Picos de Europa

Spanje - Picos de Europa, 6 dagen Trekking over de Anillo Vindio

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Wandelen

Korte rugzaktrekking langs berghutten en 1 dorpshotel

De Picos de Europa vormen het spectaculairste deel van het Cantabrisch gebergte, dat het Spaanse hoogland scheidt van het groene Asturië en de Golf van Biskaje. Het gebergte bestaat uit drie massieven en tijdens deze uitdagende rugzaktrekking langs berghutten wandel je door het westelijke massief. Vanuit de hooggelegen gletsjermeertjes Lagos de Covadonga volg je de Anillo Vindio, ofwel de ‘Ring van Vindio’, genoemd naar de laatste Cantabrische stam die tegen de Romeinse troepen vocht. Deze stam stond bekend als de “Vadiniense” en zocht zijn toevlucht in de bergen van het Cantabrische gebergte. Je wandelt over stenige voetpaden, langs karstverschijnselen zoals dolines, karrenvelden en verdwijnspleten, over grillige rotsplateau, langs scherpe kalksteenpieken, door diepe kloven en dwars door dichte loofbossen waar wolven en beren zich schuil houden. Bergwandelervaring en ervaring met GPS navigatie zijn een vereiste om de wandelingen door het Westelijk Massief van de Picos tot een goed einde te brengen, omdat snel opkomende mist je oriëntatievermogen behoorlijk op de proef kan stellen. Maar als het weer meezit, krijg je panorama’s voorgeschoteld die nog lang op je netvlies zullen blijven staan; grillige grijze bergpieken omringd door een landschap van achter elkaar liggende bergketens met aan de einder de Atlantische Oceaan; de ondergaande zon boven een zee van oranje-roze getinte wolken; gemoedelijk grazende koeien en schapen op hooggelegen bergweiden. In de simpele maar gezellige berghutten schuif je ’s avonds aan voor een stevige maaltijd voordat je de slaapzaal opgaat en je (eigen!) lakenzak uitspreid over het stapelbed. Na drie dagen kun je een nacht genieten van een echt bed en warme douche in een hotelletje in de gemeente Valdeón, waarna je via een andere route weer westwaarts het hooggebergte doorkruist terug naar de Lagos de Covadonga.

Uniek aan deze reis

 • Pittige rugzaktrekking
 • Spectaculair en ruig karstgebergte
 • Trekking begint en eindigt bij de beroemde bergmeren van Covadonga
 • Verblijf in 3 sfeervolle en prachtig gelegen berghutten
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Spanje - Picos de Europa-West trekking

In het kort ziet je programma voor de 9 dagen van deze reis er als volgt uit:

 • Dag 1 Aankomst in Cangas de Onís, overnachting in hotel in Cangas de Onís
 • Dag 2 per lijnbus naar Covadonga (niet inbegrepen), wandeling naar Refugio Vegarredonda, overnachting Refugio Vegarredonda
 • Dag 3 wandeling naar Refugio Vegarredonda, overnachting Refugio Vegarredonda
 • Dag 4 wandeling naar Cordiñares, overnachting in hotel in Cordiñares
 • Dag 5 transfer naar Cain, wandeling naar Refugio Vega de Ario, overnachting Refugio Vega de Ario
 • Dag 6 wandeling naar Refugio Vega de Ario, per lijnbus naar Cangas de Onís (niet inbegrepen), einde arrangement

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

 

Dag 1

Aankomst in Cangas de Onís, de grootste plaats in de Picos de Europa, en beroemd om zijn romaanse brug over de rivier de Sella en het feit dat het de eerste hoofdstad was van het christelijke koninkrijk Asturië, ver terug in de 9e eeuw. Zorg dat je ruim van te voren  je buskaartje voor morgen naar het beginpunt van de trekking online koopt. In Cangas kun je eventueel ook wat last minute inkopen doen voordat je op wandelavontuur gaat. Geniet van de restaurants en cafés in dit gezellige stadje. Het diner is vanavond niet inbegrepen.

