracles.

Maar vergeet ook het stadje Nafplion niet. Dit is misschien wel het mooiste stadje van Griekenland. Rondom en verder langs de kust hebben we ook een nog een wandeling voor je, eindigend (voor de liefhebbers) bij het Karathonas-strand. Wandelen: 10 km (2,5 - 3 uur), weinig hoogteverschil.

Nafplion is een prima plek om met een of meer extra dagen je verblijf te verlengen.

Overnachting in

Nafplion

Dag 3

Je verlaat de vruchtbare vallei bij Nafplion en zakt langs de kust af naar het zuiden. Met links van je regelmatig de zee, zie je aan je rechterhand de bergen hoger worden. Je komt bij het mooie stadje Leonidio in het Parnongebergte. Even een lunch in een knus vissersdorpje en dan via een spectaculare weg door een diepe kloof langs een minstens zo spectaculair gelegen klooster naar het mooie bergdorp Kosmas. Vanaf het dorpsplein heb je een panoramisch uitzicht richting kust.
Vervolgens daal je af richting de Evrotasvallei over wegen waar je niet veel toeristen zult tegenkomen. Ten zuiden van Sparta overnacht je in een bijzonder hotel in het aan de voet van het imposante ruim 2400 m hoge Taygetosgebergte gelegen Xirokambi, nog een echt landelijk dorp. Autorit: 154 km.

Overnachting in

Xirokambi - Hotel Taleton

Dag 4

Byzantijnse pracht
Van Xirokambi is het niet al te ver naar Sparta en de daar vlakbij gelegen ruïnestad Mystras. De autorit door de uitlopers van het Taygetosgebergte is alleen al de moeite waard. Beboste hellingen, diepe ravijnen en ruige rotswanden wisselen elkaar af. Je rijdt via de weelderig met olijfgaarden begroeide Evrotasvallei naar de ruïnestad. Mystras geldt als één van de belangrijkste historische monumenten van Griekenland en staat ook op de UNESCO world heritage lijst. Het was in de nadagen van het Byzantijnse rijk het belangrijkste centrum van bestuur en wetenschap. Hiervan getuigen diverse paleizen en een flink aantal kloosters. Er wordt druk gerestaureerd zodat de bezoekers weer een steeds beter beeld van de oude stad krijgen. Hier kun je uren ronddwalen. Vanaf het op een heuveltop gelegen fort boven de stad heb je een ongekend fraai uitzicht op de Evrotasvallei en Sparta. Tussen de half vervallen gebouwen slingeren zich de oude geplaveide wegen die omzoomd zijn door fraaie mediterrane bloemenpracht. Of je nu graag wandelt, geïnteresseerd bent in de oude geschiedenis van Byzantium en de stad of beide: een bezoek aan Mystras mag je niet missen! Diverse zeer informatieve panelen geven een schat aan informatie over deze bijzondere plaats.

Overnachting in

Xirokambi - Hotel Taleton

Dag 5

Een bijzonder boeiende reisdag vandaag. Vanuit de weelderige begroeiing van de groene Evrotasvallei bereik je bij het stadje Gythion de zee. Hier moet je zeker even een pauze nemen bij het grote plein. Na een paar fraaie zandstranden sla je linksaf, in de richting Mesa Mani, een bizarre streek met een ruige en roemruchte geschiedenis. Middels een prachtige slingerweg aan de oostkust van het schiereiland, langs onder andere het fraaie torendorp Layia, rijd je door een streek waar maar zelden een toerist langskomt.
Tegen de achtergrond van kale berghellingen doemen steeds meer bizarre torendorpen op en aan het einde van de wereld kom je dan in Gerolimenas, een klein havenplaatsje. In contrast met de omgeving kun je jezelf hier onderdompelen in de weelde en het zwembad van een wel heel bijzonder hotel. Autorit: 104 km.

