Turkije - East Lycian Way, 8 dagen Van de bergen naar de zee

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotelletjes, pensions en guesthouse

Ten zuiden van Antalya volg je het lange afstands wandelpad Lycian Way, eerst door de bergen, daarna dichter bij zee. Met zijn kleurrijke flora, bijzondere Lycische cultuur, schaduwrijke bossen, kleine bergdorpjes en schitterende kust is het een heerlijk vakantiegebied. Je vindt gastvrij onthaal in prima hotelletjes, pensions en bij een gastgezin tijdens deze wandelvakantie in Lycië. Uitstekend te verlengen met een verblijf in het sfeervolle centrum van Antalya.

Uniek aan deze reis

 • Bijzondere overnachtingsplakken
 • Goed gemarkeerde route
 • Heerlijk verblijf bij zee
 • Ruig berggebied
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Turkije - East Lycian Way

De Lycian Way is de eerste gemarkeerde lange afstand wandelroute van Turkije, uitgezet door de Culture Routes Society. SNP is donateur van deze in Antalya gevestigde stichting. In de reissom is een donatie inbegrepen, waarmee je de Culture Routes Society helpt om de Lycian Way te onderhouden.
Net ten zuiden van Antalya, de fraaie Turkse stad aan de zuidkust, ligt het natuurrijke gebergte Beydaglari, ook wel Olympos-gebergte genoemd. Hier trokken ooit de legers van Alexander de Grote langs, op weg naar het ’land van de morgenzon’. Je treedt in hun voetsporen en volgt een gedeelte van de Lycian Way, een schitterende lange afstands wandelroute door het zuiden van Turkije. Je begint op 1200m hoogte met geweldig uitzicht en volgt de uitlopers van de hoogste top van dit gebied, de Tahtali Dag (2366m), een waardig decor van uw wandelvakantie. Onderweg overnacht je in kleine bergdorpjes, waar de bevolking schapen hoedt op de bergflanken en kleine, met fruitbomen begroeide terrassen bijhoudt. Bijzonder zijn de oerbossen met de karakteristieke Libanon Ceders.
Via de eeuwige gasvlammetjes van Chimaera bereikt je Cirali, gelegen aan een baai waar zeeschildpadden hun eieren leggen op de prachtige zandstranden. In het binnenland staan kleine huisjes verstopt tussen bomen en akkertjes van de lokale bevolking. Cirali heeft besloten niet mee te doen met het massatoerisme. De landbouwers stoppen met het gebruik van chemische middelen, grootschalige bebouwing is niet toegestaan en de zeeschildpadden worden beschermd. Zoals in heel Turkije vind je ook hier de sporen van een rijke geschiedenis. In dit geval de ruïnes van Olympos, een belangrijke havenstad in de Lycische cultuur. De laatste wandeling breng je bij de bekende vuurtoren op Kaap Gelidonia.
Als je wilt kun je de wandelvakantie verlengen met een nacht in het historisch centrum van Antalya. Het is een leuke stad, met gerestaureerde oude panden en overblijfselen uit de oudheid, nieuwe winkels en fijne terrasjes. Slenter rond in de rustige parken en voetgangerszones. 

Dag 1

Aankomst in Antalya. U wordt opgehaald van het vliegveld en naar het eerste hotel in Ovacik gebracht. De rit duurt 1,5 uur en gaat eerst door de drukke omgeving van Antalya en dan over een steeds stillere weg de bergen in. Het hotel ligt op 1230m hoogte en het uitzicht is onovertroffen.

Overnachting in

Ovacik

Dag 2

Vanaf de ontbijttafel kunt u de berg Tahtali (ook Olympos genoemd), met 2366m de hoogste en opvallendste top in de omgeving, al zien liggen. U loopt vandaag naar een dorpje op de flanken van deze reus. Eerst daalt u vanuit uw hotel naar de Lycian Way af; de grote gele borden zijn niet te missen. De route, deels over brede bospaden, deels over stenige bergpaadjes, is goed gemarkeerd. Ongeveer halverwege is er een pauze in te lassen in het restaurant in Gedelme, daarna gaat u weer de stille natuur in, waar u weinig mensen zult zien. U loopt door mooie pijnboombossen, heeft soms zicht op zee in de verte, soms op de Tahtali of andere grijswitte rotswanden. Wel nog een stukje klimmen naar het op 900m hoogte gelegen bergdorpje Yayla Kuzdere waar u gastvrij wordt ontvangen door Sevim. Wandeling: 18 km, 450m stijgen, 750m dalen, 6,5 uur lopen. Eventueel kunt u een stuk meerijden tot Gedelme, ongeveer halverwege.
NB. We raden aan een tweede nacht bij Sevim in het stille en groene Yayla Kuzdere te verblijven; u kunt dan een wandeling maken naar de Belen Yayla, een pas op 1700m hoogte, met fraaie uitzichten (15 km, 800m stijgen en dalen, 6 uur lopen). Een deel van deze wandeling is omhoog en omlaag over het zelfde pad, dus u hoeft niet helemaal naar de pas door te lopen. Lager op de helling is het uitzicht ook al mooi.

Overnachting in

Yayla Kuzdere

Dag 3

Schitterende bergwandeling over een pas aan de voet van de Tahtali, begroeid met fotogenieke Libanon Ceders. Vanuit het bergdorpje begint u over een niet al te steil karrenspoor te klimmen. Vervolgens gaat het over een wandelpad verder door een ongerept oerbos met dode stammen, vol korstmossen en kleurrijke ondergroei. Nog hoger bereikt u de yayla’s, de bergweiden, die in het voorjaar een bloemenzee zijn. De statige, solitaire pijnbomen steken fraai af tegen de hemel en de grillige grijswitte kalksteen. De afdaling is soms wat steil, maar verder prima te lopen, nu weer door schaduwrijk bos. Op enkele uitzichtpunten is de zee, die u morgen zult bereiken, al te zien. In Yukari Beycik (900m hoogte) kunt u bijkomen van de tocht bij een theehuis in een 500 jaar oude plataan.
Wandeling: 14,0 km, 950m stijgen en dalen, 6,5 uur lopen.

Overnachting in

Yukari Beycik

Dag 4

Vandaag verlaat u de bergen en eindigt in een mooie baai aan zee. Via het dorpscentrum loopt u het bos in, daalt meestal geleidelijk, soms wat steiler. In de buurt van Ulupinar komt u langs boomgaarden en akkertjes en is er wat meer menselijke activiteit dan in de bergen. De bronnen bij Ulupinar zorgen voor afkoeling en forellenkwekerijen met restaurantjes, kortom de ideale lunchplek. Na een pittig klimmetje staat u ineens boven de baai van Cirali. De afdaling wordt bijgelicht door de eeuwige gasvlammetjes van Chimeara, een bijzonder natuurverschijnsel, verbonden met legendes uit de Griekse mythologie. Een laatste vlakke etappe brengt u bij uw relaxte onderkomen aan het strand. Cirali heeft een ongerept karakter door het ontbreken van hoogbouw. Het strand wordt schoon en donker gehouden om zeeschildpadden in het voorjaar de kans te geven hun eieren te leggen. Wandeling: 19 km, 200m stijgen, 1100m dalen, 6,5 uur lopen. Eventueel kunt u meerijden tot Ulupinar, ongeveer halverwege.

