cabo da gata

Spanje - Andalusië Cabo de Gata , 8 dagen De ongerepte kust en het woestijnachtige binnenland van Almería

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels

Korte wandelvakantie langs de ongerepte kust van het Andalusische Cabo de Gata. Sta versteld van de metershoge kliffen, riffen en bergkammen, schilderachtige baaitjes en de flora en fauna die Cabo de Gata rijk is. Fraaie oases van palm- en dadelbomen afgewisseld met struikgewas en bloeiende vetplanten. Wandel door oud-vulkanisch landschap met interessante geologische formaties en restanten van oude mijnen. Je verblijft in kleinschalige en knusse hotels, gelegen in idyllische vissersdorpjes ver weg van de massa. De mooiste plekjes onder de zon vind je in het adembenemende Cabo de Gata…

Uniek aan deze reis

 • Grootste ongerepte kustgebied van Andalusië
 • Knusse accommodaties gelegen in de dorpjes Agua Amarga, Rodalquilar en San José
 • Paradijselijke zandstranden, schilderachtige baaitjes en witte vissersdorpjes
 • Snipper Afrika in Spanje
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Spanje - Andalusië Cabo de Gata

Het Parque Natural Cabo de Gata-Níjar is een gebied van vulkanische oorsprong in de provincie Almería in het zuidoosten van de Spaanse regio Andalusië met een oppervlakte van 45.663 ha. Het is tevens een beschermd natuurpark en het grootste beschermde kustgebied van Andalusië.
Cabo de Gata is Spaans voor 'Poezenkaap'. Echter, de naam komt oorspronkelijk van 'Cabo de Agata', de kaap van agaat. Dit is een fijn kristallijn kwartsgesteente dat je veelvuldig tegenkomt op de stranden rondom het natuurgebied. Het ruige berg- en rotsachtige landschap van dit gebied ligt geïsoleerd en is in geologisch opzicht een van Europa's meest bijzondere. De bergketen Sierra de Gata is de grootste vulkanische rotsformatie van Spanje, met scherpe pieken en okerkleurige steile rotsen (schelpenzandformaties). Aan de kust rijzen de rotsen steil op uit zee. Ze creëren soms wel honderd meter hoge, hoekige en gekartelde kliffen, gespleten door ravijnen en geulen die leiden naar afgelegen inhammen met witte tot zwarte paradijselijke zandstranden.
Voor de kust liggen tevens vele kleine, rotsachtige eilandjes, en onder water groots opgezette koraalriffen met een rijk onderwaterleven in het kraakheldere en diepblauwe water van de Middellandse Zee. De talrijke ruïnes van kastelen en wachttorens herinneren aan tijden waarin Romeinen, piraten en Moren hier de dienst uitmaakten en ook aan de lange worsteling van de gevestigde orde om dit onherbergzame gebied onder controle te krijgen. Op schaarse plekken waar de kust begaanbaar is, liggen witte dorpjes, waar nog op kleine schaal visserij wordt uitgevoerd. Hier geen hoogbouw en doorgaande drukke wegen langs de kust, maar natuur, stilte, het ruisen van de zee en strand. Het is bijna onwerkelijk, net als een fata morgana. Precies wat je nodig hebt om helemaal tot rust te komen.
Cabo de Gata ligt in het droogste gebied van heel Spanje. Men kent hier de meeste zonuren en de minste regenval van heel Spanje met gemiddeld minder dan 200 mm per jaar. Vergelijk dit met het Nederlands gemiddelde van 780 mm per jaar. De winter voelt er als lente, het voorjaar en de herfst als zomer. Niet zo gek dat in dit gebied de enige woestijn van Europa te vinden is. Door het gebrek aan bomen geeft de bergketen de Sierra de Cabo de Gata, een kale aanblik. De overheersende begroeiing hoger dan struikgewas en bloeiende vetplanten wordt gevormd door de agaven, vijgencactussen, yucca´s en gedrongen palmen met waaiervormige bladeren.
Verder vind je oases van palmbomen, dadelpalmen, johannesbroodbomen en tamarisken. Het natuurpark heeft een rijke flora met vele inheemse planten, waarvan je er tijdens de wandeling vast een aantal van zult herkennen. Veel vogelsoorten uit noordelijke streken brengen in dit gebied de winter door. De woestijnvink is in de zomer onvindbaar, maar in de woestijn scharrelt hij ´s winters in kleine groepjes rond in de kuststreken van Cabo de Gata. De zwarte tapuit, vaak lastig in het vizier te krijgen, laat zich hier gemakkelijk zien.
De wandeling start in Agua Amarga, van oorsprong een vissersdorp met een prachtig zandstrand. Tegenwoordig is het een rustig dorpje waar veel Spanjaarden uit de grotere steden een tweede huisje hebben om hun vakanties door te brengen. De wandeling eindigt in San José, het meest toeristische en levendige stadje van Cabo de Gata. Je wandelt over visserspaden, ontmantelde spoorlijnen, geitenpaadjes, idyllische stranden, bergkammen, kliffen en riffen en door droge rivierbeddingen. Vanaf adembenemende kliffen heb je vergezichten op witte dorpjes, intieme baaitjes en het ruige bergland van Zuid-Spanje. De rondwandeling in San José gaat gedeeltelijk door een voor het publiek afgesloten gebied. Als SNP-wandelaar heb je het privilege hier doorheen te wandelen.