Overnachting in

Gerolimenas - Hotel Kirimai

Dag 6

Sfeer. Dit woord dekt precies datgene dat je hier in de Mesa Mani moet proeven. Geen grote bezienswaardigheden hier, maar wel een uniek gebied. Rijd rond, verbaas jezelf over de woontorens en lees op locatie de bizarre verhalen van de uitgevochten familievetes in het boek van Patrick Leigh Fermor. Loop over een van de door muren omgeven stenige wandelpaden en proef (maar voorzichtig) van de overal groeiende cactusvijgen.
Langs het beroemde en ongekend fotogenieke torendorp Vathia kom je bij Tenaron, waar je wandelend naar de vuurtoren op de kaap kunt. Volgens antieke overlevering heeft de held Herakles hier de hellehond Cerberus uit de Hades weten te halen. Waar die ingang naar de Hades dan precies is blijft evenwel nog een raadsel. In elk geval kun je langs de resten van een oude Poseidontempel op het zuidelijkste puntje van Europa komen, bij de vuurtoren op kaap Matapan. Voor visliefhebbers zijn er enkele kleine tavernas aan het strand van het in een idyllisch baaitje gelegen Porto Kagio.

Voor een leuke en actieve dag in Mani raden we je aan per auto naar Vathia en Kaap Tenaron te gaan en daar (een deel van) de wandeling naar kaap Tenaron te maken. Op de terugweg is dan nog een stop in Porto Kagio in te lassen (15 km (5,5 uur), 300m stijgen en 490m dalen).


Overnachting in

Gerolimenas - Hotel Kirimai

Dag 7

Je gaat noordwaarts van Mesa Mani naar Exo Mani. Langs nog weer een aantal fraaie torendorpen kun je afdalen naar de grotten van Dirou. Laat je rondvaren in de grotten en zie wat voor bijzondere plek die in de oudheid waren in het kleine, maar fraaie museumpje. Areopolis is het hoofdplaatsje van Mesa Mani. Een stop loont de moeite om de achterafstraatjes te verkennen met enkele juweeltjes van Byzantijnse kerkjes vol met fresco’s. 
Na de grote baai van Itilo (tip: vis eten in Limeni) rijd je langs kleine dorpjes met prachtige Byzantijnse kerkjes. De streek wordt langzaam weer wat groener en vriendelijker, maar de bergen op de achtergrond ook hoger. Vergeet ook het vol curiosa staande Manimuseum in Thalames niet, waarbij de beheerder een bezienswaardigheid op zich is.
Na het badplaatsje Stoupa kom je in het in weelderige begroeiing gelegen natuurstenen dorpje Kardamilli. Hier overnacht je in een mooi boutique-hotel direct aan het strand. Autorit: 68 km.

Overnachting in

Kardamilli - Melitsina Village hotel

Dag 8

Je bent nu in Exo Mani. Deze kuststreek heeft een prachtige natuur met beboste berghellingen en diepe kloven, waartussen prachtige dorpjes verscholen liggen. Maak een rondrit door de streek, ga heerlijk koffiedrinken of lunchen in een kleine dorpstaverna en laat je door de dorpelingen de mooiste plekjes wijzen. 
Voor wandelaars is deze streek een paradijs want vanuit de dorpen zijn er talrijke goed bewegwijzerde paden. Er is een wandeling via Exohori beschreven (12 km (5 uur) 530m stijgen en dalen). Er is hier een prima in stand gehouden netwerk van met stenen ingelegde ezelpaden, kalderimia, die vroeger de verbindingswegen tussen de dorpen vormden. Het zijn vaak kunstwerken op zich. Avontuurlijk zijn de kloven in dit gebied. Tussen honderden meters hoge rotswanden en temidden van kleurrijke vegetatie zijn zelfs hier nog enkele oude kloostertjes te vinden met weliswaar verweerde, maar toch nog steeds fraaie fresco’s.
Langs de kust zijn enkele verborgen zwembaaitjes te vinden en in voor- en naseizoen zijn de zandstrandjes bij het wat toeristischer Stoupa ook een aanrader. In deze omgeving worden in de uitgestrekte olijfgaarden de beroemde Kalamataolijven geteelt.

