Slovenië - Wandelvakantie, 10 dagen Slovenië in je eigen tempo

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie met (huur)auto langs 3 bijzondere verblijven

Deze wandelvakantie bestrijkt een groot deel van het kleine Slovenië. Maar hoe klein ook, er zijn vele verschillende, mooie landschappen, waarin je regelmatig een leuk en kleurrijk stadje aantreft. In de Steiner Alpen verblijf je in een boerderij-hotel in een stil dal en maakt niet al te lange bergwandelingen. In het oosten van het land, aan de grens met Kroatië, is je thuisbasis een schitterende plek op een heuveltop en is het vlakkere landschap uitermate geschikt voor een fietstocht. Tot slot ga je kijken bij de turkooizen Soca rivier in de Julische Alpen om heerlijk te wandelen.......het mooiste voor het laatst bewaard.

Uniek aan deze reis

 • Overnachten op fraai gelegen verblijven
 • Heerlijk eten
 • Bezoek aan drie schitterende regio's
 • Wandelen en fietsen
 • Alles mag, niets hoeft
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Video | Invitation to Slovenia: Feel Slovenia

Bekijk op YouTube een mooie impressievideo van het veelzijdige Slovenië.

Dag tot dag

Slovenië - Wandelrondreis

Slovenië is een dunbevolkt land, ingeklemd tussen Oostenrijk, Italië en Kroatië. Je vindt er vriendelijke inwoners, een goed klimaat, en een interessante geschiedenis waarin de Joegoslavische en Habsburgse cultuur elkaar overlappen.
Je begint je vakantie in een onbekend deel van Slovenië, een oase van rust en zuivere lucht, omringd door de prachtige bergen van de Kamniske i Savinjske Alpe. Na een aantal mooie wandelingen aldaar is het is een grote overgang naar het oostelijk wijngebied bij het kuuroord Rogaska Slatina, waar je naast wandelen, ook mooi kan fietsen. Via de leuke hoofdstad Ljubljana, die een bezoek zeker waard is, bereik je de turkooizen Soca rivier aan de Italiaanse grens. Hier zijn ook weer een paar leuke wandelingen beschreven en je kan je in Kobarid verdiepen in de Eerste Wereldoorlog, die hier flinke sporen heeft achtergelaten.
Je overnacht in fraai gelegen onderkomens, met een overmaat aan ruimte en rust en heerlijk eten.

 

Dag 1

Je arriveert per auto in Robanov Kot, ofwel Roban's vallei. De naam stamt van de boerenfamilie die al 800 jaar op deze magische plek woont in een op 700m hoogte gelegen boerenhoeve. De vallei, in het grensgebergte van Slovenië en Oostenrijk, is niet toeristisch en ademt nog de rust van een Alpen-dal in zijn authentieke staat. De piek Ojstrica torent hoog boven het groen uit en maakt het decor compleet.

Overnachting in

Robanov Kot, Solcava

Dag 2

De top van de Raduha (2062m) zie je al vanuit het verblijf liggen, maar door de enorme rotswand lijkt Raduha een onneembare vesting. Je rijdt via kleine weggetjes in een dik uur naar 1400m hoogte en begint daar te wandelen. Al meteen heb je een enorm uitzicht. Eerst kom je langs de Snezna ijsgrot die een bezoek zeker waard is (maar onregelmatige openingstijden heeft). Dan begint een pittige klim over bloemrijke bergweides, door bos met wilde frambozen en struikdennen. Op de mooie platte top van de Raduha kun je heerlijk in het gras van het uitzicht genieten. Met goede ogen zie je de boerderij in de diepte. In de afdaling kom je langs een berghut met mooi terras om wat lekkers te eten of drinken.  Wandeling ca. 7 km, 630 m stijgen en dalen, 4 uur lopen.
Is het minder mooi weer, dan kan je er ook voor kiezen om vanuit je onderkomen de ongerepte vallei in te lopen naar een mooie almweide tussen de hoge bergtoppen.

Overnachting in

Robanov Kot, Solcava

Dag 3

De Solcava Panoramic Road is een route over smalle bergweggetjes vanuit Solcava, met prachtig zicht op de hele Steiner Alpen. In het hoogst gelegen dorp aan de route, bij de fraaie kerk, begint de wandeling naar de top van de Olseva. Het eerste stuk van de route voert door het bos, tot je de grot bereikt waar de oudste sporen van bewoning in deze streek zijn gevonden. Als je het uitzicht vanaf de grot ziet, kun je je voorstellen dat deze plek in de beleving van de oerbewoners, iets heiligs had. Tot hier is het pad heel eenvoudig. Wie wil kan de route voortzetten over een panoramisch klauter pad naar de top van de 1929 hoge Olseva. Retour via dezelfde route. Wandeling 7,5 km, 670 m stijgen en dalen, 4 uur lopen. Met de auto maak de Panorama ronde af, waarbij je eventueel een bezoek kunt brengen aan het lokale museum in Solcava en/of Logarska Dolina, een van de mooiste dalen van Slovenië.
Een wat pittigere optie is om de huisberg van Robanov Kot te beklimmen. De wandeling, waar je weinig mensen zult tegenkomen, start voor de deur van de boerderij. Eerst door het bos, dan steeds meer weidegebieden en uitzicht. Je laat de twee hoogst gelegen boerderijen achter je en gaat verder door bossen en over bloemrijke weilanden. De Strelovec is met 1764m niet eens zo hoog, maar het uitzicht op hoge toppen en diepe dalen is fenomenaal. Zelfde weg terug. Wandeling: 15,5 km, 1120 m stijgen en dalen, 6 uur lopen.

Overnachting in

Robanov Kot, Solcava

Dag 4

De rit naar het kuuroord Rogaska Slatina aan de grens met Kroatië duurt 2 uur en brengt je in een totaal andere wereld. Al snel maken de alpiene 2000'ers ruimte voor bossen en glooiend akkerland, met opvallend veel hoge rekken waaraan hop, onontbeerlijk voor bierbrouwers, groeit. Eventueel kan je een tussenstop maken bij de burcht van Celje. In de loop van de middag arriveer je bij je nieuwe onderkomen op een heuveltop net buiten Rogaska Slatina. Vanaf het terras kijk je uit over de heuvels van deze lieflijke en weinig bekende streek, waarbij je, met goede ogen, 20 kerken kan spotten. Is het al tijd voor een duik in het zwembad? Aan het eind van de middag maak je een verkennende wandeling (7,5 km, 170 m stijgen en dalen, 2,5 uur lopen), voornamelijk over rustige asfaltweggetjes, naar het restaurant waar je vanavond dineert. 

Overnachting in

Rogaska Slatina

Dag 5

De heuvels in deze omgeving zijn behoorlijk steil, maar vanuit Rogaska Slatina is langs de groene grens met Kroatië een min of meer vlak fietspad aangelegd. Het keerpunt is een klein plaatsje met wat winkels en terrasje. Je kan alleen een rondje maken als je bereid bent om flink op de pedalen te gaan staan. Maar dan fiets je ook mooi op hoogte, met zicht over de omgeving. Hou je het liever vlak, dan ga je dezelfde route of met de trein terug. Je fietst max. 27,5 km, met naar keuze bijna geen, of veel hoogtemeters (max. 310 m stijgen en dalen).
Wil je liever niet fietsen, of als je snel klaar bent met de fietstocht, dan raden we een bezoek aan de stad Ptuj aan (40 km van het verblijf). Ptuj is de oudste stad van Slovenië en mooi gelegen aan het heldere water van de Drau.

Overnachting in

Rogaska Slatina

Dag 6

Het beschermde natuurgebied Kozjanksi Park (ca. 30 km van het verblijf) is recentelijk door het WNF omarmd. En er is wat te beschermen! Een prachtig cultuurlandschap met oude burchten, kleine akkers en oude marktplaatsen. Een dat allemaal in harmonie met de natuur. Je maakt een rondrit per auto, waarbij je onderweg een aantal korte wandelingen kunt maken naar een grot, een hooggelegen burcht en over een heuveltop met zeer bloemrijke weides. Eventueel kan je wijn gaan proeven en onderweg zijn er mooie plekken om te picknicken in de natuur. Maar aanschuiven in een Gostilna kan uiteraard ook.

