Spanje - La Gomera, 8 dagen De groene parel van de Canaren

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels en pensions

La Gomera is van de Canarische Eilanden het ruige en nog weinig bezochte wandeleiland. De vegetatie is afwisselend en fascinerend, met vochtige nevelwouden aan de noordkant en een woestijnachtige vegetatie aan de droge zuidkant. Het landschap is groots, met diepe kloven, imposante basaltpieken en steile kliffen. Je maakt over La Gomera een prachtige en stevige voettocht en overnacht tijdens de wandelvakantie in vriendelijke hotels en pensionnetjes.

Uniek aan deze reis

 • Bijzondere vegetatie
 • Echt wandeleiland
 • Hele jaar door goede wandeltemperatuur
 • Mooie vergezichten
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Artikel | Klimmen en dalen op La Gomera

Journalist Monique van Gaal bedwong steile hellingen en diepe ravijnen tijdens haar wandelvakantie naar het ruige en rustige eiland La Gomera. Lees verder...

Dag tot dag

Spanje - La Gomera

Slechts 30 kilometer van Tenerife verwijderd ligt La Gomera, de groene parel van de Canaren. Dit gaaf-ronde eiland rijst als een enorme schelp uit de Atlantische Oceaan. Steile rotskusten omzomen het vulkanische binnenland. Diep ingesneden kloofdalen, de zogenoemde ’barancos’, maken La Gomera ruig en moeilijk toegankelijk. Het toerisme is er dan ook nog kleinschalig. Bijzonder is het eiland door de vreemde en weelderige vegetatie van laurierbomen. Deze honderd jaar oude bomen, met baardmossen overhangen, geven de impressie van een tropisch regenwoud.
La Gomera is het wandeleiland van de Canarische Eilanden en er zijn wandelroutes uitgezet over alle delen van het eiland. Je maakt een prachtige en stevige voettocht, gedeeltelijk langs de kust, maar ook over de hoogste kratertoppen.

Dag 1

Via een vliegveld op Tenerife reis je per boot (1 uur) naar La Gomera. In de wateren tussen Tenerife en La Gomera zwemmen dolfijnen (gewone dolfijn en tuimelaar). Als je geluk hebt, kun je ze vanaf de veerboot zien. Je overnacht niet ver van de haven in San Sebastian op La Gomera.

Overnachting in

San Sebastian de la Gomera

Dag 2

Na een korte transfer ben je al snel in het hoge, groene hart van het Nationale Park Garajonay. Dit park bestaat uit dicht nevelwoud, dat een groot deel van de vochtige en vaak in mist gehulde noordzijde van het eiland bedekt. Vanaf de hoofdweg daalt het pad af langs de grillig gevormde stammen van de laurierbomen, boomvarens en baardmossen. Je passeert een klein kapelletje, verscholen in het groen, alvorens je het hoogste punt van het eiland bereikt. Met helder weer heb je van hier uitzicht over het gehele eiland, en soms tot aan de eilanden La Palma en Hierro en de markante strato-vulkaan de Teide op Tenerife. Tot slot een korte afdaling naar Chipude.
Wandeling: 12 km, 550 m stijgen en 565 m dalen, 5-6 uur.

Overnachting in

Chipude

Dag 3

Via twee mooie valleitjes, zogenoemde barranco's, en het pottenbakkersdorp El Cercado, passeer je de mooiste vallei van het eiland, de Barranco de Valle Gran Rey, met zijn vele terrassen en palmen. In Las Hayas kun je lunchen in een traditioneel specialiteitenrestaurant, alvorens je afdaalt door een uitbundig begroeid landschap van jeneverbessen, boomhei en laurier tot je uiteindelijk de vruchtbare vallei van Vallehermoso bereikt.
Wandeling: 15,5 km, 240 m stijgen en 1100 m dalen, 5-6 uur.