Overnachting in

Kardamilli - Melitsina Village hotel

Dag 9

Via Kalamata, de hoofdstad van Messini en de beroemde olijven, rijd je naar de goed verborgen opgravingen van Antiek Messini. Dit uitgestrekte en weinig bezochte terrein ligt in een prachtige natuurlijke omgeving. Met name de oude Agora (markt) en het stadion zijn de moeite waard.
Dan rijd je echt de binnenlanden van de Peloponnesos in met stille dorpjes, hoge bergen en vruchtbare hoogvlaktes, in het voorjaar nog met sneeuw. Dit is het ‘idyllische Arkadië’. We raden aan om eerst door je nieuwe verblijfplaats heen te rijden en naar Dimitsana te gaan en het openlucht watermolenmuseum. Hier krijg je een fascinerend beeld van de economische bedrijvigheid van de streek van voor de industriele revolutie. Er is een meelmolen, een kruitpoedermolen en een werkplaats om wol te verven te zien. Dit alles zeer goed gedocumenteerd. Autorit: 144 km.

Overnachting in

Stemnitsa - Belleiko/ Mpelleiko

Dag 10

Een dag om op je gemak de imposante Lousioskloof te verkennen: het klooster Prodromos dat hoog tegen de kloofwand geplakt zit en stroomafwaarts in het inmiddels romantische Lousiosdal zijn de resten van het antieke Gortys te vinden. Er zijn twee wandelvarianten mogelijk, die te combineren zijn tot één langere wandeling.
Voor wie niet (veel) wil of kan wandelen, zijn ook met de auto de kloosters en de opgraving van Gortys bereikbaar (over kleine bergweggetjes).
In de (na)middag is er wellicht nog tijd om rond te struinen door de mooie straatjes in Stemnitsa met haar heerlijke pleintje met terrassen. Autorit: 29 km. Wandeling: 3,5 (1,5 tot 2 uur), 300 m stijgen en dalen, of 5,5 km (2 tot 2,5 uur), 350 m stijgen en dalen. 

Overnachting in

Stemnitsa - Belleiko/ Mpelleiko

Dag 11

In de ruige bergen bezoek je eerst de uniek gelegen tempel van Apollo Epicourio in Vasses. Hoog op een berg in een nomadentent liggen de imposante resten van een tempel met eromheen de resten van een complex van heiligdommen. Je kunt afdalen richting de kloof van de Nedarivier. Het weggetje stopt bij een onbekende maar zeer fraai gelegen antieke opgraving. Hier kun je heerlijk alleen rondzwerven en genieten van een rustige picknick. Daarna rijd je verder naar de kust en kun je nog even langs het meer van Kaiafa wandelen, waar het warme, zwavelrijke water al sinds de oudheid bekend is om haar geneeskrachtige werking. En dan is het niet ver meer naar Olympia. Autorit: 160 km.
Wandeling Neda: ca. 5 km, 300 m hoogteverschil.

Overnachting in

Olympia - Hotel Olympion Asty

Dag 12

Vandaag heb je de hele dag om antiek en modern Olympia te bekijken. Een heerlijke wandeling door het lieflijke landschap langs de rivier de Alfeios brengt je naar stiekeme doorkijkjes op de oude Olympische atletiekbaan waar je later een sprintje kunt trekken. De opgraving is magnifiek en vergeet vooral ook het bijbehorende museum niet dat - niet geheel toevallig - in 2004 is gerestaureerd. Ook is dit een prima dag om te luieren bij het zwembad van je luxe hotel dat hoog boven Olympia ligt en dus een prachtig uitzicht biedt over het dal van de rivier helemaal tot aan de zee. Wandeling: 9,5 km (3 uur), 150 m stijgen en 150 m dalen.

