113Fiordland-007.jpg

Nieuw-Zeeland - Zuidereiland, 28 dagen Bergen en regenwouden

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelreis met huurauto langs comfortabele B&B's, lodges en hotels

Een echte wandelreis op het Zuidereiland met 3 korte wandeltrektochten en daarnaast vele dagwandelingen. Aan te vullen met bv. een kajaktocht, walvisexcursie of natuur cruise. Ontdek Abel Tasman NP, de mysterieuze Westcoast, de overwedigende Mt.Cook en het vulkanische Banks Peninsula. Je overnacht in met zorg uitgekozen bed & breakfasts, lodges en hotels. Verwacht geen overdreven luxe maar wel rustige, sfeervolle plekken, mooi gelegen in de natuur of in de steden, met vaak vriendelijke eigenaren

Uniek aan deze reis

 • 3 korte wandeltrektochten
 • De belangrijkste bezienswaardigheden van het Zuidereiland
 • Huurauto inclusief
 • Sfeervolle en mooi gelegen overnachtingsplaatsen
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Blog - Wandelen op het Zuidereiland

Brem. Dat is het eerste dat opvalt als je aankomt op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Oké: daarvóór zie je uit het vliegtuig natuurlijk al de spectaculair hoge Alpen en het glinsterende vlechtwerk van de rivieren. Die bloeiende gele brem overal op de hellingen, die alles metéén al een zonnige uitstraling geeft. Lees verder...

Dag tot dag

Nieuw-Zeeland - Zuidereiland

Beknopt programma van deze reis:

 • Dag 1-2 Christchurch
 • Dag 3-4 Kaikoura Coastal Track
 • Dag 5 Kaikoura
 • Dag 6 Picton
 • Dag 7-9 Queen Charlotte Track
 • Dag 10 Picton
 • Dag 11-12 Abel Tasman NP
 • Dag 13 Nelson Lakes
 • Dag 14-15 Punakaiki
 • Dag 16-17 Fox Glacier
 • Dag 18-19 Wanaka
 • Dag 20-21 Te Anau
 • Dag 22-23 Mount Cook
 • Dag 24-26 Banks Peninsula Track
 • Dag 27 Christchurch
 • Dag 28 huiswaarts
Voor meer info, kijk je bij het dag- tot dag programma.

Dag 1-2

Je komt aan in Christchurch, een vriendelijke universiteitsstad aan de oostkust, die door de zware aardbeving van februari 2011 flink beschadigd is. Met name een aantal hogere gebouwen in het centrum, waaronder de karakteristieke Cathedral, werden het slachtoffer. Het centrum van de stad was lange tijd een bouwput. Dat klinkt niet erg aantrekkelijk, maar het is een bijzondere ervaring hier doorheen te lopen. Je kan niet om de impact van de beving heen en je ziet de veerkracht van de bewoners in allerlei leuke, nieuwe initiatieven, zoals de Cardboard Cathedral, als vervanging van de verwoeste kathedraal, en het Re:start winkelcentrum, in kleurrijke zeecontainers, met dezelfde relaxte en leuke sfeer als de stad voor de ramp had. Buiten dat zijn er nog veel oude gebouwen wél blijven staan en zijn de botanische tuinen een lust voor het oog. Het is daarom zeker een bezoek waard.

Overnachting in

Christchurch

Dag 3

Het startpunt van de Kaikoura Coast Track is 40 km ten zuiden van Kaikoura of 140 km ten noorden van Christchurch, aan Highway 1. Je kan de auto bij Ngaroma parkeren. De korte trektocht eindigt hier ook weer. Je wordt hartelijk ontvangen op deze mooie plek, in een Beach House met schitterende views over de oceaan.

Overnachting in

Ngaroma

Dag 4

Vanuit Ngaroma is het een klein stukje naar het strand waarna je 2 uur in alle eenzaamheid de kustlijn volgt. Daarna gaat het weer het binnenland in en klimt het traject door een sprookjesachtig bos met veel beekjes. In totaal is het 13 km lopen in 4-5 uur. Je eindigt bij Medina Homestead waar je overnacht en je een inkijkje krijgt in het Nieuw Zeelandse leven op een farm.

Overnachting in

Medina Homestead

Dag 5

Na een korte transfer wandel je een afstand van 13 km, in ongeveer 4-5 uur. Het is een afwisselende wandeling door heuvelland met steeds wisselende uitzichten naar het binnenland en naar de oceaan. Je komt uit bij Ngaroma, waar je eergisteren begonnen bent. 

Na een kort ritje bereik je Kaikoura . Dit gezellige plaatsje dankt zijn bestaan voornamelijk aan het voorkomen van veel walvissen, waaronder Potvissen, voor de kust. Vroeger werden ze gevangen, nu kun je ze bewonderen tijdens een walvissafari. Verder is het een goede plek om vanaf een boot naar dolfijnen te kijken. In Kaikoura zelf vind je het startpunt van de 3 uur durende Kaikoura Peninsula Walkway. De route voert je over een mooi pad over de kliffen langs zeehonden en vele uitzichtpunten.

Overnachting in

Kaikoura

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Dolphin Watching Kaikoura

Je verzamelt bij Dolphin Encounter aan de Esplanade in Kaikoura. Hier is een leuk café met veel informatie over zeezoogdieren.
Om 8.30 en 12.30 begint de 3 tot 3,5 uur durende excursie. eerst een korte busrit naar de haven, dan met een boot de oceaan op.
Het hoofddoel is om Dusky Dolfijnen te gaan bekijken. Deze levendige dolfijnen zijn bekend om hun acrobatische toeren. Daarnaast kan je, als je geluk hebt, zeehonden, orca's of andere walvissen spotten.
Zorg voor warme en waterdichte kleding.

NB. Vanaf dezelfde boot kan je ook (tegen meerprijs) tussen de dolfijnen zwemmen. SNP wil dit niet aanbieden omdat er redenen zijn om aan te nemen dat de zwemmers stress bij de dolfijnen veroorzaken.

Whale Watching Kaikoura

Je verzamelt bij het treinstation van Kaikoura.
Om 10.00 en 12.45 begint de cruise met een korte busrit naar de haven. Je bent ca. 2,5 op de boot (reken op 3,5 uur in totaal, incl inchecken, busrit, etc).
Het hoofddoel is om Potvissen te gaan bekijken. Deze imposante dieren leven het hele jaar in de oceaan bij Kaikoura. De kans dat je ze daadwerkelijk ziet op de cruise is 95%. Als je pech hebt krijg je 80% van de prijs terug. Als je geluk hebt zie je naast de potvissen ook dolfijnen, orca's of andere walvissen.

Zorg voor warme en waterdichte kleding.

Dag 6

Je rijdt van Kaikoura naar Picton, ca.160 km. Je vervolgt de kustweg noordwaarts en komt, rond Blenheim, door het hart van de Marlborough wijnregio. De wijnbouw is hier veel grootschaliger dan we in Europa gewend zijn het is interessant om de verschillen te zien. Picton is de plek waar de veerboot tussen Noorder en Zuider eiland aanlegt. Verder is er niet veel te beleven. Dus je kan het best in de ochtend nog wat plannen in Kaikoura.
In Picton lever je de huurauto in tot na de trektocht. 

Overnachting in

Picton

Dag 7

Je begint vandaag aan de Queen Charlotte Track. In de ochtend neem je de watertaxi van Picton door de Marlborough Sounds naar Ship Cove. Dit is de plaats waar de beroemde kapitein James Cook tot 5 maal toe voor anker ging bij zijn omzwervingen in de Pacific. Je gaat aan land en maakt een wandeling van 14 km (5 uur) door vogelrijke bossen via Resolution Bay naar de Endeavour Inlet waar je in de historische 'homestead' Furneaux Lodge overnacht.

Overnachting in

Furneaux Lodge - Furneaux Lodge

Dag 8

De 12 km lange wandeling (4 uur) van vandaag voert vooral langs de mooie kustlijn en biedt volop mogelijkheden om het rustig aan te doen en te genieten van een uitgebreide lunch of zwempartij onderweg. Je overnacht in het Punga Cove Resort in cabins met prachtig uitzicht over de Endeavour Inlet. Wat dacht je van heerlijk relaxen onder de sterren in het bubbelbad voordat je aanschuift aan een perfect diner?

Overnachting in

Punga Cove - Punga Cove Resort

Dag 9

Met een wandeling van 24 km (8 uur) wordt dit een uitdagende dag. Vanaf de waterkant klim je 450 meter en volgt de bergkam tussen de Queen Charlotte Sound en Kenepuru Sound. Steeds word je getrakteerd op fantastische vergezichten. Het Portage Hotel bied het broodnodige comfort voor een goede nachtrust.

Overnachting in

Portage Hotel - Portage Resort hotel

Dag 10

Een pittige dagtocht van 20 km (7 uur) over het laatste stuk van de Queen Charlotte Track. Vanaf Portage klim je 400 meter en volgt de heuvelkam. Afwisselend door 'native bush' zoals het er uit heeft gezien voordat de mensen kwamen, en door landerijen om tenslotte naar Anakiwa af te dalen. Van hier ga je om 16 uur per watertaxi naar Picton terug.

Overnachting in

Picton

Dag 11-12

Je haalt de huurauto weer op. De mooiste route van Picton naar Abel Tasman NP voert je langs de Marlborough Sounds. Even voorbij het dorpje Havelock volg je de weg langs de Te Holere rivier. De route staat bij goed weer garant voor schitterende vergezichten, in het bijzonder bij de Pelorius bridge waar je de Te Holere rivier oversteekt en in noordelijke richting verder rijdt naar Nelson. Je rijdt verder naar het eind van de wereld in Marahau, waar de weg doodloopt tegen het Abel Tasman National Park en waar je alleen te voet of over het water verder kan. Je neemt je intrek in een comfortabele lodge en verkend de omgeving. Met hoogwater is er nauwelijks strand, maar als het water zakt, openbaart zich een onafzienbare zandvlakte.