Overnachting in

Cangas de Onís

Dag 2

Na het ontbijt en met je rugzak gevuld met kleding voor de komende dagen, je lakenzak, toiletspullen en eventueel wat snacks voor onderweg,  pak je de lijnbus (niet inbegrepen) naar de hooggelegen Lagos de Covadonga, een rit van ca. 1 uur. Hier begin je vanaf het bezoekerscentrum van het Nationaal Park in Bufarrera met een rustige inloopwandeling naar de berghut Vegarredonda. Zo krijg je de kans om te wennen aan het wandelen met ‘volle’ bepakking. Je passeert het gletsjermeertje Lago Enol, en volgt goed onderhouden paden omhoog door beukenbossen en bloemenrijke zomerweides. Eenmaal bij de berghut, kun je het grootste deel van je bagage achterlaten en doorlopen naar het uitkijkpunt Ordiales, een fantastisch natuurlijk balkon en tevens begraafplaats van de Marques de Vega de Sella, mede-oprichter van het Nationale Park Picos de Europa (in 1921).
Wandeling: 8,5 km, 500 m stijgen, 80 m dalen, 3 uur. Met verlenging Ordiales: +6 km, 300 m stijgen en dalen, 2,5 uur

 

Overnachting in

Refugio Vegarredonda

Dag 3

Ga vroeg van start, want vandaag wacht  je de langste route van de ‘Anillo Vindio’ trekking, dwars door alpien terrein en ruige karstlandschappen. De route voert door en langs enorme geologische depressies, de zogenaamde dolines (of "jous" in Asturië). Het terrein is zeer onregelmatig en steenachtig en er is nauwelijks schaduw. Aan het eind van de wandeling daal je af door een indrukwekkend beukenbos naar de idyllische bergweide Vegabaño. Hier overnacht je in een bijzonder gastvrije hut en schuift weer aan voor een smakelijke en welverdiende maaltijd.
Wandeling: 16 km, 980 m stijgen, 1150 m dalen, 8 uur.

Overnachting in

Refugio Vegabaño

Dag 4

Na de uitdagingen van gisteren wacht vandaag een meer ontspannende route, dwars door dichte beuken- en eikenbossen die bevolkt worden door herten, vossen, wilde zwijnen, wolven en zelfs enkele (zeer schuwe) beren (Oso Cantábrico). Waarschijnlijk zul je geen van deze 4-voeters zien, maar de vogelwereld is hier des te rijker. Zodra je aankomt in de vallei van Valdeón, kun je wat drinken of eten in één van de dorpen die je passeert tijdens het laatste stuk van de wandeling en  voordat je de laatste kilometers naar het hotel aflegt, dat is gelegen in het kleine dorpje Cordiñanes.
Wandeling:  13,5 km, 300 m stijgen, 800 m dalen, 6,5 uur.

Overnachting in

Cordiñanes

Dag 5

Hoewel niet erg lang, is de route van vandaag  pittig omdat je 1300 m moet klimmen over een afstand van 3,5 km. Je volgt een steil omhoog zigzaggend en smal pad door een ‘canal’ of ‘couloir’; een steile en met puin gevulde geul in de berghelling. Na een korte taxi transfer (inbegrepen) begin je in Cain aan een spectaculair wandelpad dat letterlijk is uitgehakt in de rotsen van de rivierkloof Cares. Na een uur de blauwgroene rivier door de kloof te hebben gevolgd, begint de uitdagende klim door de "Canal de Trea". Als je eenmaal de hut Vega de Ario hebt bereikt, gelegen in een gebied met een adembenemend uitzicht op de hoogste toppen van de Picos en de Atlantische Oceaan, realiseer je je dat het bereiken van deze plek de inspanning beslist waar was.  Wandeling: 7,5 km, 1300 m stijgen, 100 m dalen, 5 uur.

ALTERNATIEF VOOR DAG 5: 
Als je 1300 m stijgen in slechts 7,3 km te steil vindt of als het weer te slecht is, dan volg je een  alternatieve route door de Cares kloof; ook een schitterende wandeling van 12 km in totaal tot aan Poncebos. Aan het einde neem je de bus (niet inbegrepen) naar Arenas de Cabrales, waar verschillende hotels zijn (niet inbegrepen).
In dit (nood)geval sla je dus de overnachting in de berghut Refugio Vega de Ario over. Je krijgt hiervoor geen geld terug, TENZIJ je ten tijde van de boeking al hebt aangegeven dat je de alternatieve route door de Careskloof wilt doen. In dat geval boeken we een hotel voor je in Arenas de Cabrales in plaats van de berghut; inclusief avondeten en ontbijt, maar ZONDER lunchpakket voor de volgende dag. Op dag 6 regel je dan zelf de lijnbus terug naar Cangas de Onís. Wandeling: 17,5 km, 475 m stijgen, 875 m dalen, 6,5 uur.

Overnachting in

Refugio Vega de Ario

Dag 6

Na genoten te hebben van de laatste zonsopgang in de bergen, maak je een korte maar weer erg mooie wandeling, terug naar de Lagos de Covadonga. De wandeling gaat voornamelijk bergafwaarts over rotsplateau’s, door bergweiden en langs het meertje Lago Ercina. Je eindigt bij de bushalte waar je 5 dagen geleden aan je trekking begon. Hier neem je de bus terug naar Cangas de Onís (niet inbegrepen), waar je arrangement eindigt.
Wandeling : 8 km, 100 m stijgen, 650 m dalen, 3 uur.

ALTERNATIEF: 
Als je op dag 5 naar Poncebos hebt gewandeld en in Arenas hebt overnacht, dan neem je vandaag de lijnbus terug naar het beginpunt Cangas de Onís (niet inbegrepen). 

 

NB Programma

Als je de standaard route van dag 5 te steil vindt of het weer te slecht is om deze route te kunnen doen, dan neem je op deze dag een alternatieve route door de Cares kloof; ook een schitterende wandeling van 12 km tot in Poncebos. Aan het einde neem je de bus naar Arenas de Cabrales, waar verschillende hotels zijn (overnachting niet inbegrepen).
In dit (nood)geval sla je dus de overnachting in de berghut van Vega de Ario (dag 5) over. Je krijgt hiervoor geen geld terug, TENZIJ je ten tijde van de boeking al hebt aangegeven dat je de alternatieve route door de Careskloof wilt doen. In dat geval boeken we een hotel voor je in Arenas de Cabrales in plaats van de berghut; inclusief avondeten en ontbijt, maar ZONDER lunchpakket. Op dag 6 neem je de lijnbus van Arenas terug naar Cangas (niet inbegrepen). 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Cangas de Onís verblijf je in ene prima dorpshotelletje met comfortabele kamers, in het centrum van het dorp. In Cordiñanes verblijf je in een dorpshotel met eenvoudige maar nette kamers met eigen badkamer. Dit hotel beschikt over een klein restaurant. De drie hutten waar je verblijft zijn eenvoudig ingericht, maar stuk voor stuk prachtig gelegen. Je slaapt hier op meerpersoonskamers, zogenaamde lager. Dekens en kussens zijn aanwezig, je dient wel zelf een lakenzak, kussensloop en handdoek mee te nemen. Gen van deze artikelen zijn in de hutten te huur of te koop. 
De hut Refugio de Vegarredonda ligt op 1460m hoogte en is vrij groot, de Refugio Vegabaño ligt op 1430m hoger en is een stukje kleiner. Beide hutten een sanitair ruimte met een paar wc’s en eenvoudige douches. De berghut Vega de Ario ligt op 1630m hoogte en is de eenvoudigste van de drie.  Deze heeft één douche die alleen op vaste tijden gebruikt kan worden, vanwege de schaarste van water op het kalkplatreau waar de hut ligt.  

Over de maaltijden

Tijdens deze mini rugzaktrekking zijn alle maaltijden in de drie  berghutten inbegrepen (diner op 2, dag 3 en dag 5, ontbijt op dag 3, 4 en 6. Plus lunchpakket op dag 3, 4 en 6).  Hou er rekening mee dat de maaltijden in de hutten sober zijn, maar voedzaam en voldoende.  In de hutten zijn wel snacks en drankjes te koop, maar die zijn prijzig. Het is dus raadzaam om wat snacks aan het begin van de trekking in te slaan.
Het ontbijt is in het hotel in Cangas de Onís inbegrepen en in het dorpshotel in Cordiñanes is het diner en ontbijt inbegrepen. In Cangas de Onís zijn meerdere restaurants en ook het hotel heeft een prima restaurant.  In het dorp zijn voldoende winkels waar je je inkopen doen voor je eerste lunchpakket en voor snacks voor onderweg kunt inkopen. En in Valdéon kun je inkopen doen voor je lunchpakket voor dag 5.

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen op tweepersoonskamers met privé badkamer in hotel (dag 1 en 4)
 • 3 overnachtingen op meerspersoons slaapzalen in berghutten met eenvoudig en gedeeld sanitair (dag 2,3 en 5)
 • 5 x ontbijt
 • 4 x diner (dag 2 t/m 5)
 • 3 x lunch pakket (dag 3,4 en 6)
 • Gebruik van dekens/dekbedden in berghutten (maar lakens meenemen is verplicht!)
 • 1 taxi transfer (dag 5; van hotel naar Cain)
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • lakens en handdoeken in berghutten (ter plekke niet te huur noch te koop!)
 • ritten per Openbaar vervoer op dag 1 en 6
 • eventuele extra kosten in geval van uitwijken naar Poncebos op dag 5
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • taxis of bus op dag 1 en 6 (ca €10,- tot 20,- pp, afhankelijk van taxi of bus)
 • Over de activiteiten

  Je maakt geen al te lange, maar wel stevige en inspannende  wandelingen door bergachtig terrein, met flinke hoogteverschillen. De wandelingen gaan over stenige bergpaden, glibberige veepaadjes. De wandelingen variëren in lengte van 8 tot 16 km, de hoogteverschillen lopen op tot 1300m stijgen en 150m dalen per dag. Je dient voor deze voettocht geen hoogtevrees en wel bergwandel-ervaring te hebben. Door plotseling opkomende mist in de Picos kan de oriëntatie soms lastig zijn. Goede kennis van kaart- kompasgebruik is van belang. Het gebruik van een GPS is sterk aanbevolen.

  Vanwege het ruige terrein op een aantal wandelingen is het minimaal aantal deelnemers per boeking 2. 

  Extra dagen

  Je kunt bij dit arrangement alleen een extra dag bijboeken in Cangas de Onís en in Cordiñanes. Omdat je op de laatste dag nog een wandeling maakt, is het aan te raden om in Cangas de Onís een nacht bij te boeken als je aansluitend nog een lange reis voor de boeg hebt.

  Extra's

  Verlengingshotels

  Hotel Iturrienea Ostatua (Bilbao)

  Een ruraal hotel in hartje stad Bilbao? Het lijkt onmogelijk, maar Ivon en Carlos, de twee zakenpartners die samen Hotel Iturrienea Ostatua hebben opgericht, zijn er in geslaagd aan een oud stadshotel de uitstraling te geven van een gemoedelijk landelijk hotel in Baskische stijl met comfortabele kamers, een gezellige ontbijthoek en ruime entrée. Overal vindt u nog verschillende authentieke kenmerken zoals originele balken en steenwerk. De kamers zijn alle anders ingericht met antieke meubeltjes. Sommige kamers hebben een klein balkon, alle zijn voorzien van bad of douche en toilet. Op de binnenplaats is een klein herbarium met kikkers ingericht. Vanuit dit hotel loopt u in 20 minuten naar het Güggenheim museum via de modaine winkelstraten en gezellige steegjes van het oude centrum van Bilbao. In de directe omgeving heeft u keus genoeg aan restaurantjes. Het hotel beschikt niet over een eigen parking maar op enkele minuten lopen van het hotel zijn meerdere parkeergarages waar u voor langere periodes kunt parkeren.

  Hotel Campoamor (Oviedo)

  Hotel Campoamor in Oviedo is een modern 4-sterrenhotel in het historische en commerciële centrum van de hoofdstad van Asturië. Het San Franciscopark ligt om de hoek en de prachtige gotische kathedraal ligt op loopafstand. Het hotel beschikt over een restaurant waar u kunt genieten van specialiteiten als lamsvlees en traditionele visgerechten. Er is parkeergelegenheid bij het hotel. Alle kamers hebben een eigen badkamer en airco, TV en wifi.

  Transfers

  Taxitransfer van Bilbao Airport naar Cangas de Onis (vanaf € 351,- per boeking)

  Taxitransfer van Bilbao Airport naar Cangas de Onis.

  Voorwaarden: De transferkosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 4 personen.

  Taxitransfer van Santander Airport naar Cangas de Onis (vanaf € 213,- per boeking)

  Taxitransfer van Santander Airport naar Cangas de Onis.

  Voorwaarden: De transferkosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 4 personen.

  Taxitransfer van Oviedo Airport naar Cangas de Onis (vanaf € 164,- per boeking)

  Taxitransfer van Oviedo Airport naar Cangas de Onis.

  Voorwaarden: De transferkosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 4 personen.

  Taxitransfer van Llanes naar Cangas de Onis (vanaf € 73,- per boeking)

  Taxitransfer van Llanes naar Cangas de Onis.

  Voorwaarden: De transferkosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 4 personen.

  Taxitransfer van Cangas de Onis naar Bilbao Airport (vanaf € 351,- per boeking)

  Taxitransfer van Cangas de Onis naar Bilbao Airport.

  Voorwaarden: De transferkosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 4 personen.

  Taxitransfer van Cangas de Onis naar Santander Airport (vanaf € 213,- per boeking)

  Taxitransfer van Cangas de Onis naar Santander Airport.

  Voorwaarden: De transferkosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 4 personen.

  Taxitransfer van Cangas de Onis naar Oviedo Airport (vanaf € 164,- per boeking)

  Taxitransfer van Cangas de Onis naar Oviedo Airport.

  Voorwaarden: De transferkosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 4 personen.

  Taxitransfer van Cangas de Onis naar Llanes (vanaf € 73,- per boeking)

  Taxitransfer van Cangas de Onis naar  Llanes.

  Voorwaarden: De transferkosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 4 personen.

  Taxitransfer van Cangas de Onis naar Lagos de Covadonga (vanaf € 47,- per boeking)

  Als je op dag 2 liever met een taxi van Cangas de Onis naar het beginpunt van de trekking bij de Lagos de Covadonga gebracht wordt, kun je deze rit bijboeken. 

  Voorwaarden: De transferkosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 4 personen.

  Taxitransfer van Lagos de Covadonga naar Cangas de Onis (vanaf € 47,- per boeking)

  Als je op dag 6 liever met een taxi van het eindpunt van de trekking bij de Lagos de Covadonga naar Cangas de Onis gebracht wordt, kun je deze rit bijboeken. 

  Voorwaarden: De transferkosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 4 personen.

  Praktische informatie

  Over de route en parkeergelegenheden

  De afstand Utrecht - Cangas de Onís is ca. 1600 km. Je kunt de auto voor de duur van het arrangement achterlaten op de gratis publieke parkeerplaats op ca. 400m van het het hotel. Het hotel heeft geen eigen parkeerplaats.

  Vluchtinformatie

  Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Bilbao, Oviedo of Santander.

  SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
  e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

  Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

  Vanuit Bilbao airport:
  Je neemt de Alsa bus (rijdt minstens 5x per dag, vaker tijdens zomerseizoen) naar Llanes met overstap in Bilbao centrum; duur ca 4 uur. In Llanes neem of boek je dan een taxi naar Cangas de Onis; ca. 45 min. Je kunt deze ook boeken (zie onder 'Extra's).

  Vanuit Santander airport: 
  Neem de ALSA bus direct naar Llanes (1x per dag rechtstreeks vanaf het vliegveld, vanuit Santander centrum 5x per dag), duur ca. 1,5-2 uur.  In Llanes neem of boek je dan een taxi naar Cangas de Onis; ca. 45 min. Je kunt deze ook boeken (zie onder 'Extra's).

  Vanuit Oviedo/Asturias airport:

  Je kunt met ALSA minstens 10 keer per dag naar Cangas (met overstap in Oviedo stad). Soms is ook  overstap in Arriondas nodig; duur ca 2,5 uur in totaal.

  Voor meer info: zie de ALSA website 

   

  Je kan dit arrangement starten van 10 juni t/m eind september. De Picos de Europa kent een bergklimaat, waar snelle weersomslagen mogelijk zijn. Vooral de snel opkomende mist is berucht. Noord Spanje kent een veel vochtiger klimaat dan de rest van Spanje.

  Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Picos de Europa ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

  Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

   

  Tussen Cangas de Onís en de Lagos de Covadonga reis je per lijnbus, maar je kunt ook een taxi bestellen (bij te boeken via SNP, zie onder 'Extra's'). Op dag 5 is er van de accommodatie in Cordiñanes naar het startpunt van de wandeling in Caín een taxi voor je geregeld (inbegrepen).

  Voor deze trekking is een goede uitrusting vereist:

  • rugzak (40 – 50 liter) voor je bagage voor 4 nachten
  • goede hoogsluitende bergwandelschoenen
  • warme en luchtige wandelkleding (het kan flink afkoelen op deze hoogte)
  • goede regenkleding
  • lakenzak, kussensloop en handdoek (dekens aanwezig in de hutten)
  • bescherming tegen de zon
  • aanbevolen: telescopische wandelstokken
  • gps of telefoon met navigatie-app 
   

  Tijdens deze reis is er geen bagagevervoer. 

  Ga je binnenkort op reis naar Spanje bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/spanje. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

  Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/spanje/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

  Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

  Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
  N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

  Gezondheidszorg
  Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

  EHBO
  Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check voor verdere informatie de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

  N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

  European Health Insurance Card (EHIC)

  Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

  • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
  • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
  • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

   

  Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

  Bekijk wat deze reis kost

  Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

  Picos de Europa

  Spanje - Picos de Europa

  Trekking over de Anillo Vindio

  Korte rugzaktrekking langs berghutten en 1 dorpshotel

  Zwaarte
  Comfort
  Wandelen
  Privéreis

  Welke variant kies je?

  Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

  Reisgezelschap & Accommodaties

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  Start datum
  Aantal dagen
  Beschikbaarheid
  Prijs p.p.
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
  Kirsten de Baar

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.