Rota Vicentina

Portugal - Alentejo en Algarve, Rota Vicentina, 9 dagen Te voet over de Fishermen`s Trail langs de Atlantische kust

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels en pensions

Volg de fameuze Fishermen`s Trail óf de Historical Tail door het Natuurpark Costa Vicentina. Je gaat wandelen over stranden, duinen en steile kliffen, door een stil natuurgebied, waar de geur van de zee wordt vermengd met die van mediterrane bloesem. Hier heerst nog de typisch Portugese ontspannen levensstijl met een traditie van overvloedige maaltijden en goede wijnen. Einddoel van de Rota Vicentina is Cabo de São Vincente, de zuidwestelijkste kaap van Europa.

Uniek aan deze reis

 • Cabo São Vicente
 • Lange-afstandspad Rota Vicentina
 • Ruige en onbewoonde kust
 • Schitterende stranden
 • Winterzonbestemming
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Verwenroute Rota Vicentina

Nanda Raaphorst verkent het uiterste zuidpuntje van Europa. De Rota Vicentina, een netwerk van wandelpaden door een uitgestrekt natuurgebied zonder toeristische poespas. Op Op Pad lees je wat Nanda van dit prachtige gebied vond. 

Dag tot dag

Portugal - Alentejo en Algarve, Rota Vicentina

De Portugese kuststreken Alentejo en Algarve hebben veel meer te bieden dan uitsluitend zon en zee. Lieflijke strandjes omzoomd door duinen wisselen af met grillige rotsformaties en baaien met zicht op de op steile kliffen stukslaande golven. De zilte zeelucht vermengt zich hier met de geur van eucalyptus en tijm: de variatie in de typische mediterrane flora en fauna is groot.

Wij vermijden natuurlijk de drukke toeristische zuidkust en kiezen voor de relatief ongerepte westkust. Hier heerst nog de typisch Portugese ontspannen levensstijl met een traditie van overvloedige maaltijden en goede wijnen. De hoteliers zijn erg vriendelijk en gastvrij. Op deze voettocht volg je de kustlijn zuidwaarts en trekt door het natuurpark Sudoeste Alentejano en Costa Vicentina, naar de kaap van de heilige Vincentius, Cabo São Vicente, de uiterste zuidwestelijke punt van Europa.

Dag 1

Aankomst in het kustdorp Zambujeira do Mar.

Overnachting in

Zambujeira

Dag 2

's Morgens word je door een taxi afgezet in het dorp Almograve. Van daar wandel je vlak langs de kust via het dorp Cavaleiro en de vuurtoren van de kaap Cabo Sardão, langs vele kliffen en inhammen terug naar Zambujeira.

Wandeling: 20,5 km, 200 m stijgen en dalen, 6 uur.

Overnachting in

Zambujeira

Dag 3

Glooiende duinenrijen wisselen af met rotskusten waar de ooievaars nestelen. Via het strand en de vissersdorp Azenha do Mar loop je naar het landelijke stadje Odeceixe.

Wandeling: 19 km, 250 m stijgen en dalen, 5-6 uur.

Overnachting in

Odeceixe

Dag 4

Vandaag kies je voor de geheel gemarkeerde Rota Vicentina/ Caminho Historico (GR-11) door het binnenland of een combinatie van de GR-11 met het vissermanspad. Je volgt  een route die door een afwisselend landbouwgebied slingert. Na een lunchpauze bij de echte bakker in Rogil, volg je onverharde landwegen en tractorsporen door een open landschap van heide en geurige maquis, voordat je door de bossen afdaalt naar Aljezur: een mooi historisch stadje. Het had in de zeventiende eeuw zelfs een haven, toen de rivier nog niet met riet was dichtgeslibd. Aljezur ligt in de schaduw van een kasteel op een heuveltop.

Wandeling: 18 km, 150 m stijgen en dalen, 5-5,5 uur. 

Krijg je geen genoeg van de kust, dan kun je de binnenlandroute combineren met stukjes vissermanspad, maar alleen aan het begin (bij Odeceixe) en helemaal aan het einde (naar het schitterende strand Praia do Amoreira).

Wandeling: 22 km, 200 m stijgen en dalen, 5,5-6 uur. Vanaf het strand is een taxi nodig om bij het hotel in Aljezur te komen (optioneel, eigen kosten).