De tweede dag ga je te water in een stabiele zeekajak. Rustig peddelend van eiland naar eiland en van strand naar strand bereik je het keerpunt waar een heerlijke lunch op je wacht. Te voet ga je terug door de schitterende natuur, bovenlangs de goudgele stranden die je eerst vanaf het water zag. Na een tweede nacht op deze schitterende plek, ga je verder op je reis Down Under.

 

Overnachting in

Marahau, Abel Tasman NP

Dag 13

Na een ritje van 120 km bereik je St. Arnaud, dus er is nog tijd voor een mooie wandeling. St. Arnaud, een klein dorpje in het Nelson Lakes National Park, ligt op 600m hoogte, met verspreid liggende huizen tussen de bomen, omgeven door hoge bergen. Lake Rotoiti is van tijdloze schoonheid en er zijn mooie wandelingen uitgezet door het Mountain Beech forest. Om een echt lange wandeling te doen, naar een uitzichtberg, is het handig een extra nacht in St. Arnaud op te nemen.

Overnachting in

Nelson Lakes NP

Dag 14-15

Je rijdt vandaag 200 km van St. Arnaud naar Punakaiki. De route voert door de fotogenieke Buller Gorge naar de smalle kuststrook met zwarte stranden en een ruige zee. Breng onderweg een bezoek aan de zeehondenkolonie op de windgeteisterde Cape Foulwind.
Je bestemming voor vandaag is Paparoa NP. Het is een park met ruige zeekliffen, dramatische bergen, rivier-valleien en een heel diverse flora en fauna. Je kunt er dan ook mooie wandelingen maken door het regenwoud. Ook is dit park bekend om de zogenaamde Pancake Rocks. Dit zijn rotsen van kalksteen die door de zee zo gevormd zijn dat ze op een stapel pannenkoeken lijken. Het is indrukwekkend om te zien hoe de zee met een enorme kracht water door de smalle openingen in de rotsen stuwt.
Je overnacht in een kleine nederzetting, direct aan de oceaan en je kan een mooie rondwandeling maken langs de fraaie kust en de Porari River in het stille regenwoud (ca. 3,5 uur).

Overnachting in

Punakaiki

Dag 16-17

Je reist verder zuidwaarts langs de Westcoast. De route, in totaal 240 km, voert voor een groot deel langs de indrukwekkende kust met haar vele stranden en kalkstenen rotsen in het water. Onderweg kom je langs Hokitika. Een leuk, historisch goudzoekersplaatsje direct aan zee. Het is bekend vanwege de sieraden van greenstone die hier van oudsher gemaakt worden. Vanaf Hokitika worden de nederzettingen steeds kleiner en de natuur steeds grootser.
Je volgende stop is de beroemde Franz Josef gletsjer. Dit is een mooie plek voor een wandeling naar de gletsjer toe. Heel dicht zal je niet in de buurt kunnen komen, omdat de gletsjer sterk aan het smelten is, maar desondanks is het een indrukwekkend gezicht.
Vervolg je weg naar Fox Glacier over drie enorme, beboste morenewallen, overgebleven uit de tijd dat de gletsjers vele malen groter waren dan nu. De plaats zelf is toeristisch, maar kleiner en rustiger dan Franz Josef en je vindt er enkele veehouderijen, maar de nederzetting is toch vooral gericht op reizigers. Bij het visitors centre haal je informatie over de omgeving en wandel je dan over een mooi aangelegd pad naar de gletsjer die in het regenwoud verstopt zit.
De volgende ochtend raden we je aan om vroeg op te staan voor een bezoek aan Lake Matheson. Dit meer wordt ook wel het ‘spiegel-meer’ genoemd, vanwege de fantastische weerspiegeling van de omliggende bergen op het wateroppervlak. Het beste moment voor een bezoek is voor 7 uur ’s ochtends. Je kunt ook een fijne wandeling van 1,5 uur om het meer maken. Aansluitend maak je de  wandeling over Gillespies Beach, een schitterend strand, met zicht over de onmetelijke oceaan aan de ene kant en de begletsjerde Southern Alps aan de andere kant.