Overnachting in

Olympia - Hotel Olympion Asty

Dag 13

Vandaag heb je een lange autorit. Het eerste stuk laat een vlak, dus druk bewoond deel van Griekenland zien, daarna passeer je de indrukwekkende tolbrug over de Golf van Korinthe en maak je een schitterende rit langs de noordkust van de Golf, met heerlijke strandjes en vergezichten. De tocht eindigt bij een charmant boutiquehotel in Galaxidi, bij zee. Autorit: 210 km. 

NB: mocht je vroeg zijn, dan kun je overwegen om vandaag vast (een deel van) het programma van morgen te doen. Voor opgraving en museum van Delphi is het waarschijnlijk te laat. Check hiervoor de website http://odysseus.culture.gr/.

Overnachting in

Galaxidi

Dag 14

Neem ruim de tijd om de opgraving van Delphi te bezoeken. Omdat je vlakbij (30 min. rijden) overnacht kun je er zijn vóór de meeste excursiebussen komen en dus is het heerlijk rustig. Vergeet vooral ook de vrij toegankelijke opgravingen beneden de hoofdopgraving niet. Ook het museum is een bezoek meer dan waard. Na een welverdiende lunch in één van de tavernas kun je in de namiddag (dan is het licht het mooist!) langs de mythische Koricysche grot een prachtige wandeling over de Skala van Delphi maken, een klassieke route naar het Orakel en de atletiekbaan van de Pythische spelen. Wandeling: 1,5 tot 5 km (1 tot 2,5 uur), 100 tot 400 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Galaxidi

Dag 15

Na het ontbijt rijd je terug naar Athene, waar je de auto weer inlevert. Einde van het arrangement. Autorit: 226 km.

Een leuke reisuitbreiding in Athene is ons 'Stap en Hap' arrangement.

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Athene

Verken de groene longen en de oudheden van Athene tijdens dit bijzondere SNP 'walking-dinner'. Verspreid je diner over 3 bijzondere tavernas en geniet van het moois dat de hoofdstad van Griekenland te bieden heeft. Na dit 'lopend buffet' lekker slapen in een centraal gelegen hotel.

NB Programma

De activiteiten in het dagprogramma zijn slechts een voorstel. Het is aan je zelf hoe je de dagen invult. Er is altijd meer dan genoeg tijd om op verplaatsingsdagen de volgende verblijfplaats te bereiken.
Openingstijden van archeologische opgravingen fluctueren enorm. Door de opbouw van dit programma zijn er bijna altijd meerdere tijdstippen mogelijk om een opgraving te bezoeken. Je zult er rekening mee moeten houden dat je exacte openingstijden ter plekke zult moeten verifiëren.

Wij bieden de mogelijkheid via ons een compleet verzekerde en goede huurauto te reserveren; kijk bij heen- en terugreis voor meer informatie.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in goede, in lokale stijl gebouwde en kleinschalige hotels op kamers voorzien van douche en toilet, telefoon, bijna overal airconditioning (alleen in bergdorp Stemnitsa of Dimitsana niet), verwarming en meestal tv en balkon. De hotels zijn met zorg uitgekozen op bereikbaarheid, entourage, ligging, comfort en service. Enkele van de geselecteerde hotels behoren tot de meest bijzondere hotels van Griekenland. Vaak overnacht je in gerenoveerde, historische gebouwen in zogenaamde 'Archontika'. In Gerolimenas en Olympia heeft het hotel een zwembad en indien mogelijk ook in Nafplion. In Gerolimenas en Kardamilli overnacht je direct aan zee. Wij boeken overal standaard kamers. Heb je bijzondere wensen ten aanzien van kamers, dan is bij sommige hotels een upgrade mogelijk (tegen meerprijs, op aanvraag).

Meer informatie en foto's over de accommodaties krijg je via de link bij het dag tot dagprogramma. Het overzicht aldaar is nog niet compleet en zal de komende tijd verder uitgebreid worden.

NB: Het kan voorkomen dat een accommodatie vol is op moment van boeking of (m.n. begin en eind seizoen) niet open op de gewenste reisdatum. In dat geval word je ondergebracht in een zo gelijkwaardig mogelijk alternatief. Bij de hotels met zwembad is dat dan helaas niet te garanderen.