Overnachting in

Aljezur

Dag 5

Op dag 5 is er opnieuw de mogelijkheid om een kustroute te volgen. Indien het tij hoog is zijn er alternatieven, maar je kunt ook de binnenlandroute volgen. Controleer dus op de websites vanaf welk moment het water zich terugtrekt.

In de ochtend word je weggebracht naar het beginpunt van beide varianten. Pas na 3 kilometer moet je kiezen tussen de kustroute of de binnenlandroute. Mocht het getij dan nog te hoog zijn, dan kun je de binnenlandroute volgen tot aan het gehucht Monte Novo, waar je een tweede kans hebt om over te stappen op de kustroute, via het schitterende strand van Bordeira ( sterk aan te raden). Bedenk wel dat je regelmatig door het mulle zand moet 'ploeteren' of een weg zoeken over kiezelstranden.

Wandeling kustroute: 18 km, 250 m stijgen en 300 m dalen, 5,5-6 uur.

De binnenlandroute is maximaal 23,5 kilometer lang, maar technisch eenvoudig, ook omdat je weer de gemarkeerde Rota Vicentina / Caminho Histórico volgt. Er zijn verschillende mogelijkheden om de route in te korten. Het mooiste gedeelte van deze route is tussen Monte Novo en Carrapateira. Je volgt landweggetjes door het heuvelachtige binnenland, met afwisselend maquís, dennenbossen en open weidegebieden met oude kurk- en steeneiken.

Wandeling binnenlandroute: 12,5-23,5 km, 400 m stijgen, 450 m dalen, 4,5-7,5 uur.

Als je de binnenlandroute niet helemaal wilt afmaken, bestel je voor het laatste stuk een taxi naar je pension. Beide wandelingen eindigen in het centrum van Carrapateira, vlak bij het pension.

Overnachting in

Carrapateira

Dag 6

Gelegenheid om het werkelijk fantastische strand nabij het plaatsje te bezoeken of het maritiem museum. Ook kun je een rondwandeling maken in het mooie achterland. Er is een niet te lange rondwandeling mogelijk door het mooie duingebied, met veel tijd voor het strand en het bezoeken van het dorp. Of je kiest voor een tocht verder landinwaarts. 

Wandeling: 10,5 of 22 km, maximaal 200 m stijgen en dalen, 3 of 6 uur.

Overnachting in

Carrapateira

Dag 7

's Morgens wandel je vanuit Carrapateira verder naar het zuiden. Vandaag ben je slechts minimaal afhankelijk van het getij, want je loopt voornamelijk boven de kliffen langs en gedeeltelijk door het binnenland. Vooral bij het begin van de wandeling heb je grote kans hengelende vissers tegen te komen, al dan niet balancerend op uit stekende rotsen.

Het laatste stuk volg je de Rota Vicentina weer door het golvende binnenland, totdat opeens het historische plaatsje Vila do Bispo in het vizier komt. Je neemt voor twee nachten je intrek in een modern en comfortabel hotel (met binnenzwembad!).

Wandeling: 19 km, 400 m stijgen en 350 m dalen, 6-7 uur.

Overnachting in

Vila do Bispo

Dag 8

Vandaag staat een rustige wandeling op het programma. Eerst loop je langs velden en weilanden tot aan de kust. Bij mooi weer kun je gaan zwemmen bij het strandje Praia do Ponto Ruiva. Langs de kust volg je een vlak pad en visserspaadjes over rotsachtige ondergrond. Je eindigt je reis op de winderige Kaap São Vicente, met eindeloos uitzicht over de oceaan. Vanaf het eindpunt is er een transfer terug naar je hotel in Vila do Bispo.

Wandeling: 14 km, 200 m stijgen, 250 m dalen, 4,5 uur.

Overnachting in

Vila do Bispo

Dag 9

Einde van het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in een mix van eenvoudige familiepensions en prima hotels. Aangezien dit een populaire route is, maken we in elke plaats gebruik van meerdere overnachtingsadressen en kunnen we dus niet op voorhand garanderen in welke accommodatie je precies verblijft. Hoe dan ook garanderen we een fijne kleinschalige accommodatie met eigen badkamer. In een enkel geval is het wel mogelijk dat die eigen badkamer zich op de gang bevindt.  