Overnachting in

Fox Glacier

Dag 18-19

Vandaag volg je eerst nog geruime tijd de fraaie Highway 6 langs de kust. Bij Lake Moeraki kan je een leuke korte wandeling naar het verscholen Monro Beach maken. Bij het plaatsje Haast draait de weg scherp landinwaarts en begin je aan een klim naar de Haast Pass (560 meter). Dit is één van de mooiste alpiene passen van Nieuw-Zeeland en de route door Mt. Aspiring National Park heeft dan ook een enorme wow-factor. Je zult na elke bocht de neiging hebben om weer te stoppen om van het uitzicht te genieten. Onderweg kom je een aantal prachtige watervallen tegen. Achter de pas liggen enkele karakteristieke enorme, blauwe meren, restanten van voormalige gletsjers.
Na 270 km kom je in Wanaka, gelegen aan een prachtig meer. De plaats zelf is klein, erg relaxed en heeft leuke restaurants en cafés. Wanaka is de ideale uitvalsbasis om het nabij gelegen Mt. Aspiring National Park ter voet of mountainbike te ontdekken. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Wanaka of Queenstown

Veel mensen overnachten in Queenstown, 70 km voorbij Wanaka. Dit is hét toeristisch centrum van zuidelijk Nieuw-Zeeland en biedt een onbeperkte keuze aan wandelingen, fietstochtjes maar ook spectaculaire zaken als raften en bungyjumpen. Helaas is Queenstown erg druk geworden de laatste jaren en begint het zijn charme te verliezen. Daarom prefereren wij Wanaka.

Overnachting in

Wanaka

Dag 20-21

Het is tijd voor de volgende een prachtige rit. De dag kan je net zo lang maken als je wilt, want er zijn onderweg vele plekken mogelijk om te stoppen. Vanuit Wanaka rijd je over de Crown Range Road richting Queenstown. De bochtige route voert door een indrukwekkend berglandlandschap met zicht op hoge pieken en groene valleien. Onderweg kom je langs Arrowtown, een charmant oud dorpje dat haar oorsprong heeft in het vele goud dat er in de nabij gelegen rivier gevonden werd. De oude huizen in het dorp zijn mooi gerestaureerd en het is een goede plek om te leren over de historische gouddelving. Samen met haar vele cafés en restaurants en leuke winkels, maakt dit een leuke stop voor onderweg. De weg gaat verder naar Queenstown. Deze zeer toeristische plaats ligt op een prachtige plek aan een enorm bergmeer en is omringd door de Remarkable Mountains. Je kunt eventueel stoppen om een bootexcursie maken over het meer, ergens te gaan lunchen of een wandeling in de buurt maken. Dan is het nog ongeveer 2 uur rijden naar Te Anau. De route voert langs de oevers van het Lake Wakatipu en dan door groene graslanden. In totaal leg je tot Te Anau 225 km af.

Vanuit Te Anau kun je een deel van de bekende Kepler Track wandelen, evt. met behulp van de watertaxi. Je loopt door oerbossen en langs het weidse Lake Te Anau. Het is ook mogelijk een cruise op het meer te maken naar de Glowwormcaves. En uiteraard zijn er nog meer wandelingen te maken, bv bij Manapouri, waar je eerst de rivier moet overroeien en weinig mensen zult zien.

 

Op weg naar de Milford Sound

Vanaf Te Anau begin je aan de Te Anau-Milford hwy. Deze voert je dwars door het magnifieke Fjordland National Park over 119 km naar de beroemde Milford sound. Het is een bergachtig gebied waar gletsjers ooit vele fjorden hebben uitgesleten. Het landschap is ruig, met hoge pieken, woeste rivieren en prachtige bergmeren. Het duurt even voordat je bij je ‘einddoel’ bent, maar de weg er naar toe is een groot feest. 

Onderweg zal je vaak stoppen en heb je de mogelijkheid korte (en soms lange) wandelingen te maken. Zo kom je langs een zogenaamd ‘mirror-lake’, heb je meerdere plekken waar je op zoek kunt naar prachtige vogels, zie je prachtige watervallen en geniet je van een door ijs uitgesleten amfitheater. Kies ook zeker een of meerdere langere wandelingen uit. Een aanrader is die naar de Key Summit  (2 uur) vanwaar je een geweldig zicht hebt op de 3 omliggende valleien.

Het eindpunt van de weg is het begin van de Milford Sound; een 22 km lang fjord, waar het 290m diepe zwarte water omgeven wordt door 1500m hoge steile wanden. Per boot kan je een excursie door dit indrukwekkend fjord maken. Wie weet zie je onderweg ook zeehonden en dolfijnen.

 

Overnachting in

Te Anau

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Milford Sound Nature Cruise

In de Milford Sound worden meerdere (kortere) cruises aangeboden. Wij bieden een 2 uur durende cruise aan waarbij uitgebreid wordt stilgestaan bij het dierenleven in de Milford Sound. Aan boord is een natuur-gids die alle vragen kan beantwoorden en de beste plekken weet om bv. dolfijnen en zeehonden te zien. In een rustig tempo vaar je door het fjord en geniet van de imposante natuur, de loodrechte rotswanden en de watervallen. Aan boord zijn thee en koffie gratis aanwezig. Lunches en snacks zijn aan boord te koop. Wij reserveren standaard de middag afvaart, maar als je liever 's ochtends gaat kan dat ook.