Dag 1

Aankomst in het hotel in het witte, oude vissersdorpje Agua Amarga, een aangename plek om een paar dagen te verblijven. Het hotel is gebouwd in typisch Andalusische stijl en is omringd door tuinen en terrassen, en is geweldig gelegen aan een baai. Op ongeveer twintig meter afstand vind je een prachtig strand. Hier kun je heerlijk vertoeven bij een vroege aankomst en daarnaast is het de ideale plek om een romantische avond door te brengen. In de kalkriffen rond het strand wordt je aandacht getrokken door merkwaardige holen en dichterbij zie je vele fossielen. Je kunt ervoor kiezen om ook één van de twee wandelingen te maken die zijn beschreven voor dag 2.

Overnachting in

Agua Amarga

Dag 2

Voor vandaag staan er twee wandelingen op het programma. Bij een vroege aankomst op dag 1 kun je er al voor kiezen één van de twee wandelingen te maken. Beide wandelingen starten en eindigen bij het hotel.

Wandeling 1. Via een oude ijzererts-laadinstallatie vervolg je na een steile klim de route over een verlaten spoordijk naar een zeventiende-eeuwse wachttoren en de vuurtoren op de tafelberg, genaamd Mesa de Roldán. Onderweg heb je de mooiste uitzichten op zee. De installaties geven een interessante kijk in negentiende-eeuws industrieel erfgoed. De Mesa de Roldán was een onderzeese vulkaan waarop zich 6 miljoen jaar geleden een koraalrif vormde. Dit koraalrif is nu zichtbaar als platte 'witte' pet op een donkere berg. Lengte: 10 km, 290 m stijgen en dalen, duur 3 uur.

Wandeling 2. Eerst wandel je naar de oudste olijfboom van Andalusië en een van de oudste van het Middellandse Zeegebied, via de rambla (droge rivierbedding) Viruegas. Vervolgens wandel je verder door een droge rivierbedding, uitgesleten in kalkzandsteen riffen en stijg je via de verlaten espartogras-steppen naar de kust. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten op zowel het stille binnenland als op de zee: de calas Plomo en Enmedio. Lengte: 12,5 km, 230 m stijgen en dalen, duur 4 uur.

Overnachting in

Agua Amarga

Dag 3

Vandaag wandel je verder zuidwaarts door het binnenland en langs de kust naar Rodalquilar. Over hoogvlakten en door ramblas (droge rivierbeddingen) daal je af naar verscholen paradijsjes. Een prachtige kustwandeling, waarin je gegrepen wordt door tropische baaitjes en schitterende uitzichten. Deze idyllische en schilderachtige baaitjes zijn vaak alleen per boot of te voet bereikbaar. Verrassend groene oasen wisselen zich af met ruige afwijzende bergen. Droom verder onder een palmboom, terwijl je geniet van het ruisen van de zee. Je wandelt langs ruïnes van kastelen en wachttorens, die herinneren aan de tijden van de Romeinen, Moren en piraten. Je staat hier in de schoenen van de beruchte kaper en latere commandant van de Turkse vloot die verpletterend verslagen werd in de slag bij Lepanto. Je passeert het pittoreske hippiedorpje Las Negras, gelegen aan een baai. Vanaf de hoogte van San Ramón daal je verder af naar een maagdelijk strand: Playa el Playazo. Deze bekende kust is achtergrond van verschillende filmopnames. Lengte 19,5 km, 530 m stijgen en 500 m dalen, duur 6 uur.

