Alpen

Oostenrijk, Duitsland, Italië - Alpenoversteek, 8 dagen Via de E5 wandelroute van Oberstdorf naar Merano

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Bergwandelvakantie langs hotels

De E5 is misschien wel de mooiste van alle Alpenoversteken. Je loopt de hoogste en mooiste etappes vanuit de groene Allgäu via het Lechtal door de ruige Tiroler bergwereld naar Merano, een prachtig kuuroord aan de milde Italiaanse zijde. Dagelijks gebruik je transfers of openbaar vervoer om alleen de alpiene delen van deze trektocht te kunnen maken. Geniet onderweg van scherpe kalkpieken, donderende watervallen, diep ingesneden valleien en uitgestrekte alpenweiden. Dagelijks bagagevervoer en overnachtingen in goede hotels maken deze pittige bergtocht toch comfortabel. 

Uniek aan deze reis

 • Volg de E5 dwars door de Alpen en drie landen
 • Hoogalpiene trektocht met bagagevervoer
 • Uitzicht op gletsjers en met sneeuw bedekte bergpanorama's
 • Ruige bergtocht met goede hotels
 • Het kuuroord Merano
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Artikel - Alpenoversteek E5

Het diep in Zuid-Duitsland gelegen dorp Oberstdorf is het beginpunt van een Alpenoversteek waarbij je elke dag zo’n 1000 tot 1500 hoogtemeters moet overwinnen. Eindpunt van de trekking is het Italiaanse Merano. Om er te komen doorkruis je de Oostenrijkse deelstaat Tirol, elke dag een volgende bergrug over. Fotograaf-reisjournalist Lex van den Bosch liep deze bergwandeltocht voor SNP. Lees meer over deze reis...

Dag tot dag

Oostenrijk, Duitsland, Italië - Alpenoversteek

In het kort ziet het programma er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst in Oberstdorf
 • Dag 2: wandeling van Oberstdorf naar Holzgau/ Steeg
 • Dag 3: wandeling van Kaisers naar Pettneu am Arlberg/ Landeck
 • Dag 4: wandeling van Bergstation Venet naar het Pitztal
 • Dag 5: wandeling van het Pitztal naar het Ötztal
 • Dag 6: wandeling van Zwiestelstein naar Timmelsbrücke/ Passeiertal
 • Dag 7: wandeling van Sankt Leonhard naar Klammeben/ Merano
 • Dag 8: einde van het arrangement

Op alle wandeldagen neem je een bus naar het startpunt van de wandeling en/of een bus van het eindpunt van de wandeling terug naar het hotel. Tweemaal benut je een kabelbaan. 

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst in Oberstdorf, een populaire bergsportplaats in de Beierse Alpen. Gebruik de middag voor een wandeling door Oberstdorf of proef de berglucht op de Nebelhorn om in de stemming te komen.

Overnachting in

Oberstdorf

Dag 2

Na een busrit naar Spielmannsau begin je vanuit de groene Allgäuer Alpen aan de tocht naar het zuiden. Geleidelijk laat je de (relatieve) drukte van Oberstdorf achter je. Via een pad langs het Sperrbachtobel-ravijn door de beukenbossen klim je naar de Kemptner Hütte. Na de lunch trek je verder naar de Mädelejoch-pas om de grens met Oostenrijk over te steken. Daarna wacht een mooie afdaling naar het Lechtal. Via een spectaculaire hangbrug vervolg je je weg naar Holzgau, waar je de kleurrijk beschilderde huizen op het dorpsplein kunt bewonderen. Waait het hard, of dreigt er onweer, dan neem je liever de eveneens spectaculaire route door de kloof naar het dorp. Van Holzgau ga je met de bus naar Steeg. 

Wandeling: 14,5 km, 990 m stijgen en 880m dalen, 7 uur.

Overnachting in

Steeg

Dag 3

Na een rit met de bus beginnen we deze dag te wandelen op een hoogte van 1500 meter. Na een kleine 4km rustig lopen op de bodem van het dal kun je bij de Alpe Kaisers hut even koffie drinken voor je aan de klim naar het 2300 meter hoge Kaisersjoch begint. Boven wacht je een prachtig uitzicht - én een heerlijke lunchplek - bij de hut. Daarna maak je je op voor de lange afdaling naar Pettneu. Je bent de boomgrens al ruimschoots gepasseerd als je langs de eerste pittoreske almhutjes trekt. Vlak voor het dorp, net nadat je een duister naaldbos hebt doorkruist, stuit je op een uit machtige brokken opgebouwde lawinekering. Nadat je deze kunstmatige rug bent overgestoken, trek je door de straten van het dorp richting de kerk.  

Wandeling: 11,5 km, 810m stijgen en 1080m dalen, 6,5 uur.