Dag 22-23

Een lange rit van 420 km voert je over de droge vlaktes in de regenschaduw van de bergen. Hier kan alleen iets groeien als er geïrrigeerd wordt. Vanuit de turkooizen meren is daarom een uitgebreid net van kanalen aangelegd om o.a. de fruitbomen van water te voorzien. Langs de weg kun je stoppen bij de vele fruitstalletjes. Twizel, de laatste stop voor het eindpunt, is een nederzetting die is aangelegd voor de mensen die aan de dammen en kanalen werkten. Je volgt de weg langs het enorme en felblauwe Lake Pukaki. Zeker met de bergen in de verte, is dit een prachtig gezicht.
De bestemming voor vandaag is het dorp Mount Cook, gelegen onder de legendarische Mt. Cook, met 376 m de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. Je zit hier midden in de ruige natuur van de Southern Alps, met rondom besneeuwde toppen. Het is een prachtige plek en je kunt hier meerdere wandelingen maken zoals de tocht naar Hooker Lake.

Overnachting in

Mount Cook

Dag 24

Je daalt af uit het gebergte en volgt een schitterende 'scenic route' door de weidse vlakten van de Canterbury Plains, doorsneden door diepe rivierdalen. Na ca 350 km bereik je Akaroa, een vriendelijk kustplaatsje. Hier begint de Banks Peninsula Track.
Je kan nog wat inkopen doen en wordt om 17.30 opgehaald in Akaroa, Tijdens de rit krijg je uitleg over de tocht die gaat maken en kan je vragen stellen. Na ca. 20 min rijden loop je nog een klein stukje (ca. 10 min) naar de Onuku Farm. De hooggelegen hut biedt prachtige vergezichten over Akaroa, gelegen in een oude vulkaankrater. De hut beschikt (net als de andere hutten op deze korte trip) over een stuk of 12 bedden, een keuken, wc en douche. Daarnaast is er verlichting en een open haard.

Overnachting in

Onuku Farm

Dag 25

Je klimt over de flanken van de oude vulkaan, afwisselend over grasland met enorme aantallen schapen, dan weer door stukken inheems bos. Hier en daar kom je ruines tegen van reeds lang verlaten 'homesteads'. Je bereikt het hoogste punt op 699 meter. Na 11 km (4-6 uur) bereik je Flea Bay Cottage aan zee. Het 130 jaar oude stenen huisje beschikt over een veranda, elektrisch fornuis, warme douches en houtkachel. Misschien zie je de zeldzame Hectordolfijn of in de avond de Yellow-eyed pinguin op het strand (alleen van oktober tot januari).

Overnachting in

Flea Bay Cottage

Dag 26

Je wandelt langs de spectaculaire steile kliffen van Redcliffe Point met steeds uitzicht over de blauwe oceaan. Na 8 km (3-4 uur) bereik je de Stone Bay Hut met warme douches, badkuip 'onder de sterren', fornuis, houtkachel en een klein winkeltje voor levensmiddelen. Er is geen elektriciteit.

Overnachting in

Stony Bay Lodge

Dag 27

Vanaf zee volg je de Stony Bay Stream landinwaarts, door de groene wildernis van Hinewai Reserve naar een hoogte van bijna 600 meter. Na genoten te hebben van de mooie uitzichten op de pas daal je af naar Akaroa waar de trektocht eindigt. De wandeling is 10 km (4-6 uur lopen), dus vroeg in de middag arriveer je in Akaroa. Het is dan nog ca. 1,5 uur rijden naar Christchurch.

Overnachting in

Christchurch

Dag 28

Einde van het arrangement. Je rijdt naar het vliegveld en levert de auto in.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

We hebben de overnachtingsplaatsen voor deze rondreis met zorg uitgekozen. Ze variëren van een goed stadshotel, een gastvrije B&B tot een fraaie lodge aan zee. Over het algemeen zijn de kamers ruim, met 1 of 2 grote bedden, en altijd voorzien van douche, toilet en de mogelijkheid om koffie/thee te zetten. Meestal is er ook een televisie.

Bij de Kaikoura en Banks Pensisula trektochten overnacht je op veel eenvoudiger plekken, met gedeeld sanitair. Lees hierover meer bij de beschrijving van de trektochten.

Over de maaltijden

Nagenoeg elke ochtend (behalve op de trekkings) staat een Nieuw-Zeelands ontbijt voor je klaar. Het is vaak een 'Cooked Breakfast', d.w.z. met gebakken eieren, worstjes etc. Daarom zijn de prijzen hiervoor vrij hoog. In uitzonderingsgevallen kan het zijn dat er geen ontbijt wordt geserveerd. Dan kun je zelf iets klaarmaken op de kamer (er is minimaal een waterkoker, soms een keukentje) of in een nabijgelegen café ontbijten.
Een lunchpakket kun je onderweg inkopen of je gaat in een restaurant lunchen. Voor de avondmaaltijd kun je, zeker in de wat grotere plaatsen, bij veel leuke restaurants terecht.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • bijna alle ontbijten (behalve bij de trektochten)
 • huurauto, incl. alle verzekeringen, alle belastingen, ongelimiteerd aantal kilometers en afkoop eigen risico (zoals elders beschreven)
 • Routebeschrijving en kaartmateriaal voor trektochten (ontvang je ter plekke)
 • Kaikoura Coastal Trek: bagagevervoer en maaltijden
 • Marlborough Trek: lunchpakket (dag 1-4), watertaxi naar Ship Cove en vanaf Anakiwa, bagagevervoer (1 tas, max 20 kg)
 • Abel Tasman Kayak&Walk excursie
 • SNP digitaal informatiepakket

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • eventuele huur slaapzak of beddengoed bij trekkings
 • brandstof
 • eventuele parkeerkosten in steden
 • entrees, bv. van nationale parken en musea
 • excursies
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Huurauto inbegrepen

Voor de standaardlengte van het arrangement is een huurauto bij de reissom inbegrepen vanaf vertrek uit Christchurch tot vertrek van het vliegveld van Christchurch. Dit is incl. alle verzekeringen, alle belastingen, ongelimiteerd aantal kilometers en afkoop eigen risico.

De huurauto die je meekrijgt is afgestemd op het aantal personen:
Bij 2 personen: de Crossover klasse (Toyota CHR of vergelijkbaar, automaat).
Bij 3 personen: de Compact SUV klasse (Mitshubishi ASX of vergelijkbaar, automaat).
Bij 4 personen: de Intermediate AWD SUV (Toyota RAV 4 of vergelijkbaar, automaat).

Indien je een andere auto wenst, dan dien je dat bij boeking aan te geven.

Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder nodig.
Klik hier voor meer informatie over de huurvoorwaarden.

Over de activiteiten

In deze reisbeschrijving wordt een indruk gegeven van de mogelijke activiteiten. Tijdens de rondreis heb je echter volledige vrijheid om zelf te bepalen wat je gaat doen.
In Nieuw-Zeeland, en dan met name in de steden en nationale parken zijn alle bezienswaardigheden en activiteiten perfect gedocumenteerd. Een bezoek aan de VVV en het Visitor Centre zijn daarom vaste prik en levert een schat aan informatie op. Een goede reisgids is onontbeerlijk en vooraf kun je je hier oriënteren op de natuur en wandelingen.
Je krijgt van SNP bij dit arrangement geen gedetailleerde routebeschrijving van eventuele wandelingen; deze zijn ter plekke goed gemarkeerd en aangegeven.

Kaikoura Coastal Track
De Kaikoura Coast Track is een prachtige middelzware trektocht door de Kaikoura Range, een berggebied aan de oostkust van het zuidereiland, ter hoogte van de plaats Kaikoura. Je zult weinig andere wandelaars tegenkomen op deze relatief onbekende trail en de uitzichten vanaf de 600-700 meter hoge bergen zijn fenomenaal. Je wandelt door typisch Tussock-grasland, over kale bergkammen waar talrijke schapen grazen, door dichte bossen en over verlaten stranden waar je Hector en Dusky dolfijnen kunt zien buitelen in de branding.
Je overnacht tweemaal bij de Nieuw Zeelanders thuis op hun 'homestead', een soort boerderij, in een apart vakantiehuis of een cabin, geschikt voor ca. 8 gasten. Je overnacht op een eigen kamer.  Er zijn gezamenlijke douches en toilet, een keuken en een zitkamer. De kamers hebben comfortabele opgemaakte bedden. Neem wel zelf een handdoek mee. Je bagage wordt vervoerd.
De gastheer/vrouw op de boerderij verzorgen ontbijt en diner.

Queen Charlotte Track
Deze trektocht speelt zich af in de Marlborough Sounds, het uiterste noordoostelijke puntje van het zuidereiland. De 65 km lange track voert je door de oorspronkelijke 'native bush' met boomvarens, rimu en nikkau palmen, afgewisseld met landerijen en vooral vele uitzichten over de prachtige kustlijn. Iedere avond overnacht je in een comfortabele lodge aan een exotisch strand, sommige uitsluitend te voet of per watertaxi bereikbaar.
In de comfortabele resorts waar je overnacht op kamers met privé badkamer, is er de mogelijkheid om à la carte te ontbijten en te dineren (ter plekke te betalen met creditcard). Je krijgt voor elke wandeling een lunchpakket mee. Je bagage wordt vervoerd. Je moet alleen zelf zorgen dat het op de aanlegsteiger van de boot komt. Dus neem niet teveel mee.

Banks Peninsula Track
Op ‘steenworp’ afstand van Christchurch ligt het Banks Peninsula; verrassend mooi, rustig en rijk aan historie. Maak hier een spectaculaire trekking (30 km in 3 wandeldagen) door een vulkanische landschap omringd door subtropische stranden. Spot zeldzame Hectordolfijnen en Geelogige Pinguins. Struin door dichte bosschages vol vogelgeluiden en klaterende watervallen. Overnachten op de prachtigste locaties, een sfeervolle berghut, een boerderij of 'stone cottage'. Zelf de maaltijden bereiden en de rugzak dragen met een beperkte hoeveelheid voedsel, slaapzak (ook ter plekke te huur voor ca. NZD40) en persoonlijke benodigdheden. Je kan je bagage echter ook laten vervoeren tegen een kleine vergoeding.
Je overnacht in resp Onuku hut, Flea Bay Cottage en Stony Bay Lodge. Elke plek heeft zijn eigen unieke sfeer. Er zijn 2- en meerpersoonskamers. De tweepersoonskamers zijn tegen een toeslag te reserveren. Je neemt zelf een slaapzak mee, of huurt die ter plekke. Er is gemeenschappelijk sanitair en een volledig ingerichte keuken. Je zorgt zelf voor je maaltijden. Voor je vertrekt doe je boodschappen. In de laatste hut is een winkeltje voor aanvullingen op de etenswaren. Op de eerste dag is het mogelijk om in de nabijgelegen (10 min lopen) Onuku Bush Retreat een avondmaaltijd te gebruiken.

Extra dagen

Je kunt deze standaardreis op elke overnachtingslocatie uitbreiden met extra nachten. Voor een ontspannen vakantie blijf je op elke locatie het liefst minimaal 2 nachten, zodat je tijd hebt om de omgeving te bekijken of een wandeling te maken. In het dagprogramma is daarom steeds vermeld wat ergens te doen is, zodat je goed kunt bepalen op welke plek je graag langer wilt blijven.

Extra's

Excursies

Whale Watching Kaikoura (vanaf € 105,- per persoon)

Je verzamelt bij het treinstation van Kaikoura.
Om 10.00 en 12.45 begint de cruise met een korte busrit naar de haven. Je bent ca. 2,5 op de boot (reken op 3,5 uur in totaal, incl inchecken, busrit, etc).
Het hoofddoel is om Potvissen te gaan bekijken. Deze imposante dieren leven het hele jaar in de oceaan bij Kaikoura. De kans dat je ze daadwerkelijk ziet op de cruise is 95%. Als je pech hebt krijg je 80% van de prijs terug. Als je geluk hebt zie je naast de potvissen ook dolfijnen, orca's of andere walvissen.

Zorg voor warme en waterdichte kleding.

Dolphin Watching Kaikoura (vanaf € 70,- per persoon)

Je verzamelt bij Dolphin Encounter aan de Esplanade in Kaikoura. Hier is een leuk café met veel informatie over zeezoogdieren.
Om 8.30 en 12.30 begint de 3 tot 3,5 uur durende excursie. eerst een korte busrit naar de haven, dan met een boot de oceaan op.
Het hoofddoel is om Dusky Dolfijnen te gaan bekijken. Deze levendige dolfijnen zijn bekend om hun acrobatische toeren. Daarnaast kan je, als je geluk hebt, zeehonden, orca's of andere walvissen spotten.
Zorg voor warme en waterdichte kleding.

NB. Vanaf dezelfde boot kan je ook (tegen meerprijs) tussen de dolfijnen zwemmen. SNP wil dit niet aanbieden omdat er redenen zijn om aan te nemen dat de zwemmers stress bij de dolfijnen veroorzaken.

Milford Sound Nature Cruise (vanaf € 82,- per persoon)

In de Milford Sound worden meerdere (kortere) cruises aangeboden. Wij bieden een 2 uur durende cruise aan waarbij uitgebreid wordt stilgestaan bij het dierenleven in de Milford Sound. Aan boord is een natuur-gids die alle vragen kan beantwoorden en de beste plekken weet om bv. dolfijnen en zeehonden te zien. In een rustig tempo vaar je door het fjord en geniet van de imposante natuur, de loodrechte rotswanden en de watervallen. Aan boord zijn thee en koffie gratis aanwezig. Lunches en snacks zijn aan boord te koop. Wij reserveren standaard de middag afvaart, maar als je liever 's ochtends gaat kan dat ook.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Christchurch.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.

Reis vanuit Europa naar Nieuw-Zeeland

Via Singapore, Hong Kong of Kuala Lumpur 
Als je van Europa naar Nieuw-Zeeland reist, stap je meestal over in Singapore, Hongkong of Kuala Lumpur. In veel gevallen komt je hier 's ochtends aan, en vertrekt je vlucht naar Nieuw-Zeeland pas aan het eind van de dag.

Je kunt deze tijd op meerdere manieren overbruggen:
- Boek ter plekke een ‘dag-hotelkamer' voor 6 uur in het Transit Hotel op het vliegveld van Kuala Lumpur of Singapore.
- Je kunt voor enkele tientjes in een Transit Lounge terecht. Hier zijn comfortabele ligstoelen, douches, eten en drinken en vaak ook internet. Hier tref je ook een handdoek en zeep aan. 
- Maak een (soms gratis) busexcursie door de stad zonder eerst door de douane te gaan.
- Breng zelf een bezoek aan de stad. Je verlaat dan het vliegveld via de douane. Hiervoor moet je paspoort minimaal nog een half jaar geldig zijn.