Overnachting in

Cirali

Dag 5

De baai van Cirali is de ideale plek om na de inspannende wandelingen in de bergen, even bij te komen. Liefhebbers van de oude geschiedenis kunnen hun hart ophalen in de ruinestad Olympos -100 jaar voor de jaartelling een voorname Lycische havenstad - op een half uur lopen van het pension. Om de spieren soepel te houden kunt u een stuk van de Lycian Way richting Tekirova lopen. Een mooi paadje dat recht boven de turkooizen zee op en neer slingert, over roodachtige rotsen die mooi contrasteren met de lichtgroene pijnbomen, naar een stille baai die alleen lopend of per boot te bereiken is. Heen en terug is dit in totaal 9 km (3,5 uur) lopen met 200m stijgen en dalen. U kunt zich echter ook door een bootje laten ophalen. Een dagje niets doen in de mooie tuin of op het strand kan uiteraard ook. Het is aan te raden om een extra dag in Cirali bij te boeken.

Overnachting in

Cirali

Dag 6

Over het strand wandelt u zuidwaarts naar ruinestad Olympos. De restanten van de fortificaties ziet u al van verre liggen. Omdat de wandeling nog lang is heeft u geen tijd om uitgebreid bij alle tombes, badhuizen, necropolissen, stadsmuren en verdwenen bruggen stil te staan, maar een eerste indruk van deze bijzondere plek krijgt u wel. Voordat het druk wordt met bezoekers, klimt u een stil zijdal in. Onder de laurier- en aardbeibomen is het koel en de stilte overweldigend. U hoort alleen uw eigen adem tijdens de pittige klim. Maar ook hier is het de moeite waard, want boven heeft u ruim uitzicht: nog steeds op de Tahtali, maar ook op de meer dan 3000m hoge top van de Beydaglar en het dorp Cavuskoy met zijn vele kassen. De afdaling door een stille kloof is relaxt en eindigt in een vallei vol citrusboomgaarden en kassen. Nog een korte, vlakke wandeling naar uw vriendelijke hotelletje aan de rivier, op 5 min lopen van zee. Wandeling: 15,5 km, 700m stijgen en dalen, 6 uur lopen

Overnachting in

Adrasan

Dag 7

Volgens kenners is de etappe van Adrasan naar Karaöz een van de mooiste stukken van de Lycian Way. Het grootste deel van de wandeling gaat over smalle, stenige paadjes, hoog boven de blauwe zee. U hoort alleen vogeltjes en een vaag ruisen van de branding onder u. De lichtgroene pijnbomen en de stekelige steeneiken geven veel schaduw, maar laten genoeg ruimte voor uitzicht op zee en een aantal fotogenieke eilandjes. Tegen het eind daalt u af naar de bekende vuurtoren van Gelidonia, een schitterend uitzicht. Het laatste stuk naar het ophaalpunt boven een klein strandje, loopt eenvoudig. Na een taxirit van 40 minuten bent u terug in uw hotel aan de rivier. Wandeling: 19 km, 750m stijgen en dalen, 6,5 uur lopen

Overnachting in

Adrasan

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement en wordt u naar het vliegveld van Antalya gebracht (2 uur rijden).
Indien u een extra nacht in Antalya heeft gereserveerd, wordt u naar uw hotel gebracht en kunt u een interessante stadswandeling door de levendige en historische binnenstad maken.
Gaat u verder met de West Lycian Way (323030), dan kunt u afgezet worden op het busstation van Antalya voor de bus naar Fethiye (200 km).