Overnachting in

Landeck

Dag 4

Na een verplaatsing naar een hoogte van 2200 m,begin je meteen aan de wandeling over de kam van de Venet begint. Hier word je getrakteerd op adembenemende uitzichten op de besneeuwde bergen van de Centrale Alpen in het zuiden. Nadat je twee topjes met een kruis hebt bereikt, daal je af richting de lagergelegen alpenweiden. Een prachtige, door almen onderbroken bosweg brengt je naar Wenns in het Pitztal

Wandeling: 11 km, 340 m stijgen en 1530 m dalen, 5 uur.

Overnachting in

Pitztal

Dag 5

Vandaag is de koninginnentocht van de Alpenoversteek. Als je het Pitzjoch oversteekt naar het daarachter gelegen Ötztal kun je de 3000 meter hoogtelijn bijna aanraken. Om er te komen volg je een spectaculair pad langs watervallen en door een steeds steniger wordend gletsjerlandschap. 240 hoogtemeters onder het dak van deze tour, kun je even op adem komen in de Braunschweiger Hütte, met een koffie en een heerlijke apfelstrudel met vanillesaus. Via puinvelden trek je over een goed onderhouden pad naar de magistrale uitzichten van het Pitzjoch. Daarna daal je af door de stenige woestenij van het opper-Ötztal. 

Wandeling: 13 km, 1230 m stijgen en 960 m dalen, 7 uur.

Overnachting in

Ötztal

Dag 6

Je verlaat vandaag Oostenrijk om over het Timmelsjoch naar het Passeiertal te lopen, in het Italiaanse Zuid-Tirol. Erg Italiaans zal het niet aanvoelen in Sankt Leonard, al is een Italiaans ijsje natuurlijk niet te versmaden als je in het dorp arriveert. Je route loopt vandaag over een historische smokkelroute die ooit van Sölden naar Moos liep. Met het smokkelaarsmonument dat je in de ochtend passeert, wordt de herinnering hieraan levend gehouden. Na een lunch bij het Timmelsjoch, dat precies op de landsgrens ligt, volgt de lange, fraaie afdaling naar de Timmelsbrücke. 

Wandeling: 12,5 km, 1020 m stijgen en 720 m dalen, 6,5 uur. 

Overnachting in

Passeiertal

Dag 7

In de voetsporen van de vrijheidsstrijder Andreas Hofer klim je naar de Pfandleralm op 1350 meter hoogte. Over bospaden stijg je verder naar Riffel, waar je aan een adembenemend pad op hoogte begint, met uitzichten zo ver het oog reikt. Na een rustpauze in een van de almhutten, neem je de kabelbaan naar de diepte van het dal.  Eenmaal beneden in Saltaus neem je de bus naar Merano, een prachtig kuuroord met stijlvolle gebouwen uit de Belle Époque en een mild klimaat. Voor het eerst heb je écht het gevoel in Italië te zijn.

Wandeling: 14,5 km, 1530 m stijgen en 260 m dalen, 7 uur.

Overnachting in

Merano

Dag 8

Vandaag eindigt het arrangement, tenzij je nog dagen hebt bijgeboekt. 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht steeds in de best mogelijke hotels in de dalen, zo dicht mogelijk bij de E5 route. Het niveau kan van plaats tot plaats verschillen en beweegt zich tussen eenvoudige 3* hotels tot soms 4* hotels. 

De tweepersoonskamers in Duitse en Oostenrijkse hotels en pensions hebben meestal een tweepersoonsbed-ombouw met gescheiden matrassen en dekbedden. Soms zijn er ook slechts tweepersoonsmatrassen.

Over de maaltijden

In elk hotel is een goed en voedzaam ontbijt, ingesteld op wandelaars. Vrijwel altijd is het ontbijt in buffetvorm.
De lunch koop je in de dorpen onderweg zelf in of bestel je als lunchpakket bij de accommodatie, maar op veel dagen kun je onderweg ook lunchen in een berghut. Het avondeten kun je nuttigen in de accommodatie of een restaurant nabij. Omdat er altijd keuze is, laten we dit vrij.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 1 originele "Lechweg kaas" van de natuurkaasmakerij Sojer in Steeg (ter plekke)
 • dagelijks bagagevervoer
 • bergtraject met de Venet-kabelbaan (voucher/ ticket bij 1e hotel)
 • daltraject met de Hirzer-kabelbaan (voucher/ ticket bij 1e hotel)
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • transfers met openbaar vervoer (ca. € 15 - € 20 pp)
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • eventuele toeristenbelasting (Kurtax)

Reisinformatie

Je volgt de route met de SNP Route App op je smartphone en/of met de Nederlandstalige routebeschrijving en kaartmateriaal. Alle benodigde informatie voor je reis ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Door gebruik te maken van het openbaar vervoer loop je dagelijks in alpien terrein. Steile en stenige trajecten domineren deze reis en soms zijn passages met kabels gezekerd. Voor deze reis met dagelijkse wandelingen van ca. 6 uur, tussen 11 en 15 km en hoogteverschillen rond 1000 m stijgen en dalen, is een goede conditie en enige bergwandelervaring vereist. Op dag 4 en 7 stijg resp. daal je minder omdat je gebruik kunt maken van een kabelbaan. Je wandelt via gevarieerde wandel- en bergpaden. Onderweg is tredzekerheid noodzakelijk en dien je geen hoogtevrees te hebben. In enkele gevallen is het mogelijk om de iets langere wandelingen in te korten door met het openbaar vervoer verder te reizen.

