Slovenië - Notranjska, 5 dagen Mysterieus karstlandschap

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit vriendelijk pension

Tijdens deze korte reis maakt u kennis met het mysterieuze karstlandschap in het hart van Slovenië. U overnacht in een klein, gastvrij pension en maakt van daaruit rustige wandelingen en eventueel een fietstocht, naar interessante punten. Optioneel kunt u een unieke excursie boeken, waarbij u met een rubberbootje in een groepje van maximaal 4 personen een schitterende, maar onbekende, druipsteengrot verkent.

Uniek aan deze reis

 • Bijzonder (optionele) grotexcursie
 • Rustgevend platteland
 • Vriendelijke bevolking
 • Bijzondere natuurfenomenen
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Slovenië - Notranjska

Na de afscheiding van Joegoslavië in 1990 is, hoewel er in dit kleine land tussen Alpen en Adriatische Zee nooit gevochten is, het toerisme naar Slovenië ingestort. En dat is jammer want Slovenië is een dunbevolkt land met vriendelijke inwoners, een goed klimaat en een interessante geschiedenis. Het heeft per inwoner meer ongerepte en afwisselende natuur dan de andere Europese landen en in de uitgestrekte bossen komen dan ook veel bruine beren en ander wild voor. Slovenië is op 1 mei 2004 tot de EU toegetreden en inmiddels ook tot de Eurozone, en was daar, van alle nieuwe EU-landen, het meest aan toe, vanwege de stabiele economie en democratie. De bewoners van Slovenië hopen op dan ook de terugkeer van de bezoekers.

Tijdens deze korte reis maakt u kennis met het mysterieuze karstlandschap in het hart van het land. U overnacht in een klein, gastvrij pension nabij het Meer van Cerknica, waar u goed verzorgd wordt, en maakt van daaruit rustige wandelingen en eventueel een fietstocht, naar interessante punten. Bijvoorbeeld het meer zelf, dat een deel van het jaar leeg staat en opeens vol kan lopen, al naar gelang de waterstand in verschillende ondergrondse riviertjes die er in uitkomen. Optioneel kunt u een unieke excursie boeken, waarbij u met een rubberbootje in een groepje van maximaal 4 personen een schitterende, maar onbekende, druipsteengrot verkend.
Vijf dagen is eigenlijk te weinig om dit bijzondere gebied goed te leren kennen, maar u kunt de reis zonder problemen verlengen. Een andere optie is om dit arrangement te combineren met de wandelreis Kamniske Alpe aan de grens met Oostenrijk of Bohinj in de Julische Alpen. Een bezoek aan de verrassend leuke hoofdstad Ljubljana mag uiteraard niet ontbreken aan uw vakantie.

Dag 1

Aankomst bij uw accommodatie, nabij het Meer van Cerknica.

Overnachting in

Grahovo

Dag 2

U loopt van Zerovnica naar Sneznik Grad, een fraai gelegen kasteel. Hier bezoekt u een nabijgelegen museum met bijzonderheden uit de streek. Door de Loska Dolina, waar het riviertje de Obrh in de grond verdwijnt, wandelt u naar Stari Trg en neemt de bus terug. Wandeling: 18 km, 300 m stijgen en 250 m dalen, 6 uur.

Overnachting in

Grahovo

Dag 3

U wandelt vanuit Zerovnica naar de grot Krizna Jama, een van de verborgen geheimen van Slovenië. De grot bestaat uit een aantal kamers met in totaal 22 meertjes met kristalhelder water. De enige manier om de fraaie stalagtieten en –mieten in het verste gedeelte te zien is met behulp van kleine rubberbootjes in een groepje van maximaal 4 personen. Deze bijzondere tocht duurt 4 uur en kunt u bijboeken.
Wilt u liever wandelen, dan maakt u een rondwandeling naar het boven op een heuvel gelegen kerkje Krizna Gora, met fraai uitzicht over de omgeving. Wandeling: 9,5 km, 300 m stijgen en dalen, 4 uur.

Overnachting in

Grahovo

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

ser1409att9.jpg

Grotexcursie Krizna Jama

Unieke excursie, waarbij je met een rubberbootje in een groepje van maximaal 4 personen in 3,5 tot 4 uur een schitterende, maar onbekende, druipsteengrot verkend met een Engels- of Duitssprekende gids. Krizna Jama is een bijzonder fraai grottenstelsel met vele meertjes (zie http://www.burger.si/Jame/KriznaJama/KriznaJamaENG.html) NB. Het kan voorkomen dat de excursie niet mogelijk is door hoog water (na veel regenval). Vanwege de beperkte capaciteit kan de grot (m.n. in de weekenden) al enige tijd van tevoren zijn volgeboekt. In overleg met de agent kan een alternatieve excursie naar Planinska Jama geregeld worden. Deze grot ligt ca. 20 km van Zerovnica, is ook mooi en kent een zelfde soort excursie met bootjes.
Je wandelt (of rijdt) zelf naar de grot toe. De benodigde uitrusting (warmhoudpak, hoofdlamp, laarzen) is bij de prijs inbegrepen.

Dag 4

De beste manier om de vlakke omgeving van het uitgestrekte Meer van Cerknica te bekijken is op de fiets. U fietst naar het kleine boerendorp Dolenje Jezero en via het levendige plaatsje Cerknica, veelal over rustige onverharde wegen, om het meer heen naar het, bij hoog water, op een eiland gelegen gehucht Otok met leuk kerkje en dan terug naar uw accommodatie. De lengte van de fietstocht is 31,5 km, 300 m stijgen en dalen.
Indien u liever wilt wandelen wordt u naar Dolenje Jezero gebracht en loopt u vandaar naar Rakov Skocjan, een beschermd karstgebied rond de rivier de Rak, met een aantal bijzonder fraaie natuurfenomenen, zoals natuurlijke bruggen, grotten en dolines. Bij voormalig Hotel Rakov Skocjan wordt u weer opgehaald. Wandeling: 9,5 km, 100 m stijgen en dalen, 4 uur.

Overnachting in

Grahovo

Dag 5

Het arrangement eindigt na het ontbijt.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U wordt gastvrij ontvangen in een kleinschalige en rustig gelegen pension nabij Zerovnica/Grahovo. De kamers zijn modern ingericht en voorzien van een privé badkamer, balkon en een waterkoker om thee te zetten.

Over de maaltijden

Het ontbijt wordt elke ochtend verzorgd en je krijgt een lunchpakket mee.

In juni, juli en augustus wordt er in Pension Miskar niet gekookt. Je kan dan lopend (20 min) of met de auto naar een leuk eethuisje,
De rest van het seizoen is het avondeten, veelal met lokale specialiteiten, bij Pension Miskar inbegrepen (incl. drankjes). 

 

 

Info kindvriendelijkheid

Je overnacht in een leuk pension, met veel terrein er omheen, waar een oude watermolen aan de beek staat. Afwisselend programma met voor elk wat wils. Kinderen zullen de optionele grotexcursie gweldig vinden.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • alle diners (alleen in april, mei, september, oktober)
 • 4 lunchpakketten
 • fietshuur òf transfers op dag 4
 • entree museum op dag 2
 • SNP-reisdocumentatie en routebeschrijving
 • kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden (diners in juni, juli en augustus)
 • Krizna Jama excursie (optioneel bij te boeken)
 • overige transfers
 • overige entrees
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

U maakt niet al te lange wandelingen naar de bezienswaardigheden rond het Meer van Cerknica. Meestal loopt u over vlakke of glooiende onverharde wegen, enkele stukken zijn verhard. Op dag 4 kunt u kiezen om een fietstocht rond het meer maken.
NB. Indien u de bijzondere grot excursie op dag 3 wilt maken dient u dit bij reservering aan te geven.

Extra dagen

U kunt dit arrangement naar believen verlengen. In het reispakket zijn daartoe extra activiteiten opgenomen, zoals een wandeling naar de uitzichtsberg Slivnica. Daarnaast zijn in zuidwest Slovenië een tweetal wereldberoemde druipsteengrotten te bezoeken: De grotten van Postojna (ca. 20 km van Cerknica) en de Skocjan grotten die op de Unesco World Heritage lijst staan (ca. 50 km van Cerknica). Indien u niet met de auto naar Notranjska bent gereisd kunt u via de lokale agent vervoer regelen. Ook het half in de rots gebouwde kasteel Presjamski Grad (op ca. 25 km) is een bezoek waard.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Cerknica is ca. 1275 km. U kunt de auto parkeren nabij de accommodatie.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan kan je via SNP je treinticket naar Ljubljana laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De ticketkosten worden bij boeking weergegeven.