Uitgaande van onze standaard accommodaties loop je in Zambujeira do Mar zo vanuit ons kleine familiale pension het straatje uit naar zee. In Odeceixe slaap je in het mooie dorpje hoog boven de rivier, wat van het strand af. In Carrapateira loop je zo de duinen in naar een enorm zandstrand. Aljezur slaap je meestal in een wat comfortabeler verblijf met zwembad, net als in Vila do Bispo; ook hier is het hotel wat luxer en voorzien van sauna en zwembad.

Over de maaltijden

Het ontbijt is standaard inclusief. Een lunchpakket kun je in de dorpjes inkopen. 's Avonds kun je een leuk restaurant uitkiezen voor het diner.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 4 bagagetransfers
 • 3 personentransfers
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • transfers per taxi van eindpunt wandeling naar accommodatie bij aankomst in Aljezur en Carrapateira; kosten ca. 40 Euro.
 • transfers met openbaar vervoer
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Je maakt stevige wandelingen langs de spectaculaire klifkust van zuid Portugal, waarbij je vaak kunt kiezen tussen een wat lastiger Kustroute (met meerdere malen per dag korte, steile klimmetjes van het strand naar de bovenrand van het klif) en de rustige Binnenlandroute door het relatief vlakke, met struikgewas begroeide, binnenland. Goede stevige wandelschoenen die de enkels hoog omsluiten zijn en wandelstokken zijn aan te raden voor deze tocht.

De meeste wandelroutes maken deel uit van een goed gemarkeerd netwerk dat bekend staat onder de naam Rota Vicentina. Dit netwerk maakt onderscheid tussen de “Trilho dos Pescadores” (het vissermanspad; volgt de kustlijn) en de “Caminho Histórico” (oude doorgaande paden door het binnenland). Onze route wijkt soms iets af van de Rota Vicentina om de wandeling iets in te korten (doorsteekjes) of je de mogelijkheid te bieden langer van de kust te genieten.

Omdat de afstanden tussen de accommodaties af en toe te groot zijn om te wandelen, zal je soms een taxi nodig hebben. We hebben de taxi's die je na het ontbijt wegbrengen op dag 2 en 5 in de reissom inbegrepen, alsmede de taxirit op dag 8 ná de wandeling (omdat die ritten noodzakelijk zijn. Op dag 4 en 5 is het afhankelijk van de gekozen route (dus optioneel) nodig je door een taxi te laten ophalen aan het eind van de wandeling. Dit regel je ter plekke zelf, zodat je de flexibiliteit behoudt om afstanden in te korten en niet vast zit aan een tevoren vastgelegde ophaaltijd. E.e.a. is duidelijk uitgelegd in de routebeschrijving (incl. telefoonnummers), maar vergt op soms wat organisatie.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel_Faro_Exterior_view.jpg

Hotel Faro (Faro)

Fijn 4-sterrenhotel aan de haven van Faro, met uitzicht op de Ria Formosa. De historische binnenstad van Faro is om de hoek en het vliegveld ligt op slechts 7km. De 90 kamers zijn compleet uitgerust met alles wat u nodig heeft voor een aangenaam stadsverblijf. Op de 4e verdieping van het hotel bevindt zich de bar en restaurant Ria Formosa met een prachtig terras en uitzicht op de Ria Formosa en de stad.

pousada_de_estoi.jpg

Pousada de Estoi (Faro)

De prachtige Pousada de Estoi is gesitueerd in het 19e eeuwse Estoi Paleis, zo'n 10km ten noorden van Faro in het gelijknamige dorpje. Dit paleis is gebouwd door de berggraaf van Estoi, Jose Fransisco da Silva en werd in 1909 voltooid. In 2009, honderd jaar na haar voltooiing werd het paleis gerenoveerd door de befaamde Portugese architect Gonçalo Byrne en is het omgetoverd tot een prachtige pousada. De kamers zijn bijzonder comfortabel en stijlvol ingericht. Het hotel beschikt o.m. over een binnen- en een buitenzwembad, een spa en een uitstekend restaurant.

Hotel Açores Lisboa

Een uitstekend 4* hotel, goed bereikbaar per metro (1x overstap) vanaf het vliegveld. Per rechtstreekse metro ben je snel in het centrum. Gelegen in een nieuw aangelegd stadspark is de omgeving groen en relatief rustig, voor een stadshotel. Het hotel heeft bovendien het Travelife duurzaamheidscertificaat.

De kamers zijn met het comfort dat je mag verwachten van een hotel met deze standaard, met minibar, een safe en airco. De inrichting is modern en fris, met een klassiek tintje. De ruime badkamers hebben meestal een bad of douche en toilet. De kamers meten standaard 15 m2 of 18 m2. De kamers hebben geen balkons, maar de grote vensters zorgen voor licht en isoleren het stadsgeluid. Boek je een suite, dan heb je wel de luxe van een balkon en tevens een aparte zitkamer. Een suite is ca. 25 m2.

Er is een ruime lounge, een bar en een eigen restaurant.

Transfers

Transfer van Faro naar Zambujeira (vanaf € 140,- per boeking)

Optionele transfer van het vliegveld van Faro naar de eerste accommodatie in Zambujeira.

Voorwaarden:

De transferkosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 4 personen. Als uw vlucht vertraagd is wacht de chauffeur op u.

Deze transfer dient bij boeking van het arrangement gereserveerd te worden.

Transfer van Treinstation Santa Clara Saboia naar Zambujeira (vanaf € 50,- per boeking)

Optionele transfer van het treinstation Santa Clara Saboia naar de eerste accommodatie in Zambujeira.

Voorwaarden:

 • De transferkosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 4 personen.
 • Deze transfer dient bij boeking van het arrangement gereserveerd te worden.
 • Wij boeken deze transfer voor de dag van aankomst, na aankomst geeft u aan onze vertegenwoordiger door hoe laat uw trein in Santa Clara zal arriveren. Daar wacht onze taxichauffeur op u. 

Transfer van Vila do Bispo naar Faro (vanaf € 160,- per boeking)

Optionele transfer van Vila do Bispo naar het vliegveld (of het centrum) van Faro.

Voorwaarden:

De transferkosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 4 personen.

Deze transfer dient bij boeking van het arrangement gereserveerd te worden.

Transfer van Lissabon naar Zambujeira (vanaf € 193,- per boeking)

Optionele transfer van het vliegveld van Lissabon naar de eerste accommodatie in Zambujeira.

Voorwaarden:

De transferkosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 4 personen. Als uw vlucht vertraagd is wacht de chauffeur op u.

Deze transfer dient bij boeking van het arrangement gereserveerd te worden.

Transfer van Vila do Bispo naar Lissabon (vanaf € 358,- per boeking)

Optionele transfer van Vila do Bispo naar het vliegveld van Lissabon.

Voorwaarden:

De transferkosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 4 personen.

Deze transfer dient bij boeking van het arrangement gereserveerd te worden.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht - Zambujeira is ca. 2400 km. Je kunt de auto parkeren bij de eerste accommodatie. Je kunt ter plekke een taxi regelen van het eindpunt naar het beginpunt waar de auto staat. Het is helaas geen optie om dit traject per openbaar vervoer af te leggen.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Faro of Lissabon.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

SNP biedt je het gemak van diverse transfers aan, voor een eenvoudigere en snellere route vanaf en naar het vliegveld van Faro of Lissabon. Kijk op de website onder 'extra's'. Je kunt natuurlijk ook (deels) zelf met het openbaar vervoer reizen:

Heenreis naar startpunt reis

Vanaf de luchthaven van Lissabon
Voor informatie over de luchthaven van Lissabon (LIS), ga naar de Website van Lissabon Airport.
Er gaat een pendelbus van de luchthaven van Lissabon naar het busstation Sete Rios in het centrum van Lissabon. Ga voor meer informatie naar de tab 'Access and Parking' op de website van Lissabon Airport.

Vanaf het busstation Lissabon-Sete Rios kun je per bus naar Zambujeira met de maatschappij Rede Expressos (website: zie verder naar onder).
Je kunt ook een bus nemen naar San Teotónio (reistijd is iets meer dan drie uur) en vervolgens een taxi nemen naar Zambujeira (15 minuten).
Als je eerder op de dag wilt vertrekken, kun je een bus nemen van Lissabon naar Odemira (reistijd is drie en een half uur) en vervolgens een taxi nemen naar Zambujeira (20 km, ongeveer € 20).