Extra dagen

Zowel in Oberstdorf als Merano is het mogelijk om extra nachten te boeken. Oberstdorf is aan te bevelen zodat je vooraf kunt wennen aan de bergen en Merano is een fijne plek om na te genieten in (bijna) mediterrane sferen.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Regina (Bolzano)

Modern ingericht driesterrenhotel in het hart van Bolzano, eenvoudig te bereiken. Een ideale uitvalsbasis om de hoofdstad van Alto Adige, met al haar cultuur, te verkennen. Het hotel beschikt over een ontbijtruimte, bar, leesruimte en een receptie die 24 uur per dag open is. Alle kamers beschikken over badkamer met douche en toilet, airconditioning, TV en gratis wifi.

Transfers

Transfer Merano - Oberstdorf (vanaf € 61,- per persoon)

Optioneel boekbare transfer van eindpunt Merano naar beginpunt Oberstdorf. Handig als je daar je auto hebt staan en een stuk sneller (en goedkoper) dan met de trein. De transfer is ca. 4,5 uur.

Voorwaarden: Deze transfer kan dagelijks geboekt worden vanaf 2 personen. Er is een centrale opstapplaats in Merano en een centrale uitstapplaats in Oberstdorf. Informatie krijg je hierover in het eerste hotel van de reis.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht - Oberstdorf is ca. 800 km. Je kunt je auto daar op een openbare parking parkeren gedurende de reis; kosten ca. € 7,- per dag. Vanaf het eindpunt Merano reis je in ca. 8 uur per trein terug naar Oberstdorf (3-5 x overstappen); we raden aan de transfer te boeken (ca. 5 uur). Eventueel is het prettig op de laatste dag en extra overnachting in Oberstdorf te boeken alvorens je terug reist.

Trein informatie

De trein is de beste manier om naar het beginpunt Oberstdorf en vanaf het eindpunt Merano te reizen. Zo vermijd je de lange reis van Merano terug naar Oberstdorf om je auto op te halen. We raden zowel heen als terug de nachttreinverbinding aan (geeft de minste overstappen), maar overdag reizen kan ook (ca. 12-13 uur, 3-5x overstappen). Heen reis je via München, terug via Innsbruck.

De tijd dat deze reis te boeken is, de zomerperiode, is ook de meest geschikte tijd. Eerder of later is het vanwege de hoogte op sommige trajecten lastig of zelfs onmogelijk te wandelen. Bij flinke regenval of onweer kunnen sommige delen van de tochten minder goed begaanbaar zijn in verband met gladheid. 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar de Alpen ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist. 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal. 
Carmacal Oberstdorf - Merano 306165

Zorg vooral dat je voldoende contant geld bij je hebt. In bussen, hutten en zelfs in sommige restaurants kun je niet met je bankpas of creditcard betalen. Pinnen kan in Duitsland bij de startplaats Oberstdorf. 

Elke dag verplaats je je middels het openbaar vervoer of kabelbaan vooraf en/ of na afloop van de wandeling. Zo kun je de meest fraaie en hoge trajecten van de E5 lopen.

Voor het wandelen in de bergen is een goede conditie en voorbereiding een voorwaarde om met plezier in de bergen op stap te gaan. Direct na boeking ontvang je van ons de bergwandelreiswijzer ter voorbereiding van je huttentocht. 

Het gebruik van wandelstokken wordt zeer aangeraden. Vooral de afdaling vanaf Kaiserjochhaus (kalk) is bij nat weer bijna niet zonder stokken te doen. Echt te glad. Neem ook stijgijzers mee! Deze zijn verplicht op de gletschers als er nog sneeuw ligt. 

Ga je binnenkort op reis naar Oostenrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/oostenrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/oostenrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Ga je binnenkort op reis naar Duitsland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/duitsland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/duitsland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Ga je binnenkort op reis naar Italië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/italie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/italie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kun je op vertoon van je paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advieskijk je op de website van het LCR of ITG.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen vaak contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Zie verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP. 
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Zie verder voor een algemeen advies de website van het LCR of ITG,

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Alpen

Oostenrijk, Duitsland, Italië - Alpenoversteek

Via de E5 wandelroute van Oberstdorf naar Merano

Bergwandelvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.