Overnachting in

Rogaska Slatina

Dag 7

De langste rit van deze reis (ca. 250 km) brengt je, via de hoofdstad Ljubljana naar de Soca-vallei in de Julische Alpen, aan de grens met Italië. De Soca rivier, geroemd om zijn helderblauwe kleur, stroomt vlak langs Bovec, het lokale centrum voor vele buitensporten, zoals raften en wandelen.
Onderweg raden we aan om Ljubljana te bezoeken, een overzichtelijke en kleurrijke stad met een ontspannen sfeer. Het is zelfs mogelijk hier een of meer nachten te reserveren in een vriendelijke B&B op loopafstand van het centrum.
Wil je liever wat mooie natuur ondergaan, dan maak je na Ljubljana een kleine omweg naar Rakov Skocjan ...hier wandel je vanaf een hotel met mooi terras een rondje (6 km, 125 m stijgen en dalen, 2,5 uur lopen) door een groen dal vol grotten, rotsbogen en een steeds weer verdwijnende rivier.

Overnachting in

Bovec

Dag 8

In de omgeving van Bovec hebben we vier mooie wandelingen beschreven, voor elk wat wils.
Op 10 km rijden van Bovec kan je een stuk van de Alpe-Adria-Trail lopen die hier de mooie Soca rivier volgt en bovenlangs terug over open weidegebieden met mooie vergezichten op de bergen (8 km, 200 m stijgen en dalen, 3 uur lopen).
Wil je een pittiger wandeling maken dan kan je naar het dorp Trenta rijden (15 km) en daar een schitterende rondwandeling om de 2083 m hoge Ozebnik maken met schitterend uitzicht op de hoogste toppen van de Julische Alpen (15 km, 1050 m stijgen en dalen, 6,5 uur lopen).
Een andere optie is om vanuit Bovec de Kanin Gondelbaan omhoog te nemen naar 2200 m. Daar wandel je door open karstlandschap, langs de bergkam, naar de Cima Confine (2332m), gelegen op de Italiaanse grens. Dit is het hoogste punt dat je op deze wandelvakantie zult bereiken. De route is zeer panoramisch, bij helder weer uitzichten tot de Adriatische Zee en over de Alpen (12 km, 920 m stijgen en dalen, 5 uur lopen). Deze wandeling is niet geschikt voor mensen met veel hoogtevrees en alleen te doen voor ervaren bergwandelaars bij mooi weer.
De rondwandeling vanuit Bovec blijft lager en geeft een mooi beeld van de omgeving van het dorp en de Soca, met schitterende vergezichten op de karakteristieke bergen en een bezoek aan een militaire stelling van het beruchte Soca Front uit de Eerste Wereldoorlog. Je eindigt in het centrum, waar je op een terrasje kan neerstrijken (14 km, 350 m stijgen en dalen, 5 uur lopen).

Overnachting in

Bovec

Dag 9

Voor vandaag raden we aan naar Kobarid te gaan (ca. 20 km van Bovec), een plaatsje met Italiaanse uitstraling, bekend van de patstelling in WW1 tussen de Oostenrijkse en Italiaanse troepen aan het Soca front. Dit duurde van 1915 tot 1917 en kostte aan een half miljoen soldaten het leven. In Kobarid vind je een interessant WW1 museum en een groot monument naar aanleiding van deze dramatische ontwikkelingen.
Vanuit Kobarid kan je een korte wandeling maken over een heuveltop met overblijfselen van oude bewoning, Italiaanse loopgraven uit WW1 en de fraaie Kozjak waterval (7,5 km, 300 m stijgen en dalen, 3 uur lopen). Of je rijdt omhoog naar het schitterend gelegen dorp Dreznica en maakt daar een wandeling, deels langs smalle kloven en watervallen, deels over bergweiden, door bossen en verstilde dorpjes (max 12 km, 560 m stijgen en dalen, 5 uur lopen, maar korter kan ook). Aan het eind van deze wandeling passeer je Gostisce Jelkin Hram, voor een drankje en hapje. 

Overnachting in

Bovec

Dag 10

Einde van het arrangement. Over de schitterende Vrsic Pas rijd je noordwaarts richting Oostenrijk.

Wil je langer in Slovenië blijven dan kan je je vakantie verlengen met een van onze andere arrangementen, bv. een 5-daags verblijf in het wonderschone Bohinj (reiscode 325010).