Tijdens de overstap heb je nooit de beschikking over je bagage. Omdat de overstap-steden allemaal in de tropen liggen zal je bij een bezoek op eigen houtje flink zweten. Neem daarom gepaste kleding mee in je handbagage, of koop deze ter plekke.

Via Sydney of Melbourne
Vlieg je met Emirates, dan is er vaak een tussenstop in Sydney of Melbourne. Het is mogelijk in een van deze steden een paar dagen te verblijven om de lange reis te onderbreken. In beide plaatsen is veel te zien en te doen, en het is dan ook een zeer goede aanvulling op de reis.

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Je gaat na aankomst op het vliegveld met een taxi of shuttlebus naar je accommodatie in het centrum.

Op de dag dat je Christchurch verlaat, haal je de huurauto op. We hebben voor deze formule gekozen omdat het niet fijn is na een lange vlucht (met groot tijdsverschil) in een vreemde, drukke stad links te moeten rijden. Vind je dit geen probleem en kies je ervoor de auto bij aankomst op het vliegveld op te halen, dan kun je dit bij boeking aangeven. De kosten voor een extra dag autohuur zijn vergelijkbaar met de taxikosten die je anders had gehad. NB. Niet bij elke verhuurder is het mogelijk de auto in de stad op te halen en zal je alsnog met een shuttlebus/taxi terug moeten naar het vliegveld.

Je kan dit arrangement starten van begin oktober tot eind april. Dit is het Nieuw-Zeelandse zomerseizoen. Het Noordereiland (vooral het noorden hiervan) kent een subtropisch klimaat, met milde temperaturen. Het Zuidereiland kent wat meer extremen. De westkust, met het schitterende gematigde regenwoud, behoort tot de natste plekken op aarde. De oostkant in de regenschaduw is gortdroog en zonnig. De zonnestraling is zeer fel, goede bescherming is nodig.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Nieuw-Zeeland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Tijdens dit arrangement rijd je ongeveer 2500 km. De wegen in Nieuw-Zeeland zijn in perfecte staat, men rijdt links en er is naar Europese begrippen weinig verkeer (buiten de grote steden). 
Je gaat na aankomst op het vliegveld met een taxi of shuttlebus naar je accommodatie in het centrum en haalt de auto bij het kantoor van de verhuurder op, op de dag dat je Christchurch verlaat. We hebben hiervoor gekozen omdat het niet fijn is na een lange vlucht (met groot tijdsverschil) in een vreemde, drukke stad links te moeten rijden. Vind je dit geen probleem en kies je ervoor de auto bij aankomst op het vliegveld op te halen, dan kun je dit bij boeking aangeven.

Ga je binnenkort op reis naar Nieuw-Zeeland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/nieuw-zeeland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/nieuw-zeeland/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Voor een een verblijf van maximaal 3 maanden in Nieuw-Zeeland heb je geen visum nodig. Wel dien je een NZeTA aan te vragen (Electronic Travel Authority); dit kost circa. NZ$ 20.

Daarnaast wordt er een soort toeristenbelasting geheven (International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL) ) van NZ$ 35. Dit geld wordt besteed aan het verbeteren van de infrastructuur voor het toerisme en het beschermen van de natuur. 

Beiden kunnen online aangevraagd en betaald worden. Klik hier voor meer info over en aanvraag van NZeTA en IVL.

Dan dien je ook een New Zealand Traveller Declaration in te vullen. Klik hier voor meer info..

Gezond op reis
Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt. Nieuw-Zeeland is in alle opzichten een ‘Westers’ land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verlies je ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat je bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in j aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet je hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als je dit niet vanzelf wordt aangeboden moet je er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als je genoeg drinkt moet je ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die je zittend op uw stoel kunt doen, om je bloed in beweging te houden.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Nieuw-Zeeland is één van de veiligste reisbestemmingen ter wereld. Net zoals in alle grote steden dien je natuurlijk wel goed op je persoonlijke bezittingen te letten.

Men probeert Nieuw Zeeland te vrijwaren van planten- en dierenziektes en schadelijke insecten. Je mag daarom oa. geen (vers) voedsel of plantaardige produkten (oa. hout) mee nemen. Ook vuile (wandel)schoenen of (kampeer)uitrusting zijn uit den boze. In het vliegtuig krijg je hierover een uitgebreid formulier, dat correct ingevuld dient te worden.
Bij aankomst wordt alle bagage door snuffelhondjes gecontroleerd en soms wordt er met spuitbussen ontsmet. Dit kan wat overdreven overkomen en is ook niet leuk na een lange reis, maar het effect van geïmporteerde ziektes ed. op de Nieuw Zeelandse landbouw en bijzondere natuur, kan zeer groot zijn.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

mountcook14n-004.jpg

Nieuw-Zeeland - Zuidereiland

Bergen en regenwouden

Wandelreis met huurauto langs comfortabele B&B's, lodges en hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.