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Ovacik overnacht je in een berghotel met weids uitzicht. De kamers hebben privé badkamer.
In Yayla Kuzdere ben je te gast bij de vrolijke Sevim en Turan. De eenvoudig ingerichte bovenverdieping van hun huis is bedoeld voor gasten. Er zijn 2 slaapkamers, een badkamer en terras met uitzicht. Sevim spreekt alleen Turks maar kent inmiddels veel Nederlandse en Engelse woorden. Met handen en voeten (en een boekje Wat&Hoe in het Turks) kom je een heel eind. Je dient wat flexibel te zijn en niet te hoge eisen aan je privacy te stellen (u overnacht niet in een hotel), dan is je verblijf in Yayla Kuzdere onvergetelijk.
In Beycik slaap je in een klein pension met Turks-Nederlandse eigenaar op kamers met privé badkamer. Er is een tuin met zitje.
In Cirali verblijf je in een eigen huisje (met badkamer en airco) in een mooie tuin, slechts door een weggetje en rij bomen gescheiden van het brede strand. Ramazan en Pinar zorgen dat je niets te kort komt.
In Adrasan ligt het kleine familiehotel van Asli en Oguz (kamers met badkamer en airco) in een mooie schaduwrijke tuin met mandarijnen- en sinaasappelbomen aan een helder riviertje, op minder dan 5 minuten lopen van het strand. Het avondeten wordt geserveerd in de rivier en is heerlijk.
Je zult merken dat er zoiets bestaat als de 'Turkse slag': de accommodaties zijn prima, sfeervol en schoon, maar als je goed kijkt hangt er wel eens wat los of scheef, is er links en rechts geïmproviseerd en is de kamer wat minder handig ingericht. Dit wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de gastvrijheid van uw gastheren en -vrouwen.

Over de maaltijden

Je krijgt elke dag een voedzaam Turks ontbijt met brood, honing, jam, feta, olijven, komkommer en tomaat. ’s Avonds zet de eigenaar een heerlijke maaltijd van lokale gerechten voor je neus. Bij Sevim eet je vooral uit eigen tuin, op het terras bij de houtoven en bij koud weer in de woonkamer. Elders is het avondeten in het restaurant of buiten op het terras.
Je kunt voor de wandeling een lunchpakket bestellen, maar soms kun je onderweg ook in een restaurantje terecht voor lunch, of in een dorpswinkeltje.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • alle diners
 • bagagevervoer op dag 2,3,4 en 6
 • transfer van Antalya (vliegveld of centrum) naar Ovacik op dag 1
 • transfer van Adrasan naar Antalya (vliegveld of centrum) op dag 8
 • transfer op dag 7
 • donatie aan de Culture Routes Society voor onderhoud route
 • SNP-reisdocumentatie
 • eenvoudig kaartmateriaal
 • uitgave Te Gast in Turkije

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • eventuele overige transfers, bv. tussen Antalya centrum en vliegveld
 • kosten e-visum (zelf vooraf aanvragen, zie tabblad ‘Van Belang’)
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

De 500 km lange Lycian Way slingert langs de Turkse zuidwestkust. Dit lange afstandswandelpad is het levenswerk van Kate Clow, die de route begin deze eeuw opende. Het is een perfectie combinatie van natuur en cultuur, met heerlijk wandelweer in voor- en najaar en gelegenheid voor ontspannen strandbezoek.
Deze wandelvakantie speelt zich af ten zuiden van Antalya, waar meer dan 2000m hoge bergen vlakbij zee liggen. De eerste dagen spelen zich dan ook af in de bergen. Maar ook later aan de kust zullen de hoogteverschillen flink zijn. Je wandelt deels over onverharde wegen en karrensporen, deels over smalle, stenige wandelpaadjes. Enige bergwandelervaring kan van pas komen. Rond de dorpjes zul je ook enkele kilometers over smalle asfaltweggetjes lopen. In het voorjaar of na een regenbui kan het zijn dat je een enkele keer door een ondiepe beek moet waden. Het grootste deel van het jaar staan de beekbeddingen echter droog.
In Turkije zijn geen gedetailleerde kaarten te krijgen (voorbehouden aan het leger). SNP maakt voor haar kaarten gebruik van de gegevens van Openstreetmap. Deze zijn verreweg het beste wat er momenteel te krijgen is en goed genoeg om je weg te vinden, in combinatie met de routebeschrijving en de goede markering. Een kompas is wenselijk om de juiste richting te bepalen en eventueel kun je na boeking de routes downloaden voor uw GPS.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Wij raden Yayla Kuzdere (bergen) en Cirali (kust) aan. In Yayla Kuzdere heb je misschien iets minder privacy, maar wel een hartverwarmende ontvangs van Sevim in een stil, groen bergdorp. Als je hier een nacht bijboekt, kun je een mooie wandeling op en neer naar een bergpas van 1700m maken en nog een avond genieten van de rust op het terras. In Cirali is een extra relaxdag aan zee zeker aan te bevelen. Een heerlijke plek,waar je niet meer weg wilt.

Heen- en terugreis

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Antalya

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven per charter, Transavia en lijndienstvlucht.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Vertrek- en aankomsttijden van charters worden ongeveer één week voor vertrek bekend. Houd er rekening mee dat met name in schoolvakantieperiodes deze tijden zeer vroeg of laat op de dag kunnen zijn.

Rond de mei- en herfstvakantie is een chartervlucht meestal alleen mogelijk bij verblijf van één week. Voor meer informatie kun je terecht bij onze Salesafdeling.

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

U wordt opgehaald van het vliegveld van Antalya (AYT) en naar het eerste hotel gebracht (1,5 uur).
Vanaf de laatste accommodatie in Adrasan wordt u terug gebracht naar het vliegveld van Antalya (ca. 2 uur).

Extra's

Verlengingshotels

hotel_spina.jpg

Hotel Armagrandi Spina (Istanbul)

Hotel Spina is een uitstekend gelegen hotel dat behoort tot de 'Historische Hotels van Istanbul'. Bezienswaardigheden als de Blauwe Moskee, Aya Sofia en Topkapi Paleis bevinden zich op steenworp afstand. Het authentieke en sfeervolle hotel is gesitueerd in een oud Turks huis uit de 19e eeuw en bevindt zich in de gezellige wijk Sultanahmet in een leuk, rustig straatje. Het hotel beschikt over een fraai dakterras met schitterend uitzicht op de Bosporus, Blauwe Moskee en Aya Sofia. De kamers zijn sfeervol ingericht en voorzien van badkamer, verwarming, airconditioning en dubbele beglazing.
Het ontbijt vindt (bij mooi weer) plaats in een kleine tuin.

buitenkant_hotel.jpg

Ninova Pension (Antalya)

Charmant en comfortabel pension in Antalya in het autoluwe en historische centrum van Antalya. Twee Turkse huizen zijn omgebouwd tot rustig en vriendelijk pension. Alle kamers hebben douche en toilet, airconditioning en telefoon. Het huis is omgeven door een prachtige tuin met sinaasappelbomen.

Transfers

Transfer van vliegveld Antalya naar hotel in Antalya

Voor het vliegveld staan altijd genoeg gele taxi's om je naar het hotel te brengen.
Wil je dit echter van te voren geregeld hebben dan boek je via SNP een taxitransfer van vliegveld Antalya naar je hotel. Je wordt opgewacht in de aankomsthal.

Voorwaarden: De kosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 4 personen.

Transfer van hotel naar vliegveld Antalya

Je kunt ter plekke het hotel vragen een taxi te roepen.
Wil je dit echter van te voren geregeld hebben dan boek je via SNP een taxitransfer van uw hotel naar vliegveld Antalya.

Voorwaarden: De kosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 4 personen.

Praktische informatie

Je kunt dit arrangement starten van half maart t/m eind november, m.u.v. juli en augustus. In het voorjaar is het landschap groen en de bloemenpracht overweldigend; het eerst op zeeniveau (vanaf maart) en later ook in de bergen. Omdat je de eerste 3 dagen rond de 1000m hoogte verblijft, kun je voor de bloemen beter vanaf half april komen. In de zomer is het te heet in Lycië om lekker te wandelen en bieden we de reis dan ook niet aan. De herfst is heerlijk, met stil wandelweer en mooie herfstkleuren van de vele platanen.
Rond de zomer (juni en september) is het lekker warm en een bui kan voorkomen. In het vroege voorjaar en late najaar is het overdag heerlijk wandelweer en aan het eind van de middag koelt het snel af. Een regendag kan dan voorkomen.