Overnachting in

Rodalquilar

Dag 4

Als een groene levensader kronkelt de Rambla de la Granadilla door het barre bergland. Hier zie je een heel andere vegetatie dan de voorgaande dagen. Denk aan dwergpalmen en espartogras, maar ook aan peper- en mastiekboompjes, steenlindes, oleanders, riet, vijgenbomen en zelfs abelen. Wanneer je verder klimt naar de Cerro del Cinto, kom je ook hier interessante flora tegen, zoals het struikviooltje, zonnerozen en peperboompjes. In de verte doemen de Sierras de Nevada, Gádor, Filabres en Alhamilla op en kijk je op een historisch beladen vlakte. In de achttiende eeuw is hier de 'Cortijo del Fraile' gesticht, waar zich een door Federico García Lorca beschreven tragedie afspeelde. Je volgt de vluchtweg van de bruid en al gauw word je overrompeld door een landschap vol littekens van uitgebreide ertswinning. Je loopt tussen ruige vulkanische rotspartijen in een bont paneel van aardse kleuren. Je ziet mijngangen en schachten, boorgaten, terrassen en waterreservoirs, overblijfselen van de goudkoorts die heerste tot in de zestiger jaren van de twintigste eeuw. Aan het einde van de wandeling kom je langs de overblijfselen van de 'goudfabriek' en kun je uitleg krijgen over alle indrukken die je hebt opgedaan, in het Casa de los Volcanes (huis van de vulkanen) in een prachtig aangelegde botanische tuin. Lengte 15 km, 320 m stijgen en dalen, duur 4,5 uur.

Overnachting in

Rodalquilar

Dag 5

Nadat je het pad hebt gezocht door droge rivierbeddingen met dwergpalmen en uitgesleten lavaformaties, bereik je een steppeachtig gebied. Het pad, omgeven door agaven, leidt je richting hoog oprijzende dode vulkanen. Onderweg zie je verschillende resten van de ‘schaarswatercultuur’, een Moorse erfenis. Stijg verder door de smalle kloof van Requena en betreed een gebied van unieke schoonheid vanwege complexe vulkanische verschijnselen, zoals 'tafoni' met grillig gevormde erosiestructuren. Dwergpalmen overwinnen de abrupte hellingen terwijl kermeseiken, mastiek- en wilde olijfbomen zich in de diepte van de kloof verschuilen. Steeds heb je uitzicht op het woestijnlandschap dat zich achter je bevindt. Vanaf de hoogvlakte heb je adembenemende uitzichten op de kust met de vissersdorpjes La Isleta del Moro, Los Escullos en de tweelingbergen El Fraile en Cerro de los Frailes (resten van een machtige vulkaan). Een uniek bos van aleppodennen kan het barre klimaat alleen aan omdat het op een noordhelling staat. Daal af door de Barranco del Negro en vind aan je voeten vele soorten planten waarvan een aantal zelfs in de winter bloeit. Nadat je genoten hebt van het fantastische uitzicht aan de kust, loop je over een vlakte met thekla-leeuweriken en zwarte tapuiten terug naar de vallei van Rodalquilar. Lengte 17,5 km, 500 m stijgen en dalen, duur 6 uur.

Overnachting in

Rodalquilar

Dag 6

Vandaag staat een indrukwekkende kustwandeling op het programma. Je wandelt over kliffen en riffen met overweldigende uitzichten, langs verborgen natuurschatten, door palmenoasen, over fossiele duinen en door idyllische witte dorpjes naar San José. Bij Cala de los Toros, bij een prachtige, altijd groene oase, vind je een strand met ongebruikelijk grote donkere zandkorrels en ga je verder naar La Isleta del Moro. Dit was in het verleden een natuurlijke ankerplek voor piraten; voor de wandelaars van nu is het een ideale pauzeplek. Het gehuchtje Isleta del Moro heeft de intieme sfeer van de oude vissersplaatsjes het beste weten te behouden met de in de baai en op de kust liggende vissersbootjes. De mooie witte huisjes lichten op tegen een achtergrond van fraaie palmbomen. Je wandelt verder over gefossiliseerde duinen van oöliet met grillige, door wind en zand gevormde sculpturen. Ook hier herleeft het roerige verleden van deze kust. Het achterland met de toppen van de Cerro de los Frailes (met 493 meter als hoogste top) maakt de paradijselijke indruk die dit stukje kust geeft, compleet. Lengte 19 km, 310 m stijgen en 330 m dalen, duur 6 uur.