Over de maaltijden

Ontbijt is bij de overnachting inbegrepen. Voor de lunch en het diner zorg je zelf. In alle dorpjes waar je verblijft zijn een of meerdere tavernas te vinden waar je heerlijk kunt eten. In de reisinformatie staan enkele tips. De hotels zelf hebben (op het hotel in Olympia na) geen eigen restaurant.

Duurzaamheid


Info kindvriendelijkheid

In de onderkomens zullen wat oudere kinderen zich ongewijfeld thuis voelen, zonder dat de voorzieningen specifiek op kinderen of tieners gericht zijn. De ligging van ons hotel middenin het historische centrum van Nafplion is heerlijk, terwijl in Xirokambi een lekker zwembad is, je in Gerolimenas en Kardamilli direct aan zee zit en het zwembad bij Olympia echt groot is. De bergdorpen Stemnitsa en Arachova hebben zo hun eigen charme als de wat meer onverwachte kant van Griekenland.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • autohuur (los bij te boeken)
 • lunches
 • diners
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • Toeristenbelasting/ klimaatadaptatietax (Climate resilience tax): afhankelijk van hotelcategorie tussen ca. € 0,75 en € 5,- pppn)

Over de activiteiten

De wandelingen in het programma zijn optioneel. Het zijn niet al te moeilijke wandelingen over doorgaans goede paden of landweggetjes. Soms zijn deze wat stenig. In het achterland van Kardamilli, bij Sparta en in de Lousioskloof zijn ook wat stevige tochten te maken voor de liefhebbers.
Houd je er rekening mee dat ook bij diverse opgravingen behoorlijke afstanden te voet moeten worden afgelegd als je alle uithoeken wilt zien en soms ook een aardig hoogteverschil (Delphi).

Geschikt voor kinderen

De oude Griekse wereld, met haar verhalen, komt tot leven als je langs alle beroemde oudheden reist. Neem dus zeker een leuk boek over Mythologie mee! Op deze manier maak je van de reis een beeldende reis door de geschiedenis. Sommige opgravingen liggen echt spectaculair, met name Delphi is echt een hoogtepunt, net als het immense theater van Epidauros. En hoe leuk is het om op de atletiek baan van Nemea een sprintje vanuit de startblokken te maken?

Wandelingen kun je niet te lang maken en door spannende kloven zijn die ook voor kinderen aantrekkelijk. Zeker als je bij een bijzonder klooster met een oude Griekse monnik uitkomt, waar je een wat lekkers aangeboden krijgt. Onderweg kun je in leuke stadjes en fraaie (zand)stranden je reis regelmatig onderbreken.

Kortom: de afwisseling van de reis zorgt dat ook kinderen hier een erg leuke vakantie aan zullen beleven.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken.

Extra's

Verlengingshotels

interieur_kamer.jpg

Hotel Jason Inn

Modern hotel, prima kwaliteit. Ruime, comfortabele kamers met eigen badkamer, airco, telefoon, tv, minibar. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant en tijdesn de zomermaanden worden de maaltijden (naar wens) op het dakterras geserveerd waar u kunt genieten van een magnifiek uitzicht.

Coco-Mat hotel Athens

Middenin de elegante wijk Kolonaki, net buiten de National Gardens, vind je het kleinschalige designhotel 'Coco-Mat Athens'. Het heeft een bijzondere architectuur en is modern ingericht met oog op comfort, service en design alsmede duurzaamheid. Daar past ook het verkooppunt van de duurzaam ontwikkelde Coco-Mat slaapproducten bij. Dit 4* hotel heeft uiteraard alle moderne faciliteiten die je van een dergelijk hotel kunt verwachten, maar bijzonder is dat je slaapt op de superieure bedden van 'Coco-Mat'. In het souterrain is de ontbijtruimte en de cafetaria, met een klein binnenplaatsje. Koffie drankjes en eenvoudige maaltijden worden hier geserveerd, maar eten op het dakterras kan ook. Op het dak vind je een fraai dakterras met schitterend uitzicht op Lycabbettus en de rest van de stad. De muren zijn hier opgefleurd met fantasievolle muurschilderingen.

De verschillende kamertypes zijn ruim en de luxere versies hebben een klein balkon. De exacte inrichting varieert per kamer. De standaardkamers gaan vanaf 20 m2 en de suites gaan tot 30 m2. De luxe metropolitan loft is 40 m2. Er is een moderne badkamer met inloopdouche. De kamertypes:

 • Sleep tight room: de basic slaapkamer, zonder balkon, met zicht op de binnenplaats.
 • Boulevard room: vergelijkbaar met sleep tight, alleen met uitzicht over het Kolonaki district.
 • Urban room: kamer vergelijkbaar met sleep tight, maar met balkon.
 • Boulevard suite: ruime 30 m grote kamer inclusief zithoek, met balkon en uitzicht over Kolonaki
 • Urban Suite en Metropolitan suite: de grootste (40 m2) suites met de meest riante inrichting en balkon met city-view.

Coco-Mat Athens Jumelle

Cocomat Athene Jumelle is gevestigd in Kolonaki, een wijk op stand net buiten het centrum en hier vind je ook veel ambassades. Hotel Jumelle bestaat uit een neoklassiek gebouw met een stijlvolle moderne uitbreiding. De kamers zijn volledig ingericht met hoogwaardige COCO-MAT meubels en beddengoed voor een unieke slaapervaring.

Het neoklassieke gebouw bestaat uit zes kamers en een suite. De overige kamers zijn in de moderne vleugel. De stijl van de inrichting is trendy en eenvoudig. Alle kamers zijn uitgerust met een koffiezetapparaat, waterkoker, koffiecapsules en theesoorten, die gratis zijn. Het gebruik van de minibar is ook gratis voor de gasten in de suites.

In het restaurant geniet je van traditionele Griekse gerechten in zoete en hartige smaken, terwijl je je kunt verfrissen in het binnenzwembad of de hamam in de spa van het hotel.

 

De kamers:

‘Proxy’-kamers bevinden zich op de begane grond (raam geen uitzicht).

‘Peer’-kamers bevinden zich op hogere verdiepingen, aan de achterkant van het hotel met een groot raam met uitzicht op de wijk Kolonaki

‘Peer’-balkonkamers bevinden zich op hogere verdiepingen, aan de achterkant van het hotel en hebben een balkon met uitzicht op de wijk Kolonaki

Familie ‘peer’ kamer bevindt zich op de eerste verdieping met raam voor 4 personen

Neoklassieke kamers hebben de oorspronkelijke vorm van het neoklassieke gebouw behouden, waarbij luxe wordt gecombineerd met de sfeer van een ander tijdperk.

De neoklassieke suite heeft een extra living-ruimte.

Athenean Suites:  suite met balkon met uitzicht op de Atheense skyline en kunstwerken, geïnspireerd op het bruisende stadsleven.

Coco-Mat Athens BC

Coco-mat Athens BC is een luxe 5* designhotell tegenover het Acropolis museum, aan de rand van Plaka. Bijzondere en moderne vormgeving met een prachtig atrium, waar rondom de kamers gegroepeerd zijn. Vanaf het dakterras met zwembad vrij uitzicht op de Acropolis. Eén van de beste hotels in Athene centrum.

Coco-mat Athens BC is slechts een korte wandeling van de Akropolis en dicht bij een aantal bezienswaardigheden van de stad. De elegant ingerichte kamers en suites bieden een ontspannen verblijf op de beste matrassen gemaakt door Coco-mat, een gerenommeerd Nederlands-Grieks bedrijf in het maken van bedden.
Het dakterras met het panoramische uitzicht over de stad Athene (helemaal tot aan de zee) met zwembad is een unieke plek met uitzicht op het Acropolis Museum en natuurlijk de Acropolis zelf.