Voor up-to-date informatie over de Ramadanperiode en de datum van het Suikerfeest, kijk onder de Landeninformatie bij het tabblad 'Ontdekken - feesten & festivals'.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de East Lycian Way ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 
 

 

Over onze lokale agent

De lokale Turkse partner van SNP voor deze reis is Travelife Partner. Travelife is een belangrijke organisatie die agenten en touroperators traint, begeleidt en certificeert in het verduurzamen van hun bedrijfsprocesen. 

Over het algemeen is het prijspeil in Turkije lager dan in Nederland. Bij aankomst kun je in de grotere steden of op het vliegveld geld pinnen. Het handigst is om voor noodgevallen op het
platteland contant wat euro's in kleine coupures bij je te hebben, die zijn overal te wisselen.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Je paspoort of de ID-kaart dient op de ingangsdatum van het visum nog 240 (180+60) dagen, d.w.z. 8 maanden, geldig te zijn.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Turkije erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook je groene kaart mee. Je hebt deze nodig als je bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Turkse WA-verzekeraars keren een tamelijk laag bedrag uit. Je ondervangt dit gedeeltelijk met een all-risk verzekering voor de auto door een vakantie cascoverzekering af te sluiten.

Voor een verblijf in Turkije heb je een visum nodig voor een verblijf van max. 90 dagen. Het Turkse vakantievisum heeft een standaard geldigheidsduur van 180 dagen met een maximum verblijf van 90 dagen. Het paspoort of de ID-kaart dient derhalve op de ingangsdatum van het visum nog 240 (180+60) dagen, d.w.z. 8 maanden, geldig te zijn.

E-visum
Het visum voor Turkije koop je vooraf online. Je kunt dit e-visum (ETA) hier, op de Engelstalige website van de Turkse overheid, aanvragen en met een creditcard betalen (20 Dollar per persoon). Je kunt het visum ook aanvragen via de Nederlandse website www.evisumturkije.nl. Hier betaal je meer, maar je kunt wel met IDEAL afrekenen. Vakantiegangers die met het gezin of meerdere personen reizen kunnen één aanvraag indienen voor een e-visum voor alle personen. Dit is alleen mogelijk wanneer alle reizigers hetzelfde soort legitimatiebewijs hebben (paspoort of ID-kaart).
Het e-visum moet uiterlijk 3 dagen voor aankomst in Turkije aangevraagd zijn en dien je zelf uit te printen. Je moet bij binnenkomst in Turkije de print kunnen tonen.

Als je op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.
Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
In Turkije bestaat een kleine kans een darminfectie op te lopen. Het in acht nemen van hygiënische regels verminderd het gevaar hierop. Loop je toch iets op, dan blijven de verschijnselen meestal beperkt tot 2 of 3 dagen diarree. In Turkije komen ook enkele gevreesde infectieziekten nog voor (buiktyfus, hepatitis etc.). Ook hierop is de kans niet groot, maar toch wat groter dan in ons land.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Voor een verblijf in Turkije zijn geen vaccinaties verplicht.

Malaria
In Turkije komt in beperkte mate in het zuidoosten tussen mei en oktober Malaria voor. Er komt GEEN Malaria voor in het westen en zuidwesten. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De meeste Turken zien stelen als zo’n beetje het laagste wat je kan doen. Het gebeurt daarom maar zelden dat er wordt gestolen. Je hoeft daarom niet zeer krampachtig alles in de gaten te houden. Wel zullen mensen uit nieuwsgierigheid soms in je spullen grasduinen. Als er veel kinderen in de buurt zijn moet je oppassen. Veel van onze artikelen zijn voor hen machtig interessant.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

kaap_gelidonia.jpg

Turkije - East Lycian Way

Van de bergen naar de zee

Wandelvakantie langs hotelletjes, pensions en guesthouse

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen