kalsertal_en_grossglockner.jpg

Oostenrijk - Grossglockner, 5 dagen Minihuttentocht bij Oostenrijks hoogste berg

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Wandelen

Gezinsvakantie vanuit pension en langs berghutten, privereis

Een korte huttentrektocht met uitzicht op Oostenrijks hoogste toppen in Nationalpark Hohe Tauern. Verken met je gezin de zonnige valleien aan de zuidkant van het Grossglocknermassief en slaap in de prachtig gelegen berghutten. In het dal slaap je in een prima pension, in de bergen is het primitiever, maar de huttensfeer en uitzicht zijn uniek.

Wandelen aan de voet van de hoogste berg van Oostenrijk

 • Authentieke berghutten op grote hoogte
 • Driedaagse huttentocht
 • 'All inclusive' in het dal
 • GPS-tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

SNP Family Special 12 jaar en ouder

De twaalf gepasseerd? Dan kan het in deze leeftijdscategorie bijna niet actief genoeg zijn! Tenminste, als er ook tijd is om even te ontspannen. En dan het liefst samen met (nieuwe) vrienden. De multi-activity reizen (binnen of buiten Europa) hebben het beste van beide werelden. Denk bijvoorbeeld aan tochtjes door de jungle of woestijn; trektochten op een vlot; en wandelingen door de ruige bergen. Benieuwd naar al onze Family Specials?

Dag tot dag

Oostenrijk - Grossglockner

In het kort ziet je programma er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst Kals am Grossglokner, overnachting Kals
 • Dag 2: bustransfer naar het Lucknerhaus en wandeling naar de Glorerhütte, overnachting Glorerhütte
 • Dag 3: wandeling naar de Stüdlhütte, overnachting Stüdlhütte
 • Dag 4: wandeling terug naar Kals, overnachting Kals
 • Dag 5: vertrek
Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst in het dorpje Kals am Grossglockner. Kals ligt aan de voet van de Grossglockner, met 3798 meter de hoogste berg van Oostenrijk.

Overnachting in

Kals am Grossglockner

Dag 2


Met de wandelbus rij je na het ontbijt over de prachtige Kalser Glocknerstrasse omhoog tot bij het Lucknerhaus (1920 m). Vandaar wandel je al stijgend via de Niggi alm naar het Peischlach Törl op 2484 m. Tijdens de wandeling heb je kans om gemzen, steenbokkken en alpenmarmotten te zien. Wellicht zelfs de zeldzame lammergier. Via de Eselsteig kom je tenslotte aan bij de mooi gelegen Glorerhütte (2642 m).
Wandeling: ca. 8 km en ca. 900m stijgen en 200m dalen. Het kan ook korter: dan 5 km en 700m stijgen

Overnachting in

de Glorerhütte

Dag 3

Na het ontbijt pakken we onze rugzakken weer in en dalen we af naar het Lucknerhaus (1920 m). Tijdens de afdaling kun je veel leren over de verschillende gesteentes van de bergen. Na een heerlijke pauze begin je aan de klim door het Ködnitztal naar de Lucknerhütte (2241 m) en na een drankje op het mooi gelegen terras, wandelen we verder naar de Stüdlhütte (2808 m). De hut is dé uitvalsbasis voor bergbeklimmers die naar de top van de Grossglockner willen.
Wandelduur: ca. 4-5 uur, 750 m dalen en 900 m stijgen.

Overnachting in

de Stüdlhütte

Dag 4

Vanaf de Stüdlhütte is het eigenlijk alleen nog afdalen naar Kals. Dit betekent echter niet dat het een peuleschil is vandaag… De lange afdaling door het Teischnitztal begint met een steil en stenig pad onderlangs de Freiwandspitze. Via de groene almen kom je in de bossen van het Dorfertal. Hier kun je de bus nemen naar Kals of nog enkele kilometers verder lopen naar het dorp.
Wandelduur: ca. 4 of 5 uur, 1300 m of 1500 m dalen.

Overnachting in

Kals om Grossglockner

Dag 5

Einde van het arrangement. Tenzij jullie besloten hebben nog een paar dagen langer in het hotel in Kals te blijven. In de omgeving zijn nog genoeg tochten te maken, waar je deze week nog niet aan toegekomen bent!

NB Programma

Let op: de vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van het programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De eerste en de laatste nacht van de reis overnacht je in een prima pension in het buurtschap Lessach van het dorpje Kals am Grossglockner. De kamers zijn eenvoudig ingericht en hebben natuurlijkeigen douche en wc. De driepersoonskamers hebben een tweepersoons bed en een eenpersoonsbed en de familiekamers hebben een tweepersoonsbed en een tweepersoons slaapbank.   

De huttentocht voert langs de Glorerhütte en de Stüdlhütte. De Glorerhütte is een klassieke berghut met eenvoudige kamers en meerpersoons slaapzalen. Wil je in een kamer slapen dan moet je vroeg boeken! Douche en wc zijn gemeenschappelijk. Je hebt een huttenslaapzak en sloop nodig. De huttenslaapzak kun je eventueel in de hut kopen. Vergeet ook je handdoek niet.
De Stüdlhütte werd in 1995 geheel verbouwd en kreeg een zeer modern en futuristisch uiterlijk. Er zijn meerpersoons slaapzalen (14 tot 16 personen). Douche en wc zijn gemeenschappelijk. Je hebt een huttenslaapzak en sloop nodig. De huttenslaapzak kun je eventueel in de hut kopen. Vergeet ook je handdoek niet.

De reis heeft een comfortnivo van 2. Dit is een gemiddeld nivo. Het pension in Kals heeft eigenlijk nivo 3 en de hutten zijn nivo 1.

Over de maaltijden

In het pension wordt een ontbijtbuffet geserveerd en ’s avonds is er een gevarieerd menu. Je kunt in het pension een lunchpakket bestellen of in de plaatselijke supermarkt inkopen doen.
In de hutten worden eenvoudige doch voedzame maaltijden geserveerd (ontbijt en avondmaaltijd). Je kunt ter plaatse een lunchpakket bestellen. Op dag 2 en 3 kun je tijdens de tocht eventueel in een hut lunchen.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • ontbijt en avondeten vanaf het diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 5
 • SNP-informatiepakket

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • transfers
 • lunches
 • bagagevervoer dag 2 en 3 (zie: bagage mee op reis)
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen
 • toeristenbelasting

Ter plaatse te betalen

Toeristenbelasting (€ 2,- p.p.p.n.)

Over de activiteiten

De wandeltochten zijn geschikt voor kinderen  die een beetje kunnen afzien zo nu en dan, geen hoogtevrees hebben en in het algemeen wat durf en uithoudingsvermogen hebben. Je maakt een driedaagse trektocht langs hooggelegen berghutten. Tijdens de huttentochten moeten soms pittige hoogteverschillen overbrugd worden, tot 1300 m. Voor details kijk je bij het dagprogramma.

Geschikt voor kinderen

vanaf ca. 12 jaar

Extra dagen

Je kunt als je wilt extra dagen bijboeken in Kals.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Kals is ruim 1000 km. U kunt de auto bij het hotel in Kals parkeren.

Trein informatie

Je kiest een dagtrein naar Lienz.

Treinreis heen
Arnhem (v.07.37) - Lienz (a.19.37)  
Treinreis terug
Lienz (v.10.40) - Arnhem (a.22.15)

Vanaf Lienz reis je per lijnbus in 55 min naar Kals. Je dient één maal over te stappen. De laatste bus van Lienz met verbinding naar Kals vertrekt om 19.20 (ma-vr) en 17.20 (weekend). Kom je later aan dan moet je op het station in Lienz een taxi nemen.

Aan het einde van de reis kun je de eerste bus naar Lienz nemen. Deze vertrekt in het weekend om 09.03. je bent dan om 09.55 op het station van Lienz. Op ma-vr kun al eerder naar Lienz reizen. 

Het weer kan in het hooggebergte ook hoogzomer wisselvallig zijn; wees dus op alles voorbereid.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Oostenrijk ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Op dag 2 ga je met de wandelbus over de Kalser Glocknerstrasse naar het Lucknerhaus. Kaartjes koop je ter plaatse (€ 6,- volw. en € 3,- kind, prijs bij benadering).

 • bergwandelschoenen met stevige zool, hoogsluitend en ingelopen
 • warme én luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regen- en winddichte kleding
 • zonnebrandcrème, zonnebril en zonnehoedje
 • handschoenen en muts
 • rugzak voor huttentrektocht (30 liter)
 • evt. sloffen of hutslippers
 • lakenzak en kussensloop
 • zaklamp
 • handdoeken
 • grote veldfles (minimaal 1,5 liter)
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals rekverband, sporttape of middelen voor het afplakken van blaren

Tijdens de huttentrektocht dien je voor 2 nachten bagage mee te nemen. Deze kan beperkt blijven tot toiletartikelen, verschoning, een lakenzak, kussensloop en een handdoek. Verder moet je natuurlijk een warm vest, regenkleding, het lunchpakket en drinken bij je hebben. Voor in de hutten volstaat een lakenzak en een kussensloop; dekens en kussens zijn aanwezig. In de hutten hebben we alle maaltijden voor jullie geregeld, en er zijn ook snacks te koop. Hierdoor hoef je deze dagen toch geen al te zware rugzak mee te sjouwen. Een rugzak met inhoud tussen 30 en 40 liter volstaat. De kinderen kunnen dan een normaal formaat dagrugzak meenemen.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Graag willen we je wijzen op het volgende:

12-6-2020

 • Coronamaatregel: voor de overnachtingen in de hutten moet je een eigen slaapzak en kussensloop (minimaal 60x80 cm groot) meenemen.
 • Op de meerpersoons slaapzalen zijn minder slaapplaatsen gerealiseerd. Je slaapt dus verder uit elkaar met in acht neming van de 1,5 meter. In sommige hutten zijn op de slaapzalen wandjes geplaatst tussen de verschillende slaapplaatsen.
 • Wandelaars moeten verplicht een mondkapje en desinfectie gel op zak hebben. Het mondkapje hoef je niet op tijdens de wandeling. Maar het mondkapje en de desinfectie gel behoren wel tot je nooduitrusting. Zo kan je hulp bieden (of ontvangen) wanneer dat nodig is.

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

kalsertal_en_grossglockner.jpg

Oostenrijk - Grossglockner

Minihuttentocht bij Oostenrijks hoogste berg

Gezinsvakantie vanuit pension en langs berghutten, privereis

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten