ronda

Spanje - Pueblos Blancos, 8 dagen De Witte Dorpen van Andalusië

« Terug naar overzicht
Licht en comfortabel
Groepsreis - Wandelen

Lichte wandelreis vanuit comfortabel hotel

Verscholen tussen de grillige kalkbergen van de Sierra de Grazalema en de Sierra de Ronda liggen de mooiste ‘Witte Dorpen’ van Andalusië. Deze 'Pueblos Blancos' met hun karakteristieke vierkante burchten, vormen een blijvende herinnering aan het vroegere grensgebied waar Moren en Christenen elkaar bestreden. Vanuit een van deze witte dorpen, Zahara de la Sierra, maak je lichte wandelingen langs de mooiste dorpjes, vergezichten en door de geurige Mediterrane natuur, die in het voorjaar verandert in één grote bloemenpracht. Je brengt ook een bezoek aan het stadje Ronda, dat door een diepe kloof in tweeën is gespleten. De reis wordt begeleid door twee SNP-reisleiders en je verblijft in een sfeervol hotel met zwembad.

Uniek aan deze reis

 • Bezoek aan Ronda en de grot Cueva de la Pileta
 • Bloemenzee in het voorjaar
 • De Witte Dorpen van Andalusië
 • Twee reisleiders dus dagelijks keuze uit 2 wandelingen
 • Verblijf in gastvrij en sfeervol hotel
 • Wandelend door groen mediterraan kalksteenlandschap
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Spanje - Pueblos Blancos * Licht & Comfortabel

Rondom het schitterende, door een diepe kloof in tweeën gespleten stadje Ronda, rijzen de opmerkelijk beboste kalkbergen van de Sierra de Grazalema, de Sierra de Margarita en de Sierra de Ronda uit de zinderende Andalusische vlakten omhoog. Aan deze Sierra, onderdeel van het kustgebergte de Betische Cordillera, lijken stormachtige, toeristische ontwikkelingen te zijn voorbij gegaan. Dat geldt ook voor de vele dorpen die tegen de flanken van dit indrukwekkende massief gevleid liggen. Deze 'Pueblos Blancos' - witte dorpen - met hun karakteristieke vierkante burchten, dragen exotische namen als Zahara de la Sierra, Benomahoma, Benaoján en Cortes de la Frontera. Ze vormen een blijvende herinnering aan het vroegere grensgebied waar Moren en Christenen elkaar bestreden. De bewogen geschiedenis komt terug in de stad Ronda, de fraai gesitueerde stad die we halverwege de reis bezoeken en waar je de voor Andalusische steden kenmerkende mix van Arabische en Europese monumenten kan bewonderen.
Tijdens deze wandelreis kan je genieten van de natuurlijke schoonheid van een haast vergeten berggebied. Ontdek de overweldigende, mediterrane bloemenpracht in het voorjaar, het unieke en beschermde zilversparrenbos en de rijkdom aan roofvogels, zoals vale gieren en arenden. Het is dus niet voor niets dat dit gebied in 1997 door de Unesco tot biosfeerreservaat werd uitgeroepen. Na afloop van elke mooie wandeldag kan je heerlijk genieten van die typische Zuid-Spaanse sfeer in een van de pittoreske, witte dorpjes.
Tijdens deze ‘lichte & comfortabele’ wandelreis verblijf je in het gastvrije hotel los Tadeos, dat aan de rand van het natuurpark van Grazalema ligt en op een paar minuten wandelen van het witte dorpje Zahara de las Sierra. Hier geniet je van de Spaanse gastvrijheid, de smakelijke Andalusische keuken en van het heerlijke panoramische zwembad. Omdat er twee reisleiders meegaan heb je dagelijks keuze tussen een lichte wandeling en een iets inspannender wandeltocht en kan je elke dag zelf bepalen of je het rustig aan wil doen of voor een iets uitdagender wandeling kiest.

Dag 1

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Malaga. Hier staat een bus klaar die je in ca. 2 uur naar het hotel net buiten het witte dorpje Zahara de la Sierra brengt. Diner in het hotel.


Overnachting in

Zahara de la Sierra - Hotel Los Tadeos

Dag 2

We beginnen de wandelweek met een wandeling vanuit het hotel door het vriendelijke cultuurlandschap dat Zahara omgeeft. Op het programma staan twee wandelingen. De lichtere wandeling volgt de Sendero de la Bodega, naar een uitzichtpunt over de kloof Garganta Verde. We hebben schitterend zicht op Zahara met de monumentale toren op de rots. Wie deze korte wandeling wil uitbreiden kan nog verder wandelen naar het hoog boven het dorp gelegen het Moorse kasteel van Zahara. Via een steil trappenpad kan je de toren beklimmen. Daarna dalen we weer af naar het dorpsplein. Vervolgens lopen we via het dorpscentrum terug naar het hotel.
Lengte: 6 km, 175m stijgen en dalen, 2,5 uur.
Wie wat meer wil wandelen kan vanuit Zahara een rondwandeling langs het stuwmeer en door de olijfboomgaarden richting Algodonales maken. De terugweg gaat door het dal Bocaleones. Het laatste stuk volg je een oude doorgaande schapenroute (cordel) vanaf Arcos de la Frontera terug naar Zahara.
Lengte: 12,1 km, ca. 300m stijgen en dalen, 4 uur.
Ter afsluiting van de dag kan je heerlijk genieten van de zonsondergang bij de ‘infinity-pool’ van het hotel.

Overnachting in

Zahara de la Sierra - Hotel Los Tadeos

Dag 3

Na een transfer van 40 minuten laten we ons afzetten op de pas Puerto de los Alamilllos, vlakbij Grazalema. Daar begint de langere route van vandaag: een mooie wandeling over goede paden door het dal van de rivier Acebuche, door de  uitgestrekte steeneik ‘dehesas’ (landschap met verspreid staande bomen) en door het beekdal van de Alamos. Onderweg komen we allerlei loslopend maar tam vee tegen: koeien, geiten, paarden, schapen en natuurlijk ook de scharrelvarkens waar de beroemde Iberische ham van wordt gemaakt. De wandeling eindigt in het afgelegen dorpje Villaluenga del Rosario. 
Langere wandeling van 12km over brede landwegen, tractorsporen en zandpaden. 175m stijgen en 125m dalen; ca. 4uur.
Wie voor de kortere route kiest, wordt via Grazalema naar het dorpje Benamahoma gebracht. Daar begint een eenvoudige route door een lommerrijke valleitje met een beek die altijd water voert, naar El Bosque. Daar kunnen we de botanische tuin van El Bosque te bezoeken.
Totaal: 7,5 km, 75m stijgen en 250m dalen, 3 uur.
Aan het eind van de middag rijden we terug naar Zahara.

Overnachting in

Zahara de la Sierra - Hotel Los Tadeos

Dag 4

Een bezoek aan Ronda mag natuurlijk niet ontbreken op deze reis en is een mooie bestemming voor ook voor een dagje rust. In dit kleine, op een klif gelegen stadje is immers van alles te zien. Ronda is een gezellige stad met een oud Arabisch centrum.  Voor wie wil zijn er ook nog twee wandelmogelijkheden. Wie voor een langere route kiest, wordt in het plaatsje Montejaque afgezet, voor een prachtige wandeling naar Ronda. Eerst stijg je een stuk over het oude stenen pad dat je al kan zien liggen vanuit Montejaque. Vervolgens loop je door weilanden en langs boerderijen geleidelijk aan naar Ronda, dat je, spectaculair gelegen hoog op de klif, al vanaf grote afstand ziet liggen. Ronda is een gezellige stad die door een diepe kloof, El Tajo,  in twee delen wordt gesplitst. Het Moorse centrum wordt La Ciudad genoemd.
Wandeling: 12 km, 400 m stijgen en 350 m dalen, 4.5 uur.
Als je het rustig aan wil doen, maar toch nog wat wil wandelen, kan je vanuit Ronda een rondwandeling maken van ca. 5,5km (150m stijgen en dalen, 2,5 uur), waarbij je eerst afdaalt naar het dal van de Tajo en dan via een lus terug wandelt naar de stad. Zo zie je de stad vanuit een heel ander perspectief. In de namiddag wacht ons een wijnproeverij in de stad. Daarna rijden we in ca. 45 minuten naar Zahara terug.

Overnachting in

Zahara de la Sierra - Hotel Los Tadeos

Dag 5

We rijden naar het plaatsje Montejaque, aan de voet van de Sierra de Montalate. Wie de korte wandeling wil doen wordt naar het stille stationnetje van Jimera de Líbar gebracht. Daar begint de wandeling door het mooie dal van de rivier de Guadiara naar Benaojan. Lengte: 8,5 km, 250 m stijgen, 150 m dalen 3 uur.
De wandelaars voor de langere tocht beginnen in het fotogenieke Montejaque. Vanuit dit prachtige dorpje maken we een rondwandeling over brede zandwegen en goed begaanbare voetpaden en door de olijfboomgaarden rondom de markante piek “El Hacho” wandelen we weer terug naar Montejaque. Lengte: ca. 8,5 km, 350m stijgen en 350m dalen, 4 uur. Aan het eind van de middag  bezoeken we de Cueva de la Pileta waar we o.l.v. een gids de goed bewaarde grottekeningen gaan bekijken.
In 1 uur rijden we aan het eind van de middag naar Zahara terug, voor ons afsluitende diner in het hotel.

Overnachting in

Zahara de la Sierra - Hotel Los Tadeos

Dag 6

Het hart van  het meer dan 50.000 ha grote  Parque Natural de  Grazalema wordt gevormd door de 1650m hoge bergrug Sierra de Pinar. Aan de relatief vochtige noordzijde ligt een strikt beschermd reservaat van 300ha waar het grootste Andalusische bos van de Blauwe Spaanse Zilverspar (Abies pinsapo) ligt. Dit is een blauwgrijze, stijve en erg prikkende soort, die alleen maar in deze streken voorkomt en hier de vochtige omstandigheden treft die hij nodig heeft. Andere bijzondere boomsoorten zijn de hulsteik, de johannesbroodboom en de montpellieresdoorn. Alleen onder begeleiding van een lokale gids van het natuurpark mag je dit gebied bezoeken. Wie vandaag voor de langere tocht kiest kan op deze wandeling mee, die van Grazalema naar Benamahoma voert. Het is een wandeling van 12,4km, 475m stijgen en 850m dalen, over goede paden (4,5-5u). Deze wandeling is wat pittiger dan de andere wandelingen van de reis, en is niet in te korten. Voor wie deze wandeling niet wil doen, zijn er, na een bezoek aan het prachtige witte dorp Grazalema, twee korte rondwandelingen aan de zuidkant van de Sierra de Pinar. Vanaf de picknickplaats  ‘Llanos del Campo’ maken we eerst een kort rondje naar El Tesorillo (van 1,2km, 75m stijgen en dalen, 45 min). Daarna wandelen we op en neer naar het idyllisch uitzicht via de zogenaamde ‘Hertenroute’ Llanos del Berral (3,2km, 100m stijgen en dalen, 1 uur). Aansluitend wacht een afdaling naar Benamohama, langs de Arroyo del Descansadero (1,2km, 100m dalen, 45 min).

Overnachting in

Zahara de la Sierra - Hotel Los Tadeos

Dag 7

Na een korte rit van 15 minuten stappen we voor de pas Puerto de los Acebuches uit het busje en beginnen aan een wandeling over brede landwegen naar een weidegebied, met mooi zicht op de hoge toppen van de Sierra de Grazalema. We zijn hier in het hart van het Parque Natural de Grazalema. In het voorjaar is de bloemenpracht hier overweldigend, maar ook in het najaar is de natuur hier nog opvallend groen. Vanaf weidegebied Llanos del Rabel kunnen de liefhebbers een extra rondje maken over een stenig pad door mooi eikenbos. Hier en daar staan fraaie Spaanse zilversparren langs het pad (Spaans: Pinsapo). Vanaf de Llanos del Rabel wandelen we weer terug naar de weg bij de pas Puerto de los Acebuches.
Lange wandeling: 11 km, 240m stijgen en dalen, ca. 4 uur.
Korte wandeling: 8 km, 100m stijgen en dalen, ca. 3 uur.
N.B. Gedurende de reis met vertrek in september kan het extra rondje door het eikenbos niet plaatsvinden. Het bos is in deze periode verboden gebied ter preventie van bosbranden.   

Overnachting in

Zahara de la Sierra - Hotel Los Tadeos

Dag 8

We worden in ca. 2 uur naar het vliegveld van Málaga gebracht, vanwaar we terugvliegen naar Nederland.

NB Programma

Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers-)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Omdat wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Hotel-Restaurant Los Tadeos, ligt net buiten het dorpje Zahara de la Sierra, in het natuurpark van Grazalema. Het hotel ligt op een rustige plek tussen de olijfgaarden en biedt de gasten een mooi uitzicht over het Andalusische landschap. De kamers zijn comfortabel en in Andalusisiche stijl ingericht. De meeste kamers hebben een terras. De kamers hebben onder meer airco en moderne badkamer. De meeste kamers hebben fraai uitzicht over het landschap of op het dorp met het Moorse kasteel. Het hotel beschikt over een in bij de lokale bevolking befaamd restaurant met een traditionele Andalusische keuken. Gerechten worden met lokale producten gemaakt, volgens traditionele recepten. Verder beschikt het hotel over een groot buitenzwembad met mooi terras en uitzicht.

Over de maaltijden

Tijdens deze reis zijn diner en ontbijt inbegrepen, vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8. Tijdens de wandeldagen (dag 2 t/m7) wordt er voor een lunchpakketje gezorgd. Ontbijt en diner zijn in het restaurant van het hotel.

Inbegrepen

• Heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
• Verblijf in hotel op basis van tweepersoonskamers met douche en toilet (eenpersoonskamer tegen betaling van een toeslag mogelijk)
• Verblijf op basis van halfpension (ontbijt en diner)
• Lunchpakket op dag 2 t/m 7
• Entree Cueva de la Pileta, dag 5
• Wijnproeverij dag 4
• Lokale gids tijdens wandeling door Pinsapar de Grazalema
• Verplaatsingen per midibus of minibusjes conform programma
• Diensten 2 SNP-reisleiders

Niet inbegrepen

• Lunches dag 1 en 8
• Overige entrees
• Verzekeringen
• Persoonlijke uitgaven
• Transfers naar en van de plaats van je eventuele reisuitbreiding

Over de activiteiten

De wandelingen tijdens deze wandelvakantie zijn licht en omdat je de hele reis in dezelfde accommodatie verblijft, kan je iedere dag bepalen of je wel of niet meewandelt. We nemen alle tijd voor de wandelingen en er is volop gelegenheid om pauzes te nemen en van de natuur en de uitzichten te genieten.  De wandelingen zijn niet lang en voeren grotendeels over zandwegen of halfverharde wegen. Soms zijn in dit rotsachtige landschap smallere,  stenige paden onvermijdelijk. Omdat er twee reisleiders meegaan is het op alle dagen mogelijk om te kiezen uit een lichte korte of een iets langere en inspannendere wandeling. Soms betreft dat twee verschillende wandelingen, soms is de langere wandeling een uitbreiding van de korte route. De lichtere wandelingen duren meestal 2 tot 3 uur en zijn gemiddeld 5 tot 8 km lang, met tot 250m hoogteverschil. Kortom; een ontspannende, lichte wandelvakantie, die je naar eigen believen uitdagender kan maken.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je je reisgezelschap op het vliegveld van Malaga of in de accommodatie in Zahara de la Sierra.

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Transavia rechtstreeks naar Malaga v.v.

Vluchtschema
HV 6119 Amsterdam - Malaga vertrek om 09.10 aankomst 12.10 uur
HV 6120 Malaga - Amsterdam vertrek om 12.55 aankomst 16.00 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

Het klimaat van Andalusië wordt gekenmerkt door droge, hete zomers en zachte winters. Op de meeste plaatsen valt veel minder neerslag dan in Nederland. De meeste neerslag valt voornamelijk in de winter. De zomers zijn droog en heet. In het voor- en najaar is het meestal aangenaam en zonnig weer, maar kan er wel regen vallen, vaak in de vorm van korte buien. Regenkleding meenemen is daarom noodzakelijk. De reizen zijn bewust in het voor- en vroege najaar gepland, omdat dan de temperaturen het aangenaamst zijn. Bovendien zijn er dan in Zuid-Spanje veel vogels op doortrek en is de mediterrane flora op haar mooist.  Het stadje Grazalema (830 m hoogte) heeft in het voor- en najaar een gemiddelde dagtemperatuur van 20º tot 23 ºC. In Zahara, dat op ca. 350m hoogte ligt, wordt de dagtemperatuur in voor-en najaar gemiddeld rond de 25°C. De avonden koelen dan af tot zo'n 15 tot 20°C. Warme kleding is daarom wel nodig. 

Aangezien vrijwel alle kosten bij de reissom zijn inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. In alle grotere Spaanse dorpen vind je pinautomaten.  Gemiddeld zal je aan ca. € 100,- voor je persoonlijke uitgaven voldoende hebben.

De transfers van Málaga Airport naar Zahara en weer terug gaan per comfortabele midibus. De kortere transfers van en naar de wandelingen geschieden per minibus of taxibusjes.

Wij raden je aan om uitgerust en in goede conditie aan je reis te beginnen. Het reisplezier is dan veel groter. Als voorbereiding op de wandelingen adviseren wij je voorafgaand aan de reis een paar wandelingen te maken. Het is bovendien van belang dat je schoenen goed ingelopen zijn.

 • Niet meer dan 20 kg bagage
 • GELDIG paspoort
 • Euro-pinpas of contant geld
 • Fotokopieën van paspoort, reisverzekering-, ziekenfonds en/ of ziektekostenverzekeringspapieren
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals pijnstillers, rekverband, breed sporttape (onmisbaar voor het afplakken van blaren)
 • eventueel zwemkleding en badhanddoeken
 • Eventueel verrekijker, fototoestel, planten-, vogelgids, reisgids

 

Voor de wandelingen :

 • Wandelschoenen die goed ingelopen zijn en voorzien zijn van goed profiel
 • Waadschoentjes voor beekoversteek
 • Dagrugzakje (min. 30 liter)
 • Grote veldfles (min. 1,5 liter)
 • Warme en luchtige kleding
 • Regenkleding
 • Zonnebrandcrème, zonnepet en lippenpommade
 • Eventueel uitschuifbare wandelstokken
 • Beker, zakmes en zitmatje voor de picknicks in het veld
 • eventueel: hoofdlampje voor grot

 

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Deze reis wordt begeleid door twee ervaren SNP-reisleiders. Zo kunnen we de groep gemakkelijk opsplitsen en kan je dagelijks kiezen uit een lichte of een iets uitdagender wandeling.
Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

Voor Spanje heeft u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig is voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Spanje (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Spanje erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U heeft deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. De groene kaart hoeft niet aan de grens te worden getoond. Aan de grens kan een kortetermijnverzekering worden gesloten voor 8, 15 of 30 dagen. De verzekering heeft alleen betrekking op personenschade. Een aparte groene kaart voor aanhangwagens zwaarder dan 750 kg is aan te raden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

puebloblanco_mariette_wijne.jpg

Spanje - Pueblos Blancos

De Witte Dorpen van Andalusië

Lichte wandelreis vanuit comfortabel hotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 418 klanten