 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft op 3 heel verschillende, kleinschalige plekken, waar je vriendelijk wordt ontvangen. Je overnacht op comfortabele kamers met een eigen badkamer, maar verwacht geen overdreven luxe. Het gaat om de mooie ligging, het uitzicht en/of de vriendelijke eigenaren. 
De eerst overnachtingen zijn in een fraai boerderij-hotel in een stille vallei in de Steiner Alpen.
Daarna ben je te gast in een moderne villa, op een heuveltop met schitterend uitzicht en een zwembad in de grote tuin.
De laatste dagen verblijf je in Bovec, midden in de Julische Alpen. Het moderne, uit glas en hout opgetrokken hotel ligt aan de rand van het levendige dorp.
Bij de eerste twee accommodaties is er een meer of minder uitgebreide wellnes afdeling die tegen een schappelijke vergoeding te gebruiken is.

NB. Mocht er op bovengenoemde plekken geen plaats zijn, op de gevraagde datum, dan proberen we een gelijkwaardig alternatief te reserveren.

Over de maaltijden

Elke ochtend staat er een uitgebreid ontbijt voor je klaar.
Lunchen kun je onderweg soms in een eethuisje, of je koopt wat voor een lunchpakket en picknickt onderweg.
Bij het boerderij hotel wordt elke avond een heerlijk diner verzorgd, veelal met ingrediënten van eigen land of uit de buurt.
Bij het 2e verblijf wordt niet gekookt. Hier is het eerste diner voorzien in een goed restaurant op loopafstand. Laat je verrassen door de traditionele Sloveense keuken met een moderne twist. De andere twee avonden kun je zelf een leuk restaurantje zoeken.
Bij het 3e verblijf in Bovec vind je op loopafstand een paar leuke eethuisjes.

Inbegrepen

 • 9 overnachtingen met ontbijt
 • 4x diner
 • toeristenbelasting
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • eventuele fietshuur
 • eventuele excursies
 • eventuele huurauto
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Je kan het programma zo uitdagend maken als je zelf wilt. We hebben een aantal fraaie wandelingen (van licht tot pittig) en een fietstocht beschreven, maar je hebt alle vrijheid om iets anders te doen....lekker in de tuin een boek lezen, stadjes bekijken, met de auto toeren....het is vakantie.

Voor de fietstocht zijn ter plekke fietsen (ook e-bikes) te huren. 

Extra dagen

Je kan bij elke overnachtingsplek extra nachten reserveren. Er is genoeg te doen in de omgeving. Voor of na deze reis, of tussen Rogaska Slatina en Bovec, kan je een of meerdere nachten in de leuke hoofdstad Ljubljana toevoegen.

Extra's

Verlengingshotels

Vila Teslova (Ljubljana)

Vila Teslova ligt in een rustige buitenwijk van Ljubljana en is gehuisvest in een oud ambassade gebouw. 
De kamers zijn modern, fris en licht ingericht. Er is een goed ontbijt, een tuin en parkeerplek. Daarnaast kan je er fietsen huren.
Via een leuke wandeling langs een beek en de rivier, ben je in ca. 15 min in het historisch centrum van de stad.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Slovenië is ca. 1200 km. Tijdens het arrangement rijd je met eigen auto van de ene overnachtingsplek naar de andere.

Trein informatie

Wil je met de trein naar Slovenië en daar een auto huren, dan raden we aan om met de trein naar Oostenrijk te gaan, bv. Salzburg en daar een auto te huren.
Salzburg is met de trein namelijk goed te bereiken in één dag (of met nachttrein) en dan kan je een logisch rondje rijden.

Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden aan om de treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Ljubljana.
Het is ook mogelijk naar een vliegveld in noordoost Italië (bv. Treviso, Venetië, Triest) of Istrië in Kroatië (Pula) te vliegen.
Vanaf de luchthaven ga je verder met een huurauto.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

 

Je kunt dit arrangement starten van half mei tot half oktober. Het voorjaar is schitterend in Slovenië vanwege de bloemenpracht, de herfst vanwege de fraaie herfstkleuren in de bossen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Slovenië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Ga je binnenkort op reis naar Slovenië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/slovenie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/slovenie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Slovenië ligt op Europees niveau. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodium, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.. Check verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Slovenië - Wandelvakantie

Slovenië in je eigen tempo

Wandelvakantie met (huur)auto langs 3 bijzondere verblijven

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.