De entree van het hotel is indrukwekkend met een groot atrium tot aan het glazen dak. Rondom dit atrium zijn de kamers gegroepeerd. Het hotel beschikt over een lounge, café en restaurant. In de wintermaanden is ook het binnenzwembad geopend.

Er zijn de volgende standaard kamertypes; City View, Museum View, Acropolis View en de riante Acropolis Suites.

 • City View (kamers aan de achterkant van het hotel met een raam of een balkon met uitzicht op de buurt van Athene)
 • Museumzicht (kamers aan de voorzijde van het hotel met een raam of een balkon met uitzicht op het Akropolismuseum)
 • Acropolis View (kamers aan de voorzijde van het hotel met een balkon met uitzicht op de Akropolis en het Akropolismuseum)
 • Acropolis Suite (ruime kamers aan de voorzijde van het hotel met een balkon met uitzicht op de Akropolis, het Akropolismuseum en de heuvel Filopappou).

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Door gebruik te maken van de veerbootverbinding van Italië naar Patras is het ook mogelijk om met de eigen auto naar de Peloponnesos te reizen. Al met al moet je daar dan wel ca. 3 dagen voor uittrekken.

Veerboot informatie

Voor alle veerbootverbindingen van Italië naar Patras - Griekenland kun je uitstekend terecht bij Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden je aan de overtocht pas te reserveren nadat het SNP-arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Athene.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Aangezien je vanaf de luchthaven Athene per (huur)auto verder reist, ben je niet gebonden aan uiterste aankomst- en/of vertrektijden. Reken er wel op dat je vanaf het vliegveld nog met een shuttlebusje naar de autoverhuurlocatie gebracht moet worden om de auto op te halen (kost ca. 1 uur alles bij elkaar).

Reken bij de terugreis vanaf Arachova op totaal ca. 4,5 uur om bij het vliegtuig te komen. Dit is incl. inleveren auto, shuttlebusje naar het vliegveld en inchecken.

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Je kunt dit arrangement starten van eind maart t/m eind oktober. Reserveer je reis naar Griekenland tijdig i.v.m. de heen- en terugreis; de vliegtuigen zitten in vakantieperiodes vaak al snel vol en tarieven stijgen.
Het vroege voorjaar en eind oktober zijn qua weer wisselvallig. Ze geven doorgaans prima wandeltemperaturen, maar de kans op neerslag is aanwezig. Een voordeel is dat het bij de opgravingen en musea heerlijk rustig is. April geeft de meeste voorjaarsbloemen. In de zomer kan het erg warm worden (een auto met airco wordt aangeraden) en bij opgravingen is het dan vaak druk. Op zon- en feestdagen hebben veel opgravingen en musea aangepaste openingstijden, terwijl met name de kleinere op maandag meestal gesloten zijn. Er is op zon- en feestdagen minder openbaar vervoer, inclusief veerboten, op enkele feestdagen ligt alles zelfs stil.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Peloponnesos ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Over de accommodaties:

De hotels waar u verblijft zijn altijd kleinschalige familiehotels, die daardoor bijdragen aan het 'levend' houden van de kleine dorpen waar u verblijft. Er werkt lokaal personeel en tevens zijn de hotels in Nafplion, Xirokambi, Gerolimenas en Stemnitsa oude historische gebouwen die met natuurlijke materialen gerenoveerd zijn.  Het hotel in Xirokambi loopt in ecologisch opzicht voorop vanwege het energiezuinige karakter. Maar ook de overige oude gebouwen zijn door hun dikke natuurstenen muren traditioneel uitstekend geïsoleerd.

Ga je binnenkort op reis naar Griekenland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/griekenland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/griekenland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

het_meest_gefotografeerde_dorp_van_mani_vathia.jpg

Griekenland - Peloponnesos

Actieve rondreis langs natuur en cultuur

Rondreis met (huur)auto en dagwandelingen langs hotels

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.