Na aankomst in Ljubljana reis je in ca. 1 uur (50 km) per bus naar Cerknica. Hier bel je de accommodatie en komen ze je ophalen (ca. 5 km). Klik hier voor busdienstregelingen in Slovenië (kies voor vertrek het busstation in Ljubljana, AVTOBUSNA POSTAJA en je gaat naar Cerknica)

NB. In het weekend rijden er minder bussen dan door de week.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Ljubljana 14:40 - 05:57 2
Ljubljana– Amsterdam CS     23:55 - 15:28 2


NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Ljubljana.
Het is ook mogelijk naar een vliegveld in noordoost Italië (bv. Treviso, Venetië, Triest) of Istrië in Kroatië (Pula) te vliegen. Klik hier voor een transfer van het vliegveld naar de bestemming in Slovenië.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heenreis:
Vanaf het vliegveld Ljubljana (LJU) neemt u de bus/taxi naar het treinstation en reist vandaar in ca. 1 uur (50 km) per bus naar Cerknica. Hier belt u de accommodatie en ze komen u ophalen (ca. 5 km). 
De terugreis verloopt op dezelfde manier als de heenreis.

Vanaf de luchthavens Treviso, Venetië, Triëst of Pula kunt u een goedkoop transfers boeken via https://www.goopti.com/en/

Pendelbusjes
Van vliegvelden in en rond Slovenië rijden er comfortable pendelbusjes naar bestemmingen in Slovenie'. Klik hier voor informatie en om te reserveren.

Lijnbussen
Klik hier voor busdienstregelingen in Slovenië (kies voor vertrek het busstation in Ljubljana, AVTOBUSNA POSTAJA en u gaat naar Cerknica)

NB. In het weekend rijden er minder bussen dan door de week.

Extra's

Verlengingshotels

mrak899.jpg

Hotel Mrak

Dit hotel is het oudste van Ljubljana met een geschiedenis die minstens 150 jaar oud is. Het bewijs vindt u in de tuin van het pension waar u wijnranken vindt die 200 jaar oud zijn. De kamers zijn allen comfortabel ingericht.

Excursies

ser1409att9.jpg

Grotexcursie Krizna Jama

Unieke excursie, waarbij je met een rubberbootje in een groepje van maximaal 4 personen in 3,5 tot 4 uur een schitterende, maar onbekende, druipsteengrot verkend met een Engels- of Duitssprekende gids. Krizna Jama is een bijzonder fraai grottenstelsel met vele meertjes (zie http://www.burger.si/Jame/KriznaJama/KriznaJamaENG.html) NB. Het kan voorkomen dat de excursie niet mogelijk is door hoog water (na veel regenval). Vanwege de beperkte capaciteit kan de grot (m.n. in de weekenden) al enige tijd van tevoren zijn volgeboekt. In overleg met de agent kan een alternatieve excursie naar Planinska Jama geregeld worden. Deze grot ligt ca. 20 km van Zerovnica, is ook mooi en kent een zelfde soort excursie met bootjes.
Je wandelt (of rijdt) zelf naar de grot toe. De benodigde uitrusting (warmhoudpak, hoofdlamp, laarzen) is bij de prijs inbegrepen.

Planinska Grotexcursie (vanaf € 77,- per persoon)

Berengrotexcursie (vanaf € 17,- per persoon)

Aanvullende opties

Reserveren parkeerplaats

Indien u met uw eigen auto reist kunt u deze gratis parkeren bij de eerste accommodatie.

Praktische informatie

U kunt dit arrangement starten van 1 apr t/m 31 okt

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Notranjska ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Voor een verblijf in Slovenië hebt u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig zijn voor de duur ervan.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Slovenië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Slovenië erkend. In Slovenië heeft u een tol vignet nodig om op de snelwegen te rijden, deze zijn te koop bij tankstations.

Voor een verblijf in Slovenië hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Slovenië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Slovenië ligt op Europees niveau. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Voor een verblijf in Slovenië zijn geen vaccinaties verplicht.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met de Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

rakov_skocjan.jpg

Slovenië - Notranjska

Mysterieus karstlandschap

Wandelvakantie vanuit vriendelijk pension

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen