Spanje - Tenerife, 8 dagen Groepsreis op Canarisch wandeleiland

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Lichte wandelvakantie vanuit twee comfortabele hotels

Een zonovergoten vakantieweek, ook in de wintermaanden! Dat kan op de Canarische eilanden. Tenerife is het eiland van de reusachtige vulkaan de Teide. Wandel hoog boven de passaatwolken in de halfwoestijn van Las Cañadas, de vulkaankrater van de Teide. Of langs de drakenbloedbomen van het Anaga-schiereiland, of hoog boven de blauwe oceaan, op het schiereiland van Teno Alto. Verblijf in een comfortabel stadshotel en in een gastvrij en sfeervol dorpshotel.

Uniek aan deze reis

 • Hoog boven de wolken in de krater van Las Cañadas
 • Ideale wandelbestemming voor het hele jaar
 • Steile kliffen en nevelwouden van Anaga
 • Ultiem zonovergoten wandeleiland
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Spanje - Tenerife

De Canarische eilanden zijn een schitterende archipel in de Atlantische Oceaan. Ze liggen voor de Afrikaanse kust, maar met een duidelijk Spaans karakter, waar tropische bloemenpracht en vulkanisch gesteente voor intense kleuren zorgen. Tijdens deze lichte en comfortabele wandelvakantie verkennen we het afwisselendste eiland van de Canaren: Tenerife. Tenerife is een ongekend bloemrijk en paradijselijk vulkaaneiland in de Atlantische Oceaan. Naast de druk bezochte gouden zandstranden in het zuidelijk deel van dit grootste Isla Canaria, ligt in het noorden voor de wandel- en natuurliefhebber een ongekende landschappelijke schoonheid te wachten: geurige laurierbossen, bizarre basaltwoestijnen en als absolute kroon op Tenerife’s schepping: de koninklijke Pico de Teide, die we uiteraard ook bezoeken.

We maken een wandeling door het bizarre erosielandschap op de zuidelijke flank van Las Cañadas, en boven de zone van de passaatwolken. Het zicht op de vaak met sneeuw bedekte Pico de Teide is hier adembenemend. Ook verkennen we aan de noordkust de kale kaap van Teno en wandelen we op het steile schiereiland van Anaga, waar kleine gehuchtjes en drakenbloedbomen tegen de groene rotswanden gekleefd zijn. Op de laatste dag gaan we ook een paar uur de zee op, op zoek naar diverse dolfijnensoorten. We zien dan de immense rotswanden van Los Gigantes vanaf het water.

Tijdens deze wandelreis verblijven we eerst drie dagen in een prima hotel midden in het historische stadje La Laguna, dat op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. De laatste vier dagen zijn we te gast in een vriendelijk hotel dat op 1000 meter hoogte ligt op de westelijke flanken van Las Cañadas, in een groene omgeving en temidden van de jonge zwarte vulkaankegels.

Dag 1

We vliegen van Amsterdam rechtstreeks naar Tenerife Sur, waar een bus ons opwacht om ons in ongeveer 45 minuten naar het historische universiteitsstadje La Laguna te brengen. We overnachten en dineren in een prima hotel in het oude centrum.

Overnachting in

La Laguna - Nivaria

Dag 2 Puerto de la Cruz naar San Vicente

Vandaag maken we kennis met de groene noordelijke kustzone van Tenerife.  We maken een korte wandeling langs de afwisselende kust van Puerto de la Cruz naar San Vicente via Ramba de Castro. In het begin is de ruige kust nog dicht bevolkt en wandelen we over boulevards en door parken, maar gaandeweg wordt de omgeving landelijker en de kust ruiger. Na een kortte laatste klim staan we op een fraai uitzichtpunt, waar de bus weer wacht. Het is niet vreemd dat in deze haast tropisch aandoende omgeving een van de mooiste botanische tuinen van de Canarische eilanden ligt: de tuin van Puerto de la  Cruz herbergt talrijke soorten die hier naar toe zijn gehaald vanuit de koloniën van de Nieuwe Wereld. De tuin is een bezoekje zeker waard (niet inbegrepen). 's Middags brengen we ook een bezoek aan het stadje La Orotava, zondermeer een van de mooiste stadjes van het eiland.  Lengte wandeling: 7 km, 200m stijgen en 100m dalen. 

Overnachting in

La Laguna - Nivaria

Dag 3

Vandaag verkennen we de uiterste noordoostpunt van Tenerife: het Anaga-schiereiland. We beginnen met een busrit van ongeveer twintig minuten over de kronkelige weg die over de smalle kam van het schiereiland voert. De bus brengt ons naar het hooggelegen kapelletje en uitzichtpunt Cruz del Carmen. Vanaf het bezoekerscentrum Cruz del Carmen (960 meter), maken we een korte, maar mooie wandeling, afdalend door bossen. Vervolgens wandelen we naar het dorpje Las Carboneras (op 620 meter), over geitenpaden en geasfalteerde weggetjes door een steil terraslandschap met voortdurend zicht over zee. Hier wacht bij het plaatselijke cafeetje de bus, maar wie nog wat verder wil wandelen, kan via een andere route terug naar het beginpunt. De klim terug is steil, maar voert grotendeels door de koele laurierbossen. Tijdens de wandeling krijg je een compleet beeld van de verschillende landschappen in het Parque Rural Anaga: een landschapspark waar mensen wonen en waar op kleine schaal landbouw wordt bedreven. Bijzonder zijn de dichte laurierbossen, waar het het hele jaar door fris groen en koel is. Na de wandeling rijden we in ruim een half uur naar La Laguna terug.
Lengte 12 km, 500 m stijgen en dalen, duur ongeveer 5 uur (tot aan Las Carboneras 7 km, 160 m stijgen en 480 m dalen, 3 uur).

Overnachting in

La Laguna - Nivaria

Dag 4

We nemen afscheid van La Laguna en zetten koers naar het Parque Nacional del Teide, letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van onze wandelweek op Tenerife. De imposante stratovulkaan de Teide is met zijn 3718 meter het hoogste punt van Spanje. Na een prachtige rit van ongeveer een uur, nemen we, met wat extra warme kleding in onze dagrugzak, de kabelbaan naar de top. Daar maken we een korte wandeling naar de Mirador de Fortaleza en de Pico Viejo. Tijdens deze wandeling blijven we ongeveer tweehonderd meter onder de top (die vanwege de gevoeligheid voor erosie alleen met een speciale vergunning mag worden beklommen). Bij mooi weer overzien we grote delen van Tenerife en nog vier andere Canarische eilanden: La Gomera, La Palma, Hierro en Gran Canaria. Als we weer op de bodem van de imposante krater van de oude vulkaan staan, de zogenoemde Las Cañadas, worden we naar de parador gebracht, die op de bodem van de krater ligt,  in een droog half woestijnachtig landschap. We bevinden ons hier boven de tweeduizend meter, en boven de zone van de passaatwolken, zodat hier zelden neerslag valt.
Lentge 3 km, 75 m stijgen en dalen, 1 uur.

Wie wil, kan vanaf de parador na de picknick nog een korte rondwandeling maken door de wonderlijk gevormde, kleurrijke steenwereld, die doet denken aan het zuidwesten van de VS. De korte wandeling langs de Roques de García en la Catedral is geologisch zeer interessant omdat je verschillende soorten kleurrijk gestold lava van dichtbij kunt aanschouwen.
Lengte minimaal 4,5 km, 250 m stijgen en dalen, duur 1,5 uur.

Aan het einde van de middag worden we naar Santiago del Teide gebracht, gelegen aan de westkant van het eiland.

Overnachting in

Santiago del Teide - Hotel La Casone del Patio

Dag 5

Voor de wandeling van vandaag worden we eerst een stuk op weg gebracht, tot net boven het dorp Vilaflor dat op de zuidhelling van de Cañadas ligt. Het zachte vulkanische gesteente van de zonovergoten zuidhelling van de Cañadas is sterk onderhevig aan erosie. Regenwater heeft een mysterieus landschap geschapen van geulen en kale tufsteenformaties, het zogenoemde Paisaje Lunar, ofwel Maanlandschap. Door massale aanplant van dennenbossen wordt geprobeerd de erosie rondom Vilaflor tegen te gaan  Boven het dorp wandelen we door een bosrijk landschap naar het bizarre landschap van de Paisaje Lunar. Geleidelijk dalend wandelen we af naar Vilaflor, vanwaar de bus ons na de wandeling terug naar Santiago brengt.
Lengte 14 km, 440 m stijgen en 610 m dalen, duur ongeveer 5,5 uur.

Overnachting in

Santiago del Teide - Hotel La Casone del Patio

Dag 6

Aan de westkant van het massief van de Teide vind je een jong landschap van zwarte vulkaankegels waartussen indrukwekkende dennenbomen groeien.  Na een kort taxiritje wandelen we door een landschap van jonge zwarte lava en gruis via de Chinyero en de Montañas Negras, waar je naar de kraterrand kunt klimmen, door een prachtig dennenbos naar het dorpje San José de los Llanos.
Lengte 8,5 km, 50 m stijgen en 400 m dalen, duur 3 uur.

Daarna rijden we in een half uur naar het haventje van Los Gigantes, dat aan de voet ligt van de - inderdaad gigantische - kliffen Acantilados de los Gigantes. Deze basaltkliffen rijzen bijna zevenhonderd meter uit zee op. Vanuit dit haventje maken we een boottochtje op zee, op zoek naar de dolfijnen die hier in grote aantallen voor de kust voorkomen. Na de boottochte rijden we in ongeveer een half uur terug naar Santiago del Teide.

Overnachting in

Santiago del Teide - Hotel La Casone del Patio

Dag 7

Vanochtend worden we naar de schaars begroeide westpunt van Tenerife gebracht, de Teno Alto. We beginnen de wandeling in Las Portelas, waar we een rondwandeling maken door laurierbossen naar een uitzichtpunt over de lavavelden rondom de Teide. Eerst overwinnen we 400 hoogtemeters als we over een oud voetpad door een laurierbos wandelen. Daarna genieten we vanaf de bergkam van schitterende panorama's over de Teide, de Mascakloof en het eiland la Gomera. Eventueel wandelen we nog een stukje verder en beklimmen de piek Gala Chica (1320 m hoogte).  Na de wandeling rijden we naar het fraaie kuststadje Garachico, dat een bezoek meer dan waard is. Tenslotte rijden we in ca. 45 minuten naar Santiago del Teide terug  voor een laatste diner en overnachting in ons hotel.
Lengte 9,5 km (of 10,5 km incl beklimming Gala Chica), duur: 4 uur (of 5 uur incl. beklimming Gala Chica), stijgen en dalen: 500 m (of 565 m).  

Overnachting in

Santiago del Teide - Hotel La Casone del Patio

Dag 8

In ongeveer 45 minuten worden we naar het vliegveld Tenerife Sur gebracht, van waar we naar Nederland terugvliegen.

NB Programma

Let op: de vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Het kan voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Onvoorziene omstandigheden dwingen ons soms om een programma tijdens het seizoen aan te passen. Wij controleren onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen immers voortdurend. Als deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Let op: tijdens de reis met vertrek op 21-2-24 verblijven we van dag 4 t/m 8 niet in Santiago del Teide, maat in Vilaflor in Hotel Alta Montaña. Dit hotel is iets eenvoudiger dan het hotel in Santiago del Teide.  Het programma is verder ongewijzigd. Voor dag 4 geldt hierdoor een iets kortere transfer, op dag 5 is er slechts 1 korte transfer, op dag 6 en dag 7 zijn de transfers langer; op dag 8 is de transfer weer korter.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft tijdens deze reis in twee hotels:
Hotel Nivaria is gelegen in het oude centrum van de universiteitsstad La Laguna. Het comfortabele hotel is gesitueerd in een 16e eeuws, volledig gerestaureerd herenhuis in het historische centrum van het stadje. De ruime kamers vormen een combinatie van historische charme en modern comfort. De kamers beschikken over een prima badkamer, kluisje, tv, airco en internetverbinding. Een deel van de kamers heeft een zitruimte en zelfs een keukentje. Het hotel beschikt over een goed restaurant, koffiebar en, in een aangrenzend gebouw, een uitgebreid spa-centrum met o.m. fitnessruimte, binnenzwembad, jacuzzi en stoombad (gebruik niet inclusief). Klasse ****, 3 nachten.

De laatste 4 nachten zijn we te gast in het gezellige dorp Santiago del Teide, dat hoog op de westflank van het vulkaanmassief van de Teide ligt. Hier verblijven we in het gastvrije en comfortabele ****-hotel Casona del Patio.  De kamers zijn ruim en comfortabel en voorzien van een grote en compleet uitgeruste badkamer. Een deel van de kamers beschikt over een eigen terras. Het hotel beschikt over twee restaurants en een tuin.  Klasse ****, 4 nachten.

Let op: tijdens de reis met vertrek op 21-2-24 verblijven we van dag 4 t/m 8 niet in Santiago del Teide, maar in Vilaflor in Hotel Alta Montaña. Dit hotel is iets eenvoudiger dan het hotel in Santiago del Teide.  Het programma is verder ongewijzigd. Voor dag 4 geldt hierdoor een iets kortere transfer, op dag 5 is er slechts 1 korte transfer, op dag 6 en dag 7 zijn de transfer langer; op dag 8 is de transfer weer korter.

Over de maaltijden

Tijdens deze reis zijn alle diner en ontbijten inbegrepen, vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8. Ontbijt en diner worden geserveerd in de accommodaties. Op dag 2 en 3 dineren we in het centrum van La Laguna in een goed restaurant. Voor je lunchpakket kun je in de plaatsen waar we verblijven inkopen doen. Op sommige dagen is er gelegenheid om te lunchen in een restaurantje. 

Inbegrepen

 • alle overige transfers conform programma per charterbus
 • 7 nachten in ***-hotel op tweepersoonskamers (eenpersoonskamers optioneel boekbaar)
 • verblijf op basis van halfpension: vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8
 • tijdens de Kerstreis: speciaal kerstdiner
 • dolfijn-excursie
 • kabelbaan naar de Pico del Teide vv
 • diensten SNP-reisleider

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis plus aansluitende transfers (optioneel)
 • verzekeringen
 • lunches
 • eventuele entrees
 • uitgaven van persoonlijke aard

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Tenerife is een wandeleiland bij uitstek, met een uitgebreid en goed onderhouden padennet. De wandelingen tijdens deze wandelvakantie zijn niet al te zwaar en je kan je iedere dag bepalen of je wel of niet meewandelt. We nemen alle tijd voor de wandelingen en er is volop gelegenheid om pauzes te nemen en van de natuur en de uitzichten te genieten. De wandelingen zijn niet lang en voeren grotendeels over zandwegen of half verharde wegen. Geregeld zijn in dit rotsachtige landschap smallere, stenige paden onvermijdelijk. De wandelingen zijn gemiddeld 4 uur, tot 14 km en kennen tot maximaal 500 m stijgen en 600 m dalen.

Extra's

Aanvullende opties

Maak je geen gebruik van de door SNP aangeboden vlucht? Boek deze transfer luchthaven - accommodatie v.v.

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar wil je wél gebruik maken van onze groepstransfers op de eerste en laatste dag, reserveer dan deze bij boeking (geen extra kosten). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema en je naar en van dezelfde luchthaven reist als de door SNP geboekte vlucht.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maakt je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid dan ontmoet je je reisgezelschap op het vliegveld van Tenerife-Sur of in de eerste accommodatie.

De transfer van het vliegveld naar de eerste accommodatie (en van de laatste accommodatie naar het vliegveld) is dan niet voor je geregeld.  Wil je hier wél gebruik van maken, dan dien je deze service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’).  Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema. 

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je rechtstreeks met Transavia naar Tenerife zuid v.v.

Vluchtschema - vertrek 4 december 2024
HV 6673 Amsterdam - Tenerife Sur vertrek om 07.00 aankomst 10.45 uur
HV 6674 Tenerife Sur - Amsterdam vertrek om 11..40 aankomst 17.20 uur 

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

Bij onze groepsvluchten is ruimbagage inbegrepen.

De Canarische eilanden worden ook wel de ‘eilanden van het eeuwige voorjaar’ genoemd, omdat het er nooit echt heet of echt koud is. Het hele jaar door kun je er prima wandelen. In het voor- en najaarjaar is de temperatuur zeer aangenaam en is het prima wandelweer, rond de 20º tot 25 ºC. ‘s Avonds is het heerlijk koel. Hoger op de eilanden kan het echter fris zijn door de straffe passaatwind en de klamme wolken. In de winter is het op zeeniveau zeker niet koud, overdag 15º tot 20 ºC, maar op de krater van Las Canadas kan het in de winter overdag zelfs een paar graden vriezen en kan er een laagje sneeuw liggen.  In elk geval is een trui noodzakelijk voor de avonden, winderige dagen en de wandelingen op grote hoogte. Op de Canarische eilanden valt de meeste neerslag op de weelderig begroeide flanken van de noordkust. Dit gebeurt in de vorm van plotseling opkomende mist en korte buien.   Een regenachtige dag behoort hier vooral in december en februari tot de mogelijkheden. Deze neerslag en bewolking is te verklaren door de Noordoostpassaat die over het eiland waait. Deze noordoost passaat zorgt er voor dat het aan de noordkant van de eilanden vaker bewolkt is en de hogere hellingen er vaker in mist gehuld dan aan de zuidkant, waar wolken een zeldzaamheid zijn.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Tenerife ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 Carmacal Tenerife Licht en Comfortabel 121555

Aangezien vrijwel alle kosten bij de reissom zijn inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Alleen de lunches en persoonlijke uitgaven (zoals drankjes tijdens maaltijden, etc.) zijn voor eigen rekening. Tijdens de reis heb je voldoende gelegenheid om te pinnen. Reken voor de gehele reis op ca. € 200,- voor je persoonlijke uitgaven.

Tijdens de reis geschieden alle transfers met een gecharterde midibus of minibusjes. De top van de Teide bereiken we per kabelbaan (gondel).

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar wil je op dag 1 na aankomst op het vliegveld wél van de transfer met onze bus gebruik maken, dan dien je dit als extra service bij te boeken (zie onder Extra's); Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema.

Wij raden je aan om uitgerust en in goede conditie aan je reis te beginnen. Het reisplezier is dan veel groter. Als voorbereiding op de wandelingen adviseren wij je voorafgaand aan de reis een paar wandelingen te maken. Het is bovendien van belang dat je schoenen goed ingelopen zijn.

Terwijl je wandelt wordt je bagage voor je vervoerd. Je loopt met een kleine dagrugzak waarin plaats moet zijn voor een of meerdere (grote) veldflessen, een lunchpakket, een warm kledingstuk, regenkleding en eventueel een verrekijker of fototoestel.

 • Niet meer dan 20 kg bagage
 • GELDIG paspoort
 • Euro-pinpas of contant geld
 • Fotokopieën van paspoort, reisverzekering-, ziekenfonds en/ of ziektekostenverzekeringspapieren
 • Enige EHBO-benodigdheden zoals sporttape, sporttape (breed), middelen tegen blaren of maag- en darmklachten
 • Eventueel verrekijker, fototoestel, planten-, vogelgids, reisgids

Voor de wandelingen:

 • Wandelschoenen die goed ingelopen zijn, hoog sluitend tot boven de enkels zijn en voorzien zijn van goed profiel
 • Dagrugzakje (min. 25 liter)
 • Grote veldfles (min. 1,5 liter)
 • Warme en luchtige kleding
 • Zwemkleding
 • Regenkleding
 • Zonnebrandcrème, zonnepet en lippenpommade
 • Eventueel uitschuifbare wandelstokken
 • Beker, lunchbox, zakmes en zitmatje voor de picknicks in het veld

Let op: tijdens de reis met vertrek op 21-2-24 verblijven we van dag 4 t/m 8 niet in Santiago del Teide, maat in Vilaflor in Hotel Alta Montaña. Dit hotel is iets eenvoudiger dan het hotel in Santiago del Teide.  Het programma is verder ongewijzigd. Voor dag 4 geldt hierdoor een iets kortere transfer, op dag 5 is er slechts 1 korte transfer, op dag 6 en dag 7 zijn de transfers langer; op dag 8 is de transfer weer korter.

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider.
Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

Ga je binnenkort op reis naar Spanje bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/spanje. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/spanje/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check voor verdere informatie de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

shutterstock_nodff_Teide.jpg

Spanje - Tenerife

Groepsreis op Canarisch wandeleiland

Lichte wandelvakantie vanuit twee comfortabele hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.