Overnachting in

Vallehermoso

Dag 4

Vanuit Vallehermoso maak je een rondwandeling door een aanmerkelijk droger landschap dan de afgelopen dagen. Een inspannende klim brengt je bij het kapelletje van Sta. Clara, dat op een smalle bergkam is gebouwd. Vanaf de kapel kijk je 700 m de diepte in. Aan twee kanten zie je de bergen van La Gomera hoog uit zee oprijzen. Naarmate je over deze kam verder naar zee afdaalt, wordt de vegetatie spaarzamer en droger. Via een steil, maar goed begaanbaar pad bereik je uiteindelijk het kleine strandje van Vallehermoso. Helaas kun je hier vanwege de sterke stromingen niet zwemmen. Over een klein weggetje wandel je terug naar het dorp.
Wandeling: 13,5 km, 610 m stijgen en dalen, 5-5,5 uur.

Overnachting in

Vallehermoso

Dag 5

Via de karakteristieke gestolde kraterpijp El Cano klim je de vallei van Vallehermoso uit. De wandeling voert je via het dorpje Las Rosas naar het Centro de Visitantes, het bezoekerscentrum van het Nationaal Park van Garajonay. Hier wordt allerlei informatie over het eiland overzichtelijk gepresenteerd. Daarna loop je naar het leuke dorpje Agulo aan de kust en gaat vandaar eventueel met de bus naar Hermigua.
Wandeling:  18 km, 910 m stijgen, 930 m dalen, 7 uur.

Overnachting in

Hermigua

Dag 6

Tijdens de afwisselende rondwandeling langs de spectaculaire kust ten oosten van Hermigua bestaat de mogelijkheid om af te dalen naar het strandje La Caleta, met sympathieke strandtent (bar-restaurant in de open lucht). Je loopt voornamelijk door een sterk geërodeerd landschap, spaarzaam begroeid met cactusachtige wolfsmelksoorten, agaves en schijfcactussen.
Wandeling: 12 km, 460 m stijgen en dalen, 5 uur.

Overnachting in

Hermigua

Dag 7

Vandaag heb je de keuze uit een korte of lange afdaling naar San Sebastian. In beide gevallen begin je met een transfer naar het uitzichtpunt Degollada de Peraza.
De korte wandeling (10 km, 60 m stijgen, 975 m dalen, 4 uur) volgt de goed gemarkeerde route van de GR-131, die bijna alsmaar daalt tot in San Sebastian.
Op de lange wandeling (16 km, 210 m stijgen, 1130 m dalen, 5,5 uur) maak je een schitterende doorsteek door de kale, zuidoostelijke kuststreek van het eiland. Er zitten wat licht hoogtevreesgevoelige stukjes in de route, en het pad is niet overal goed onderhouden. Het laatste stuk kom je langs het strand van San Sebastian en kunt een verfrissende duik nemen. Een mooie afsluiting van je ronde over La Gomera.

Overnachting in

San Sebastian de la Gomera

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement en neem je de boot naar Tenerife.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in kleine, sfeervolle hotels en pensions, gelegen in een dorpje of juist rustig in de natuur. De kamers zijn voorzien van privé douche en toilet.

Let op: de accommodatie in San Sebastian heeft geen kamers met tweepersoonsbedden. Je slaapt hier in twee aparte bedden. 

Over de maaltijden

Elke ochtend staat er een uitgebreid Spaans ontbijt klaar. In alle plaatsjes zijn voldoende eethuisjes en winkeltjes te vinden voor lunchinkopen. Soms 's avonds is het mogelijk om te eten in de accommodatie waar je overnacht, anders is er wel een restaurantje in de buurt.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • transfer op dag 2 en 7
 • bagagevervoer op dag 2,3,5 en 7
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lunches
 • diners
 • eventuele overige transfer
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Je wandelt in een bergachtig gebied en overbrugt daarbij soms grote hoogteverschillen. De paden door het grillige landschap van Gomera zijn soms steil (en daarom op bepaalde stukken ook hoogtevreesgevoelig), vaak stenig en in de vochtige bossen modderig. Een goede wandelconditie is nodig en een paar wandelstokken kunnen zeer van pas komen. In Vallehermoso en Hermigua verblijft je 2 nachten. Op de dagen dat je niet verder hoeft te trekken kan je een (rustige) rondwandeling maken of uitrusten.

Extra dagen

Je kan bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. We raden Vallehermoso of Hermigua aan vanwege het prettige onderkomen. Vanuit Vallehermoso is een extra rondwandeling beschreven.

Extra's

Verlengingshotels

El Medano (Medano)

Dit complex onderscheidt zich door haar bijzondere ligging aan het strand van El Médano, een aardig kustplaatsje, en op slechts 7 km van vliegveld Tenerife Sur (Reina Sofia). Een deel van de terrassen steekt uit over het water zodat u elk moment van het geluid van de golven kunt genieten en u zich even op een schip waant. De kamers zijn van alle moderne gemakken voorzien.

Transfers

Veerboot van Los Cristianos naar San Sebastian de la Gomera (vanaf € 39,- per persoon)

U kunt bij ons de veerboot van Los Cristianos op Tenerife  naar San Sebastian de la Gomera boeken. Er zijn dagelijks meerdere ferrys van Fred Olsen Lines. Geef bij boeking duidelijk aan welke ferry u wenst. Klik hier voor informatie over Fred Olsen. Deze rederij heeft de meeste afvaarten en een snelle boot.

Voorwaarden: Prijs is per persoon.   U dient bij boeking uw paspoortnummer door te geven. Bij boarding hoeft u dan alleen uw paspoort te laten scannen en hoeft u geen ticket op te halen bij het loket.

Veerboot van San Sebastian de la Gomera naar Los Cristianos (vanaf € 39,- per persoon)

U kunt bij ons de veerboot van San Sebastian de la Gomera naar Los Cristianos op Tenerife  boeken. Er zijn dagelijks meerdere ferrys van Fred Olsen Lines. Geef bij boeking duidelijk aan welke ferry u wenst. Klik hier voor informatie over Fred Olsen. Deze rederij heeft de meeste afvaarten en een snelle boot.

Voorwaarden: Prijs is per persoon. U dient bij boeking uw paspoortnummer door te geven. Bij boarding hoeft u dan alleen uw paspoort te laten scannen en hoeft u geen ticket op te halen bij het loket.

Transfer van Tenerife Norte naar Los Cristianos (vanaf € 162,- per boeking)

Deze transfer kunt u boeken indien u naar het vliegveld Tenerife Norte vliegt, dat vrij ver van Los Cristianos af ligt. U wordt dan opgehaald op het vliegveld Tenerife Norte en naar de haven van Los Cristianos gebracht.

Voorwaarden: De prijs is per boeking (max. 4 personen).

Transfer van Tenerife Sur naar Los Cristianos (vanaf € 44,- per boeking)

Deze transfer kunt u boeken indien u naar het vliegveld Tenerife Sur vliegt. U wordt dan opgehaald op het vliegveld Tenerife Sur en naar de haven van Los Cristianos gebracht.

Voorwaarden: De prijs is per boeking (max. 4 personen).

Transfer van Los Cristianos naar Tenerife Norte (vanaf € 162,- per boeking)

Deze transfer kunt u boeken indien u vanaf het vliegveld Tenerife Norte vliegt, dat vrij ver van Los Cristianos af ligt. U wordt dan opgehaald in de haven van Los Cristianos en naar het vliegveld Tenerife Norte gebracht.

Voorwaarden: De prijs is per boeking (max. 4 personen).

Transfer van Los Cristianos naar Tenerife Sur (vanaf € 44,- per boeking)

Deze transfer kunt u boeken indien u vanaf het vliegveld Tenerife Sur vliegt. U wordt dan opgehaald in de haven van Los Cristianos en naar het vliegveld Tenerife Sur gebracht.

Voorwaarden: De prijs is per boeking (max. 4 personen).

Transfer van Tenerife Sur naar El Medano (vanaf € 28,- per boeking)

Taxitransfer vanaf het vliegveld Tenerife Sur naar het verlengingshotel El Medano.

Voorwaarden: De prijs is per boeking (max. 4 personen).

Transfer van El Medano naar Los Cristianos (vanaf € 59,- per boeking)

Taxitransfer  vanaf het verlengingshotel El Medano naar de veerhaven van Los Cristianos, vanwaar de veerboten naar Gomera vertrekken. 

Voorwaarden: De prijs is per boeking (max. 4 personen).

Transfer van Los Cristianos naar El Medano (vanaf € 59,- per boeking)

Taxitransfer vanaf de veerhaven van Los Cristianos (waar de boten vanuit Gomera aankomen) naar het verlengingshotel El Medano.

Voorwaarden: De prijs is per boeking (max. 4 personen).

Transfer van El Medano naar Tenerife Sur (vanaf € 28,- per boeking)

Taxitransfer  vanaf het verlengingshotel El Medano naar het vliegveld Tenerife Sur. 

Voorwaarden: De prijs is per boeking (max. 4 personen).

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Tenerife Sur of Tenerife Norte.

Voorkeur voor Tenerife Sur in verband met de ferryovertocht.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heenreis:
Vanaf het vliegveld Tenerife Sur (TFS) reis je per bus of taxi naar de haven van Los Cristianos (17 km). Reistijd ca. 30 min. Er gaat een rechtstreekse en frequent (elk half uur) rijdende lijnbus vanaf het vliegveld naar Los Cristianos (lijn 111). Je loopt hier in ca. 20 min naar de haven (of neemt een taxi).
Je kunt ook vliegen op vliegveld Tenerife Norte (TFN) op 80 km van Los Cristianos. Indien je de veerboot naar Gomera via internet boekt, kun je via de rederij een gratis busrit van Santa Cruz naar de haven van Los Cristianos bijboeken. Deze bus vertrekt 1,5 uur vóór vertrek van de veerboot. Van vliegveld Tenerife Norte neem je eerst de frequente lijnbus naar Santa Cruz (10 km). Je kunt deze transfers ook via SNP boeken.

Vanuit de haven van Los Cristianos neem je de veerboot naar San Sebastián op La Gomera. Reistijd ca. 1 uur (afhankelijk van het type boot). Er varen dagelijks meerdere boten (de laatste meestal halverwege de avond). Het is 5-10 min lopen van de haven van San Sebastian naar het hotel. Je kunt de ferryoversteek ook via SNP boeken (zie aanvullende opties).  NOOT: Als je de ferryoversteek via SNP boekt dient je de vluchtgegevens (zodra de juiste ferry geboekt kan worden) en paspoortnummer door te geven, zodat je bij de ferryhaven zonder ticket maar a.h.v. van je paspoortnummer, dat bij de ferry gescand wordt, aan boord kunt. Dit bespaart je een eventuele wachtrij bij het ticketloket. Wij boeken altijd  een ticket op een van de Fred Olsen ferries.

De terugreis gaat op dezelfde manier.

Klik hier voor informatie over de bustijden op Tenerife
Klik hier voor informatie over Fred Olsen. Deze rederij heeft de meeste afvaarten en een snelle boot.
Klik hier voor informatie over Naviera Armas. Minder afvaarten en langzamer, maar ook goedkoper.
Klik hier voor informatie over de bustijden op Gomera.

Je kan dit arrangement starten van 1 jan t/m 31 dec. Over het algemeen kennen de Canarische Eilanden het hele jaar door goed wandelweer: niet te warm, niet te koud. In de winter is de kans op een korte periode met koud of regenachtig weer iets groter. Het hele jaar door kunnen er kille dagen voorkomen, waarbij de wolken rond het eiland blijven hangen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar La Gomera ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook mooi het verschil tussen twee verschillende vluchtopties.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Ga je binnenkort op reis naar Spanje bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/spanje. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/spanje/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check voor verdere informatie de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

gomera

Spanje - La Gomera

De groene parel van de Canaren

Wandelvakantie langs hotels en pensions

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.