Vanaf de luchthaven van Faro
Voor informatie over de luchthaven van Faro (FAO), ga naar de Website van Faro Airport.
Er gaat een stadsbus van de luchthaven van Faro naar het busstation van Faro (busmaatschappij Terminal Rodoviario – Vamus). Check de website van  Ana Bus.
Als je met TAP vliegt, kun je gebruik maken van hun gratis shuttleservice.

Vanaf het busstation van Faro (Terminal Rodoviario) reis je eerst naar Lagos met de Vamus-bus (lijn 57 Faro-Lagos). De reistijd bedraagt iets meer dan 2 uur.Vanuit Lagos neem je de middagbus naar S.Teotónio. Deze dienst wordt geleverd door Rede Expressos. Vanuit Sao Teotónio neem je een taxi naar je accommodatie in Zambujeira (15 minuten).
NB: neem géén bus die via Portimão gaat naar S. Teotónio; daar heb je met twee verschillende busstations te maken!

Websites van (inter-)regionale bus en trein:

 

Terugreis vanaf laatste accommodatie:

Vanuit Vila do Bispo reis je met Vamus naar het busstation (terminal) in Lagos (lijn 47 ‘Cabo San Vicente – Lagos’). De bushalte in Vila do Bispo ligt tegenover de bank ‘Caixa Agricola’ en je koopt je kaartje naar Lagos in de bus. De reistijd bedraagt ongeveer 50 minuten. Er rijdt minimaal één bus per 1,5 uur. Check de website van Vamus bus. Een andere optie is om een taxi te nemen van Vila do Bispo naar Lagos.

Naar de luchthaven van Lissabon:
Vanuit Lagos reis je met Rede Expressos naar het busstation in Lissabon. De reistijd bedraagt iets minder dan vier uur. Vanaf het busstation van Lissabon neem je een shuttlebus of taxi naar de luchthaven.

Naar de luchthaven van Faro
Vanuit Lagos neem je de bus/trein naar Faro:
1. Lagos-Faro met de bus met Vamus (Terminal Rodoviario). Lijn 57 ‘Faro – Lagos (Transrápido). De reis duurt ongeveer twee uur, met diensten ongeveer elke twee uur.
2. Lagos-Faro met de trein. Om vanaf het Rodoviario-busstation bij het treinstation te komen: steek de voetgangersbrug over en loop rechts langs het havengebouw. Er rijden ongeveer elke twee uur treinen, van 06:15 tot 19:15 uur. De reis duurt twee uur. Eenmaal in Faro neem je een bus of taxi naar de luchthaven.

Je kunt dit arrangement starten van 1 jan t/m 31 dec. April en mei worden aanbevolen vanwege de bloemenpracht. De winterperiode is aantrekkelijk vanwege het milde klimaat, hoewel koudere en natte periodes kunnen voorkomen. In de zomer kan het te warm zijn om lekker te kunnen lopen. Weliswaar is er door wind vanaf zee wat minder hitte dan in het binnenland, maar er is weinig tot geen schaduw.

NB: boekingen in december en januari kunnen soms alleen doorgaan met alternatieve accommodaties, omdat er veel hotels gesloten zijn. Met name lukt het niet om dan in Zambujeira te overnachten. je kunt met extra nachten bij de tweede accommodatie en door ons geregelde transfers (nb; meerkosten!) wel de wandelingen uitvoeren.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Alentejo & Algarve ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Ga je binnenkort op reis naar Portugal bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/portugal. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/portugal/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, moet je goed uitgerust zijn en over een goede gezondheid en conditie beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Artsen
Artsen in Portugal spreken veelal Engels. Ook is er een Brits ziekenhuis in Lissabon (49 Rua Saraiva de Carvalho, tel. 01-602020). In noodgevallen kun je telefoonnummer 112 bellen.

Gezondheidszorg
Sluit ook een goede ziekteverzekering af (door middel van een reisverzekering), want in Portugal bestaat er geen gratis medische behandeling voor niet-Portugezen.
Alle rekeningen voor medische zorg moeten meestal contant betaald worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Zorg zelf voor noodzakelijke EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.. Check verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden.
Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) moet worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). 

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Rota Vicentina

Portugal - Alentejo en Algarve, Rota Vicentina

Te voet over de Fishermen`s Trail langs de Atlantische kust

Wandelvakantie langs hotels en pensions

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.