Overnachting in

San José

Dag 7

Je wandelt vanuit San José en komt langs de bekendste stranden, maar ook ontdek je andere minder bekende stranden die alleen te voet bereikbaar zijn: Los Amarillos, Chica, Grande, del Barranco, Lance de Perro, del Barronal en de la Media Luna. De wijde baai van Genoveses is van een onbeschrijfelijke schoonheid en het strand van Mónsul was achtergrond voor vele filmproducties. Het is een avontuurlijke wandeling langs en over kliffen. Je komt verscholen baaien en paden vol verrassingen tegen en na elke bocht en heuveltop heb je een nog ongelofelijker uitzicht dan alle voorgaande. Kliffen als kathedralen die doen denken aan orgelpijpen en stranden die enkel en alleen voor jezelf zijn. Als je om je heen kijkt, zie je fantasiekastelen en verlaten basaltgroeven. Teruglopend naar San José kom je langs oude herenboerderijen en paadjes met agaven, een wandelroute die alleen voor gasten van het hotel toegankelijk is. Lengte 15 km, 280 m stijgen en dalen, duur 5,5 uur.

Overnachting in

San José

Dag 8

Vandaag eindigt het arrangement na het ontbijt. Als je met je eigen auto bent gekomen, dan kun je een taxi terugnemen naar Agua Amarga (40 km, circa 45 min.).

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens de reis verblijf je in vriendelijke en charmante dorpshotelletjes. In Agua Amarga verblijf je 2 nachten in een rustig gelegen familiehotel, iets buiten het centrum en op één minuut lopen van het strand. Dit sfeervolle familiehotel met tien kamers is gebouwd in een typische Andalusische stijl en is omgeven door een grote tuin met diverse terrassen en zitjes. Dan verblijf je 2 nachten net buiten Rodalquilar en 1,5 km van het strand Playazo, een van de mooiste stranden in de omgeving. Dit mooie hotel, architectonisch fraai gebouwd, kleurrijk geschilderd en goed passend in de omgeving, is gebouwd rondom een grote centrale patio met een fontein en palmbomen. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, fitnesscentrum en een spa. Tenslotte ben je 2 nachten te gast in San José, in een villa-achtig hotel aan de baai. Vanaf verschillende terrassen heb je spectaculaire uitzichten op de Middellandse Zee. Via een trap bereik je het zandstrand.

Maaltijden

Het ontbijt gebruik je in de accommodaties. In hotel Las Calas in Agua Amarga zijn de avondmaaltijden en lunchpakketten inbegrepen. Wanneer je in hotel Los Senderos in Agua Amarga verblijft, zijn de avondmaaltijden en lunchpakketten niet inbegrepen. Voor de avondmaaltijd kun je in verschillende restaurants in diverse prijsklassen terecht. Het lunchpakket kun je in het hotel bestellen, maar je kunt ook zelf inkopen doen voor de lunch. In Rodalquilar zijn de avondmaaltijden en lunchpakketten inbegrepen. De wijn bij de avondmaaltijd is niet inbegrepen. In San José zijn de avondmaaltijden en lunchpakketten niet inbegrepen. Voor de avondmaaltijd kun je in verschillende restaurants in diverse prijsklassen terecht. Het hotel beschikt ook over een eigen restaurant. Je kunt inkopen doen voor de lunch in verschillende kleine supermarkten en bakkerswinkels. Het is tevens mogelijk om je lunchpakket in het hotel te bestellen.

NB: als je in Agua Amarga niet in de standaardaccommodatie Hotel Calas verblijft, zijn de diners op dag 1 en 2  en de lunchpakketten op dag 2 en 3 NIET inbegrepen. Je krijgt dan een korting.
NB2: als je in Rodalquillar niet in de standaardaccommodatie verblijft, maar in Hotel Oro y Luz, is het diner op dag 3, 4 en 5 NIET inbegrepen. Je krijgt dan een korting. 

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • diners op dag 1, 2, 3, 4, 5 (als je in Agua Amarga niet in de standaardaccommodatie Hotel Calas verblijft, zijn de diners op dag 1 en 2 NIET inbegrepen. Je krijgt dan een korting)
 • 5 lunchpakketten (als je in Agua Amarga niet in de standaardaccommodatie Hotel Calas verblijft, zijn 3 lunchpakketten inbegrepen. Je krijgt dan een korting)
 • bagagevervoer op dag 3 en 6
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • eventuele entrees
 • transfer van San José naar Agua Amarga op dag 8
 • eventuele overige transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Je volgt voornamelijk het concept GR92. Deze is nog niet gemarkeerd met de bekende rood en wit balkjes. Wel is de route ingetekend op de kaart van Alpina, Cabo de Gata Nijar. Andere gemarkeerde paden en wandelroutes zijn gemarkeerd met een blauw/wit balkje, met witte pijltjes en groen/wit. Ook kom je mountainbikeroute markeringen tegen.
Soms loopt het pad over hoge kliffen en langs steile afgronden: op dag 2, 5 en 6. Over het algemeen zijn het goede, makkelijke, onverharde landwegen en paden, soms steil en met losse stenen. Vooral de laatste dag voert een deel van de route over kale lavakliffen en is het spoor niet altijd even goed te zien. Wel is deze route op een niet systematische manier gemarkeerd met blauw/wit balkjes. Soms loopt de route langs de voet van een klif die uit zee oprijst. Elke dag loop je wel stukjes over asfalt, vooral in de dorpen. Tijdens de wandeling van dag 7 loop je het langst over asfalt, in het totaal ca 2km. In totaal wandel je ongeveer 100Km. Tijdens de wandeling met de minste stijging klim je 380m en met de meeste stijging 780m. Voor wandelaars met hoogtevrees is dit geen geschikte reis.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Eurostars Centrum Alicante

In het hart van Alicante ligt het moderne en comfortabele ****-hotel Eurostars Centrum Alicante. Het hotel ligt op 10 minuten lopen van het treinstation van Alicante en op 12 minuten lopen van het metro- en tramstation Alicante Luceros. De kamers zijn ruim, modern en van alle gemakken voorzien. De kamers beschikken over een prima badkamer, gratis wifi, flatscreen tv en minibar. Het hotel beschikt over een ontbijtbuffetrestaurant, een bar, een ruime lounge, fitnessruimte een parkeergarage.  Er is ook een dakterras.

Transfers

Transfer van Alicante Airport naar Agua Amarga (vanaf € 238,- per boeking)

Als je deze optionele transfer boekt word je na aankomst op Alicante Airport naar de eerste accommodatie in Agua Amarga gebracht.

Voorwaarden: De prijs is per boeking (max. 4 personen).

Transfer van Malaga Airport naar Agua Amarga (vanaf € 310,- per boeking)

Als je deze optionele transfer boekt word je na aankomst op Malaga Airport naar de eerste accommodatie in Agua Amarga gebracht.

Voorwaarden: De prijs is per boeking (max. 4 personen).

Transfer van San José naar Alicante Airport (vanaf € 239,- per boeking)

Als je deze optionele transfer boekt word je vanaf je accommodatie in San José naar Alicante Airport gebracht.

Voorwaarden: De prijs is per boeking (max. 4 personen).

Transfer van San José naar Malaga Airport (vanaf € 263,- per boeking)

Als je deze optionele transfer boekt word je vanaf je accommodatie in San José naar Malaga Airport gebracht.

Voorwaarden: De prijs is per boeking (max. 4 personen).

Transfer van Almeria Airport naar Agua Amarga (vanaf € 99,- per boeking)

Als je deze optionele transfer boekt word je na aankomst op Almeria Airport naar de eerste accommodatie in Agua Amarga gebracht.

Voorwaarden: De prijs is per boeking (max. 4 personen).

Transfer van San José naar Almeria Airport (vanaf € 71,- per boeking)

Als je deze optionele transfer boekt word je vanaf je accommodatie in San José naar Alméria Airport gebracht.

Voorwaarden: De prijs is per boeking (max. 4 personen).

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Als je met de auto afreist naar Cabo de Gata, is de afstand vanaf Utrecht naar Agua Amarga ca. 2300 km. Je kunt de auto parkeren op het strand/parkeerplaats, vlakbij het hotel. Informeer in het hotel waar je de auto het beste kunt parkeren tijdens je afwezigheid in de wandelweek.

Terugreis eigen vervoer (auto):
Vanuit San José neem je een taxi naar Agua Amarga, het begin van de wandeling en waar je auto geparkeerd staat.
Een taxirit van 40km, duur ca. 45 minuten.

Vlucht informatie

Kies voor een heen- en terugvlucht naar Malaga of Alicante. Kies bij voorkeur voor een ochtendvlucht heen en een middagvlucht terug vanwege de aansluitende transfers per openbaar vervoer naar Agua Amarga. Vanaf april tot en met oktober vliegt Transavia ook vanaf Rotterdam naar Almería, op maandag, woensdag en zaterdag.

 

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.

e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar 1e accommodatie

Van luchthaven Malaga naar Agua Amarga.
Vanaf vliegveld Malaga neem je de bus naar Almería: de duur van de busreis is ca. 3 à 3,5 uur en rijdt dagelijks 1x, vertrek om 14.00 uur vanaf het vliegveld. 
Voor tijden en tarieven zie website: www.alsa.es.
Vanaf Almería centrum naar je eerste accommodatie te Agua Amarga neem je een bus of een taxi. De bus is van de maatschappij  Frahemar. Voor vetrektijden zie hier
(> “Horarios”: Almería-Agua Amarga). Een taxirit van ca. 60km en duurt ca. 50 minuten.

Van luchthaven Alicante naar Agua Amarga.
Vanaf vliegveld Alicante reis je per bus naar Murcia: de duur van de busreis is ca. 55 minuten en rijdt meerdere keren per dag op alle dagen in de week (van maandag t/m zondag).
Vanaf Murcia kies je een busreis naar Vera.
De duur van de busreis is ca. 1.45 à 2 uur en rijdt meerdere keren per dag en op alle dagen in de week (van maandag t/m zondag).
Voor tijden en tarieven zie website: www.alsa.es.
Vanaf Vera naar je eerste accommodatie te Agua Amarga neem je een taxi. Een taxirit van ca. 55km en duurt ca. 40 minuten.

Van luchthaven Almeria naar Agua Amarga.
Vanaf Almería naar je eerste accommodatie te Agua Amarga neem je een taxi. Een taxirit van ca. 60km en duurt ca. 50 minuten. Vanaf het centrum van Almeria rijdt ook een bus van de maatschappij  Frahemar. Voor vetrektijden zie hier (> “Horarios”: Almería-Agua Amarga).

Terugreis vanaf San José naar Malaga
Vanaf bushalte in San José neem je de bus naar Almería. De reis duurt ca. 1 uur.
Er rijden meerdere bussen per dag, in het weekend minder.
Voor tijden en tarieven kijk je op de volgende website: www.autocaresbernardo.com.
Vanuit Almería neem je de bus naar Malaga vliegveld. De duur van de busreis is ca. 3 à 3,5 uur en rijdt meerdere keren per dag op alle dagen in de week (van maandag t/m zondag).
Voor tijden en tarieven zie website: www.alsa.es.

Terugreis vanaf San José naar Alicante.
Je reist per taxi vanaf San José naar Vera. Een taxirit van ca. 80km, duur 1 uur.
Vanuit Vera kies je een busreis naar Murcia. De duur van de busreis is ca. 1.45 à 2 uur en rijdt meerdere keren per dag en op alle dagen in de week (van maandag t/m zondag).
Vanuit Murcia kies je een busreis naar Alicante vliegveld. De duur van de busreis is ca. 55 minuten en rijdt meerdere keren per dag op alle dagen in de week (van maandag t/m zondag).
Voor tijden en tarieven zie website: www.alsa.es.

Terugreis vanaf San José naar Almeria
Vanaf bushalte in San José neem je de bus naar Almería. De reis duurt ca. 1 uur.
Er rijden meerdere bussen per dag, in het weekend minder.
Voor tijden en tarieven kijk je op de volgende website: www.autocaresbernardo.com.

We kunnen diverse ritten voor je reserveren. Zie onder 'Extra's'.

Je kunt dit arrangement starten van 1 februari t/m 10 juni (uitgezonderd de laatste week van maart) en van half september t/m eind november. Het arrangement kan ook niet gestart in de week voor Pasen. Vanwege de hoge temperaturen vermijden we de warme zomermaanden. In de herfst en het voorjaar tref je meestal heerlijk wandelweer. In de winter is het fris en soms regenachtig, maar over het algemeen ook goed wandelweer. Warme kleding en goede regenkleding zijn in de wintermaanden onontbeerlijk. In juni en september kan het erg warm zijn, maar omdat je vaak in de buurt van de kust wandelt, is er meestal verkoeling door zeewind.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Cabo de Gata ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Ga je binnenkort op reis naar Spanje bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/spanje. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/spanje/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check voor verdere informatie de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Dorp_Isleta_del_Moro,_dag_5.jpg

Spanje - Andalusië Cabo de Gata

De ongerepte kust en het woestijnachtige binnenland van Almería

Wandelvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.